Nem érted az utolsó kérdésemet.....ezek a dolgok, amiket mesél, mintha közük nem lenne a valósághoz, és le is írják, hogy az emberek az infláció miatt aggódnak a továbbiakban is. Ez az egész semmit sem csinált, csak néhány havonta cirkuszt az újságíróknak .....és akkor lesznek az emberek nagyon idegesek, amikor rájönnek, hogy a stat hivatal kiadja, hogy az infláció már csak 2% és a FED happy , de ők továbbra is egyre többet fizetnek, és egyre szegényebbek...ez számít csak, mert ez az objekítv valóság, ami a pénztárcádban és a hűtőszekrényedben van, minden más csak "wordsalad", amivel viszont az átlag emberek nem fognak jóllakni, az átlag fiatalok nem fognak tudni elhelyezkedni és otthont venni.
az amcsi részvényekre globális a vevőkör és a dodo és dodós befektetések menekülő és biztos cuccok a "remek" európai , kínai , indiai stb. cuccokhoz képest .....továbbá a piacokat nem a logika hanem az emberi kapzsiság és félelem mozgatja , de , hogy legyen min rágódni....:) J. Powell Fed elnök tegnapi kamatdöntő ülés utáni nyilatkozatának összefoglalása: 1. A Fed úgy véli, hogy a gazdaság "összességében erős". 2. A Fed "bizalma nő" a tekintetben, hogy az erős munkaerőpiac megőrizhető. 3. A fogyasztói kiadások „rugalmasak maradtak” ... 4. Az infláció mérséklődött, de "a cél felett marad" ... 5. A munkaerőpiac most kevésbé feszes, mint a járvány előtt. 6. A Fed „semleges álláspontra” helyezkedett, de „nincs előre eltervezett kamatpálya" Megjegyzések: >> Miért van szükség 50 bázispontos kamatcsökkentésre, ha a gazdaság "erős"?? (nyilván azért mert nem "eléggé" erős) ==> úgy értem, haladhattak volna lassabban is ha valóban erős (lenne) ... >> Powell azt is mondta, hogy "nem gondoljuk, hogy le vagyunk maradva a (hozam)görbe mögött".Na de újra csak adódik a kérdés, hogy miért vágtak ez esetben 50 bp-ot (és még 50-et év végéig) ? >> Powell szerint továbbra is ülésről ülésre fognak haladni elemezve az adatokat.>> Ugyanakkor egyértelműen jelzik, hogy szerintük az infláció 2% felé tart...Az idő talán eldönti, a Fed jól döntött-e ...jó rágódást....:)
Én nem értem, hogy minek kellene örülni..... vagy hogy egyáltalán mit csinált a FED az inflációval, valaki el tudná nekem mondani, mert én csak annyit értek, hogy mindennek az ára 2x, a fizetésünk viszont nem 2x, közben a stok market ATH..... ebben hol van a gazdaság visszafogása..... sehol, nem lehet, hogy csak szerencséjük volt, illetve, hoyg az egész azért állt le, mert nem lehet tovább tolni? Még annak idején volt egy cikk a corporate greed inflation-ről, hogy igazából tolják, mert lehet...... Unemployment rate: nekem az az érzsem, hogy a valóságban a gazdaság nem növekszik, illetve maximum 10 ember kezében növekszik, de a többség számára nem, de a népesség igen (lsd housing probléma, fiatalok munkanélkülisége).... hová akarják tenni azt a sok embert, és a FED rateken hol lehet ezt javítani. Ezek az emberek FED rateről magyaráznak, aminek mintha köze sem lenne a valósághoz....és tényleg nincsen, mert meg sem érinti a piacot sem egyik, sem másik irányba.
Én nem csodálkozom, hogy a jó hír ellenére nincs kitörő örömködés, hiszen ezt már sokszorosan beárazták az amcsi piacon. Ez nagyon hasonló, mint a bitcoinnál az ETF csodavárás. .Minden héten jelent meg valamilyen cikk, hogy már nemsokára engedélyezni fogják és ezekre rántottak is jócskán rajta, mire többszörözött az árfolyam. Aztán mikor megérkezett, már elmaradt a meglepetés. Pletykára venni, hírre adni. A kínaiaknál más a helyzet, náluk nem volt ilyen pletyka, estek is rendesen. Van honnan javítani. Ami meg a másik oldalt illeti, jöhet a félelem, hogy elég nagy lehet a baj, ha csökkenteni kell.
