Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Nem tűnik fel, hogy a 2015 tavasza óta bekövetkezett amcsi monetáris bázis csökkenés (amit te másoltál lent be) éppen a túlhízott monetáris bázis egészséges és soft korrekciója? Pont ezzel eresztik a lufit, finoman.
"The recession of 1920–21 was characterized by extreme deflation—the largest one-year percentage decline in around 140 years of data.[2] The Department of Commerce estimates 18% deflation, Balke and Gordon estimate 13% deflation, and Romer estimates 14.8% deflation. The drop in wholesale prices was even more severe, falling by 36.8%, the most severe drop since the American Revolutionary War. "
Jaigen, volt '21-ben egy kisebb recesszió, csak az pont párhuzamos volt a "monetáris bázis" csökkenésével. Jelenleg az amcsi piacok emelkednek - igaz, több európai mackózik.
a korábbi kommentemet ((#142) trump-hoover analógia) felülbírálva most mégis arra tippelnék, hogy egy jó nagy tőzsdeit lejtmenettel fog indulni a Trump-kormány:
a tippemet az alábbiakra alapozom:
1. több olyan "elemző" bull fokozatba kapcsolt akit a korábbi "teljesítménye" alapján kontraindikátornak tartok
2. a 2009 márciusától permabull Nadeem Walayat 2016 december 22-én durva tőzsdei lejtmenetről kezdett el vizionálni
3. az USA monetáris bázis 18%-al csökkent az elmúlt bő 1 évben
4. egyre nagyobb az esélye az Európai Unió és az Eurozóna válságának
5. ebben az esetben pedig az EKB nem tudja tovább támogatni a reverse repo tevékenységen keresztül a FED-et... (kb. ez ellensúlyozta eddig a zuhanórepülésben lévő USA monetáris bázis negatív hatását)
6. általános a bull mentalitás, a permabear csapat teljesen demoralizálódott az elmúlt közel 8 évben
Törölt felhasználó2017. 01. 14. 21:31
Előzmény:
törölt hozzászólás
1987
Mondták, hogy miért csak az ibm vesszük.
Néztek ki a fejükből oktoberben.
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre!
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Hasznos tőzsdézést!
Buxer and Partners.