Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hellforceone 2018. 09. 03. 06:58
És akkor vissza az eredeti témához, Pomperj, engem is érdekelne, hogy mely papírokat látod az új vagy kis FAANG-oknak. Köszönöm! 
hellforceone 2018. 09. 03. 06:49
Előzmény: #4258  Törölt felhasználó
Nincs azzal semmi gond, ha más véleményed van neked vagy neki, a probléma ott van, hogy a fórumot folyamatosan ugyanazzal a tartalommal nyomja tele és mindenkivel úgy beszél, mintha nála lenne a bölcsek köve, csak ő tudná az igazságot. Pedig abszolút nem így van! Belinkel mindenféle dolgokat, de, hogy mennyire van róla igazából fogalma, azt nagyon jól megmutatta pár példa, mikor Boole feltett neki kérdéseket. Éppen Boole írta meg neki egyszer nagyon jól, hogy próbál nagyon okosnak tűnni, de nem az. Védheted is nyugodtan, de ezzel most hidd el, nem teszel jót ennek a fórumnak, senki nem lesz hálás érte. Mindenki elmondja a véleményét és a többiek levonják belőle a következtetéseket, reagálnak vagy éppen nem. Vele az a probléma, hogy annak ellenére sem változik meg, hogy erre már többen kérték, hagyjon fel ezzel a magatartással, mert nagyon idegesítő. Nem kell elmondanod azt sem, hogy nem minden rózsaszín köd a világban, mert szerintem akik itt írnak és / vagy (csak ) olvasnak, azoknak a java tudja, hogy vannak gondok a világban. Na már most, ha folyamatosan arra hívja fel valaki a figyelmed évek óta, hogy milyen szar a világ gazdasága és mennyire fog összeomlani minden, akkor az egy idő után kibaszottul de nagyon unalmas tud lenni. Na ezt kellene abbahagynia, mert az összeomlás várásának közepette a világ vezető indexe közben ment 2év alatt újabb 50%-ot... tudja mindenki, hogy nem fog menni így tovább, sőt, valami rossz előtt az utolsó fázisban vagyunk, de ezért beszéljünk róla egész nap???? 50 év múlva lehet / valószínűleg a világnak annyi lehet - klímaváltozás, népességnövekedés, ivóvíz, geopolitikai problémák stb stb stb -, sokan látják, hogy milyen veszélyek vannak, de ezért mostantól akkor senki ne csináljon gyereket???? Na kb. ilyen ez a rohanó tőzsdei vonat is! Összeomlik majd, persze, de addig?? Mikor?? Emlékszem én arra is, mikor éppen te írtad olyan 600-700-as Amazon árszint körül, hogy majd akkor szállsz be, ha realisztikusabb lesz az árazása, talán 100 dollár vagy alatta... nos, eltelt bő két év és már a háromszorosa lett az akkori árnak... ez nem bántás vagy ilyesmi, de a jövőt éppen úgy nem ismered te vagy én, mint bárki más. Na pitcairn azt hisz, hogy ő ismeri, évek óta... bocsánat mindenkitől ezért a hosszú írásért, nem ért ennyit a dolog, de muszáj volt. Ja, az Ázsia topikot valóban nem ő kurta szét, hanem bubó és társai, na EZT már csak ő fogja egyedül... ezen is gondolkozz el!
Törölt felhasználó 2018. 09. 03. 00:05
Előzmény: #4257  kozi723
Nem pitcairn2 miatt ment tonkre az azsia topik!!!
Kivancsi lennek a velemenyedre az elozo hsz-ban levo elso 7 kerdesemre milyen valaszt adnal?
En a velemenyemet iron le ha tetszik ha nem; nem kotelezo olvasni, mint ahogy pitcairnet sem.
Tolem viszont ne vard, hogy a nyugati propaganda media bullshit-jet ajnarozam, ahol is egyik vilagtalan vezeti felre a masikat.
Ha ezzel oromet okozok ill. a forum olvasoinak jobb hete lesz; akkor hazudhatom azt ill. Felre vezethetlek azzal hogy minder a legnagyobb rendben, az amcsi es europai gazdasag csak ugy szarnyal. Nincsenek problemak es most kell all in-t menni ( sot minnel nagyobb tokeattetelel kereskedni; hiszen a mi eletunkben mar nem lesz gazdasagi valsag; hiszen Yellen korabban megmondta.)
Szep almokat Dorothy!
Viszont ezek utan nem illene ha a jovoben panaszkodnal az miatt; hogy ez a fortelmes akademikus bullshit experiment hany million ember eletet teszi tonkre I’ll. Fogja tonkre tenni; az enyem, a tied es a korulottunk elo emberek nagyon magas arat fognak ezert fizetni.
Egyebkent bocs hogy informacioval probalt valaki ellatni ill. Probalt megosztani.
Azert pedig kulonosen elnezest kerek, hogy mas velemenyem van mint a tobbsegnek es hogy ezt le merem irni ill. hogy ide!
Legyen szep heted!
kozi723
kozi723 2018. 09. 02. 23:05
Néhány hónappal ezelőtt az "Ázsia: mérsékelt optimizmus" topik még ha ennél sokkal undorítóbb stílusa miatt is, de elromlott. Érdemes lehet átgondolni, hogy van-e ennek értelme és szükséges-e megfojtani ezt a topikot is. Szerintem gondoljátok újra.
Törölt felhasználó 2018. 09. 02. 22:20
Előzmény: #4240  Tibi0002
Tibi a velemenyed mogott elarulhatnad a logikai osszefuggeseket; persze lehet hogy csak a sertodottseg beszel beloled?!
KERLEK CAFOLJ MEG!
Mi a CPI erteke az usaban?
Mi az alapkamat, vagy FED funds rate?
Mi a real kamat az usaban?
Mi a 2 eves ill. 10 eves treasury hozama?
(real erteken ugyan ezek)?
Elbirnae az usa gazdasaga mondjuk 5%-os real kamatot?
Van-e buborek a rv piacon, az ingatlan piacon, esetleg a kotvenyeknel?
(es hogy jon ide az irogep???)
Most tovabb megyek azert mert pitcairn2 velemenye kulonbozik a tiedtol, esetleg mas allasponton van a torokokrol mint mondjuk te, azert az o allaspontja rosszabb???
Miert jobb a tied mint az ove; vagy forditva?
Elitelem Erdogan-t mert kiall a halalbuntetes mellett!
(ezen kivul jo es rossz dolgokat is fel tudok sorakoztatni mellette vagy ellene) a torok piacrol, demografiarol mar sokszor irtam, sot arrol is hogy az eu es amcsik milyen allaspontot kepviselnek a torokokkel szemben.
A legrosszabb, hogyha nem ertesz egyet a velemenyevel akkor 2 lehetseges ut van!
1.megprobalod logikai uton meggyozni hogy teved; en eddig ezt nem tapasztaltam
2. atlepsz, atgorgetsz a hsz-in mindenfele reakciok nelkul.
En sem ertek pitcairn2-vel egyet mindenben, peldaul a BTC,BCH kerdesekben es lezartam vele a vitat mivel nem sikerult logikai uton egymast meggyoznunk ebben a temaban; egyszeruen mas velemenyen vagyunk.
Viszont atgondoltam az o allaspontjat es szerintem abban pontatlan,de az nem jelenti azt hogy en nem tevedhetek abban a kerdesben is; az ido majd eldonti hogy melyikunknek van, volt igaza.
Elofordulhat-e hogy tevedsz pitcairn2-vel kapcsolatban?
Esetleg az allitasaival kapcsolatban?
Esetleg a torokokkel, vagy Erdogannal kapcsolatban?
(nem allitom hogy tevedsz!!! inkabb kerdezem, hogy elofordulhat-e hogy igen?)
Ha nem akkor valaszolj az elso 7 kerdesre ebben a hsz-ban, majd vesd ossze azzal amit pitcairn irdogal mar nehany eve?
Sajnos ez nem 1 vicc, ez a vilag amiben elunk es ezeknek nem csak most hanem a jovoben is komoly kovetkezmenyei lesznek!
Legyen szep heted!
boxika 2018. 09. 02. 20:36
Szerintetek lesz infláció a világban, es mekkora (pl. a 10 evvel ezelottihez hasonlitva). Időtáv legyen 3-5 év.
Most nem venezuelára, argentinara, toroko.ra gondolok, hanem usa, europa, mo.
Tibi0002 2018. 09. 02. 19:17
Előzmény: #4252  Törölt felhasználó
Mindenki vele foglalkozik, figyelmet kap, és ez neki jó érzés.