1)SPY tegnap a FED bejelentes utani elso 5 percben volt a bull hangulat a csucson, 5691 szinten. Aztan lefordult es a nap hatralevo reszeben esett. Zarasban nem sikerult uj ATH-t csinalni egy 50 bp kamatvagasi napon sem? A nap minuszban zart SPY es DOW ban, es NDX-ben is de ott meg se kozelitette az ATH csucsot. Ez semmi jot nem jelent. A napos es 60min chart igy nez ki: . https://imgur.com/a/eQMqydB . 2)Bond a bond piac lefordult, es a szerkezet jo zavaros; de bizony megeshet, hogy a bond futures felkorrekcio kozel van a vegehez. Es ha a piac hirtelen nem bizik annyira a tovabbi kamatcsokkentesben? . https://imgur.com/a/I6AwIQx . 3)Kina Vege van az oszi fesztivalnak, a piac ma kinyitott, es vegre eles felpattanassal indult. Mintha az FED kamatcsokkentes jot tenne a kinai SSEC es HK indexeknek, sokkal inkabb mint SPY-nak. De kozel vannak a legalso, eros supporthoz. Ha beindul a rally, az meglepoen heves lehet, mert a kinai papirok nagyon tuladottak. Akkor hasonlo lesz, mint februarban, par het alatt 20-30% rally potencial. , Egyelore nincs vilagos signal a fordulatra Kinaban, de nagyon erdemes lesz figyelni. BABA, BIDU, BYD es tarsai ma HongKongban nagyon jol neznek ki, szerintem kitoresben vannak. ES akkor NY0ban is venni fogjak oket. . https://imgur.com/a/cvRK1Wi . Es ha Kina megfordul az esesbol? akkor az olaj es femek is kovethetik: mostanaban az olaj esest a kinai kereslet gyengesegevel magyarazzak, pedig lehet hogy csak az orosz olaj van a hatterben. . 4)Olaj A 240min charton nincs lefordulasban, pedig ha ez wave(iv) felkorrekcio mint ahogy sejtettem az elozo charton, akkor most mar el kellene kezdeni lefele indulni. De eddig nincs jele. . https://imgur.com/a/vMO8O7x
"A Nestle (NESN)-ről van véleményetek? ....... Nem látom, hogy miért szakad hónapok óta. Van ötletetek?" Hát.....fogjuk rá a nyuszira! Hahahahaha!!!! :D
Már "alig várom" a bekészített magyaráztokat, hogy utólag megindokolják, miért így vagy úgy mozgott a piac, miközben csak a bálnák egymást közti megegyezésén, meg a belsős infókon múlik. Hányinger.
A Nestle (NESN)-ről van véleményetek? Volt CEO váltás, az erősödő CHF elvitt elég sok profitot. 3 CHF volt az éves osztalék, amivel most 3,47% körül van az osztalékhozam. 28 éve folyamatosan emelik az osztalékot! Persze csökkent a sales tavalyhoz első félévhez képest, de a profit majd ugyanannyi, az EPS meg 2.13-ról 2.16 lett. Nem látom, hogy miért szakad hónapok óta. Van ötletetek?
Hát ha lesz is recesszió az usa-ban, elsősorban nem a belső piac felöl lesz, hanem a világ más részein (pl. eu) fellépő recesszió hathat majd ki rá. Azért kétlem, hogy jó az usa-nak tartósan az ázsiai piacról való kiszorulás is.
Szerencsére csökkentett a fed! Japán jen erősödik.
Ps. 1 hetet new yorkban töltöttünk, brutálisan erős a város mindenféle piaca, nem látni a recesszió jeleit. Ha van kérdés, szívesen válaszolok egy offtopic poszt keretein belül.
SPY daytrade A FED 0.50% emelese egy 10 perces tranziens a daytrade charton, es ezt egy flat alakzatban a (B) hullamos felszurasnak tekintem. Hamarosan kimegy a piacbol a bejelentes hatasa, es folytatodik a "normal" daytrade szerkezet. . https://imgur.com/a/bjtV2Bj
Na, DJIA-n megvolt az all time high, akkor most már takarodhatunk lefelé végre... (Érdekes, hogy megint ezen cibáltak felfelé sokat, ahhoz képest spy alig mozdult felfelé...)
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.