igen, ez az egy nem hagy nyugodni engem sem, hogy ha valóban meg akarják venni a papírokat, akkor miért nem szipkáztak ki mindent 533-ig? Sőt most miért nem veszik akciósan 520-ért?
Azt nem gondolom, hogy bármennyire is állami cég, ennyire balfékek legyenek.
A másik megoldás, hogy már előre megvolt nekik az összes összeszedendő részvény és nem izgatja őket, hogy hányan ajánlották fel.
A harmadik megoldás a duplacsavar: Valaki így akart megszabadulni a nagy tételben olcsón vásárolt FHB részvényeitől és a Takarékbankkal így vásároltatta fel és egyáltalán nem is akarja megvenni az FHB-t senki.
2017. július 24.-én bízonyára volt (és van most is) rálátása a Bét-nek, hogy csak akkor jön össze " a nagy terv" , ha legalább 85%-os a vételi ajánlat teljesülése, ehhez viszont a közkézhányadban lévő részvények 9,91%-át legalább még meg kell szerezni. A Bét szerinti közlemény azon túl, hogy az egyfajta pressziónak is tekinthető a kisrészvényesek felé, másrészt az abban közölt "jelenlegi 24,91%-os közkézhányad"-nak is lehet a presszióban szerepe, függetlenül attól, hogy az tévedésen vagy a szokásostól jogosan eltérő számítási metodikán alapul.
Szerintem ez megint egy fenyegetés. Tehát nem jött össze a nagy terv. Csak azt nem ertem, hogy miért nem indult meg a nagyteteles bennfentes kereskedés...
Próbálok következtetést levonni az 520-as és az 521-es tételek ből, ha annyira el akarnák adni miért nem borítják rá 510-ig efogyna! Mondjuk az árfolyam àltalában a valós tételek felé közelít. Őrültség de valamiért a végtelen jár az eszem
FHB:Most vedd!