Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 03. 07. 18:05

FOTEX topik.  

Most, hogy mar mindenki eladta a FOTEX-et, es lecsendesedett a spekulacio, megmertem nyitni ezt a fontos topikot. ---------A ceg a sikeres reorganizacio utan az ingatlan gazdalkodas es a rohamosan romlo szemu kozep-kelet europai tomegek fele fordult. A ceg uj managmentje erdekelt a reszvenyek emelkedeseben egzisztencialisan. Varszegi (zseni) ur, nem titkoltan nyugalomanyba keszul. Az igazi emelkedes (kirazas mentes) a 400 fole tolt stoppok utan indul.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 10:06
Előzmény: #7057  Törölt felhasználó
#7060
lehet de legalább ettől elindult. biztos érezte,hogy mostanában nem foglalkoznak vele :-)
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 10:04
Előzmény: #7058  Törölt felhasználó
#7059
conqui,ezután csak fotiról vagyok hajlandó beszélni
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 10:02
Előzmény: #7057  Törölt felhasználó
#7058
Linda mi van a Humival??
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 10:01
Előzmény: #7052  Törölt felhasználó
#7057
mr x

Finomabban is értették volna...
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 10:00
Előzmény: #7046  Törölt felhasználó
#7056
lassan talán elindul 820
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 10:00
Előzmény: #7051  Törölt felhasználó
#7055
Egyetértek, de hogy buak1-nek is irjak vmit: a Fotex
csendesen elindult felfelé, 820

Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 10:00
#7054
Vegy ket nagy marharepat.......
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 09:59
Előzmény: #7052  Törölt felhasználó
#7053
én részemről befejeztem,bocs
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 09:57
Előzmény: #7051  Törölt felhasználó
#7052
nem tudom mit szól hozzá aki a topicot létrehozta,hogy a faszságaitokkal szétbasszátok. gratulálok nektek...
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 09:41
Előzmény: #7050  Törölt felhasználó
#7051
kuku,ez ua. a recept,csak amit nem szeretek kihagyom belőlle ( gesztenye ) .)))
de isteni akkor is
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 09:39
Előzmény: #7049  Törölt felhasználó
#7050
De
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 09:37
Előzmény: #7048  Törölt felhasználó
#7049
Bocs, hogy beleszólok, de nem lehetne egy receptklub fórumot nyitni a topicok között, oldalakat kell lapoznom a receptek között, ha fotex-szel kapcsolatos véleményeket szeretnék olvasni.
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 09:34
Előzmény: #7045  Törölt felhasználó
#7048
Ha harc,legyen harc

Pácolt libacomb ropogósra sütve, gesztenyés rakott burgonyáva

A libacombot a kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, gyömbér és olaj keverékével bekenjük, és egy napig hűtőben pácoljuk.
Lábasban olajat hevítünk, a combokat megforgatjuk, kissé megpirítjuk benne, hozzádobjuk a hagymákat, sózzuk, borsozzuk, majd sütőben, 180 C-fokon szép pirosra sütjük.
A burgonyát és a megsütött, meghámozott gesztenyét kb. 2 mm vékonyra szeleteljük. Egy lapos tűzálló tálat kivajazunk, lerakunk egy réteg burgonyát, meghintjük a gesztenyével és az apróra vágott petrezselyemmel, meglocsoljuk tejszínnel, melyet a tojással, reszelt szerecsendióval és kevés sóval kevertünk el. Ezután ismét a burgonya következik, és addig rétegezzük, amíg az anyagok el nem fogynak. Sütőben kb. 140 Cfokon megsütjük, a sütés végén esetleg egy kicsit magasabb hőfokon megpiríthatjuk. A káposztákat vékonyra szeljük, cukrot karamellizálunk, a káposztákat rádobjuk, sózzuk, köményt, ecetet adunk hozzá. Az edényt lefedjük, és gyakran megkeverve puhára pároljuk.
Kísérő szaftot készítünk: a libacomb pecsenyelevének zsírosabb részében egy kevés lisztet pirítunk, majd a többivel felöntjük, mixerrel simára keverjük, és jól kiforraljuk. Tálalás előtt a libacombok csontját bárddal lecsapjuk vagy papírsapkával eltakarjuk, a burgonyát kockára vagy háromszögre vágjuk. A tálalást a káposzta tányérra halmozásával kezdjük, a hús és a köret köré, mellé pecsenyelevet csurgatunk.

BOR Ha liba, akkor vörösbor. Kéri ezt a káposzta is, de csak olyat, amelyik alkoholban is elég gazdag. Takler Ferenc 2002-es Szekszárdi Kéfrankosa (Monarchia Gold Selection) krémes struktúrájával és éppen csak érezhető tanninjával melegséget és édes érzetet kelt kóstolójában. Gyönyörű párosítás.

Hozzávalók 4 személyre

4 szép libacomb,

1 kávéskanál kakukkfű,

bazsalikom, rozmaring és gyömbér,

3 dl étolaj,

só, őrölt bors, vöröshagyma,

fokhagyma,

400 g burgonya,

50 g vaj,

1 csokor petrezselyemzöld,

100 g gesztenye,

2 tojás,

2 dl tejszín,

szerecsendió, só,

1-1 kis fej vörös és fehér
fejeskáposzta,

2 evőkanál fenyőmag,

cukor, ecet, őrölt köménymag















Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 09:27
Előzmény: #7045  Törölt felhasználó
#7047
de éhes lettem!!!!!!!!
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 09:27
Előzmény: #7043  Törölt felhasználó
#7046
conqui,sztem jól tetted ,innen már inkább emelkedni fog .
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 09:24
Előzmény: #7044  Törölt felhasználó
#7045
Pácolt libacomb ropogósra sütve

Kacsából szoktam inkább csinálni

4 szép kacsacomb,1 kkanál kakukkfű,bazsalikom,rozmaring,gyömbér,3 dl étolaj,só őrölt bors,vöröshagyma,fokhagyma

A combot az olajban elkevert fűszerekben 1 napig pácolom.Lábasban olajat hevítek,a combokat megforgatom,kissé megpirítom benne,hozzádobom a hagymákat,sózom,borsozom ,majd sütőben 180 c -on szép pirosra sütöm.
Krumplipürével,párolt vöröskáposztával isteni !
Vörösbor,pl Szekszárdi Kékfrankos illik hozzá.
ünnepi étel
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 09:14
Előzmény: #7042  Törölt felhasználó
#7044
Csak egy helyesírási javítást eszközöltem
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 09:13
Előzmény: #7040  Törölt felhasználó
#7043
Szia Linda!

Tegnap kidobtam 33860-on, most reggel visszavettem 33k-n. Meglátjuk, hová tart...
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 09:11
Előzmény: #7041  Törölt felhasználó
#7042
kuku mi van ott ?
Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 09:10
Előzmény: #7038  Törölt felhasználó
#7041
Lillafüred

Topik gazda

buxer -
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek