...inkább azon érdemes agyalni, hogy vajon miért kellett alapszabályt módosítani a vételi ajánlat bejelentése UTÁN ?!?!?!
+ milyen felelősségi kört alakítottak át benne.....
"2017. június 12. napján – a közgyűlés 7/2017. (04.26.) számú határozata alapján – a Társaság Alapszabályának
módosítását a cégjegyzékbe bejegyezte"
talán beijedhettek a felelősségre vonhatóságtól és emiatt próbálják 'alapszabály módosítással' 'védeni' magukat....
Viszont az 533-nál magasabb hozam esélye <5%. A valószínűségekkel súlyozott várható hozamnak elvileg ki kell adnia a kockázatmentes hozam+ kockázati felárat. Mivel ez majdnem kockázatmentes, ezért a várható hozama a kockázatmentes hozam. Így az árfolyam a kivezetési ár diszkontált értéke, ami nagyjából a mostani árszint.
A kivezetéshez még annyit, hogy akik nemmel szavaznak a kivezetésről döntő közgyűlésen, azok eladási opció nyílik meg 60 napos jogvesztő határidővel (Tpt. 63.§ (7) bekezdés, azaz a társaságnak kötelező megvennie a részvényét, ha ő ezt kéri. Az árazásra ugyanazok a szabályok, mint a vételi ajánlat esetén.
Azaz nyugodtan lehet várni, az 533 valóban betonbiztos aljnak tűnik.
Persze,hogy vannak ellentétes vélemenyek,lesznek is,senki nem fogja megmondani azt amit,hallani szeretnél!ez mindig így van a piacon. Kivezetésre van törvény,de mindegyik más és más vegkimenetelű..... neked kell döntened nem nasnak,forum csak véleménycsere! Az én véleményem az ,hogy ez jelen pillanatban egy nyugodt folyamat,ugyanis tudod az alját.......
az addig oké, de most van két ellentétes vélemény és nem mindegy melyik az igaz.Én is csak az általánosságban tájékozódtam a 75% feletti kivezetésről, amit itt megcáfoltak mindeféle szabályzatokkal, amit én el is tudok fogadni, mert nem értek hozzá, aztán ezt is megcáfolják.
Szerintem egyébként nem a 75%+ kivezetésre hajt, mert annak nem sok hozadéka lenne. Az FHB nyilvános értékpapír-kibocsátóként továbbra is megmarad a jelzáloglevelei és vállalati kötvényei miatt, tehát a közzétételi kötelezettségében minimális lenne csak a változás.Egyértelműen a 90%-ra hajtanak.
Csak tisztázásképpen írtam le, hogy 75% fölött kivezethetik, ha akarják.
Ha kivezeti, akkor valszeg vehet egy csomó részvényt. Viszont ha azzal sem sikerülne elérniük a 90%-ot, akkor utána marha macerás megszerezni a hiányzó darabszámot...
Mi az, hogy a Takarékbank a 90% megszerzésére tett ajánlatot?
Általánosságban tett vételi ajánlatot, amely eljárásban 0 -tól az összes nem nála lévő részvény darabszámig terjedhet a megszerzett részvények száma, attól függően, hogy hányan élnek felajánlással.
Az FHB Alapszabálya csak azt mondja ki, hogy a Tpt. szabályainak megfelelően lehet kivezetni a részvényt. A kivezetést a Tpt. 63.§-a szbaályozza, és csak annyit mond, hogy "A kibocsátó legfőbb szerve a kivezetésről szóló határozatot legalább háromnegyedes többséggel hozza meg. A döntésnél a többszörös szavazati jogot megtestesítő részvények egy szavazatot képviselnek."
Tehát, ha megvan a 75%, kivezetheti.
FHB:Most vedd!