Topiknyitó: saru 2007. 05. 02. 16:07

Felbontották Kádár János sírját !  

Meggyalázták Kádár János sírját

2007. május 2. 14:15

Meggyalázták Kádár János síremlékét a fővárosi Fiumei úti temetőben szerdán - közölte a rendőrség az MTI-vel. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: ismeretlenek leszedték Kádár János és felesége síremlékének márvány fedlapját, a földet pedig kidobálták. A történteket először a sírkert biztonsági őrsége észlelte. A VIII. kerületi kapitányság rongálás miatt rendelt el nyomozást, a helyszíni szemle jelenleg is tart - tette hozzá. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a temetőben a munkásmozgalomi panteonjára fekete festékkel gyalázkodó feliratot írtak: "Gyilkos és áruló szent földben nem nyughat". Ez az idézet a Kárpátia együttes "Neveket akarok hallani" című dalából származik.

A 2003-ban alakult magyar zenekar a Wikipedia nevű internetes lexikon szócikke szerint "magyar nemzeti-rock stílusú", "erős nemzeti identitású és revizionista" zenét játszik. A BRFK vizsgálja, hogy van-e köze a feliratnak a sírrongáláshoz.

A Magyar Kommunista Munkáspárt minden parlamenti és parlamenten kívüli párttól azt kéri: függetlenül attól, hogy mit gondolnak Kádár János történelmi szerepéről, ítéljék el a sírrongálást.

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége közleményben tudatta: a párt "mélységes aggodalmának és felháborodásának ad hangot Kádár János sírjának meggyalázása miatt", és elítélik mindazokat, akik a sírgyalázást elkövették, vagy elősegítették. A párt azt követeli, hogy a kormány "azonnal és a leghatározottabban ítélje el az eseményt", a nemzetbiztonsági szolgálatok és a rendőrség pedig találja meg a tetteseket.

(MTI)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 19:46
Előzmény: #399  Törölt felhasználó
Konki nem !

Nem a füledről írtam hogy randa mert lapát és kettéáll de nagyon.

Hanem arról amit írtál, Kádár kapcsán.
Ne jön le, hogy mennyire ide is (utólag) beleülteted a konzervatív versus liberális világnézetedet?

Ilyesmikről írtam. Szerintem (<--hiv. penznyelo)
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 19:39
Előzmény: #396  Törölt felhasználó
"Kádár - ha nem is volt nagy formátumú politikus - azért képes volt egy konzervatív kommunista környezetben liberális kommunizmust teremteni. Ehhez is kellett némi bölcsesség és némi bátorság.
Apám szerint - aki ott volt '56-ban a "forradalmi" tömegben (műszaki egyetemistaként) Kádár lényegében azt adta a népnek, amiért akkor - igaz a radikalizálódást megelőzően - utcára vonult. Egy emberarcú, élhető diktatúrát. Hogy ez anakronizmus? Igaz. De akkor és ott mást, többet nem lehetett adni. Az oroszoknak meg véráldozatot. Hogy ők is befogják a pofájukat. És szerinte még olcsón megúsztuk."

conquistator

"Kádár konzervatív kommunista környezetben liberális kommunizmust épített.
Konki egyre jobb vagy. De szerintem inkább menthetetlen.

Még a végén kiderül, hogy az ősember szerencsételen is ezzel az örök és anakronisztikus problémával küzdött, konzervatív (pfujj) a liberális ellen (hajrá).

Ha eljutnál egyszer addig a pontig , hogy nem fekete-fehérben látnád a világot , nem írnál ekkora szamárságokat.

Az én olvasatomban semmiben nem különbözöl egy elavuklt marxistától. Aki nem velem az ellenem, ha nem kommunista akkor kapitalista ellenség, ha nem MSZP akkor Fidesz, és így tovább.

Gyermekkorodban a szülinapi tortádat állandóan kétfelé vághatták."

DLPH

Csak az igazság kedvéért: én VALAMIRŐL írtam. Ez egy vélemény volt a Kádár - rendszer kapcsán.
Te rólam írtál. Véleményt. Akkor ez most érdemi hozzászólás volt?
Pedig a topic címe nem az, hogy kinek mi a véleménye conquistator-ról. Majd biztos lesz ilyen topic is, de ez nem az.
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 16:43
Előzmény: #394  Törölt felhasználó
gazdagodó!!!
saját bolt...
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 16:28
Előzmény: #396  Törölt felhasználó
"Értelme sincs rágni ugyanazt a csontot, most miért baj az, hogy nem hallod virtuális hangom?"

Megvannak a csontok???:-))
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 16:22
Előzmény: #395  Törölt felhasználó
Csá Konki ! Most mit sajnáltatod magad?
Miért rúgtam beléd? !! He?
Alszom, szeretkezem, napozom, maltert hordok..... nem mindegy neked?

Az a baj , hogy érdemben nem írsz semmit arra amit írok. SOHA. Ettől parttalan állandóan ez az egész. Értelme sincs rágni ugyanazt a csontot, most miért baj az, hogy nem hallod virtuális hangom? Nem gondolom, hogy hiányozna neked annyira nagyon......

Mert hát a sajnálkozáson kívül semmit nem írtál érdemben már megint, igaz, az anyázásomat most kihagytad. Akkor nincs mire reagálnom. De sajnállak én is...... szegény Konki.
Ez a fasiszta hülyegyerek állandóan b...sztatja. Jogos.
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 16:06
Előzmény: #393  Törölt felhasználó
"Pedig adóreform kell, még akkor is, ha ennek része lesz az ingatlandaó is, majd egyszer, ha már a gyurcsányták el lesznek tüntetve a "porondról"!!!"

LET

Ezzel nem azt akartad, ugye véletlenül sem mondani, hogy - bár te elfogadod az ingatlanadót - semmiképpen nem a jelenlegi kormánytól!?
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 16:04
Előzmény: #392  Törölt felhasználó
Na persze....1/4 4-kor ébredsz mert 1/2 4-re már ott kell lenned a zsidó boltjában fókázni a padlót.
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 16:03
Előzmény: #391  Törölt felhasználó
Én két erős kávéval állítom be a vérnyomásomat reggel.
Ha a Havas-tv-t, Napkeltét, Klubrádiót, Slágert rákapcsolnám, az azonnali infarktus lenne...
Esti mesének már elférne, de ahhoz korai!
;)
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 16:00
Előzmény: #366  Törölt felhasználó
gazdagodó..!..reggel itthonról netezek, csak én minden nap 1/4 4-kor ébredek, oszt van egy kis időm rátok is, ne mond hogy jó hely lehet, ha ráérek, mert a mi saját boltunk, aztán meg is tehetem, meg nem is...
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 14:47
Előzmény: #390  Törölt felhasználó
azt sose lehet tudni...vagy a moldováé... mi volt reggel a havassal? nem láttam.
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 14:44
Előzmény: #388  Törölt felhasználó
Kádár-diktátor keze már nem lehet benne...
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 14:41
Előzmény: #386  Törölt felhasználó
Ha a "vezetők" hazudoznak és szakértelem nélkül tehtetlenkednek a köz kárára, örülhetünk, ha ennyivel megússzák...!!!

De lagalább ingatlanadó nem lesz, hiszen megígérte gyurcsány május elsején szűkülő táborának!!!
link

Vagy lesz ingatlanadó, csak ingatlan nem lesz, ezért nem lesz nevezhető valódi adótehernek, megszorításnak az?

Pedig adóreform kell, még akkor is, ha ennek része lesz az ingatlandaó is, majd egyszer, ha már a gyurcsányták el lesznek tüntetve a "porondról"!!!
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 14:07
Előzmény: #385  Törölt felhasználó
nem!!! a kádáré! (vissza a topikba uraim!)
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 14:07
Előzmény: #383  Törölt felhasználó
"Ebben az orszagban az a baj, hogy a jó erőinek valahogy sohasem sikerül összefogni a rossz erői ellen."
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 14:06
Előzmény: #384  Törölt felhasználó
Az a tragédia, hogy a politika, a "nép" politikai megnyilvánulása idáig süllyedt.
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 14:05
Előzmény: #384  Törölt felhasználó
Egyértelműen összevág a dolog!
Gondolj csak gyurcsányék mdf-hez való közeledésére!
GYURCSÁNY KEZE VAN EBBEN A SZOBORLOPÁSBAN IS!
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 14:02
Milyen jó kis gyurcsányista szimpátia-növelő eseménnyé forrja ki magát a volt diktátor sírjából kilopott aranyurna ügye.

Vélhetően, nem a másik oldal vágott vissza, amikor ellopták Antall szobrát és a koronás címert...
link

Én bízom azért abban, hogy annak lesz igaza, aki azt állítja, hogy ez (koponya-álrablása) az esemény inkább az antigyurcsányista erőket erősíti majd, a gyurcsány reformdiktátor kárára!!!
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 13:58
Előzmény: #382  Törölt felhasználó
Ebben az orszagban az a baj, hogy a jó erőinek valahogy sohasem sikerül összefogni a rossz erői ellen. A franc se tudja miért. Pedig, ha győzne a jó, itt paradicsom lenne. Tán még dolgozni is alig kéne.
Persze mindig érdekelt, hogy kik sorolják magukat a jó erőihez. Én például magamat nem. Én csak dolgozok...
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 13:43
Előzmény: #378  Törölt felhasználó
mindig az az igazság, ami látszik (momentán), ha úgy látszik, hogy a fletó volt, akkor bizony ő volt...
de szerintem nem ő volt a bontó, ő csak a dán királyfi. az otp-t se lehet a nyakába varni, bárhogy szeretnétek, mert fletó egy robin-hód (rágcsál, de épít!) - vagyis rhód: a kód neve...
ő nem bankfiókokat lopkod, nem sírokat ás ki (örül, hogy be vannak fedve!), hanem valami mást csinál - de azt nagyon!
a móri ügy se fletó lelkén szárad, neki még puska nem volt a kezében, hacsak nem az érettségin...
új tettest kell keresni. sajnos nem ilyen egyszerű a valóság, hogy: gúnyolódjunk egyet aztán mindenki mehet a ... itt súlyos bűntények és tettesek vannak. egy országnak kell összefogni ellenük. (mikor lesz az?)
Törölt felhasználó 2007. 05. 07. 13:43
Előzmény: #378  Törölt felhasználó
Igen, igen. Úgy halottam, hogy az ózonlyukat is ő idézte elő, mert állandón nyomatja a freonos dezodorát a WC-ben.

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek