Pénteken is aktivizáltam magam, akkor Hensoldt vétel, forintból dollár majd román kötvény (lejáratig tartásra). BA-t meg nézegetem, hogy lehet fordított fej váll, majd lehet holnap visszatérek rá.
Az USA exportjának csak
körülbelül 17%-a irányul Kanadába. Előfordulhat, hogy néhány alapvető elemet
nem pótol Kanada sokkal kisebb gazdasága. Így a kanadai importőrnek és
fogyasztónak többet kell fizetnie. Ráadásul Kanada gazdasága sokkal nagyobb
valószínűséggel esik recesszióba a „kereskedelmi háború” miatt, ezért ezek a
viták hamarosan megoldódhatnak. És hasonló dinamika igaz Mexikóra is.
Ezek olyan országok, amelyek
gazdasága kisebb, mint egyes USA államok. Például Kanada GDP-je csak körülbelül
2,1 billió USD, míg az USA kb. 27 billió dollár. Mexikó GDP-je még kisebb, és
csak körülbelül 1,7 billió USD. Ha ez a „kereskedelmi háború” elhúzódna, az
valószínűleg jelentős károkat okozna Mexikó és Kanada gazdaságában, miközben
potenciálisan korlátozott negatív hatásai lehetnek az USA-ban.
"Az USA vámok növelhetik az USA termelést és a foglalkoztatást, minimális hosszú távú negatív hatással az USA gazdaságára, míg Kanada és Mexikó potenciális recesszióval néz szembe.
A tarifák hatékony tárgyalási taktikaként szolgálnak, ami kiegyensúlyozottabb globális kereskedelmi dinamikához vezethet, és előnyös az amerikai kis- és közepes kapitalizációjú vállalatok számára.
A legfontosabb gazdasági adatok és bevételi jelentések ezen a héten, beleértve a nem mezőgazdasági üzemek bérlistáját és a nagy technológiai bevételeket, jelentősen befolyásolják a piaci hangulatot és a Fed kamatcsökkentési valószínűségét.
A vámok rövid távú ingadozása ellenére az USA gazdasági növekedésének hosszú távú kilátásai továbbra is pozitívak, fenntartva a 7000-es emelkedő SPX-célt."
Mindenesetre a vámok miatt emberek nem nagyon fognak meghalni, az USAID küszöbönálló bezárása miatt megszűnő programok hiányában jó eséllyel ezrek, tízezrek (igaz nem amerikaiak), de majd Zedisdead megmagyarázza valami kiragadott példa alapján, hogy ez mennyire rossz szervezet és mennyire nagy megtakarítást jelent majd.
Az OPEC+ változtatott a termelési adatok ellenőrzésére használt külső források összetételén is: eltávolította az amerikai Energiaügyi Információs Hivatalt (EIA) és a Rystad Energy AS-t, helyükre pedig az OilX, Kpler és ESAI tanácsadó cégeket nevezte ki. Az ülés üzenete egyértelmű: az olajkartellként is emlegetett OPEC+ nem kívánja siettetni a termelési növelést.
Megjöttek a vámok és a vevők a kötvényekre. My name is Bond. 30yr Treasury Bond. Mégis tetszik a fixed income is a piacnak. Osztalékfizetők is zöldek, Vodafone, VZ, CCI, DG is majdnem.
ui. de a nagy hőbörgés eltűnt a videók alól... relatíve csend van, egy-két naív ember kivételével, a CNN éppen most magyarázza, hogy az Amazonon is minden Kínából van, és hogy mit kell majd tenniük....
Persze, hogy nem, láttam a kommenteket a videók alatt és az emberek még mindig azt hiszik, hogy ezek jól fizető munkahelyeket fognak teremteni az olcsó import termékek helyett.
Ez olyan Brexit feelinges... kiszavaztuk magunkat az EU-ból, de ne legyen semmi következénye. CNN: amerikaiak 51%-a ellenzi a vámokat, 38% támogatja https://www.youtube.com/watch?v=BRJYJjd0ABI
Én is sokat gondolkodtam rajta már napok óta. A beker áram nagyon jó, még ettől is lejjebb van. Még fogok is venni, ha netán lejjebb menne. Úgy döntöttem az összeset megtartom. 40 USD alatt nem eladó. 10 felett majd megnézem mi van vele.
Az amerikai EV gyartas nagy resze egyelore szilardan Musk kezeben van, (ott is marad varhatoan) es a tobbiek mint GM, F es par kisebb (Rivian, stb) egyelore ovatos-fokozatosan probalnak haladni. De azert megiscsak lesz EV volumen novekedes, ha lassabban is mint 3 eve megjosoltak; es ahhoz a mai hangulatban az amerikai Lithiumot kell preferalni annak, aki nem akar Trump ellen menni. En nem adom az LAC poziciot.
A NIO gyár USA-ban-nak mi az értelme? Ezzel elveszítené a versenyelőnéyt, és ugyanolyan lenne, mint minden más EV gyártó....Trump gyakorlatilag azt akarja ezzel, hogy Kína a saját költségére foglalkoztasson amerikaikat, mert ők már nem akarják a US profit terhére megcsinálni, de a népet boldoggá kell tenni.
Az emberek egymást verték át, elméletileg trump ,18 centért kezdte árulni coinját, azután verték fel az árát. Az egy más kérdés, hogy egyenlőre az összmennyiség 1/5 ét dobták csak piacra. Éppen ideje lenne, hogy a coierek megfizetnék a tanulópénzt és rájönnének, egy értéktelen semmiért adnak vagyonokat. Úgyis túl nagy már a mellényük.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.