Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Nagyon belongozódott a piac: a Bofa ML szerint közel kerültünk az eladási jelzéshez
2017. 03. 02.
A Bofa ML ügyfelein alapuló eszközallokációs ábrából látható, hogy mindenkori csúcs közelébe emelkedett a részvény súly – bár ez az árfolyamokon is látható.
Egy piaci szentimentet azonosító indikátoruk, a Bull&Bear indikátor 7.0-as értéket ért el, ez közel van az eladási jelzésként szolgáló 8.0-as értékhez.
Érdemes még megjegyezni, hogy egy másik érdekes elmélet is tesztelésre kerülhet a napokban. Mint ahogy a nagy esések és medve piacok végét egy-egy nagy vállalati csőd szokta jelezni, úgy az emelkedő piacon az IPO jelentősége a meghatározó. Nagyon sokat mentek már az amerikai piacok és drágának is számítanak, ma pedig debütál a tőzsdén a Snap, mely méretét tekintve az elmúlt két és fél év legnagyobb nyilvános részvénykibocsátásának számít. A kérdés természetesen az lesz, hogy kialakulhat-e egy piaci tető egy ilyen jelentős eseményhez kötve
Hosszabb távon azonban továbbra is optimista az amerikai részvénypiac jövőjével kapcsolatban. Véleménye szerint a mostanihoz hasonló, "tartós" bika piacok akár másfél évtizedig is eltarthatnak,
Ami késik, nem múlik. Ott teljes összeomlás, van, nálunk meg lesz. Sokáig nem lehet fiktív pénzgyártással fenn tartani a gazdaságot. Csak attól félek, nagyon fájni fog, magasról nagyot lehet esni. Persze a fő bűnösök már pénzzel megtömött párnára esnek, mi meg a földre.
A magas öngyilkossági arányokat figyelve nem érzik annyira jól magukat, de az tény, hogy nem kell őket gazdaságilag félteni. Az is durva, hogy 14 éves kislányok prostiként dolgoznak, mert szemet húny felette a törvény (amúgy illegális, de a gyakorlatban mégsem). Nálunk már az is illegális, hogy egy 14 éves dolgozzon. Fura egy ország amúgy...
Nekem is ez a véleményem, hogy a gazdaság megmenésére szolgáló több milliárdos segélycsomag a tőzsdén landol, ezért csak ott érzékelhető az infláció. Ha ezt a pénzt a termelésbe és ezen keresztül a fogyasztásba tolták volna, már rég az utcán söpörhetnék a bankókat. Még jó, hogy fizikailag nem gyártják le a sok pénzt, csak egy hivatalnok havonta beüti a számítógépbe, hogy kinek küldik a virtuális pénzt és indulhat a költekezés. :-)
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre!
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Hasznos tőzsdézést!
Buxer and Partners.