Tibi0002 2018. 09. 02. 19:12
Előzmény: #4203  pomperj
Engem érdekelne, hogy mely részvényeket nézegeted FAANG alternatívaként. Vásárolni ugyan nem tervezek részvényt a közeljövőben, de gondolatébresztőnek jó lehet.
Törölt felhasználó 2018. 09. 02. 19:03
Előzmény: #4251  Tibi0002
No de mi lehet ezzel a figyelemfelkeltéssel a célja? Esetleg valami 'piacelemző'-féle állásra fáj a foga a portfoliónál, amivel némi fix jövedelemhez juthatna? Másra nem nagyon alkalmas ez a kitartóan konok ámokfutás.
Tibi0002 2018. 09. 02. 18:45
Előzmény: #4250  Törölt felhasználó
És természetesen _megint_ róla szól a topic. Azt el kell ismerni, ügyesen vonja magára a figyelmet, hiszen néhányan még nem tudják, hogy ez itt a valódi célja. 
Törölt felhasználó 2018. 09. 02. 18:31
Előzmény: #4249  pitcairn2
Köszi hogy nem szalmabáboztál, hanem tárgyilagosan kifejtetted, hogy miért csak az USA van buborékban, és miért nincs Hong-Kong illetve Dél-Afrika, ugyanazon mérőszámok alapján.
.
Ha neked ez kell a boldogsághoz, nekünk tökmindegy.
pitcairn2 2018. 09. 02. 18:12
Előzmény: #4248  lngnl
@Tornagh_Atya
@Ingnl
Szórakoztató a szalmabábozásotok:)
de végül is nincs ebben semmi új... "Business as usual"... 
ha nektek ez kell a boldogsághoz ám legyen:)
lngnl 2018. 09. 02. 16:08
Előzmény: #4245  pitcairn2
Nem akarok nagyon beszallni a flamebe, de en azota porgetem at a hozzaszolasaid miota egyszer azt allitottad nekem hogy marpedig a Torokgazdasag jol all, es Erdogan nem diktator, es a politikai es gazdasagi megoldasai jok.  Azert mennyire kell elvakultnak lennie ahhoz hogy valaki ilyet mondjon. Raadasul a kommentjeid tukrozik azt hogy totalisan azt gondolod hogy 100% ig igazad van es hogy tevedhetetlen vagy. Radasul ezt naponta megteszed plusz jonnek a szokasos vilagvege kommentek. Neha ugyerzem magam mintha a yahoo finance kommenteket olvasnek azoktol akik azt hiszik hogy majd igy segitik a shortjaikat ha szet floodoljak a vilagvege beszolasiakkal a forumokat.
Törölt felhasználó 2018. 09. 02. 14:41
Előzmény: #4226  pitcairn2
Jellemző az elfogulatlan 'módszer'-edre, hogy ugyanezen adatbázis alapján Hong Kong (1274%!) illetve Dél-Afrika (360%) pld. nincs buborékban nálad, csakis a legtöbb tőzsdei céggel rendelkező gaz, shit-showman USA (165%). 🤔😆
.
Ugyanígy bármelyik belinkelt gráfodat vitatni lehetne egyszerű józan ész alapján, csak ugye sokan már meg sem nyitják őket, ami érthető is.
bobsurf
bobsurf 2018. 09. 02. 14:27
Előzmény: #4242  pitcairn2
Még jó, h te nem személyeskedsz...
pitcairn2 2018. 09. 02. 14:22
Előzmény: #4241  Tibi0002
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes
de a "diktátorozásnak" is csinálhatnánk egy linket, ha már egy külön topic-ot is szenteltél ennek...
pitcairn2 2018. 09. 02. 14:19
Előzmény: #4243  Tazsomaru
szvsz
rém béna volt, de már hozzászoktam:)
Tazsomaru
Tazsomaru 2018. 09. 02. 13:27
Előzmény: #4240  Tibi0002

Ez tetszett! :) +++
pitcairn2 2018. 09. 02. 12:39
Előzmény: #4241  Tibi0002
inkább diktátorozz egy kicsit:)
Tibi0002 2018. 09. 02. 12:34
Előzmény: #4238  pitcairn2
És amikor végre felmegy az ezüst ára - mert ezt itt senki nem zárja ki - akkor ugyanígy tolod majd, csak hozzáteszed: "én megmondtam, igazam volt!"

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek