Cameco-m jelenleg nincs, viszont van URA-m kicsivel tobb mint 1,5% a portfoliomnak, ha beindulna benne a momentum mennek utana,de valahogy csak nem akar elindulni benne az emelkedes. Velemenyem szerint ha 16-19$-os savban oldalazgat (URA) ott kell elkezdeni igazan foglalkozni vele addig, csak idonkent nezek ra. Korabban irtam a biotech cegekrol, mert szamomra ugy tunik a toke kezd ebbe a szektorba aramlani. Ajanlanam figyelmedbe a ILMN-t (Illumina-t).Ha akarod kicsit diverzifikalni a portfoliodat, az olaj ill. nemesfem banyasz cegeken kivul. En vasaroltam mert kozel 60%-os valoszinuseggel fog emelkedni az kovetkezo hetekben, honapokban. (legalabbis az en statisztokaim szerint)
Köszönöm. A Cameco nem tetszik annyira. Korábban is ezt éreztem, de visszavettem, gondoltam biztos tévedtem az urán árának alakulásával kapcsolatban. Az adóeljárás viszont szintén nem tetszik. A következő hónapokra ez negatívan hathat.
1)A Cameco havi charton az utolso 2 ev meg lehet egy oldalazo ABCDE haromszog, ami wave(4), es amiben most talan a (D) hullamban megy le. Es abbol a wave(4) vegen meg lehetseges egy leszuras a 2016.okt-i szint, a 7.45 USD ala. . Uran futures chartot megnezve ugyanezt latni. Ha viszont uran kitorne a kritikus 27 USD fole, akkor megerositve latnam hogy CCJ-nek is felfele van az utja. A fo problema az, hogy a spot piacon a forgalom 20-30%a tortenik, a tobbi a hosszutavu szerzodesek alapjan, azok a jellemzo arak titkosak, alig van adat. Annyit tudni lehet hogy azok az arak most sokkal magasabbak a spot piac araknal. Szoval, bizonytalan. . 2)A Daily Sentiment Indexre elofizetek, de ok nem adnak hosszutavu chartot. Visszaneztem par honapot, de a chartok mind 2 evesek. Nem oriztem meg regieket.
Latod biztos, hogy 60min chartokat tettem fel. Azok nyilvan csakis az utolso 2 hetre vonatkozo mozgasok. A napos chartok idotavjan en nem latok semmi valtozast. Tart egy par napos fel-korrekcio, (elotti van egy 12 napos eses, szoval tarthat szinten 10 napig, es ugy fibo 63% szintvonalig) es wave (ii of 3)-nek szamoztam. Maradt ez a szamozas, ahonnan en nezem, onnan egyik kritikus szintet sem szakitotta. http://keptarhely.eu/view.php?file=20180630v00ou6vww.jpeg .
Kína előretörése 2003 (a "csak azért is újabb és újabb buborékokat fogunk fújni az USÁ-ban" kurzus kezdete...) óta rendkívül látványos... https://fred.stlouisfed.org/graph/?g=kkvU amíg az USÁ-ban csak a "ki tud idiótább buborékot?" fújni versenyre koncentrálnak, addig Kína hihetetlen ütemben fejlődik...
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.