Topiknyitó: Portfolio 2017. 05. 09. 14:17

Félelmetesen sok dolgozót keresnek a németek  

Ugrás a cikkhez
Még soha nem állt annyi álláshely betöltetlenül Németországban, mint 2017 elsõ negyedévében. A kedden megjelent adatok szerint több mint egymillió új munkavállalót keresnek a gazdaságban. Egy év alatt 75 ezerrel, míg múlt
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kukutyinbenko 2017. 05. 12. 12:56
Előzmény: #49  Vortex
#50
Valószínűleg ez lett volna. A többség örömére, így se úgy se jönnek migráncsok. Viszont nem lett volna ekkora balhé, nem járattuk volna le magunkat ennyire a semmiért. Igaz nem is lett volna olyan népszerű belföldön mint a balhézás. Csodálatos a politika, főleg errefelé...
Vortex 2017. 05. 12. 10:43
Előzmény: #48  kukutyinbenko
#49
"színes szagos brosúrákkal, konkrét jövőképpel" :) Jobb jövőképpel, mint Németországban? A migránsok sem hülyék.Egy konkrét valós példa:Migráns család kapott lakást, gyerek ingyen étkezést az iskolában stb.Az apa két hónap múlva már Németországban dolgozott. kb. egy év után az egész család ment utána.Aki képzettebb Németországban is kap munkát és minden egyebet, mint Magyarországon. Csak a fizetés, a szociális ellátás stb. sokkal jobb. Tehát először választották a biztosat, utána mikor úgy alakult, első alkalommal húztak nyugatra.
kukutyinbenko 2017. 05. 11. 16:14
Előzmény: #42  Vortex
#48
Azért egy felkészült, ügyfélbarát bevándorlási szervezet megfelelő politikai akarat esetén, színes szagos brosúrákkal, konkrét jövőképpel, elgondolkozásra késztethettek volna néhány képzettebb egyedet, hátha nem is érdemes a biztos ajánlatot kockáztatni a bizonytalan szebb jövőért. Így kicsemegézve 1-2 ezer megfelelőnek talált menekültet, ezt az egész rohadt hajcihőt el lehetett volna kerülni. Csak a cél nem ez volt ugyebár, hanem a zajos szabadságharc.
kukutyinbenko 2017. 05. 11. 16:06
Előzmény: #43  kukker
#47
Először is kicsit fogd vissza magad mert nem valamelyik kretén haveroddal társalogsz. Másodszor. A zöldhatáron beérkező migránsokat regisztráció nélkül rendőri kísérettel útbaigazítani Ausztria felé, nekik vasútjegyet eladni nemzetközi vonalra érvényes okmányok nélkül, majd amikor ez már ellehetetlenül, mivel az osztrákok nem fogadják a szerelvényeket, buszra tenni őket és a határ innenső oldalán szélnek ereszteni őket Ausztria irányába, az mennyire is egyezik a schengeni és a dublini egyezmények vonatkozó paragrafusaival? Ezen kívül hány visszatoloncolandót vettünk vissza azóta az egyezmények szellemében az eu-s társországokból? És az nem válasz hogy mások is ezt tették/teszik.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 05. 10. 18:22
Előzmény: #10  kukutyinbenko
#46
Azért (is) durva ez az interjú, mert az összehasonlítási alapként fel-felhozott 1950-es és 1960-as évek pont a német gazdasági csodával esnek egybe. Nem azt mondom, hogy most is hasonlót fognak a németek produkálni (akkor azért mégiscsak egy szétbombázott országot építettek újjá), de azt igen, hogy van már benne tapasztalatuk, hogy "jót hozzanak ki" belőle. Ha elkerülik az ún. gettósodást, akkor sanszos, hogy sikeresen integrálják a "migránsokat". Végső soron ők a sok rinyálás helyett szeretnek "néha" gondolkodni is :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 05. 10. 18:06
Előzmény: #43  kukker
#45
Jó nagy mázlink van, hogy nálad van a bölcsek köve, mert mindjárt megmondod nekünk a frankót... :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 05. 10. 18:05
Előzmény: #38  kukutyinbenko
#44
Pszichiáternek nem nagyon mennek arab dokik, így nem biztos, hogy megtapasztalná... :)
kukker 2017. 05. 10. 17:56
Előzmény: #39  kukutyinbenko
#43
"Csak mondom kezdetben mi sem tartottuk be sem a schengeni, sem a dublini egyezményeket, sőt megfejeltük a leszart egyezményeket a genfi konvencióval is..." Ez nem igaz. Most azért, mert dafke hazudsz, vagy szimplán nem érted, hogy mit tartalmaznak ezen törvények avagy csak mert a zorbán. Melyek ezek közül?
