Topiknyitó: saru 2007. 05. 02. 16:07

Felbontották Kádár János sírját !  

Meggyalázták Kádár János sírját

2007. május 2. 14:15

Meggyalázták Kádár János síremlékét a fővárosi Fiumei úti temetőben szerdán - közölte a rendőrség az MTI-vel. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: ismeretlenek leszedték Kádár János és felesége síremlékének márvány fedlapját, a földet pedig kidobálták. A történteket először a sírkert biztonsági őrsége észlelte. A VIII. kerületi kapitányság rongálás miatt rendelt el nyomozást, a helyszíni szemle jelenleg is tart - tette hozzá. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a temetőben a munkásmozgalomi panteonjára fekete festékkel gyalázkodó feliratot írtak: "Gyilkos és áruló szent földben nem nyughat". Ez az idézet a Kárpátia együttes "Neveket akarok hallani" című dalából származik.

A 2003-ban alakult magyar zenekar a Wikipedia nevű internetes lexikon szócikke szerint "magyar nemzeti-rock stílusú", "erős nemzeti identitású és revizionista" zenét játszik. A BRFK vizsgálja, hogy van-e köze a feliratnak a sírrongáláshoz.

A Magyar Kommunista Munkáspárt minden parlamenti és parlamenten kívüli párttól azt kéri: függetlenül attól, hogy mit gondolnak Kádár János történelmi szerepéről, ítéljék el a sírrongálást.

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége közleményben tudatta: a párt "mélységes aggodalmának és felháborodásának ad hangot Kádár János sírjának meggyalázása miatt", és elítélik mindazokat, akik a sírgyalázást elkövették, vagy elősegítették. A párt azt követeli, hogy a kormány "azonnal és a leghatározottabban ítélje el az eseményt", a nemzetbiztonsági szolgálatok és a rendőrség pedig találja meg a tetteseket.

(MTI)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BudFox
BudFox 2007. 05. 04. 12:40
Előzmény: #256  Törölt felhasználó
Na várjunk csak egy kicsit....
Mág mielött az egekig magasztalja valaki a Kádárt.:

Arról elfeledkeztek hogy Kádárék elosztogatták a nemzeti vagyont, meg ellopták.
Mesterségesen alacsonyan tartották az árakat, veszteséget termelt csak az állam,
emiatt irdatlan hiteleket kellett felvenni külföldről.
1980 -ra már fizetésképtelenné vált az állam,
emiatt vagyunk benne a szarba manapség, mert ennek a hiteleit nyögjük még ma is.
Ja persze olcsó volt a benzin, meg a kenyér,
áfa nem is létezett, meg voltak üdülési beutalók, meg miegymás, hja kérem de szép volt is a szocializmus, hát persze... most meg ennek a levét isszuk ma is.

Szóval a teljes képet nézzétek ne csak a részleteket.
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:36
Előzmény: #228  Törölt felhasználó
Írod Te is ezt: "emberek elszoktak attól, hogy ők maguk irányítsák saját életüket, hogy képviseljék az érdekeiket, hogy keressék és éljenek a lehetőségeikkel, hogy önmagukról gondoskodjanak és ne mástól várják ezt, stb."
Ez szép és jó és még igaz is, csak azt feleded el, hogy mindez olyan országban történik ahol egy alacsony jövedelemszint mellett(!) 70%(!) feletti az átlag adó- és járulékelvonás (jövedéki adó nélkül ez 66-67% körüli).
A maradék 30%-ból kell megoldani mindent.
Ráadásul az, aki a 30%-ból öngondoskodik, az közvetve kijelenti, hogy az általa befizetett 70%-ra semmilyen formában nem tart igényt.

És ugye tudjuk, hogy vannak olyanok is, akik megtehetik, hogy a 70% feletti elvonást csak jövedelmük egy részére vonatkoztassák.

Azaz az állam szerepe igen nagy abban, még ma is, hogy az emberek joggal elvárják, hogy az állam legalább befizetésük arányában gondoskodon róluk!!!

- - -

Szegénység.
Valóban, legelőbb azt kellene tisztáni, mit is jelent ez a szó.
Mert lehet, hogy egy adott értelmezésben, mondjuk Ugandában, egy-két gazdag ugandai van csak és lehet, hogy egy magyar munkanélküli aszerint már gazdagnak számítana (ha Ugandában élne).
Míg az is lehet, hogy egy ugandai mérce szerint mindenki gazdag magyarországon, még egy 15 gyermekes, munkanélküli, alkoholista középkorú cigány nő is!

Fontos az is egy összevetés során, hogy a társadalmi minimumot aktulaizáljuk vagy sem.
Pl. ha úgy hasonlítunk össze magyarországi gazdasági helyzetet, hogy pl. 2007-ben egy 8 éves ff tv, egy 8 éves Wartburg, egy 70 literes hűtő, vezetékes gáz a 30m2-es tanácsi lakásban, már jólét, akkor ma szinte mindenki jobban él, mint a Kádár-érában (ha valaki ezt elvesztette és most egy aluljáróban él, az vélhetően minden tekintetben vesztese a módszerváltásnak!).
Csak kérdés, hogy a társadalmi mimimum hányszorosára nőtt időközben?

Mint ahogyan a legszegényebb szint nem múlható alul, bármilyen rendszer is legyen hatalmon. (Egy éhező, felfúvódott etióp kisgyerek nem lehet szegényebb, bármi is történjék!)

Talán leginkább egy társadalom szegénységét lehet érdemes mérni. Azaz, hogy milyen és kikre kiterjedő védőhálót képesek fenntartani és milyen hatékonysággal.
Jelen pillanatban (a tisztázatlan múlt miatt) látszólag az eü is egy ilyen elemekkel dúsított rendszer Magyarországon. Valójában azért nem annyira így van ez!
De az erre való hivatkozással most szétverik, mert ez egyszerűbb (és a privatizációban résztvevők egyéni érdekeit jobban szolgálja!), mint beszedni azt, ami jár!!!
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:36
Előzmény: #257  Törölt felhasználó
hagyjuk, beszűkült emberekkel nincs értelme vitáznom...akik csak pénzügyi alapon gondolkoznak, meg akiknek losangeles a világ közepe....kár a szóért.
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:33
Előzmény: #252  Törölt felhasználó
Gazdagodó, neked mire olyan nagy a szád?
Megkérdezhetem hány éves vagy?
És érdekességképpen leírhatnád, melyik országokban jártál... (nem a film élményeidre vagyok kiváncsi).
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:24
de miért járnék rossz helyre...ott el lehet kerülni, de itt nem mindig...
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:23
Előzmény: #253  Törölt felhasználó
hagyjuk.
Los angeles nem a világ, de így már értem az amcsi típusú szűklátókörűségedet.
És nagyon remélem hogy sosem tartozunk ahhoz az undorító amerikához.

ja, amúgy ha arra jársz ajánlom menj el egy jópofa mexikóiak által uralt bandaháborús övezetbe....remélem tanulsz valamit.
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:22
látszat amerikában??...hát akkor dörzsöld meg a szemed, ha kinn jársz, mert az a valóság..,de fejezzük be szerintem, mert a semmiről akarod bebizonyítani, hogy valami, mint a kádár féle rendszer...
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:19
Előzmény: #252  Törölt felhasználó
én arról a világról beszélek, ahova tartozunk társadalmi berendezkedés szempontjából...nem afrika ,ázsia...,hát voltam ,ja pl. los angeles, te voltál??,akkor kérdezz
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:17
Előzmény: #250  Törölt felhasználó
túl beszűkült a látóköröd öregem.
világban?
ugyan már, még a magyar helyzetet sem látod át, mit akarsz te a világtól?
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:16
Előzmény: #249  Törölt felhasználó
ezt kétlem...persze ha így van, és neked mondjuk a tengerpart valami turista központban a világ...hát..
ajánlom ázsia, feketeafrika, vagy éppen délamerika szegénynegyedeit, de most vannak jópofa kalandtúrák pl. afganisztánba, irakba, szomáliába....stb.
menj el oda és sikítasz majd az öregért...
még mielőtt rámkiáltod, igen, ez a világ 90%-a, nem pedig a nyugateurópai jólét, meg az amcsi látszathappiness:-)
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:15
a hajléktalant meg az éhező gyereket fojtasd légyszi....,hogy a semmiről is legyen szó és a nem fontos dolgokról
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:13
Előzmény: #245  Törölt felhasználó
már bocsesz, de jártam a világot ,vagy küldjek fotót is....
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:12
nekem a kádárról az jut eszembe ,hogy egy példával éljek, mint amikor az elítélt kap 25 év börtönt,aztán az a kérdés, hogy jóban van-e a börtönőrökkel???....hát persze, mert 25 évet nem lehet kibírni, ha rosszban lennének...hát erről ennyit..a kádár a börtönőr volt a példában(gyengébbek kedvéért)
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:10
Előzmény: #246  Törölt felhasználó
a lerohadó közép amerikai banánköztársaságokhoz biztosan
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:08
Előzmény: #244  Törölt felhasználó
Szerintem is ma közelebb vagyunk. Yesterday írta, hogy a rendszerváltás előtt közelebb voltunk.
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:08
Előzmény: #244  Törölt felhasználó
valóban?
hát szerintem te sosem láttad még a világot....
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:07
Előzmény: #241  Törölt felhasználó
a régió nem mérce.... nekem a világ a mérce...,na ahhoz sehol nem voltunk, ma sokkal előbbre vagyunk...
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:06
Előzmény: #242  Törölt felhasználó
nem értenéd meg soha....
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:05
hajléktalan??...de mire kapjon lakást??a semmire?én és a másik,akkor miért dolgozzon érte??
éhező gyerek??..az én gyerekem nem éhezik, de csak azért, mert mi dolgozunk...na nehogy má....
Törölt felhasználó 2007. 05. 04. 12:04
Előzmény: #236  Törölt felhasználó
"nem jobb volt a kádár rendszerben, hanem egy alacsony szinten tartott ,igénytelenségre alapozott illúzió volt...,de az nem jólét..."
Relatív jólét azért volt, a régióhoz képest mindenképpen.

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek