És mi van, ha ML nem kisbüfiknek adta el a részvényeket, hanem mondjuk 3-3%-ban két stróman cégnek. Láttunk már ilyet.Sőt a BÉT-en olyat is láttam már, hogy az 5% alá vagy fölé menő tulajdonosok nem jelentették be, hogy küszöböt léptek. És milyen retorzió volt? A cég azt mondta, hogy velük nem közölte a tulaj, hogy küszöböt lépett, a tulajt meg abban sem vagyok biztos, hogy az mnb megbírságolhatta egyáltalán, de ha meg is bírságolta, akkor is csak valami mini összegre.
A kiszorításról még nem időszerű véleményt cserélni? Technikailag még nem, mert meg kell előzze az, hogy ez az 533 forintos ajánlat tétellel mekkora tulajdoni hányadot sikerül összekalapozniuk a Takarékoknak és az alapján mi lesz a következő lépésük. De a meghirdetett stratégia miatt (100% deklarált megszerzése) a kiszorítás előbb utóbb (és inkább előbb, mint utóbb) jönni fog. A kérdés, hogy akkor már Zrt lesz-e a cég, vagy Nyrt.
Tehát ha most csak odáig tekintünk előre, hogy jelenleg ajánlati ár van, akkor azzal úgy teszünk, mint az autós aki felhajt a hídra a zöld lámpán, de nem nézi, hogy a híd közepe fel van hajtva ( mert hajó megy át alatta) és feltételezi, hogy lesz még egy piros lámpa aminél meg kell állni (és nem feltételezi, hogy a lámpa volt rossz).
Ja és a számítások során az MNV-t nyugodtan add hozzá a "már megszerzett részvények " csomagjához. Tehát , ha ML 6%-át, meg az MNV 5%-át már megszerzett pakként kezeled, akkor fogunk ahhoz a valóságos százalékhoz közel járni, amit a Takarékoknak a valós közkézből kell felszívniuk. Szerintem az nem olyan sok ahhoz, hogy a 75%-ot elérjék.
FHB:Most vedd!