Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bodegue 2024. 09. 11. 20:52
Előzmény: #110707  vaczak
Nem tudom, hogy miért kell itt politikába belekezdeni, ez nem politikai topik,  de már valaki elkezdte és én őszintén szeretném megérteni, hogy valaki hogyan képes a Kamala Harrisért szurkolni.
A jelöltsége kezdete óta rengeteg megnyilatkozását figyelem, ez a nő nem normális az biztos, de ez Bidentől kezdve már nem is feltétel egy USA elnöknél.
Musknak szerintem igaza van, ha most veszít a Trump többé nem lesz (valós) választás az USÁban és ez nagy baj lenne.
7M migráns beengedtek csak ebben a  ciklusban, választás után 22M nak útlevelet kiadnak, egyenlő örök demokrata hatalom.
Magyarországon a Fidesz lehet, hogy egyszer megroggyan, aztán itt is az lesz mint USÁban, Nagy-Britanniában, Németországban.
Washington- London-Brüsszel-Budapest útvonalon jön az örök woke, az  elmebetegek ideológiája-migránsáradat-szólás és véleményszabadság eltiprása-örök háborúskodás. 
Hamar egy 60 éves, kirúzsozott, magas sarkús vén pedó lesz a kormányszóvivő, muszlim tömegek mindenhol, migránsokat fizetjük a szállodákban, bangladesi muszlim Debrecen polgármestere, egy migránsos retweetért elvisz a rendőrség, kettős igazságszolgáltatás a migránsok javára, migránsbűncselekmények média általi elkendőzése, pont mint mondjuk Angliában.
 Ezek kommunisták. 
Ezt a módszert mi ismerjük.
Nem értelek titeket liberálisok,  vagy kommunisták vagy akárkik, mert Magyarországgal ennél rosszabb nem nagyon történhet, mint, hogy ez félhülye nő nyer.
totem_is_back
totem_is_back 2024. 09. 11. 20:00
Előzmény: #110718  totem_is_back
Mondjuk 5514-n felékelődött most, vicces lenne ha innen mégis beesne, és valami hangszóró formáció lenne H4-n, akkor tere lenne 5400 alá valahova 5385 köré... de persze ahhoz forgalommal kéne esnie...
totem_is_back
totem_is_back 2024. 09. 11. 19:00
Valamelyik nagyobb hedge szépen lement a stoppokért.. most 70% esélyt látok a további longra.. de nap végén elválik..
Wally_Karue
Wally_Karue 2024. 09. 11. 18:24
Előzmény: #110713  lngnl
Ez már megerősített, nem feltételes mód
Zsolt90 2024. 09. 11. 18:24
Mondjuk Cheneyt valami egeszen massal viszont lehet vadolni, es azt en bizony nem tennem ki az ablakba….
pomperj
pomperj 2024. 09. 11. 17:25
Előzmény: #110697  KrisztinaI
A piacnak az a velemenye, amit a DJT (Trump Media Technology) arfolyam mutat, ma -15%,
es julius ota -70%.
lngnl 2024. 09. 11. 17:20
Előzmény: #110712  blas
CATL lehet felfuggeszti egyik nagy banyajabol a kitermelest.
blas 2024. 09. 11. 17:07
Előzmény: #110706  lngnl
Mi tortent?
pomperj
pomperj 2024. 09. 11. 16:46
SPY daytrade
A tegnapi daytrade varakozasom ma jol orrbavagta a piac. 
Nagyon ugy nez ki, egesz mas van alakuloban, es a felkorrekcio mar keszen van. 
Ez a chart egy lehetseges folytatas. De nincs benne semmi bizodalmam, Jobb a partvonalon kivarni.
.
https://imgur.com/a/0QEmMoj
vaczak 2024. 09. 11. 16:15
Előzmény: #110708  elrow
Mély tudásod és átgondolt érveid előtt meghajlok. 
FeherTibi 2024. 09. 11. 16:09
Hogy látjátok, ki tud jönni az Intel a szakadékből ?
Lesz ez még valamikor is 40 dollár ?
elrow 2024. 09. 11. 16:07
Huh...kiválóan felmondtad a progresszív demokrata propagandát, így már mindent értek :D 
Dick Cheney? Aki a gyalázatos, eleve hazugságra épülő 2003-as iraki offenzíva fő támogatója volt alelnökként? Neki kellene hinnem? Tényleg? Mesélj még...
