Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 08. 24. 22:03
Előzmény: #3858  Tibi0002
Na a friss tokebol cash-t halmozok-ra NAGYON OKOS, BOLCS DOLOG-nak tartom.
Törölt felhasználó 2018. 08. 24. 22:01
Előzmény: #3856  Tibi0002
Most igy gondolod, lehet hogy nehany ev mulva mashogy.
en semminek nem adok 99%-os eselyt, talan meg 98%-sat se!
Hu nekem, valami nem stimmel, a piacot biztositotta Powel hogy folyamatos kamatemeles lesz, na ez engem elbizonytalanitott, meg nem neztem meg hogy hogyan valtozott a piaci szereplok varakozasa a decemberi kamatemelessel kapcsolatban,de szamomra ugy tunnik, hogy egyesek tudnak valamit ezzel kapcsolatban.
En egyebkent orulok a nasdaq emelkedesnek, ugye az 5 momentum long poziciok miatt, a nemesfem banyaszok is szepet mentek, TLT opcioim ertektelenedtek.
USD gyengulese valahogy nem illik a kepbe, mondhatnam hogy fellelegeztek a piacok,de akkor miert mentek ekkorat a nemesfemek.Meg a vegen kiderul hogy Powel bloffol es a decemberi kamatemelesnek annyi...
Persze az is lehet hogy az idokozi valasztasok elott meghuzzak a dolgokat hogy utana nagyobbat essen.
Szoval valami tortenik a hatterben amirol mi meg nem tudunk.
Tibi0002 2018. 08. 24. 21:51
Előzmény: #3856  Tibi0002
Én pl. most a friss tőkéből casht halmozok, esetleg hosszúkötvényt veszek, de nem sokat. Részvényből hadiiparit vagy egy villanyközművet vettem volna, de most azt sem.
Törölt felhasználó 2018. 08. 24. 21:48
Előzmény: #3854  pitcairn2
Sose tudhatod, lehet hogy Tibi csipi gyebkent Erdogan-t es azert nyomta a negativ szoveget rola hatha sikerul meg negativabb hangulatot kialakitania, es olcsobban szeretett volna vasarolni torok etf-et.Esetleg olcsobban boviteni.
;)
Tibi0002 2018. 08. 24. 21:45
Előzmény: #3852  Törölt felhasználó
A 80-90% esély inkább 0.1%. Isteníteni Erdogant a 20%-os líra gyengülés napján, az amcsi történelmi csúcson meg venezuela felé elvinni a témát, trollkodás.
Arról kellene most beszélgetnünk, hogy hmm, gyengült a dollár, így nőtt a kötvény, az arany, és a részvények árfolyama, merre tovább, kinek mi az elgondolása, stb.
Törölt felhasználó 2018. 08. 24. 21:43
Előzmény: #3847  Boole
Errol evekkel ezelott volt szo, ha jol emlekszem 2015 kornyeken.
A legtobb banyasz akkoriban minimalisra vagta a koltsegeiket a tul eles erdekeben.
Mar akkoriban irtunk arrol hogy az atlagos AISC koltseg 880$ korul lehetett akkor.
Hasonlo dolgok voltak az olaj szektorban, errol pomperj szokott sokat irni.
A jelenlegi koltsegeknel ha a tobb evtizedes atlagos profit marginnal szamolnak akkor az arnak 1300-1400USD kozott kellene lennie, hogy a banyaszok az atlagos profitot erjenek el.
arany, ezust es a banyaszok (megfeleloen osszevalogatott) az egyik legjobb befektetes a piacon.
Nem veletlenul kozelitette meg a 2015-os melypontot a Barrick arfolyama, banyaszoknal 30-40% ide-oda a volatilitas miatt nem sokat szamit, ezert nagyon fontos  megfelelo pozicio meret es kockazat kezeles.
pitcairn2 2018. 08. 24. 21:40
Előzmény: #3853  Törölt felhasználó
szerintem Erdogan kapcsán vesztünk össze, mondjuk feleslegesen lovaltuk bele magunkat az tény:)
Törölt felhasználó 2018. 08. 24. 21:33
Előzmény: #3851  pitcairn2
Tibi egyebkent jo "gyerek" csak a long oldalon erdekelt, adj neki idot idovel meg az is lehet hogy ossze haverkodtok.
Törölt felhasználó 2018. 08. 24. 21:29
Előzmény: #3841  Tibi0002
Szia,
Van 1 forecast-om amire 80-90%-os eselyt adok.Nagyon valoszinunek tartom hogy egy nap nem csak vissza olvasod pitcairn2 hsz-it itt a pf-en, hanem utana fogsz olvasni, tanulni azoknak a dolgoknak amirol pitcairn2 irogat mar 1 jo ideje.;)
Ha lenne kalapom, akkor le vennem, le emelnem elotte.Nagyon keves ember kepes az atlagos, a csorda meggyozodesevel szemben kiallni, a kitartasaert pedig minden elismeresem ill. az elott hogy probalja felhivni sok kevesbe informalt befekteto, kereskedo ill. speki figyelmet nagyon fontos dolgokra.En sem ertek vele mindenben egyet, lasd btc,bch es kryptok, de minden elismeresem elotte.
Szoval szeretnem megkoszonni pitcairn2 idejet es energiajat ill. hogy probal masok szamara segiteni, remelem 1 nap rajtam kivul mas is megkoszoni ill. elismeri amit a pf kulonbozo forumaiban tett hozza szolasaival.
pitcairn2 2018. 08. 24. 21:28
Előzmény: #3849  guantanamo
ehhez képest a "value investment" topic-ot jegyzi, ahol leginkább az USA befektetésekben látja a "tartós" értéket
egyébként meg nagyon fáj neki, hogy múltkor elrontottam az össznépi "diktátorozásukat" Erdogán kapcsán, mondjuk az általa vizionált török összeomlás még azóta is várat magára:)
a török tőzsde is furcsamód zuhant, az általuk vizionált "hiperinflációs" veszély közepette... 
persze lehet, hogy túlreagáltam azt az ügyet, de vhogy fájt, hogy ilyen minimális háttérismerettel osztják az észt török ügyben, nem mintha én nagy szakértő lennék, de legalább egy kicsit utána olvastam az előzményeknek... 
és nem hozok "bezzeg példaként" olyan államokat, amelyek legalább olyan durván vagy még durvább módon gyalogolnak bele a piac működésébe mint az Erdogán-féle rezsim...
szóval summa summarum ez lenne a mosolyszünet háttere:)
guantanamo
guantanamo 2018. 08. 24. 21:20
MUX 08.27 dividend record date. Szerintetek utána letolják egy kicsit?
guantanamo
guantanamo 2018. 08. 24. 21:16
Előzmény: #3845  pitcairn2
Nézőpont kérdése. Lehet, hogy ő tréder, és szerintem akkor tök mindegy.
Törölt felhasználó 2018. 08. 24. 21:13
Előzmény: #3826  Boole
Milyen szep is szombat reggel ilyen meglepetesre ebredni.
Vagy felre ertetted a hsz-om vagy nagyon komoly velemeny kulonbseg van koztunk grafikon, ar stb.stb.-ben
Boole 2018. 08. 24. 21:08
Előzmény: #3836  Boole
Éppen nézegetem az egyes aranybánya vállalatok éves jelentését és valamit észrevettem, bár lehet, hogy másoknak ez teljesen egyértelmű volt eddig is. Az Arany Világ Tanácsa által jóváhagyott mutatóval (AISC) szemléltetik, hogy mennyi az arany egy uncia előállítási, kitermelési költsége, mert magában foglalja a beruházások fenntartását, az általános és adminisztratív költségeket, valamint az aknamező helyreállítási költségeit. Igen ám, de ebben a mutatóban nincs benne az értékcsökkenés (kamatokkal együtt), ezért azt a bánya fenntartó tőkekiadásokhoz hozzá kellene adni. Az értékcsökkenés inkább egy számviteli kérdés, mint egy ingatlan értékének valódi értékvesztése. Egyes vállalatoknál (pl. csővezeték fektetőknél) az értékcsökkenés visszaadása és a karbantartási tőkeköltségek kivonása a cég tulajdonosai számára elhúzódó valódi intézkedéssé válnak. Azonban az aranyvállalatoknál ez nem így van. Az AISC mutatóra simán 20%-kot még rá lehet számolni, mert ez a valós költség (lehet, hogy akár 30%-ot is egyes esetekben). A Barrick Goldnál pl. így ez 800-850 USD/uncia értékről felmenne 960-1020 USD-re. Ez már mindjárt nem olyan szépen néz ki az 1200 USD környéki aranyárhoz képest. 
pitcairn2 2018. 08. 24. 20:52
Előzmény: #3840  Törölt felhasználó
mindössze annyit írtam, hogy felettébb rossz utat választott az USA, mivel ez a meglehetősen gyakran végigjárt út, kb. a harmadik világba vezet...
anno az USA alapító atyák - a continental currency-hez kötődő hiperinfláció után - nem véletlenül foglalták bele explicite az Alkotmányba, hogy pénz csak nemesfém - arany és ezüst, illetve arra szóló követelés - lehet...
szóval amit mostanság látsz az kb. annak a tételes tagadása ami a világ leggazdagabb országává tette az USÁ-t...
és az se véletlen, hogy az un. "fejlett világban" az USÁ-ban váratott legtovább magára a központi bank megalapítása, mivel az alapító atyák többsége szívből utálta ezt az intézményt... 
(talán nem véletlenül... kb. a korrupció melegágyaként tekintettek rá...)
a FED felállítása csak 1913-ban gyütt össze, ez volt ha jól emlékszem a negyedik kísérlet
3 elődjét egyszerűen bezáratta a népharag... 
pitcairn2 2018. 08. 24. 20:45
ezzel egy pillanatig nem cáfoltad meg azt a sajnálatos tényt, hogy a hőn szertett "ralid" pénznyomtatásra és kamatmanipulálásra épül...
azaz futóhomokon állnak a "value based" (kackac...) befektetéseid...
guantanamo
guantanamo 2018. 08. 24. 20:41
Előzmény: #3843  guantanamo
Ja, a composite. Ok.
guantanamo
guantanamo 2018. 08. 24. 20:39
Azt írja PF,  hogy ndx csúcs. Na azt most tényleg nem látom, hol?
Törölt felhasználó 2018. 08. 24. 20:32
Elnézést, nem sejtettem, hogy ennyire feszültek a helyi törzsi viszonyok. Kösz az infót, az ember sosem lehet eléggé óvatos.
Tibi0002 2018. 08. 24. 20:26
Előzmény: #3840  Törölt felhasználó
Az a baj, hogy - előre nem tudhattad - ezzel most elindítottad a pitcairn féle hozzászóláslavinát, és megint ezt olvashatjuk egész este. Minden nap végigzongorázva ugyanazt.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek