Mindjárt eldugulok a kis vackjaimmal, de azért nézzétek meg a BURU mai chartját, olyan vagyok, mint a parasztbácsi, azért ezt nem gondoltam volna. Nyitás után kis veszteséggel kimenekültem belőle, de elképesztő ez a manipuláció ami ma zajlott benne 129 millió részvényt megforgatva.
Köszönöm szépen! Hasonló okokból vettem Intelt, az USA-nak az háztáji chipgyártás. Vettem LAC egy kezdő pakkot. Meglátjuk. Időtáv vagy árfolyamcélotok van?
Én azt látom, hogy abból lehet többszörözős növekedési sztori, ahol van ígéret a cég részéről, LAC esetében számomra világos, hogy mi a cél, most már egyre inkább úgy tűnik, hogy van is pénz megvalósítani. És az ígéret az kézzel fogható kitermelés, másrészt tudományosan sem tudok jobbat a Li-nál, ha elektromobilitásról van szó. Szóval főleg azért veszem, mert ezt értem, sajna a kriptót, AI-t, quantum computingot egyszerűen nem értem, h miért jó. Tény, h túlhypeolták az EV-t, több autógyártó beígérte, h leáll a belsőégésű motorokkal, most már ebből kezdenek kihátrálni (pl. a Volvo is), de attól még az irány sztem megmaradt. Ráadásul ez a USA-nak háztáji Lítium, szóval érdek is.
Veszélyes vizek ezek, ennél többet inkább nem írok... Itt a topicok között keresgélve hamar rátalálsz, hogy melyik volt a korábbi tipp. Azóta a 3 havi átlagforgalom 2-3-szorosával száguld a papír.
Vettem BURU-t most, hogy visszacseszték 0,52-ről 0.44-ig, talán visszamegy jeligére (legfeljebb rácseszek megint és egy hétig vezeklésül csak bejáratott részvényeket nézegetek).
" Mi a TA ? A kereskedésben alkalmazott módszer, amely a múltbeli árfolyamok, kereskedési volumenek, valamint különböző piaci adatok elemzésén alapul annak érdekében, hogy előre jelezze a jövőbeli ármozgásokat. Az elmélet szerint az árfolyamok mozgása nem véletlenszerű, hanem ismétlődő mintázatokat követ, amelyeket a befektetők pszichológiája, a piacok viselkedése és a piaci erők alakítanak. A TA minden esetben “csak” valószínűsít statisztikai alapon nem a “tutit” mondja meg. Egy rendszer ,messze nem egy elem ( fibo , MA–k , elli , trendcsatik , indik stb stb.). Ennek megértése nélkül, rengeteg csapdába fogunk besétálni. Túl sok paramétert használunk? Kiváló, jól eladható múltbeli eredmények, silány jövőbeni teljesítmény. A szabályokat felvéssük egy kőtáblára és áhítatosan tiszteljük őket. Ide nem lesz ez elég. Egy rendszert ápolni, folyamatosan monitorozni kell. Mennyire robosztus, hogyan reagál a környezet vagy paraméterek változására? El kell döntened minden pillanatban, hogy a rendelkezésre álló végtelen információ közül mit ignorálsz, és mit veszel figyelembe. Továbbá kezelned kell az egymásnak ellentmondó információk halmazát. És mindez kevés sikeres konzekvensen profitos traderré váláshoz, mert mentálisan ( !!!) is alkalmasnak kell(ene) lenni ahhoz és megfelelően kezelni kell a kockázatot . Továbbá kellene némi gyakorlás. "
Igazad van, de csak részben, mert ez nézőpont kérdése. A szerencsevadász megróbálja megjósolni az árfolyam mozgását a lent említett indikátorokból. Ez néha sikerül, néha nem. Hosszútávon többségük elbukik és arra a meggyőződésre jut,hogy a tőzsde=kaszinó. Azért az, mert ő kaszinózik. A tréder belépési pontokat azonosít az indikátorok segítségével, de tisztában van vele, hogy az árfolyam bármerre mehet. Az indikátorpk segítenek a kockázat kezelésében és hosszútávon profitot termel, függetlenül, hogy egy trédet bukott vagy nyert. Csak fejben dől el mit tartasz a tőzsdéről.
Régi elméletem, hogy a ETH előtt fényesebb jövő áll mint a BTC előtt. Talán most van az a pont amikor vége a konszolidációnak. https://imgur.com/kdWgcD7
1)NG vegre lenduletet kapott a gaz, jok az eselyek hogy attori a 3.60 es 3.85 eddigi csucsok fole, es megy joval feljebbre. . 2)Silver a tegnapi 33.1 csucs jol nezne ki mint aaz a-b-c korrekcio (b) csucsa. A (c) szakasz varhato vege a 26-28 savban van, ha a szokasos meretarany (c=a) alakul ki. . https://imgur.com/a/83oU6zB . 4)Dollar Keszen van a wave(iv of C) korrekcio, es Dollar ujra erosodik, EUR gyengul. Az eddigi EUR melypont, EURUSD = 1.033 ala varom, talan 1.02 kornyekere. Ha ott se fordulna? Akkor at kell gondolni a chart szerkezetet: megeshet hogy a haborus hangulat meg rosszabb modon folytatodik, es intenziv menekules kezdodik a Dollarba? . Europa, ebreszto ! Itt oriasi mentalis hiatus van, a 80 eves bekekorszak teljes agyhalalt hozott, es hiaba remelik, hogy a veszely majd magatol elmulik. Aki beket akar, haborura kell keszulnie. Sokkal jobb ha az ukran hadsereg (is) vedi Europat, es egyszercsak megse tagozodik be az oroszba. . 4)SPY daytrade Azert ritka az olyan nap, amikor NDX felfele megy +1.77%-ot, de kozben DOW esik -0.22%-ot. Nyilvanvalo, hogy csak a Mag7 papirokat vetteek (ex AAPL), es minden mast adnak el a piacon. A bull piacnak ez az utolso kapaszkodoja. Meg par nap Mag7 rally, es esetleg vele az SPY is csinal uj topot, aztan valami egesz mas varhato.
Igazabol nem bannam, ha meg itt tudna maradni par honapig, mert eljatszottam parszor gondolattal, hogy minden olajos (egyebkent regota sikertelen) pozit likvidalok, es lithiumba megyek at azzal a tokevel. Felek ugyanakkor, hogy a legrosszabbkor dobom el ezeket a szarokat, mikozben sokszor taglaltuk mar, hogy RIG es tarsai talan tenyleg most ernek be 2025/26-ra. De mar ugy vagyok vele, hogy keves a talan. Tul sok ideje varom. Egyre inkabb az az erzesem, hogy egy zsakutcaban allunk kirakott veszvillogoval, mikozben szerintem lenyegesen jobb a potencial pl. egy LAC-ban a kovetkezo 5 evre. De ALB-ben, es LAAC-ben is.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.