Közép-európai idő szerinti 13 óra 49 perc 57 másodperc óta nem volt kötés a BÉT-en egyetlen "A" kategóriás papírra sem, rendszerünk szerint minden papír felfüggesztésre került. Hivatalos tájékoztatás egyelõre nincs, a BÉT-en az eddig általunk felhívni próbált munkatársak közül senki nem veszi fel a telefont. A piaci folyamatokból természetszerûleg levonható következtetést nem merjük levonni...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=105118
Nekem is hasonló érzésem van, tömés zajlik kőkeményen.
Ezt a szívatást már eljátszották 2 héttel ezelőtt, utána pedig 4400-ről majdnem feleződött az OTP ára is.
Vezzesük be, hogy reggel eldönti a BÉt, hogy melyik papper emelkedhet csak, adott napon és mennyit, illetve, hogy mely részvények eshetnek! Ezt megfejelve napközben sorshúzással (amit a mutyi írányít) döntsük el melyik papíroknál fordulhatnak meg napközben a szabályok és ami aznap addig csak emelkedett az utánna csak csökkenhessen..
lau, máskor se szokták visszavonni, sztem.
hanem ottmaradnak a könyvben.
egyébként nem tudom miből lehetett volna ezt észrevenni, hacsak nincs infó még tegnap zárás előtt.
az otépés rokonom ugyanis csak ma 10 körül hívta rokonságot, hogy vegyenek.
míg a szocikhoz igen közel álló "vállalkozó" ismerősöm már időben betárazott ....
pontosan!engem már másodszor szivatnak meg. mindkétszer 15% limiten adtam el.
Törölt felhasználó2008. 10. 29. 14:33
...na hirtelen dühümben küldtem egy panaszt a BÉT-nek is...
nem érdekel, hogy üzleti szabályzatuk esetleg ezt megengedi, de ez már tényleg a mutyi kategória legpofátlanabb műve
Jelentse be ezt nyitás előtt, vagy előző napi záró után. Nem most!!!
A Budapesti Értéktızsde Zártkörően Mőködı Részvénytársaság Vezérigazgatójának
314/2008. számú határozata
A Budapesti Értéktızsde Zártkörően Mőködı Részvénytársaság (a továbbiakban: Tızsde)
Vezérigazgatója a Részvények „A” kategóriába tartozó Tızsdei Termékek (a
továbbiakban: Részvények) vonatkozásában, az ár tekintetében az ajánlatokra vonatkozó
korlátozást – a Részvények fix-értékpapírtábláját kivéve – a 2008. október 29-i Tızsdenapra
14 óra 45 perctıl az alábbiak szerint módosítja:
- a vételi ajánlat esetében az ár legfeljebb 25 %-kal lehet magasabb, mint a bázisár;
- az eladási ajánlat esetében az ár legfeljebb 25 %-kal lehet alacsonyabb, mint a bázisár.
Az ajánlatokra vonatkozó korlátozás módosításának végrehajtása és a piac teljes körő
tájékoztatása érdekében a Vezérigazgató a részvények tızsdei kereskedését 2008. október 29-
én 13 óra 50 perctıl 14 óra 45 percig terjedı idıtartamra felfüggeszti.
Indokolás
A Részvények „A” kategóriába tartozó Tızsdei Termékek árfolyamában a mai kereskedési
napon olyan elmozdulást lehetett tapasztalni, amelynek következtében - a Budapesti
Értéktızsde Zártkörően Mőködı Részvénytársaság Szabályzata a Kereskedési Kódexrıl
elnevezéső szabályzat (a továbbiakban: Kereskedési Kódex) 2. Fejezet, 8.2.1 pontjában
rögzített, az ajánlatok árára tett, a bázisárhoz képest 15%-os korlátozást betartva - a
hivatkozott ármozgás limit nem elegendı a piaci mozgások lefedéséhez, és a részvények
folyamatos és zavartalan kereskedése nem biztosítható.
A tıkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 326. § (1) bekezdése szerint meghatározott
tızsdei termékcsoport tızsdei forgalmazását a tızsde szabályzatában meghatározott személy -
a Felügyelet azonnali tájékoztatása mellett - legfeljebb egy tızsdenapra felfüggesztheti, ha a
forgalmazás fenntartása a befektetık jogos érdekeit, a piac egyensúlyát vagy a tızsde
mőködését veszélyezteti.
A Kereskedési Kódex 2. Fejezet, 8.2.4 pontja szerint a Tızsde a kereskedés zavartalan
biztosítása érdekében, különösen indokolt esetben a 8.2.1. pontban elıírtaktól eltérı módon is
megállapíthatja adott értékpapírra tehetı ajánlat árára vonatkozó korlátozásokat, amely döntés
a Kereskedési Kódex 5.2. pontja alapján a Vezérigazgató hatáskörébe tartozik.
A Tızsde Vezérigazgatója a fentiekben kifejtettek, az aktuális kereskedési adatok, továbbá a
BÉT Kereskedési Bizottságának javaslata alapján a kereskedés zavartalan, folyamatos
biztosítása érdekében indokoltnak ítéli meg az ajánlatokra vonatkozó korlátozás módosítását,
az ajánlati ársáv kiszélesítését.
Fentiekre való tekintettel a Vezérigazgató a rendelkezı rész szerint határozott.
Budapest, 2008. október 29.
Dr. Mohai György
vezérigazgató
...mivel ez tényleg nem korrekt fő műsoridőben változtatni a játékszabályon...ezért hitelen haragomban küldtem egy panasz e-mailt a PSZAF-nak. Kíváncsi vagyok hogy védik meg az üzleti életben elfogadhatatlan viselkedésüket.
Felfüggesztve minden A kategóriás papír!
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=105118