Kedves János! Tisztelettel érdeklődöm a WBA felől? Talán ma pattan először hosszú ideje... Rövid, közép, hosszú távú kilátások hogyan alakulhatnak? Adósságállomány? Vagy ne nagyon bántsuk? Köszönöm bárki más válaszát is. :)
Eleg veszelyes otletnek latszik. Ha a kinai tozsde megindul, akkor a copper ara aligha fog lefele menni. Nehogy szembe menj a Copper rallyval; Ha megnezed azt a napos chartot, az szerintem most wave(iii of 3) hullamban megy fel. Azt soha nem shortoljuk. . https://imgur.com/a/CBhcv63
Tovabbra is azt gondolom, BABA eseteben kb. 95-100$ szinten van a rally kozepe, (mert ott van a legnagyobb gap, es ott ment napkozben is legnagyobb sebesseggel felfele, es az szokott lenne a (iii) hullamok kozepe) ahogy a tegnapi BABA chartra beirtam; es akkor az elso komolyabb korrekcio valahol 120-125 savban kellene legyen. Augy a kinai fesztivalok altalaban pozitiv hangulattal vegzodnek, es utanuk altalaban venni szoktak.
ui. ebben a maradék néhány hétben valamilyen értelmes visszalépőt keresek, de ha már csak 25% van hátra, akkor valahol korrekciónak is kell majd lennie...
2)Kina konkretan A Yuan tovabb erosodott, mar 7.01-nel jar. Nagy a deflacios nyomas, es a kinai kormany probalja ezt csokkenteni 5 fele uj hitelkonstrukcioval, es kamatok csokkentesevel. . https://imgur.com/a/xSqYshE . Amikor a CNY megfordul, ott lesz az elso meretes korrekcio a rallyban. De addig? rally a kobon. Ma HangSeng ujabb +3.5% gap-up. Meddig megy ilyen tempoban? Szerintem az utolso impulziv eses (31k-->14.6k) fibo62% szintig, szoval 23k-25k kozott varhato az elso rally csucsa. Ez innen meg 25%, az nagyjabol 8-15 nap idoben. .
A kínai tőzsde a negyed éves lefele tartó Bollingerbe ütközik nemsokára. Illetve éves átfogó fehér gyertya? Szerintem nem eszik olyan forrón a kását. Ettől függetlenül gratula Jánosnak és mindenkinek , aki benne volt/van.
Arra lennék kiváncsi, hogy a Kínával kapcsolatos hirtelen szentiment változás átterjedhet-e az olajra. Az utóbbi hónapok olajáresésének egyik fő hajtóereje az a vélekedés volt, miszerint a kínai gazdaság gyengélkedik. A részvénypiac most arról tanúskodik, hogy a kockázatokat talán túlértékelték, emellett jelentős gazdaságélénkítő programokat jelentett be Kína, szinte ömlik a likviditás a piacokra.
1)KIna Megtisztelo a feltetelezesed. Igen, nekem nagyobb hatasom van a kinai tozsdek arfolyamara, mint 1.5Mrd kinainak, meg az osszes Europai + Amerikai hedge-fundnak egyutt, beleertve a Blackrock-t is ;-) . De a valosag egyszerubb. Az extremen lenyomott kinai reszvenypiac most egy vakumban emelkedik. Mert nincs ellenallas, es mert nincs elado. (mert mindenki Kinaban vesztesegben ul, es legalabb nullan akar kiszallni ha mar vegre megindult, es bolond lenne most bukoban eladni), viszont egyre tobb nagy es kis vevo jon, mert kialakult a bullos szentiment, es hatalmas bull hangulat. . Egyelore tovabbi gap-up napok vannak HongKongban is, es NY-ban is. Vannak egyes reszvenyek, amik nem estek sokat, mert van par olyan szektor, amik jobban tartottak magukat, nos, ezek talan mar nemsokara elso korrekciot kezdenek. , De a legjobban levert reszvenyek, mert "Kina "rettenetes rossz allapotban van" (dumak mint: mert megtamadjaTaiwant, mert ingatlan buborek kipukk, es csak(!) 5% novekedes, stb), szoval ezzel tomik az invesztorokat sikeresen az amerikai mediak, es mas sajtok is atvetteek, amiben persze van igazsag is, de az egesz nagy tulzas. Szoval az utolso 6 evben sikerult ezzel 30% esest eloidezni, az amugy is extrem alulertekelt Kinaban. . es konkretan? ffolyt. kov.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.