SG.hu egyik cikkéből: "Nincs minden rendben tehát a gyorsan fejlődő piacon, ahol ráadásul több gyártót ki kellett menteni, mert a pandémia miatt bezuhanó eladások súlyos anyagi helyzetet teremtettek. Korábban már több forrás is beszámolt arról, hogy a helyi kormányzatok több szereplőben is tulajdonrészt vállaltak, ezért cserébe persze komoly anyagi segítséget nyújtanak nekik, erre tökéletes példa a NIO, amely 1 milliárd dollárt kapott Hefei város önkormányzatától. Néhány rivális eközben a tőzsdére igyekezett, ezzel kerülve el a csődhelyzetet, viszont ez nyilván nem garancia arra, hogy az elkövetkező években is működőképesek maradnak."
Lehet további esés, ezért óvatosnak kell lennünk ezekkel a papírokkal a következő napokban, hetekben. De a visszapattanás elöbb-útobb elfog jönni, és a szokott erőteljes módon fog bekövetkezni. Jelenleg ezek a cégek a legizgalmasabb növekedési papírok között vannak, ezért nem gondolom, hogy vége lenne az impulziv árfolyamemelkedésnek.
A cikk alapján ez így van. De kínaiak bölcsek tudják, hogy át lehet verni a rendszert. Majd strómanokat ültetnek be pl. az igazgatótanácsba, akik bár az ő embereik, de hivatalosan nem pártfunkcionáriusok. A tulajdonlást is meg tudják oldani pár stróman intézményi befektetővel. Arendszer tehát kijátszható ezért ki is foja a kinai vezetés játszani.
Szerintem lesz még egy lefelé kör, figyelve a chart-ot akár C hullám,fej-vall-kez alakzat is lehet belőle. Keresni kell a beszállási lehetőségeket a következő napokban,de csak óvatosan. Li esetében lesz szerintem a leghamarabb vételi szignal. Múltkor fals kitörés volt a (nevezzük B hullámnak) fel korrekcioba, úgyhogy csak óvatosan,nem volt egyelőre egyértelmű trend törés. NIO-Xpeng esetében közel van a csökkenő trend felső vonala, így valószínűleg a következő 2 kereskedési napon eldől az irány.
Szerintem ezt félreérted, a szövegkörnyezet összességében azt állítja meg fognak felelni a jogszabályi elvárásoknak. Az sajnos várható, hogy egyre újabb dolgokat fognak kitalálni, hogy kárt okozzanak, végdő soron ellehetetlenítsék a kínai cégeket. (De ez nem havi rendszereséggel várható.
Tegnap bejegyzésemben az alábbiakat is leírtam: "Nagyon remélem hétfőn visszapattannak már. Ha nem akkor sajnálatosan jocskán eshetnek még. (Akkor kell lennie valami komoly dolognak a háttérben amiről nem tudunk még.)" Tehát számolok egy további esés lehetőségével!
Szerdai véleményed: "az xpev nel lehet legvolt a korrekcio mert fibo 0.5 rol pattant vissza." Ha jól látom akkor Te saját magaddal is vitában állsz....
Dehogy kellett volna, XPEV lejott fibo 0.5 ig orason, de az abc korrekcio meg kozel sincs kesz. NIO meg meg a 0.5 os fiboig sem jott le. Talan b hullamba erdemes beszalni majd de eleg risky a nagy vola miatt.
Feltörekvő EV gyártók