Vortex 2017. 05. 10. 17:30
Előzmény: #39  kukutyinbenko
#42
"Fekvésünk alapján elsőként csemegézhettünk volna" Álomvilágban élsz.Biztos itt maradtak volna a képzett emberek, és nem mennének el Németországba.A képzett magyarok közül is sokan elmennek.
hatosa 2017. 05. 10. 12:11
Törölt hozzászólás
#41
hatosa 2017. 05. 10. 12:09
Törölt hozzászólás
#40
kukutyinbenko 2017. 05. 10. 12:01
Előzmény: #31  szivacs
#39
Fekvésünk alapján elsőként csemegézhettünk volna, de mi a destruktív hozzáállást preferáltuk. Csak mondom kezdetben mi sem tartottuk be sem a schengeni, sem a dublini egyezményeket, sőt megfejeltük a leszart egyezményeket a genfi konvencióval is... Arra meg végképp nincs válasz azóta sem, hogy magyar részről ki írta alá ebben a formájában a dublinit. Aki látott már térképet az ekkora hülyeséget nem vállalhat felelősen. Szerintem viszonylag egyszerű lenne kideríteni, mégsem foglalkozik a témával senki.
kukutyinbenko 2017. 05. 10. 11:56
Előzmény: #30  szivacs
#38
Csak mondom, ha ma egy varázsütésre emelné a kalapját az összes arab, vagy afrikai származású orvos és lelépne Magyarországról, igen hamar megtapasztalnád az ellátási zavarokat amit a hiányuk okozna. Többen vannak már most is mint gondolod. És semmivel sem rosszabbak mint a hazaiak. Én pl. találkoztam már olyannal amelyik leckét adhatna szakmai alázatból, emberi hozzáállásból a legtöbb magyar kollégájának...
kukutyinbenko 2017. 05. 10. 11:50
Előzmény: törölt hozzászólás
#37
Elég fárasztó, hogy nekem írogatsz, de folyamatosan a saját prekoncepcióiddal vitázol. Legalább olvasd el alaposan mit írtam, mielőtt válaszolsz. 1. Nem harsogtam tele semmivel Európát. Feltételezve hogy az itteni fórumon elhangzottakat nem veszi át a nemzetközi sajtó, de erre minimális az esély. 2. Az hogy a sokak szerint, de ami ennél is fontosabb a bizonyítékok szerint is embertelen bánásmódban volt/van részük nálunk, annak semmi köze az etnikai összetételükhöz. Abban a kérdésben ez irreleváns. 3. Nem migránssimogató vallja be, hanem az MTA kutatás állítja a magyar hatóságok hivatalos adatai alapján. 4. Afganisztán vagy Irak sem tekinthető békés országoknak szvsz. 5. Lehet hogy a londoni városrészekkel tisztában van az átlag , viszont kb annyira tárgyszerű az ottani fórumok törzsközönsége is mint az ittenié. A hivatalos adat mind hazudik, minden nemzetközi szervezet migránssimogató, főleg ha ellentmond a világképének, de Steve a Facebookról tutira tudja a frankót, mert beszélt valakivel aki hallotta hogy mások látták... Lásd brexit szavazás, ahol minél kisebb településen élt valaki és minél idősebb volt annál nagyobb valószínűséggel szavazta meg. Holott jellemzően a fiatalabb nagyvárosiak munkáját vennék el állítólag a migráncsok, nem a kisvárosi nyugdíjasokét.
elemes
elemes 2017. 05. 10. 10:48
#36
úgy látszik, a szírek nem annyira váltak be :-)
szivacs
szivacs 2017. 05. 10. 10:18
Előzmény: #34  SREd
#35
Oda azokat teszik, akik használhatók nekik, akik nem, azokat meg át akarják telepíteni a perifériára, hogy tartsuk el mi őket.
