emlékeztek hogy Edgár milyen pökhendien ragált a Tebészes kétségekre? A feljelentés szerintem még nem futott le.
Remélem a Pszáf végrehajtja rajtuk a büntit, csődeljárással egyebekkel ha nem fizetnek az apportművészek ;)
Ugye emlékeztek a korábbi kérdésemre amit nem vettek itt egyesek komolyan, hogy akkor most az összevont meg eladott cégrészeket hogyan csinálják vissza?
Tuti csőd lesz itt. Már ősszel meg lett voplna a bűvészkedések nélkül.
Calypso több mint 20m papírt akart megszerezni, (névértéken 10mrd HUF) úgy hogy nem volt 3 mrdja sem a kisbefektetők esetleges felajánlott papírjaira...
ha Pszáf nem lép közbe viszont milliárdokat kaszál
szerintem ezzel a 10mrd-dal korántsem arányos a 20m-s büntetése
nem értek egyet az egyenlő büntetéssel, papírdb arányosnak kellett volna lennie
az Acqusition Pro Rényi cég, illetve a Fund szintés együttesen eljárók voltak, őket miért is nem bírságolták meg????
egyébként júliusban történt a tulajdonosi bejelentés a bejegyzéskor, szerintem akkor kellett volna 15 napon belül ajánlatot tenniük
mivel a bányászcégek közül 4 végrehajtás alatt állt a deal környékén és a hamis teaserbeli infok alapján elég nyilvánvaló volt, hogy az apporttal más gondok is vannak, amivel a pszáf nem foglalkozott érdemben
legkésőbb december elején nyilvánvaló volt, hogy a tv-t nem tartották be és a pszáf eltökörészett az ügyön, ahelyett, hogy még tavaly töröltette volna az apportokat
ebben az esetben viszont már a tavalyi éves is csődöt mutathatott volna
de legfőképp azt nem értem miért nem dobatta ki a bétről
"ha minden jól megy csőd és sóval hintik be a helyét"
Ez lenne a minimum.A bírságot nagyon kevésnek találom, és egyéb tekintetben is nagylelkű volt velük a Pszáf.Sajnálom a kisbefektetőket, talán azért volt olyan aki viszonylag időben kapcsolt.Akik még az utóbbi időben is csodát vártak azok vagy vakok voltak, vagy magukat csapták be homokba dugott fejjel nem tudomást véve a dolgok állásáról, vagy nem mertek szembenézni saját döntésük következményeivel(ilyeneknek nincs helyük a tőzsde világában, ők most pár kivételtől eltekintve eltűnnek a süllyesztőben), vagy szándékosan félrevezettek.Egyik sem túl hízelgő, az utóbbi azonban különösen gusztustalan, számoljon el a lelkiismeretével ha tud.A büntetést nem lehet megúszni, vki egyszer minden bűnért kiméri azt ami jár.
Törölt felhasználó2011. 02. 19. 10:19
Gagyi dolgokkal nem lehet pénzt keresni a piacon! :) Szőnyegkoptató emberek, emléxem a szívmelengető szövegekre:)
azt mondod, hogy 200 forinton és alatta lesz már ez a papír örökké? -- ez az, amit kétlek --- de nem a tudásod kétlem, hanem szerintem ki fognak találni valamit, amitől felhajszolják az árfolyamot -- ez a mai "esetlen " próbálkozás semmi sem volt --szerintem nem is ők csinálták -- nem jellemző rájuk ez a 10 ezer darabos felvonaglás aztán hagyják --
VÁLLALATOK / ENERGIAÓriásbírságot szabott ki a PSZÁF2011. 2. 18. 18:37|Vállalatok » Energia
Összesen százmillió forintnyi bírságot rótt ki a Pénzügyi Szervezetek
Állami Felügyelete a Genesis tavaly tavaszi tőkeemelésében részt vett
cégekre.
A dél-afrikai Calypso Mining Advisors, a Mohikan Development, a
Logical Mining és a Pinning Properties, valamint a svájci Vital Source
cégek mindegyikét 20-20 millió forintra büntette a felügyelet, mivel a
nyilvánosan működő részvénytársaságban történő befolyásszerzéssel
kapcsolatban keletkezett nyilvános vételi ajánlattételi kötelezettség
elmulasztása miatt.
A cégeknek emellett 60 napon belül meg kell szüntetniük a jogszabályokba ütközően szerzett részesedésüket a Genesisben. A Calypso 13,3 milliárd, a Logical Mining 2,6 milliárd, a Mohikan 2,8 milliárd, a Pinning 0,4 milliárd forintnyi, a Vital Source pedig 9 millió euró értékben emelt tőkét a Genesisben. Az alaptőke-emelés során az összehangoltan eljáró személyek Genesisben szerzett részesedésének a mértéke elérte a 82,19 százalékot.
Arról, hogy a részvényeket jóváírták a cégek számláin, tavaly október végén értesítette a Genesis a tőkepiaci szereplőket. Ilyen esetben pedig –
állapította meg a PSZÁF – a közzététel után 15 napon belül nyilvános vételi ajánlatot kellett volna tenniük a megbüntetett cégeknek a Genesis
részvényeire.
Szülessen újjá
a világelső Béta Glükán immunerősítő programmal! Segítség a
természettől!
A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségét (TEBÉSZ) is bántotta ez az ügy. A kisbefektetőket védő szervezet januárban tőkebefektetési csalás alapos gyanújával ismeretlen tettesek ellen büntetőfeljelentést tett a Genesis apporttal történt tőkeemeléséhez kapcsolódó befektetési ajánlat tartalma miatt. Ennek az is az oka volt egyébként, hogy a TEBÉSZ szerint a PSZÁF céggel szembeni vizsgálata álláspontjuk szerint indokolatlanul elhúzódott.
Az érdekvédő szervezet tavaly szeptemberben értesítette a felügyeletet
arról, hogy a Genesis tőkeemelésével kapcsolatban felmerülhet a
tőkebefektetési csalás gyanúja, mivel a tőzsdei cégbe egy zrt.-én keresztül olyan bányavásárlási lehetőséget apportáltak, amelyről tudniuk kellett, hogy már nem realizálható. A Genesis akkor közleményben cáfolta a TEBÉSZ megállapításait, és rágalmazás miatt büntető feljelentést tett a bíróságon a TEBÉSZ elnöke, Dióslaki Gábor ellen.
na ne viccelj már, kb max 2mrd a sajáttőke a 4.6-ból jegyzett tőkével, mérlegfőösszeg kb 2.1mrd ha megtisztítom a félévit és ebben benne lenne a 3 lány, amit ugyebár kb 2 mrdon tartottak nyilván a forgóeszközök közt, de a GCM tulajdonába került júliusban, szvsz ellentételezés nélkül.....
kp pedig 373K volt félévkor
szóval kvázi üres a cég, ha bányász tőkeemelés lejön
az jó hír lenne a Genesisnek, hogy lealkudta (kibaszott magával afrika)a Rudapitechuszt.
Az nekem is jó lenne, sőt a részvényeseknek is...
figyelj!!!!!!! különben az afrikaiak csődbe mennek, mint a kula!
ex: ne feledd Rudabánya kincs és valóban az..
Tényleg nézd meg a mindentudás egyetemét.
Ha normál áron teszik be a cégbe az apportot akkor most már jók vagyunk...
Rényi behozta az üzlete, talált madarakat.
Kiderült ki itt a nagycsávó, most már csak kész tények elé kell állítani afrikát...
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...