Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
mar nem emlekszem hol hallottam, hogy kb. 3%-nyi a cash arany a legtobb alapnal az alacsony kamatok miatt...
abbol tul sok rv-t nem fognak venni...
persze a jegybankar barataink megvehetnek mindenkit kilora amig el nem zavarjak oket vagy fel nem logatjak oket....
Nalunk 1,4%-os inflacio volt ev/ev alapon az utolso negyedeves statisztikai adatok alapjan....
Ja hogy a zoldsegek ara tobb mint 16%-al nott, esetleg a gyumolcsok ara majdnem 6%-al...
a vakum csomagolt pacolt barany amit 2 eve vettem 8$-ert, tavaly 10$-ert ma 12$ volt a boltban (ugyanaz a bolt, ugyanaz a termek akcio nelkuli ar)...
ja hogy januarban tobb mint 14000 telefon hivas volt azon a segely szamon ahol azok kerhetnek segitseget akiknek penzugyi gondjaik, problemaik vannak...,de nincs elegendo ember a hivasok fogadasara...
erdekes statisztika....
mikozben az emberek ugy vasarolnak lakast, hogy 20-22 evi jovedelmukbe kerul az ingatlan a hitelkamatok nelkul, es az onreszre szemelyi hitelt vesznek fel....
;)
GFC 2.0 csak az usa helyett most globalis szinten es nem csak az ingatlan hanem rv es kotvenypiacon is....
kinaban egyes varosokban 30-35 eves jovedelembe kerulnek mar a lakasok....
;)
zutty talan tulsagosan burkolt finom kifejezes ahoz kepest ami jon...
a kamatemeles 1 dolog, likviditas pedig 1 masik....
mar jo ideje a FED behind the curve, magyarul az inflacio ill. penzromlas gyorsabb mint az alap kamat (tehat meg mindig negativ rate van)
mindenesetre ma sikerult 1 kozgazdasztol megtanulnom hogy amim van az egyebkent nincs...
;0000
viszont itt van sokak szamara a beva na az majd megold mindent...
irta ezt 1 kozgazdasz....
;)
ill. hogy 1 bitcoin tozsde sokkal szabalyozottabb mint egy tobb mint 40 eve mukodo market maker....
"minden nap tanul az ember dolgokat"
mondjuk a kozgazdasz palantank esete 1+1=2-vel ill. 2>1 osszefugges egyelore problemat okoz, ill. ennek gyakorlati alkalmazasa de idovel majd sikerul vegig gondolnia dolgokat...
valoszinuleg igaza van, mert ha lesz is zutty a rv arak novekedni fognak...legalabbis elobb vagy utobb, kivetel ez alol amelyek tonkre mennek ill. nem fognak tobbet emelkedni...
csak legyen eleg turelmunk kivarni...
;)
nem is ertem hova ez a sok kavaras meg idegeskedes, vegyen mindenki fol esz nelkul hitelt es abbol vegyen rv-ket a vegen mindenki gazdag lesz....
Helenke vagy Yelenke nagy bloffolos, fog emelni kerdes mikor....tul sok emelest nem varok max. 1-2-ot iden....
amig az inlacio nagyobb mint a GDP novekedes, addig valojaban milyen gazdasagi novekedesrol beszelunk???
ill. hogyan csokkenhettek a maganszemelyek ill. vallalatok altal befizetett adok ev/ev alapon mikozben nem volt ado csokkentes...es ugye gazdasagi novekedes van es csokken a munkanelkuliseg az usaban...
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre!
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Hasznos tőzsdézést!
Buxer and Partners.