de itt a példa lentebb Graboplast most zrt Alta21 10 éve nem adta a papírjait, mert nem érte meg neki, azóta van rv-e egy Zrt-ben.
#41638 számú beírása.De én is olvastam valahol hogy fennálhat ez a lehetőség is.
A BC meddig volt a hírekben? 1-2 hónap és viszlát. Nem bízom én senkiben, ahogy a FA eljárt a bc-nél mint a tv-ség őre...Abszolút nem tiszta a folyamat sok amber számára, nekem sem. Mit lehet hogy lehet stb.Belemenni több éves beragadásba vagy mint tudom én inkább kis nyerő, de a lové a számlámon. Lehet hogy 2-3 hónap múlva lesz egy 560-as ár, akkor így jártam.
egyébként abba sem vagyok biztos, hogy az osztalékra jogosító elsőbbségi rv-t "egyformaként" lehet-e kezelni a többivel...
...de ezt majd kiderítik az okosok :)
....de most olyasmiről beszélünk amit már rég tudtunk....ML eladja ezt a takszövöknek...nah bumm...
a 75%-meglehet, a 90 nem...(de ha meg is lenne akkor is megkapod az 533-at...)75%-nál meg jóval jobban jöhetsz ki...
persze cool dolog riogatni mindenkit, hogy "elveszik a pénzed"...a 90%-ra hajtóknak ez jól jön....
De a lényeg az MNB nem hagyta még jóvá..+.ha pedig a ki akarnák golyóüzni a kisRV-seket a jog ma már jobban védi őket....és nem tudom, hogy a Takszöv csoport egy FHB integrációt megakasztó kisrészvényesi perre -> napi hírekre a választás előtt + (az azzal járó integráció csúszásra) vállalkozna-e avagy inkább fizet +10%-20% -ot és minden gyorsan lefolyik...
No meg kíváncsi lennék hogy a "nagyon igazságos és a takszöv függetlensésgért aggódó Demjén' hogyan merne és tudna nyilatkozni erről a bárhol is...
hogy kvázi átverik a kisbüfiket...mikörben értük (kisemberek) vannak ugye...
De a választási időszakban egy jó kis f.cbookos "ne vegyél fel hitelt a takszövöktől" bojkott biztosan megtenné a hatását...(no meg benne lenne a hírekben is mindennap...)...érdekes lesz melyik utat válasszák majd :D
Nem hiszem azt, hogy az FHB jótékonykodni szeretne, akár Fidesz közeli, akár nem, maximum csak az arra "érdemesekkel", akik kiemelt ügyfelei. A kisrészvényesek érdekei nem fontosak, csak az, hogy minél olcsóbban tudják megszerezni a papírjaikat.Mindenki, aki befektetett ebbe, el kell tudnia dönteni, hogy mit és mennyiért érdemes kockáztatnia.Én mint említettem már, egyszer rosszul döntöttem, pedig a "jól értesültek" ott is emlegettek újabb vételi ajánlatot, illetve bent maradás esetén osztalékot. A Graboplast azóta is működik, közben terjeszkedett, leányvállalatai vannak, részvényt nem kíván vásárolni, mint ahogy a befektetett pénzem után azóta sem kaptam egy fillér osztalékot sem. Ezt a régi dolgot csak azért írtam le, hogy érzékeltessem, a tőzsdei kivezetés sajnos nem mindig fieszta a kisbefektetőknek.
A ML-hez közel álló Konzum PE Magántőkealap által értékesített a KZV Vagyonkezelő Kft tulajdonát képező 6 462 005 db FHB Nyrt tőrzsrészvény eladása véleményem szerint nem függ össze a Takarékbank 533 Ft-os vételi ajánlatával, ML továbbra is az FHB bank egyik kiemelt hitelfelvevője és főbeszállítóként számlázó ügyfele. A kilépését egyszerűen arra vezetem vissza, hogy az MKB bankban feltehetően hosszabb távon is jobban tudja érvényre juttatni a bankszektorban, a médiapiacon, az építőiparban és az agráriumban lévő cégeinek, érdekeltségeinek pénzügyi érdekeit, azon által is, hogy az " MKB bank nemzetközi értékesítése nem volt transzparens, az mindvégig a politika és az üzlet határán mozgó magyar oligarchák érkedei mentén zajlott." 2017. június 1.-én ugyanis a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt 49%-os befolyást szerzett az MKB bank fölött, ahol az alapkezelő 53%-a Mészáros Lőrincé. (forrás: Index "az MKB még eggyel közelebb került Orbán Viktorhoz)
Na ettől tartok én is. Tapasztaltam már egy párszor, hogy bizonyos esetekben és bizonyos körök szarnak a tv-re. Végig csináltam egy BC bedőlést nem akarok WC papír tulajdonos lenni. Kösz Alta21 az életből vett példát.
Az FHB részvények kivezetéséhez, a Céltársaságban a 90% -os befolyás megszerzéséhez számításaim szerint 26 167 729 db részvény megszerzése szükséges az Ajánlattevő és a vele összehangoltan eljáró személyek számára. Erre csökkenő esélyt látok a KZV Vagyonkezelő Kft Fhb Jelzálogbank Nyrt alaptökéjének 5,96%-át megtestesítő 6 462 005 db részvényének értékesítése okán. Én továbbra is megtartom a tulajdonomban lévő részvényeket tekintettel arra, hogy álláspontom szerint az FHB részvények (egyenlőre legalább is) a tőzsdén maradnak.
Nem tudom, hogy most mi a szabályozás, de az biztos, hogy a Graboplast kilépésénél csak egyszer ajánlottak fel vételt a részvényekre. Én akkor mivel az ajánlatuk a beszerzési ár alatti volt, úgy döntöttem, hogy nem élek az eladással. Na, azóta már eltelt vagy 10 év, se osztalékot, se vételi ajánlatot, se közgyűlési meghívót nem kaptam. A pénzem benne van, eladásra felajánlhatom nekik, de gondolom, hogy csak jóval az akkori kifizetés alatt vennék meg. Azóta is bánom az akkori döntésemet.
Az FHB esetén is borítékolható az, hogy nem a kisrészvényesek lesznek a sztori valódi nyertesei. Amennyiben érdemes lenne bent maradni a papírba, akkor Mészároséknak is megérte volna a bent maradás. Nem véletlen az, hogy ők megegyezéssel kiléptek és nem hosszútávon gondolkoznak az FHB-vel kapcsolatban.
Tudtommal ez a minimum. Én tartom, mivel veszteni valóm nincs.Legjobb lenne poziban maradni, nyereséges évek jöhetnek, feltéve, hogy nem jön nagy válság.
FHB:Most vedd!