Még akkor is többet kapsz a jelenlegi 525 Ft-tól, várni kell a hírekre.Az idővel - szerintem - pont a "kivéreztetésünkre" törekszenek, nekik ráér, így hát nekem is...Akinek nem, az meg úgyis eladja. Azért gondolom, hogy lesz 2. kör, mert egyre kevesebben adják oda ennyiért, sok lehet a belső átkötés, ami látszatkeltés...Ezt mutatja a mai napi eladási kedv is...Még annyit sem tesznek már, hogy azt immitálják, hogy ennyiért csak úgy dobáljuk hozzájuk...Nálam 640 az az ár, amennyiért odaadnám.A %-os növekményt pedig 5%-onként (remélve, hogy jól tudom) be kell majd jelenteniük..Az támpont...de még onnan számolva is jön min. 60 nap...De, mint korábban írtam: itt mindenki maga dönti el, hogy mennyit kíván bukni emiatt. Én nyerni szeretnék ezen, s úgy érzem, hogy az idő nekem dolgozik, hiszen ennyiért már nagyon sokan nem adjuk!!!
Azért ezt így ne jelesd ki egyértleműen. Gőzünk sincs, hogy mi lesz 35 nap múlva. Még a folyamatot sem tudjuk biztosan, nem hogy mi lesz majd.
Azt sem tudja senki, hogy mennyi %-on állnak most.
Mindenesetre ma nem sokat tudtak venni (bár az utolsó 15 percet nem látom), de ez eddig kb. 20 k. Nagyon sokan tartjuk, a bukót nem bevállalva, bízva abban, hogy a 2. körben sokkal jobb ajánlatot kapunk. Sokkal többet nem is tehetünk. NE ADJA ODA SENKI ENNYIÉRT, és lesz egy sokkal jobb ajánlatunk...Most 148.255 darabot vennének 525-ért...Eladó 526-on 7,6 k. Ezt kell csinálni!!!
Nem kóser itt valami a nagyok között,itt fhb és a takarékokra gondolok. Ha harc lesz,már pedig az volt és lesz is szerintem abból mi kicsik hatalmasat húzhatunk.Mészáros amit pakkot az allianztól átvett,azt még az allianz stratégiai megállapodás miatt vette,partnerségül az fhb val.......Érdekes story lesz ez,még az elején vagyunk....
nagyon nagy kockázat, sok a ha ....hónapokat éveket nem akarok benne ülni.
Ha útjában az fhb mint bank az okfejtés jó, akkor el kell tünteteni. Nem adja el nekik rendben van, lehet hogy azért vette meg, hogy ne tudják kivezetni, de tönkre teheti hiszen útjában van az mkb-nek.Sehogy sem jó ez
....hááát...azért ez érdekes hírek ehhez kapcsolva...
link
Ha az MKB-t, mint kerskedelmi bankot tervezik jobban felfuttatni , akkor annak útjában van az FHB és a takarékok is...
...akkor viszon ML-nek nem érdeke a kivezetés/takszöv integráció.....
annál több üzleti lehetősége lesz az MKB-nak minél gyengébbek a takszövök/fhb...
"
Gondoljatok bele, hogy ezt követően az 1 részvényre jutó
saját tőke 1000 Ft felett volt (most innen indulna az ajánlati ár). El tudjátok
képzelni, hogy alig egy év alatt ebből a saját tőke arányos 1 részvényre jutó
összegből 533 Ft lett úgy, hogy egyébként valamennyi eredményességi mutató
javult? Ez egy gyönyűráen megkomponált szimfónia..
"
Thomastól:"Azért volt 1000 fölött a sajáttőke, mert benne
volt Zotya trükkje, az alárendelt. A hajtóvadászat beindulása keretében az MNB
még meg is büntette a bankot ezzel kapcsolatban, hogy a befektetők félre lettek
vezetve a kölcsöntőke jegyzőivel kapcsolatban, ez volt a EUR-ós.
Ezen kívül az NPL90 lefedettségben is volt egy
20%-os hiány, aminek 2016 Q4-ben történő pótlása több mint 100 HUF-al
apasztotta tovább, kettő egy 400 HUF-os csökkentő tétel.A mostani
sajáttőke, a valós értékét képviseli a banknak, ebben már semmiféle bujtatott
tétel nincs, ezentúl már nyereséget fog termelni, így 530 HUF-ról emelkedni
fog, amiből semmit nem látunk, ha kivezetik."
Akkor osztozniuk kellene mindenki mással...:-) hiszen NYRT lenne.
Ennek pont az ellenkezőjére lesz szükségük. Ha objekítven nézem a dolgot egyébként, akkor nagyon szépen ki van találva a rendszer. Ha ezt végigviszik, tök mindegy lesz nekik, hogy később nyernek-e a választásokon. Olyan gazdasági háttér-rendszerük lesz, amely érdemileg lesz alklamas számos dolog befolyásolására.
Szia.
Első kérdésed: teljesen jól látod.
Második kérdésed: ebben az esetben az ajánlati ár (itt a megváltás ára) ugyanaz a logika mentén kerül kiszámolásra mint a jelenlegi vételi ajánlatnál. Ez praktikusan azt jelenti, hogy ha még az idén kivezetnék, akkor 533 Ft lenne valószínűleg az ár, vagy valamivel jobb (az 533 ugyan is a saját tőke alapján számított ár, ennek az alapja az utolsó, KGY által elfogadott éves beszámoló, de a további szempontokra, mint pl. a 180 napos piaci átlagár, a referencia-időpont a kivezetésről szóló döntés).
Egyébként később a kivezetésről szóló döntéstől számított 60 napod lesz eldönteni, hogy kéred-e a megváltást.
A jelenlegi kör jogi értelemben "csak" a befolyásszerzésről szól ebben az Nyrt-ben, nem automatikus a kivezetés. Te most dönthetsz úgy, hogy nem fogadod el az 533-at. Ha most megszerzik a részvények 90%-át, akkor ők eldöntik helyetted és megveszik 533-ért.
Ha nem érik el a 90%-ot, akkor elvileg marad a cég a tőzsdén, vagy döntenek a kivezetésről. Na innen lesz 60 napod eldönteni, hogy kéred-e a részvényeid megváltását, de itt újfent meg kell határozni majd az árat (de erről írtam fentebb).
Csak, hogy teljes legyen a kép: elég szép pakkal vagyok benne én is, amely jelenleg szép bukóval jár 533-on, ugyanakkor nem panaszkodom, mert az elejéről tudtam, hogy ez is benne van a pakliban. DE! Nagy fordulatokat láttunk már ebben a történetben, meglátjuk merre megy tovább.
ok. Még két kérdés:
1. Ha most lejár a határidő és nem fogadom el az ajánlatot, eltelhet több hónap is vagy esetleg év még úgy döntenek, hogy kivezetik.
2. A megváltás ára viszont lehet kevesebb mint a mostani ajánlati ár (533)?
FHB:Most vedd!