Topiknyitó: Portfolio 2010. 03. 05. 05:10

Félelmetes fejlemények nyugdíjtémában! - 10 év odaveszett  

Ugrás a cikkhez
Kétségtelen tény, hogy Magyarországon nem lehetett az állami nyugdíjrendszert önmagában fenntartani, vagy csak nagyon magas áldozatok árán, ezért szükség volt a kockázatok megosztására. Az 1997-es reform ezt tette, a Világbank ajánlásai alapján egy...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=126098
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 09. 15. 12:01
Előzmény: #1  Portfolio
#6
"Nem szokatlan a régióban, hogy támadást indítanak a feltőkésített nyugdíjpillér ellen, Szlovákiában és Lengyelországban is lehetett hallani hasonló esetről. Ez viszont inkább riogatás, és félelemkeltés, annál is inkább, mivel gazdaságpolitikai szempontból hibás lépés lenne államosítani a második nyugdíjpillért. A nyugdíjrendszer nem arra való, hogy rövid távon felszántva a rendszert megszépítsük az államháztartási adatainkat. Hosszú távon gondolkozva van létjogosultsága a rendszernek, még úgy is, hogy kezdetben több nehézséggel is szembe kellett nézni."
Törölt felhasználó 2010. 03. 06. 08:55
Előzmény: #4  parkinson
#5
Nesze neked 25 év "kemény robot" utáni nyugdíjazás lehetősége!!!
link
parkinson 2010. 03. 05. 07:47
Előzmény: #1  Portfolio
#4
Egy szóval a lényeg: óriási ARÁNYTALANSÁG
A nyugdíj összegét nálunk kettős mércével, pontosabban még mindig érvényes többszörös kiváltságokat nyújtó jogszabályok alapján állapítják meg.
A kérdés az, hogy lehet e visszamenőleg felülbírálni az összegeket. Erre jelenleg nincs hajlandóság, kivéve a Jobbikot.
Törölt felhasználó 2010. 03. 05. 06:42
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Mindig feláll a szőr a hátamon, ha a nyugdíjak terhéről papolnak. Nem ugyanazzal a mércével mérünk!
Nincs etikai alapja annak, hogy a fegyveres testületek tagjainak jár korkedvezmény!!!!!
OK. aki Afganisztánban, vagy más háborus övezetekben ténylegesen szolgált, annak az az ideje szorzóval kerüljön beszámításra. De az irodai munkát végzők, 30-as sebességkorlátozó tábla mögé elbújó trafipaxosok, honvédségi és rendőr zenészek.... ne mehessenek el előbb nyugdíjba, mint bárki más állampolgár. Milyen dolog az hogy pl. vegyiparban, robbanásveszélyes munkahelyen dolgozónak 50 évet kell keményen ledolgoznia, míg a farokvakaró sünök szinte gyerekkorban jogosultak 100% nyugdíjra. Nézzetek meg bármilyen külföldi példát, ott Derrick-től Maigretig tele van 60éves kor közeli nyomozóval. Nehogy má egy élete teljében levő 42-45 éves embert elengedjenek nyugdíjba, mikor éppen hogy kezd tapasztalt lenni a szakmájában.
Törölt felhasználó 2010. 03. 05. 06:10
Előzmény: #1  portfolio
#2
Sajnos a tényekkel nincs min vitatkozni. Csak két észrevételem lenne:

Nem mi rontottuk el, a politikában résztvevők. Anyugdíjba vonulás nehezítése sok nyugdíj előtt pár évvel álló ember életét neheziti meg és növeli az önkormányzatokre nehezedő segély kérelem iránti nyomást. elő nyugdíjhoz más megközelítés kellene, pl.:42-43 év szolgálati .idő

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek