aki ram hallgatott es nem az amcsi indexeket, hanem mondjuk aranybanyaszokat kereskedte azok kozott is voltak jo nehanyan ezen a forumon akik tobb mint 100%-os hozamot ertek el...(nyilvan ez elkerulte a figyelmedet, olvass vissza es majd megtudod!!!)aki 2015marciusaban vasarolt BTC-t mint en(errol is talalhatsz jo nehany hozzaszolast) az mondjuk es van meg belole az azon a pozicion 1200%-os hozamot ert el...esetleg cukrot vasarolt tavaly...aki a marciusban LTC-rol irt beirasom alapjan vasarolt az akar 800%-os hozamot is elerhetett fel ev alatt....(melyiknel volt konnyebb tobb mint 500%-os hozamot elerni na nem 2,5 ev alatt hanem fel ev alatt, a DOW 35%-os emelkedesenel vagy egy 800%-os emelkedesbol???)szoval az amcsi indexek longolasa nelkul is konyeden lehetett szep penzt ill. annak tobbszoroset keresni mint az altalad emlitett Dow 35%-os emelkedes)..Tudtad peldul hogy az elmult 8-10honapban az USD/MXN shortal tobb mint 15%-os arfolyam nyereseget lehetett elerni es akkor meg a swap-rol nem is beszeltunk...Ja hogy errol is van nehany hozzaszolasom a portfolion...;0000es a sort folytathatnam...;de mondom hogy ennek nincs ertelme...(mert nem a hozam lehetosegrol szol a mi kis vitank) hanem hogy hiaba emelkednek meg innen 20,30,50%-ot az indexek ha ugyan ennyit vagy meg tobbet is eshetnek....
Egyebkent irtam mar, hogy nekem mindegy hogy long vagy short ott kereskedem ahol jobbak az eselyek, jobb a hozam/kockazat arany....amcsi indexeknel a kovetkezo 12-18honapban tobb mint 80%-os esellyel lesz eses (nem 5-10%-os esesrol beszelek)...szoval amcsi indexeknel a short oldalon van az elony...ettol fuggetlenul ha nem szamit hogy penzt fogsz vesziteni a long oldalon elobb vagy utobb, sot a kovetkezo 5-10 evben jo ha max 1-2%-os eves hozamot leszel kepes osszesegeben felmutatni akkor tovabbra is kereskedd a long oldalt....
senki nem allitja, hogy nem emelkedhetunk meg,de mire mesz azzal ha iden esetleg a kovetkezo 15honapba keresel meg masik 10-15%-ot majd utana meg elszenvedsz egy 30-50%-os esest???
Nem kivanlak meggyozni se teged se mast, csupan probalom felhivni a figyelmet, hogy nem biztos hogy akkora buli most amcsi rv-ket vasarolni mint azt olyan sokan hiszik....
Mindenkinek vallalnia kell az osszes kereskedeseert es penzugyi donteseert a feleloseget, ez mashogy nem megy, akar jo akar rossz!!!(azt hittem hogy ezzel mar tisztaban vagy)...
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre!
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Hasznos tőzsdézést!
Buxer and Partners.