SREd 2017. 05. 10. 09:58
Előzmény: #33  szivacs
#34
Akkor meg telepítsék őket a "fejlett nyugati" államokba. Ott inkább van mit letörni a munkaerő árából. De igazából ez csak rövidtávú letörés lehet, a török vendégmunkások özöne sem törte le még középtávon sem a munkaerőköltségeket az nszk-ban, és ők még ndk-s olcsó munkaerőt is kaptak+később kelet-európait. Persze lehet, hogy még rövid távon is megéri a nagytőkéseknek. A levét meg majd megissza a lakosság...
szivacs
szivacs 2017. 05. 10. 09:49
Előzmény: #32  SREd
#33
Mert más is a cél. Ha nem hozzák ide őket tömegesen, akkor nem törik le itt a munkaerő árát, amin még nagyobbat tudnak szakítani. Figyeld majd mikron mit csinál...
SREd 2017. 05. 10. 09:40
Előzmény: törölt hozzászólás
#32
Nem lehet elmenni szó nélkül amellett sem, hogy a most tömegesen beérkező migránsok gyakorlatilag modernkori rabszolgák. Figyeltem az olaszoknál "tengerből kimentetteket" amint ültek sorban, rendezetten, éppen csak a rablánc hiányzott róluk. És higgyétek el, hogy tudnak is róla, de nemigen van más választásuk, minthogy rabigába hajtsák a fejüket. Miért kell szétháborúzni az országukat? Miért nem lehet oda telepíteni a tőkét, gyárakat, munkahelyeket, és nem idehurcolni őket dolgozni? Sztem jobban is jönne ki termelés szempontjából, és kevesebb ellenkezést szülne a "befogadó" európai lakosságból. És még a Soros-féle libsi rabszolgakufárok beszélnek és oktatnak minket emberiességről...
szivacs
szivacs 2017. 05. 10. 09:26
Előzmény: #14  kukutyinbenko
#31
Mármint a BEFOGADOTTAKÉ, nem az oda érkezetteké! Azaz jó européer módjára kicsemegézik akit tudnak használni, a feleslegeseket pedig idezsuppolnák hozzánk, hogy tartsuk el mi azokat, mert a görögök nem tartották be a schengeni és a dublini egyezményeket.
szivacs
szivacs 2017. 05. 10. 09:08
Előzmény: törölt hozzászólás
#30
Inkább azt kellene tudnod, hogy miért engedted a gondnokodnak, hogy Röszkénél betört "agysebésszel" végeztesse el a műtétedet, de ez már sosem fog eszedbe jutni. Olcsó volt ugyan dr Muhamad Wewantgo, de látod mi lett az eredménye...:-)
Törölt felhasználó 2017. 05. 09. 20:08
Törölt hozzászólás
#29
kukutyinbenko 2017. 05. 09. 20:01
Előzmény: törölt hozzászólás
#28
Pedig régi hagyományai vannak errefelé, most éppen Soros a bűnbak. Mondjuk tényleg sz@r lehet, amikor már centikra érzed a totális hatalmat, jön egy ilyen és támogat olyanokat akik még mernek kérdezni meg kutakodni a mocsokban. Ráadásul nem férnek hozzá + annyi pénze van amennyit még sok ciklus alatt tudnának csak összelo...izé közpénzteleníteni. Ráadásul egy követ fúj vele néhány észak-európai állam is. Nem könnyű no.
kukutyinbenko 2017. 05. 09. 19:51
Előzmény: törölt hozzászólás
#27
"A neten rengeteg hamis szerkesztett propaganda célokra készült lejárató videó kering de ezek hamis videók!" Nyugi az átlag döbrögi anyanyelvi szinten tolja a svédet is, rögtön kiszúrná ha nem stimmelne a svéd hang az angol feliratozással. Az oroszok pedig nem dezinformálnak soha, csak a liberális nyugati sajtó kreálmánya ez is, mint az is hogy a fél orosz államvezetés ex KGB-s. Nem az! Nem ex és nem csak fele...
andare 2017. 05. 09. 19:47
Törölt hozzászólás
#26
kukutyinbenko 2017. 05. 09. 19:43
Előzmény: #22  Vortex
#25
De ki a faxom idézett bármit a svéd médiából, odaírtam honnan származik. Petike pedig azért égett, mert hosszas unszolásra, és sorozatos kérdésekre (honnan az információ? egyáltalán járt-e Londonban? ) csak kibökte, hogy a sajtóból (!!!!) tájékozódtak a plakátkampányhoz, zero valós ellenőrzött információ birtokában akcióztak.
kukutyinbenko 2017. 05. 09. 19:36
Előzmény: törölt hozzászólás
#24
Jellemző, bemondasz egy számot (10%), kiderül hogy hülyeség (31%), erre az a reakció, hogy már akkor is csak annyi volt? De azért én csak higgyem el azóta még kevesebb... 2015 szeptemberében elkészült a kerítés, és mint tudjuk azóta nincs menekült probléma. Ha meg a patás-zorbán aszondja akkor biztos hogy úgy is van, naugyehogyugye. " Olvasd csak a kisemberek véleményét a yahoo-n alapvetően más a véleményük mint BBC által képviselt fősodornak." Perdöntő bizonyíték valóban. Kár hogy az angolszász átlagember kb pont olyan tájékozott mint a hazai. Térképen nem tudná megmutatni Makedónia merre van, de abban biztos hogy tényleg Soros ármánykodik ott is...
andare 2017. 05. 09. 19:28
Törölt hozzászólás
#23
Vortex 2017. 05. 09. 19:01
Előzmény: #19  kukutyinbenko
#22
A svéd média is hazudik. Pláne ha migrációról van szó. "Petike égését a BBC riportban no go zone témában"Angol ismerősömet kérdeztem a témában. Szerinte sincsen no go zone Londonban. A rendőrök bárhova be tudnak menni. Csak az a kérdés hányan és milyen felszereléssel :)Vannak részek, amiket inkább elkerülnek, ha nincs meg a megfelelő rendőri csapat.
Törölt felhasználó 2017. 05. 09. 18:54
Törölt hozzászólás
#21
Törölt felhasználó 2017. 05. 09. 18:50
Törölt hozzászólás
#20
kukutyinbenko 2017. 05. 09. 18:26
Előzmény: törölt hozzászólás
#19
Na erről beszélek... " A svéd média hazudott már máskor is..." Kár hogy ez nem média értesülésekből származó adat, hanem IMF anyagokra (azok pedig jellemzően kormányzati statisztikákkal dolgoznak) épülő kutatásból származik, ott van a cikk elején de nyilván nem érdekelt annyira hogy elolvasd. Média értesülésekre a magyar kormány szokott alapozni, lásd Petike égését a BBC riportban no go zone témában... " A magyar határon feltartoztatott"menekültek"10%szir. " Hát ez sem pont úgy van... Az MTA elemzése a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Menekültügyi Információs Rendszerének adatai alapján (2015) a nálunk regisztráltak között a szírek aránya 31%. Emlékeim szerint ekkor még sok koszovói is próbálkozott, ami később alábbhagyott ugyan, de az akkori adatokat torzította, mivel majd minden 6. koszovói volt (17%). link (13. oldal 3. ábra) De a svéd média hazudik ugyebár...
Phylaxa 2017. 05. 09. 18:06
Előzmény: törölt hozzászólás
#18
Mielőtt elhinnénk bármit is, a svéd média bemutatott egy szír menekültet, akinek fogorvosi diplomája van, egy az egyben befogta a kamera. Cirill betűkkel íródott és a város Odessa. Tehát a svéd média elég részletes képet ad, csak hát persze ilyenkor jön az angolul volt az oktatás és nem adnak ki angol szövegű diplomát és hasonlók. Nem hiszem, hogy bármit is ki lehetne jelenteni általánosan. Így azt se, hogy magasan képzett szakemberek érkeznek.
Törölt felhasználó 2017. 05. 09. 17:51
Törölt hozzászólás
#17
Törölt felhasználó 2017. 05. 09. 17:49
Törölt hozzászólás
#16
kukutyinbenko 2017. 05. 09. 17:41
Előzmény: #13  vigkrisz
#15
Mert te persze mind a szír, mind a vietnami munkamorált közelről ismered.
kukutyinbenko 2017. 05. 09. 17:39
Előzmény: #11  szivacs
#14
Ha elolvasod a lent belinkelt cikkeket, az egyikben megemlítenek egy adatot, miszerint a Svédországba befogadott szírek 37%-a diplomás...
vigkrisz 2017. 05. 09. 17:21
Előzmény: #10  kukutyinbenko
#13
jókat mosolyogtam a beidézett szövegeken, talán a legjobban az a rész tetszett, amelyik a vietnámiakhoz próbálja meg hasonlítani a mostani menekülteket, gondolom a munkamorál tekintetében sokat ígérő a jelenlegi illegális migráns felhozatal az ázsiai munkabíráshoz képest :-)
andare 2017. 05. 09. 17:11
Törölt hozzászólás
#12
szivacs
szivacs 2017. 05. 09. 16:59
Előzmény: #8  ts3
#11
affrancba, akkor az agysebészek menekülhetnek tovább skandináviába...
kukutyinbenko 2017. 05. 09. 16:51
Előzmény: #3  vigkrisz
#10
A németek kicsit máshogy, jóval tudatosabban intézik a dolgaikat mint idehaza szokás. Nyilván nem hónapok alatt fog integrálódni mindenki, de ezt szerintem senki nem is várta, náluk legalábbis. Itthon a 9.5 millió szövetségi kapitány, Trianon szakértő, politikai elemző persze már most tudja mekkorát fognak szívni a hülye németek, kb. akkorát mint a zöldenergia baromságaikkal... Itt van pár másként gondolkodó ostoba véleménye ha érdekel valakit. "Huszonöt éve, az újraegyesítés óta először vagyunk tanúi reálbér-növekedésnek, s a külföldiek masszív integrálásának következtében népességbővülés is végbemegy. A migráció számszerűsíthetően hozzájárult és még inkább hozzá fog járulni a következő időszakban a fogyasztás élénküléséhez, közvetetten a GDP-növekedéshez. A politikai és gazdasági menekülttömegek beépülése persze buktatókkal telített folyamat. Nyilvánvaló, hogy jobban örülnénk jól képzett magyarok, ukránok, lengyelek, európaiak százezreinek, mint azoknak, akiknek – az európaiakhoz képest – sokkal korlátozottabb a gazdasági jelentősége, képzettsége, műveltsége, akiknek csaknem hatvan százaléka analfabéta. Azonban 30-50 évvel ezelőtt hozzánk beáramlott törökök nagy része sem tudott megmukkanni németül, ők is muszlimok voltak és sok százezer közöttük nem tudott se írni, se olvasni. A törökök integrációja viszont alapvetően jól sikerült, mert tudatosan akadályoztuk, hogy gettókba zárkózhassanak, aztán következetesen zajlott és zajlik integrációjuk a német társadalomba. Ugyanez a cél az újonnan érkezett több százezer menekült esetében is. Jó, ha tudjuk: a világ útjain közlekedő „Made in Germany” luxusautókat: Mercedeszeket, VW-ket, BMW-ket gyártó német üzemek munkásainak 40-50 százaléka bizony azoknak a gyerekei, unokái, akik abszolút képzetlenül, részben analfabétaként vándoroltak Németországba." link " A nemrég érkezett menekültek integrációja a korábbi menekülthullámok részvevőihez képest a következők miatt ígérkezik sikeresebbnek: – Ma magasabb színvonalúan szervezettek a szövetségi és a tartományi szintű szakmai és a nyelvi képzési programok, mint korábban. Kimutatható, hogy sokkal gyorsabban sajátítják el a német nyelvet ezek a mostani fiatal menekültek, mint a kilencvenes években érkezettek. – A frissen érkezettek túlnyomó többségének kimondott célja – ilyenre korábban nem volt példa –, hogy végleg maga mögött tudja szülőhazáját, céltudatosan törekszik arra, hogy német, svéd, osztrák, stb. állampolgár legyen belőle. E cél elérése érdekében maximálisan tartaniuk kell magukat az integrációs követelményekhez, ez óriási fegyelmező erő. – Soha korábban nem volt ilyen égető szüksége a nyugat-európai, főként a német gazdaságnak és részben a demográfiai drámát megélő társadalomnak friss bevándorlókra, mint napjainkban. Mindezt figyelembe véve mutatta ki tanulmányunk, hogy Németország gyorsan és hatékonyan építi be a munka világába a menekülteket." link Másoknak is sikerült már ilyesmi, egy példa "Az európai befogadó társadalmakban inkább feszültség, mintsem megnyugvás alakult ki a menekültek integrálására tett eddigi kísérletek miatt… Az idősebbek még emlékezhetnek az 1970-es évek végére, midőn több mint egymilliónyi vietnami menekült kényszerült – sokan közülük csónakokon – bolyongani a világban: lényegében mindenhonnan „kilökték” őket. Túlnyomó többségüknek – ellentétben a friss menekültekkel – semmiféle szakmája nem volt és egyetlen szót sem értettek angolul vagy bármely más idegen nyelven. Az egész világ elviselhetetlen, integrálhatatlan tehernek tartotta őket, feszültségforrásnak. Amerika, részben Ausztrália és néhány más nyugati ország, valamint Izrael – erkölcsi okokból – a társadalmi, politikai feszültségek, tiltakozások dacára végül megkönyörült ezeken az embereken. Egy friss adat az Egyesült Államokból: az oda telepített, befogadott – többségükben iskolázatlan, a nyelvet nem beszélő – 800 ezer vietnami menekültnek és hozzá később csatlakozott vagy frissen alapított családjának az amerikai átlaghoz képest magasabb a jövedelme, jobban kvalifikált, jobban tud munkát találni." link
ts3 2017. 05. 09. 16:46
Előzmény: #4  ts3
#9
Körbe fognak nézni a magyar gimnáziumokban, egyetemeken.(szakközépiskolákat és a szakmunkás képzőket már hazavágta a fityesz, részvétem az idejáróknak.)
ts3 2017. 05. 09. 16:34
Előzmény: #6  szivacs
#8
Akkor az lehet a baj, hogy nincs szükség ennyi agysebészre.
Törölt felhasználó 2017. 05. 09. 15:13
Előzmény: #4  ts3
#7
már nem...
szivacs
szivacs 2017. 05. 09. 15:10
Előzmény: #4  ts3
#6
miért is, amikor helybe jött nekik több százezer ingyenes informatikus agysebész???
Törölt felhasználó 2017. 05. 09. 15:10
Törölt hozzászólás
#5
ts3 2017. 05. 09. 15:03
Előzmény: #2  signal2
#4
Körbe fognak nézni a magyar középiskolákban, egyetemeken.
vigkrisz 2017. 05. 09. 14:50
Előzmény: #2  signal2
#3
Félelmetesen sok dolgos munkás kéz érkezett hozzájuk az elmúlt két évben, azok között nem találnak megfelelő munkaerőt?
signal2
signal2 2017. 05. 09. 14:17
Előzmény: #1  portfolio
#2
Kedves német munkaadók! Körül lehet nézni a mediterrán vidéken...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek