Lényegtelen mészáros pakkja,mindenképpen velük van,hogy miért vette és adta ilyen korán ki tudja,de érdemi valtozást nem okoz.Hogy a 90 % meg lesz e az a lényeg itt most semmi más !
Ezen link és a bejelentés értelmezése alapján több részletben, valószínű több tulajdonosnak lett eladva a csomag.Lehet, hogy az összehangoltan eljáró cégek osztották szét egymás között.
Ez egy jó kérdés!
Én is ezen gondolkodtam. Majd 6%-ot adtak el. Tehát, ha egyben vette meg valaki akkor jelentenie kell vagy kellett volna mivel küszöböt fog átlépni.50 %-a senkinek nincs. Az alatt 5 %-onként jelenteni kellene.
Vagy több vevő van, vagy 1-2 napon belül bejelentik, vagy mivel összehangoltan eljárók úgy tekintenek rájuk, mintha egy kézben lenne az összes papír és 50 75% között van a tulajdonrészük ahol nem kell jelenteni. Vagyis ebben a tartományban nem kell 5%-onként jelenteni. Ezt az utóbbi esetet én nem tartom valószínűnek.
Egyetértek, igen mutyi volt. A Konzum Nyrt 2017.06.09.-én közölt rendkivüli tájékoztatása a KZF Vagyonkezelő Kft tulajdonát képező 6 462 005 db "A" sorozatú FHB részvény eladásáról, majd az FHB Nyrt ugyanezen tárgyú 2017.09.12.-án kelt és közölt rendkívüli tájékoztatása sem tartalmazza az értékesített részvények vevőjét. Az értékesítés módjában sem világos a tájékoztatás, a Konzum Nyrt szerint tőzsdei uton történt az értékesítés, az FHB Nyrt szerint szerződés kötés utján... Nem lettünk tehát előrébb a rendkívüli tájékoztatásokkal.ttps://www.bet.hu/newkibdata/123842737/FHB_Nyrt___Rendkivuli_tajekoztatas_20170612.pdf
Mint ma időközben kiderült, már nem is vagyok részvényes. Most beszéltem a jogtanácsosukkal, és amikor 2001-ben kivezetésre került a papír, akkor tettek egy vételi ajánlatot. Aki azt nem fogadta el, annak lehetősége volt még 5 évig az ajánlati áron az eladásra. Igaz, erről külön nem értesítettek senkit sem, csak megjelent 2 országos napilapban és talán a tőkepiaci felügyeletben. Aki erről nem szerzett tudomást, vagy nem érdeklődött közben, annak elévült a részvénye. Elmondása szerint erről a részvények letétkezelőjének értesítenie kellett volna, de azok még ma is ott szerepeltetik a papírokat a nyilvántartásukban és felszámolják érte a letétkezelői díjat.A tanúság az, hogy egy részvény kivezetését követően a tulajdonos érdeklődjön, ne hogy hasonlóan járjon mint én, aki akkor ezzel nem foglakozott. Az én hibám, megérdemlem, a tandíjat megfizettem.
Nagyobb hibát el sem követhetnél. Hiszen sokkal jobb a reményt kergetve innen-onnan összeszedett - rosszabb esetben fél és dezinformációkra hallgatni, mint a tényekre.
De mondom, te tudod.
Tudod ezeket kérdezném meg utoljára. Amikor a bc összeszarta magát, leírták az illetékesek mint lesz hogy lesz, senki nem aggódjon mi mennyi idő lesz. Na, a közelében nem járt a tényleges folyamat a leírtaknak.
hááát biztos hogy érdekes lesz...
Ha ez volt a szerkeze (forrás portfólio :D ):
Takarékbank Zrt. – 24,2% Clearstream Banking SA (Silvermist Estate SA) – 13,19% Fókusz Takarékszövetkezet – 13,06% B3 TAKARÉK Szövetkezet – 10,53% KZF Vagyonkezelő Kft. – 9,79% Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. – 7,32%akkor ha a KZF eladta még az MNV is kell egy 78,09 %-hoz...
Ha az MNV benne van (és pl. állami cégként jelentős árfolyam veszteséget elkönyvel - ami persze sukoro után politikailag jól támadható lesz...) akkor is kell még vagy 12% a kizáráshoz nekik...
Ha pedig 75%-al meg esetleg Zrt-vé szeretnének alakulni akkor is ott van a kérdés, hogy mit kap gy az MNV a "bevitt" részéért/részvényekért....ha nem veszik meg tőle csak tulajdonjogot, akkor az MNV-nek az kvázi veszteség (persze ha fizetnek utána majd osztalékot akkor akinek van6maradt az is kap).... ha meg megveszik az MNV részét az 533-hoz képest pl 800-as áron akkor jó kérdés, hogy az pl. törvényes lesz-e ...
de hát majd meglátjuk....a kulcskérdés 1. az MNV mit akar 2. eladnak e ezen felül 12%-ot a kisrészvényesek....
Te tudod...én kívülálló vagyok, csak érdekel mi lesz a vége a sztorinak.
Viszont biztos, hogy a te helyedben én már rég utánajártam volna ennek az egész kivezetéses dolognak a legilletékesebb helyeknél: saját befektetési szolgáltatómnál vagy pl. az MNB-nél. Hogy elsőkézből biztos tájékoztatást kaphassak. Nehogy aztán csúnya pofáraesés legyen a vége.
FHB:Most vedd!