A drága svájci frank ellenére meglepően erős lábakon áll a svájci gazdaság. A belső folyamatok alapján pedig már kamatot kellene emeljen a svájci jegybank - vélekednek legfrissebb elemzésükben a Commerzbank frankfurti közgazdászai, akik júniusra...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=148602
"(szvsz ugyanarról beszélünk, csak én folyamatról Te pedig egy adott időpillanatról)"
Nem. Te azt írtad, hogy nem igaz, hogy a 2 keresztből kijön a 3. Én meg azt írtam, hogy ez hülyeség, mert mindig kiadja. A váltószámok változnak természetesen.
eurhuf=eurchf x chfhuf
264,52=1,2884 x 205,31
két keresztből kiszámolható a harmadik link
Itt egy táblázat rész
piros a short jel, zöld a long. Az MT4 meg simán betölti az adatokat
Most...de nem ugyanazok az arányok lesznek 1 hét múlva...ezért nem jó az almás példád.
(szvsz ugyanarról beszélünk, csak én folyamatról Te pedig egy adott időpillanatról...aszem értelek)
Vegyünk egy egyszerű példát. 250 az EURHUF, 1,25 az EURCHF. Ebben az esetben 200 a CHFHUF. Mi lenne ha nem 200 lenne? Legyen mondjuk 180.
Ebben az esetben megveszed a CHFHUF-ot 180-on + adod az EURHUF-ot 250-en és veszed az EURCHF-et 1,25-ön (amivel szintetikusan CHFHUF-ot vettél 200-on). És máris van 20 nyerőd KOCKÁZAT NÉLKÜL. Na ilyen nincs. Ezért a CHFHUF 200 körül lesz.
Valószínűleg a fordítottját akartad írni, arra meg a válaszom: igen, az elképzelhetetlen. Ha a CHF erősödik az EUR-hoz képest és az EURHUF változatlan, akkor bizony a CHF a HUF-hoz képest is erősödik és elképzelhetetlen, hogy gyengül.
Szerinted ha a 2 kereszt nem adná ki a harmadikat, akkor azt nem lehetne KOCKÁZAT NÉLKÜL lekereskedni? Dehogynem.
"vagyis matetematikai alapon az elképzelhetetlen számodra, h a Ft gyengüljön a chf-hez képest, miközben az €-hoz képest stagnál, viszont a chf erősödik az €-hoz képest?"
Nem, ez pont, hogy nem elképzelhetetlen, hanem szükségszerű. Ha a CHF erősödik az EUR-hoz képest, az EURHUF pedig változatlan, akkor bizony a Ft gyengül a CHF-hez képest.
...vagyis matetematikai alapon az elképzelhetetlen számodra, h a Ft gyengüljön a chf-hez képest, miközben az €-hoz képest stagnál, viszont a chf erősödik az €-hoz képest? Nem adja ki 2 kereszt a harmadikat. Nincs egyenens arány, ez akkor is baromság. Számtani összefüggés nincs, csak gazdasági. Ha úgy lenne ahogy mondod, elég könnyű lenne a forexesek élete.
(...magyarázd meg nekem hülyének, és ne hisztizz)
Ez baromság, és az almás példád is!!
Ha igy lenne nem lenne értelme a fotinterősödés és gyengülés szavaknak.
Máshogy megközelítve...miért is copnak a chf hitelesek??? ...nem azé mert 1 alma mindig 2 körte...vagy hogy is volt! :)
Bocsi, csak alkalmazkodni próbáltam a Te IQ-dhoz, ezért hozakodtam elő a metafórával, hogy érthetőbb legyen Neked. Sajnálom, hogy nem sikerült (de remélem, tudod, hogy ha szopatni akartalak volna, akkor az "összeesket" helyett a szinonímáját, az "összead" igét használtam volna). Hát, nem vagy egy tipikus besszjátékos. A sikeres besszjátékos magának ás vermet és más esik bele. (Molnár Ferenc)
Frankhitelesek, figyelem! - Nyáron jön a hidegzuhany
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=148602