Javaslom, hogy ne csak a CNN-ről tájékozódj, mert egyszer szembejön a valóság, aztán nagy lesz a pofára esés...
vaczak 2024. 09. 11. 15:59
Előzmény: #110704  elrow
Bocs mindenkitől, erre még válaszolok, utána eldugulok: Trump már eddig is komoly károkat okozott az amerikai politikai normák fellazításával (elég megnézni azt, hogy mit próbált tenni a 2020-as választási vereségét követően), el lehet képzelni mit tenne bosszúvágytól fűtötten, zsebében azzal a SCOTUS pecséttel, hogy elnöki minőségében elkövetett cuccaival nem vonható felelősségre. Bár tagadja, de háttéremberei nyakig benne vannak a Project 2025-ben, már elnökként is szorosan együtt dolgozott a Heritage Foundationnal (az ő bírói jelöltjeiket nevezte ki), az pedig elég látványosan egy autokrata irányba tartó anyag. Emberei számos államban az elmúlt években is egy sor lépést tettek a putyini/orbáni playbook alapján. Ha nekem nem hiszel abban, hogy Trump veszélyt jelent az amerikai alkotmányosságra (bár elég lenne meghallgatni, amiket a saját terveiről beszél), akkor higyjél a korábbi Trump-adminisztráció mintegy 40 különböző tisztviselőjének, vagy akár Dick Cheney-nek, aki aligha vádolgató progresszív liberális elhajlással.Szerinted miért épp Orbán támogatásával példálódzott a vita során (leszámítva azt, hogy több név valószínű nem jutott eszébe).  Abba meg hagy ne menjek bele részletesen, hogy milyen kaotikusan és diszfunkcionálisan zajlott a kormányzása. Külpol sikert legfeljebb az Ábrahámi megállapodások terén tud felmutatni (de az is erősen véleményes), benyalt minden wannabe és tényleges diktátornak, hátbaszúrta a kurdokat, és speciel a kudarcos adganisztáni kivonulás előkészítése is jórészt az ő sara. Ténylegesen végrehajtott gazdasági programja az ad-hoc dereguláción, és az inkább csak SRV-hez vezető adócsökkentéseken túl nem igen volt. Az egyetlen komolyabb válságot (COVID), amivel szembe kellett néznie, félrekezelte. Egy patológiásan nárcisztikus, kényszeresen hazudozó, még korábbi önmagához képest is egyre kevesebbet mutató  köztörvényes csalót inkább nem ültetnék az USA elnöki székbe. 
lngnl 2024. 09. 11. 15:44
Előzmény: #110705  lngnl
Kozben megtalaltam. 
lngnl 2024. 09. 11. 15:40
Lithiumosokkal mit tortent ma? Tud valaki valamit?
elrow 2024. 09. 11. 15:26
Előzmény: #110703  vaczak
Szerintem az teljes tévedés, hogy az usa autokrata irányba menne el Trump elnöksége esetén, az amerikai alkotmányba be vannak építve olyan biztosítékok ami miatt ez kb. lehetetlen vállalkozás. Egyébként Trump első elnöki ciklusával mi is volt a gond bel, kül és gazdaságpolitikai tekintetben? Biden elnöksége szerintem sokkal kudarcosabb 4 év minden tekintetben. Ja és Kamala nem mainstream demokrata jelölt, ő erősen a demokraták progresszívebb szárnyához tartozik, csak most a választások miatt próbálják mainstream-nek beállítani.
vaczak 2024. 09. 11. 15:06
Előzmény: #110702  elrow
OFF: nem vagyok benne biztos, hogy tudnád definiálni mit jelent a woke (hogy az ideológia -e, vagy sem, az is vitatható), jó eséllyel én sem. Eléggé speciális és összetett amerikai jelenség, ami abból ide elér, többnyire a jobbos és széljobbos karikatúra. MInt minden ilyen jelenségnek, számos túlzásba vitt húzása van, ezeket lehet károsnak tartani (részben azért is, mert könnyű célpontot adnak a trumpista kritikának). De még ha mindaz igaz is lenne, amit jobbos influencerek belelátni vélnek ebbe a valamibe, az is teljesen eltörpül amellett, hogy a jelenlegi választás egy alapvetően mainstream demokrata jelölt és Trump között lesz, akiről elég pontosan tudjuk mit képvisel és mit szeretne tenni bel, kül és gazdaságpolitikában, gyakorlatilag nincs olyan lépés, ami ténylegesen jó lenne akár az USA-nak, akár Európának, akár a világnak. És akkor ne is beszéljünk személyisége finomságairól. Ha a jelenlegi magyar rendszert utálod, miért szeretnéd az USA-t is elvinni ebbe az autokrata irányba? 
elrow 2024. 09. 11. 13:18
Előzmény: #110700  vaczak
Ne keverjük ebbe bele a magyar belpolitikát, nálam kevesen utálják jobban ezt a jelenlegi rendszert.
De a woke egy végtelenül káros ideológia, aki ezt nem látja, az nem tudom mit néz...Vagy szerinted ez követendő, pozitív dolog? Ha igen, miért?
Zsolt90 2024. 09. 11. 12:49
Előzmény: #110700  vaczak
Orban fanok felhetnek, ha Harris nyer, tul lett tolva a Trump imadat. (Egyebkent tok mindegy, sztem Magyarorszagnak egyik se jo/jobb.. illetve most mar hogy orban tovig benyalt a piros csapatnak igy ssjnos nekunk mar fajna egy kek gyozelem)

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek