Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 03. 13. 11:39
Törölt hozzászólás
#540
Törölt felhasználó 2022. 03. 13. 11:36
Törölt hozzászólás
#539
Törölt felhasználó 2022. 03. 13. 11:34
Törölt hozzászólás
#538
szieszta 2022. 03. 13. 11:20
Előzmény: #528  hellforceone
#537

Én sem akarok erről vérre menő vitát nyitni, de az a "miért nem menekültek el" ez nevetséges. Nem mindenki  vándorol a jólét után és ahogy látod, nyugatra sem rohantak. Aki elment, az olyan típus.
Felvidéken marhavagonokban telepítették mi a magyarokat, örök sebet vájva  a szívükbe. Mégis maradtak, akik tehették. Pedig háborús bűnösként mindenüket elvették. Két évig hontalanok voltak, mert a magyar állampolgárságot a tótok elvették, de a szlovákot meg nem kaphatták meg. Ráadásul elindult a reszlovakizáció, mikor mindenkit szlovákká akartak tenni. A magyar területekre nekiálltak tótokat betelepíteni. Nézzük meg Komárno esetét, ahova a hajógyár miatt több ezer szlovák munkás érkezett, hígítva a magyarságot
Törölt felhasználó 2022. 03. 13. 10:42
Előzmény: #535  Placi82
#536
Úgy jön ide hogy nem látja a fától az erdőt..
Placi82 2022. 03. 13. 10:30
Előzmény: #534  Peterbond
#535
Nagyon szep. En kivulrolnis tudom. Altalanos iskola masodik osztalyban en szavaltam az unnepsegeken:). De elarulnad hogy jon ide? Az USA divide et impera kulpolitikaja, es a sajat gazdasagi erdekei mentén, felforgato tevekenyseget végez,  aminek artatlan emberek millio szenvedik a kovetkezmenyeit. Mikor ossszeugrasztotta Iran -Iraki konfliktusba a ket kőolajban, joletben elo allamot, es mind a kettonek szallitott vegyifegyvert, hagy irtsak egymast! Vagy az arab tavasz, ahol megkerdeztek a csaladanyakat, akik joletben éltek Khadafi alatt es biztonsagban, hogy szukseg van e szetbombazni az orszagukat?? Es utana hadurak maffia államava valhon ,ahol oly nagy lett a nyomor, hogy azota megallithatalan a migracio? Vagy algeria? Vagy a ket testvernep osszeugrasztasa, aki ezer szallal kotodnek egymashoz, mind kulturalisan, nyelvileg, es gazdasagilag. Lasd ukrajna orosz haboru.?? Hagyjuk mar ezt! Engem annal jobban erdekel a politika,es a történelem,  gyerekkorom ota tobb ezer komyv kiolvasasa utan, hogy engem etessél:)
Peterbond 2022. 03. 13. 10:10
Előzmény: #533  Peterbond
#534
Ha már úgyis közeleg március 15. Egy kis emlékeztető pár embernek:
.
"Hazádnak rendületlenűl
Légy híve, oh magyar
Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar.
.
A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely
Áldjon vagy verjen sors keze
Itt élned, halnod kell.
.
Ez a föld, melyen annyiszor
Apáid vére folyt
Ez, melyhez minden szent nevet
Egy ezredév csatolt.
.
Itt küzdtenek honért a hős
Árpádnak hadai
Itt törtek össze rabigát
Hunyadnak karjai
.
Szabadság! itten hordozák
Véres zászlóidat,
S elhulltanak legjobbjaink
A hosszú harc alatt.
.
És annyi balszerencse közt,
Oly sok viszály után,
Megfogyva bár, de törve nem,
Él nemzet e hazán.
.
S népek hazája, nagy világ!
Hozzád bátran kiált
"Egy ezredévi szenvedés
Kér éltet vagy halált!"
.
Az nem lehet hogy annyi szív
Hiába onta vért,
S keservben annyi hű kebel
Szakadt meg a honért.
.
Az nem lehet, hogy ész, erő,
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.
.
Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán.
.
Vagy jőni fog, ha jőni kell,
A nagyszerű halál,
Hol a temetkezés fölött
Egy ország vérben áll.
.
S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl.
.
Légy híve rendületlenűl
Hazádnak, oh magyar
Ez éltetőd, s ha elbukál,
Hantjával ez takar.
.
A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely
Áldjon vagy verjen sors keze
Itt élned, halnod kell."
.
Akik esetleg nem értik miért álltak ellen emberek 1849-ben vagy 1956-ban is az orosz túlerőnek. Mi hősökről beszélünk az ő tekintetükben március 15.-én. És esetleg így jobban értitek miért harcolnak még mindig az ukránok.
Peterbond 2022. 03. 13. 10:05
#533
Ha már úgyis közeleg március 15. Egy kis emlékeztető pár embernek:
.
"Hazádnak rendületlenűlLégy híve, oh magyar;Bölcsőd az s majdan sírod is,Mely ápol s eltakar.A nagy világon e kivűlNincsen számodra hely;Áldjon vagy verjen sors keze:Itt élned, halnod kell.Ez a föld, melyen annyiszorApáid vére folyt;Ez, melyhez minden szent nevetEgy ezredév csatolt.Itt küzdtenek honért a hősÁrpádnak hadai;Itt törtek össze rabigátHunyadnak karjai.Szabadság! itten hordozákVéres zászlóidat,S elhulltanak legjobbjainkA hosszú harc alatt.És annyi balszerencse közt,Oly sok viszály után,Megfogyva bár, de törve nem,Él nemzet e hazán.S népek hazája, nagy világ!Hozzád bátran kiált:"Egy ezredévi szenvedésKér éltet vagy halált!"Az nem lehet hogy annyi szívHiába onta vért,S keservben annyi hű kebelSzakadt meg a honért.Az nem lehet, hogy ész, erő,És oly szent akaratHiába sorvadozzanakEgy átoksúly alatt.Még jőni kell, még jőni fogEgy jobb kor, mely utánBuzgó imádság epedezSzázezrek ajakán.Vagy jőni fog, ha jőni kell,A nagyszerű halál,Hol a temetkezés fölöttEgy ország vérben áll.S a sírt, hol nemzet sűlyed el,Népek veszik körűl,S az ember millióinakSzemében gyászköny űl.Légy híve rendületlenűlHazádnak, oh magyar:Ez éltetőd, s ha elbukál,Hantjával ez takar.A nagy világon e kivűlNincsen számodra hely;Áldjon vagy verjen sors keze:Itt élned, halnod kell."
Akik esetleg nem értik miért álltak ellen emberek 1849-ben vagy 1956-ban is az orosz túlerőnek. Mi hősökről beszélünk az ő tekintetükben március 15.-én. És esetleg így jobban értitek miért harcolnak még mindig az ukránok.
Törölt felhasználó 2022. 03. 13. 09:59
Előzmény: #531  Törölt felhasználó
#532
Mit szólnatok egy játékhoz hogy néhány szót kicserélünk a jövőben pl.:
Usa, Amerika -- Ígéret földje
Nagytőke - big pumpkin
Neoliberális - citromfű
Gazdaságpolitika - úri hóbort 
Stb :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 13. 09:24
Előzmény: #528  hellforceone
#531
Azért nem egészen pontosan értelmezed, amit leírok. :)
Nem Amerikát teszem felelőssé mindenért. Hanem azt gondolom, hogy Amerika és vele együtt Európa egy igen nagy lehetőséget szalasztott el. A társadalmi evolúció -ohm zsákutcába jutott, mert egy szűk hatalmi elit fogságban tartja a két régiót. S olyan döntések születnek folyamatosan 40 éve, ami ezt a szűk elitet tartja foggal körömmel hatalomban, s közben feláldozza a társadalmat.
Igenis Amerikát teszem azért felelőssé (vagyis a neoliberális nagytőkés réteget - Muskot, Bill Gatest, igen az omahai bölcset és nem porondon levő "rejtőzködő" társait, hogy nem a verseny irányába terelték a fejlett világot, hanem médiaagymosással, tőkepiaci machinálásokkal, környezetrombolással, és egyre hisztérikusabb eszközökkel rombolna le egy amúgy igen fejlett civilizációt. S ennek eredményeként egy illiberális Keleti blokk jön létre, meg egy neoliberális nyugati, csak most nem a nyugati lesz a fejlődőképesebb. S ez már jól látható Kína példáján...
Placi82 2022. 03. 13. 09:11
Előzmény: #528  hellforceone
#530
Olvasd el az alanti cikket. 1.Az Usa olyan geopolitikai jatekot jatszik, amit az ukrán atlag emberek, nem oligarchak,es zelenszkij, a nyomorukkal,es az eletukkel fizetnek. A kisebbségek helyzete ukrajnaban ismert. Nem tul rozsas es demokratikus. Bandera naci 2.ik vilaghaborus bunos piedesztara emelese, sem eppen az antiszemitizmus ,es a liberalis iranyba mutat. Olvass utana Banderanak, ha van idod. Usa se tűrte, es a multba se turte, hogy oroszorszag, vagy anno a szovjetunio, Kubába, ami mar tul közel volt az erdek szferajahoz, oda a raketakat telepitsen egy masik orszag 1962 ben. Es 100% ban garantalom,hogy most se tűrne.  Tovabba ,ha Luhanszknak es donyecknek, nem tetszik ukrajna testében.  Akkor hagy menjen. Öröke ott fog maradni haborus parazsnak. Kell ez? Mit keresnek usa raketak az orosz hataron? Oroszok raketai orosz foldon vannak!! Tovabba fizesd meg te a dupla kukurica, buza, acel, betonvas, rez ,aluminium, es olaj etc arakat europaban. Es ezen okbol a totalis gazdasagi osszeomlas arat! EU nak nincs szinte semmilyen nyersanyag forrasa, milyen fuggoseg kialakitasa lesz az usa iranyaba es mint lathattuk, brutalis aron az Eu nak ez. Tamogatom amit a liberalizmust, es a demokratikus eszmeket. Tovabba az EU az egy csodas dolod. Amit nem tamogatok az az USA rettenetesen pofatlan, ketszinu, aljas, divide et impera, aljas sunyi politikaja.
hellforceone 2022. 03. 13. 08:50
Előzmény: #520  Placi82
#528
Te is utána nézhetnél 1-2 dolognak, hidd el. Csak hajtod a mantrát, istenited putint. Lehet, hogy ismered a történelmet valamennyire, de az baj, ha mindig csak a magad oldalát erősítő dolgokat olvasol vagy dolgokat úgy értelmezel és nem próbálsz kritikusan is tekinteni rájuk. Nem akarok vitát indítani veled, mert igazából nem lehet, de ajánlom pont nagy barátod humanoid hozzászólását arról, hogy mi megy Magyarországon - nagyon helyesen írja le a képet. Ha azt úgy kicsit izlelgetted, akkor talán kezded majd megérteni, hogy miről is beszélhetek. Bár azt látom, hogy humanoid is mindenben csak az USA-t tartja felelősnek - és persze én sem mondom, hogy ők a világ legjobb barátai -, de azért putinnak azt a kijelentését, hogy vissza akarja állítani a '97 előtti állapotokat, nos, lehet, hogy inkább a hatalmi vágya váltotta ki, mint Ukrajna. És akkor elég megnézni a balti államok reakcióját, senki nem akar újra az oroszok alá tartozni, hirtelen a finnek, svédek is NATO tagok akarnak lenni... nos, kitől kell akkor vajon jobban tartani, a nyugattól vagy az oroszoktól?? Ha annyira szar volt az oroszoknak állítólag Kelet-Ukrajnában, akkor felmerül a kérdés, miért nem "menekültek" haza a nagy Oroszországba, ami biztos szívesen látta volna őket és még csak hely is van bőven bizonyára, mégiscsak a világ legnagyobb országáról beszélünk. Ajánlom elolvasásra David Landes "The wealth and poverty of nations. Why some are so reach and some so poor" című könyvet. Nem mindenben értek egyet a könyvvel, de amit az oroszokról ír, az annyira igaz, hogy az valami hihetetlen és tapasztalhattuk mi is a 40 év "baráti" és "átmeneti" megszállás alatt. De még tehetnék ide 1-2 más forrást, ajánlást. Sajnos nagyon olyan érzésem van, hogy sok magyarnak valóban még mindig a 40 éves érában lenne a helye, oda vágynak vissza.
szieszta 2022. 03. 13. 07:51
#527

Milyen érdekes a bitcoin hétvégi mozgása. Szinte ráragasztották a 39k-ra. Régebben hétvégén 10 %-ot szokott rakétázni.
Úgy látszik, a koinbárók a robotokat most pihentetik, nehogy ráfogják, hogy az oroszok ezzel kerülik meg a szankciókat.
Pedig már volt szenzációs hír, hogy az oroszok szívesen bányásznak coinokat, az olcsó energiájukkal. Ezt nem kéne szankciózni?
szieszta 2022. 03. 13. 07:43
#526

Rövid távon az amerikaiak nyernek, mivel az EU-t leradírozzák az gazdasági térképről. Az Oroszokat meg belekergetik Kína karjaiba. Én biztos vagyok benne, hogy Ázsia összefog velük. A kínaiaknak most olyan Oroszország, mint az Európának Amerika felfedezése. Az ígéret földje, amely nagy részén "indiánok" laknak. Azt nem tudom, hogy Indiával milyen Putyin kapcsolata, de ha őket is beveszik, a világ népességének majdnem a fele a rendelkezésükre áll.
Én úgy tudom, 5 éve még az ukránok is szinte éheztek, a legjobb termőföldjeiken ülve. Aztán egy két külföldi vitt oda traktort, meg dolgozni akaró embereket és megművelték a földeket, az 5. legnagyobb gabonatermelővé válva úgy, hogy a potenciáljuknak a töredékét használják. Hasonlóan, mint az oroszok.
Az ott élő emberek nagyon igénytelenek, jó neki úgy, ahogy van.
gu3st8 2022. 03. 13. 01:37
Előzmény: #471  Placi82
#525
Ilyen alapon az orosz fél is feltőkésíthette az ukrán nácikat, hogy azok majd maguk megcsinálják a bajt, és meglesz a casus belli, amire hivatkozva be lehet avatkozni, és ujjal mutogatni a nácikra. Régi recept a szélsőségesek helyzetbe hozása. Kétlem, hogy az orosz különféle szolgálatoknak, oligarcháknak stb ne lett volna befolyása. Ha meg nem, akkor nagyon kicsúszott a kezükből minden eszköz, és a nyugati befolyás hazai pályán dominálta őket.
 Nevetséges, hogy egészen a II. vh-ig kellett visszanyúlni, hogy megalkossák azt az ideológiai hátteret a háborúhoz, amit majd a teljes kontrollt élvező orosz médiával lenyomnak a lakosság torkán. És ez lett az ukrán náci állam rémképe, a néhány ezer ukrán szélsőséges orosz média általi felboostolása által. Pedig az orosz oldalon is akad náci bőven.
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 23:30
Előzmény: #521  Fagylaltárus
#524
Nem gondolod, hogy viszont Amerika nyer azzal, ha Oroszország szív, és főként azzal, ha Európa szív?
Gondold végig, mondjuk csak a VW, BMW, Mercedes Benz nehéz helyzetbe hozása mekkora versenyelőny a TESLA-nak. Ugyanez igaz egy rakat iparágban.
Az USA nagytőke ezzel kettévágta a világot. Van az USA dominálta nyugat és a Kína vezette keleti blokk. Oroszországot sikerült 20-30 évvel visszavetni, de Kína alapanyagszállítójaként meg fog véráldozatokkal maradni. Ez az új duális világrend.
S ez a legtöbb, amit az USA nagytőke ki tudott hozni a jelenlegi menthetetlen leszakadó helyzetéből.
Ingarian
Ingarian 2022. 03. 12. 23:17
Előzmény: #521  Fagylaltárus
#523
Oroszország most a hiperszónikus fegyverek terén lehagyta a világot. Kivédhetetlen, szóval nem tudom mitől retteg.   
 https://www.haborumuveszete.hu/minden-ami-lo/oroszorszag-rendszerbe-allitotta-az-avangard-hiperszonikus-raketarendszert
Ingarian
Ingarian 2022. 03. 12. 23:13
Előzmény: #499  Fagylaltárus
#522
Ha odavágnak hozzád verseny nélkül egy valag EU-s pénzt, mennyire leszel jó vállalkozó, ha versenyhelyzetbe kényszerülsz, mennyire fogod megállni a helyed? 20 éve vagyok vállalkozó, sok mindent láttam és a nulláról építkeztem.
Fagylaltárus 2022. 03. 12. 23:09
Előzmény: #520  Placi82
#521
Én is követtem az eseményeket, nagyjából a Majdan óta. De Ukrajna teljes lerohanására észérveket találni nem egyszerű.
2 hét alatt jobban gyűlölik az oroszokat az ukránok mint valaha. Ennek mi értelme ami ott most megy? Tegyük fel, győznek. Utána? Európa második legnagyobb országát, 40 m lakossal hogy tartják megszállva?
Sehogy. Az egész orosz haderővel se lehetne.
Az oroszok is szívnak. Európa is szív.
Az meg egy beteg paranoid gondolkodás hogy az oroszok fenyegetve érzik magukat. Ki fenyegette őket az elmúlt 70 évben Hitler óta? Ja, tényleg, senki... 
Placi82 2022. 03. 12. 22:50
Előzmény: #519  Fagylaltárus
#520
Te fagyis. Inkabb hagyjuk. Ez geopolitika. 2014 ota megy ott a cirkusz, vegig kovettem mit csinalnak. Az ukran nepet nagyon sajnalom. Felaldoztak oket! De az ukran vezetes, es az usa politikaja nagyon aljas,es provokativ volt. Nem ugy volt ez, hogy Putyinka megitta a kavejat, es ugysincs arra a napra semmi dolga, hat megtamadja ukrajnat! Leirtam mar parszor a google-n ellenorizheto tenyeket lejjebb! Ellenorizd es nezz utana.
Fagylaltárus 2022. 03. 12. 22:42
Előzmény: #513  Placi82
#519
Ember, ha megtámadnák a hazádat, te nem védenéd? Ugyanúgy partizánkodnánk mi is mint most a szerencsétlen ukránok. Milyen élő pajzs?
Már országunk se lenne ha sose harcoltunk volna érte, hanem megadtuk volna magunkat azonnal ha jött egy erősebb sereg mert úgy kevesebb vér hullik...
Fagylaltárus 2022. 03. 12. 22:40
Előzmény: #513  Placi82
#518
Te baszki levezeted lassan hogy az ukránok hibásak az egész háborúért Oroszország meg csak véletlenül lófrál ott a harmad haderejével...
Placi82 2022. 03. 12. 21:17
#517
Placi82 2022. 03. 12. 21:07
Előzmény: #512  Törölt felhasználó
#516
Hany ukrant ismersz? En 4 et. Keleten oroszajkuak,es orosz szimpatizansok vannak. Nyugaton ukranok, akik nem annyira szeretik.az oroszokat. Kijev nyugaton van de ,közülük is sokan távoznanank,ha hagynák,mert mikor osszaepakoljak a csaladot, de allandoan szol a legi riado ,akkor visszazavarjak oket. Nem tudnak tavozni sokan mar. Foleg nem a hadkoteles ferfiak20-60 evesekig. A nok meg nem indulhatnak el egyedul mikor ennyi veszelyes zelenszkij altal felfegyverzett ukran banda van az utakon. Igy ertheto?? Azt tudtag hogy 15 evtol eletfogytig buntetik az ukran ferfiakat,kik elhagyjak az orszagot. Vagy ezt nem lehet olvasni a Telexen? 😀
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 21:07
Előzmény: #507  Placi82
#515
Merz egy BlackRock helytartó.
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 21:05
Előzmény: #512  Törölt felhasználó
#514
Megy az magától. Abban a különleges idegállapotban másképp viselkedik az ember. Átéltem. Ismerem. (Ne kérdezz, nem részletezem.)
Placi82 2022. 03. 12. 20:59
Előzmény: #511  Törölt felhasználó
#513
Jo,de te egy lelkiismeretes rendes ember vagy, nem egy parancsot teljesítő színész. Nem veletlenul lett ő ripacsbol elnok. Ez mar egy PR forgatokonyv megvalosulasa volt. Szépen fel lett ez építve. Porosenko es az oligarcha kore nem tartott volna ki eddig az oroszok ellen. Nem foglalkozik, se az artatlan ukranok eletevel. Ugye senki se gondolja hogy a polgari lakossag tavozasa nem az oroszok erdeke. Hisz peldaul Marioupolba a beasott azovi zaszloajt mar reg szonyegbombazta volna a legiero,ha nem lenne benn 300.000 civil artatlan ukran lakos. Teljesen logikusan az ukrán katonaság erdeke, hogy lakossagi pajzs vedelme mogul tudjak kiloni a tamogato fedezet nelkuli orosz katonakat. Az oroszokank az lenne az erdeke ,hogy tavozhassanak a civilek,mert akkor pikk pakk elfoglalnak a varost a legiero bombazasa utan. Katonailag értem, de humanusan nagyon elitelendo a civil pajzs hasznalata az ukran vezetes részéről!
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 20:49
Előzmény: #511  Törölt felhasználó
#512
És az USA hogy tudja "motiválni" a Klicskóékat meg a sok civilt akik maradtak harcolni?
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 20:44
Előzmény: #510  Placi82
#511
Ha én ukrán elnök lettem volna, az első napon megadtam volna magam. De ugye én nem teljesítek parancsot... Illetve fel tudom mérni a következményeket és nem vagyok pszichopata sem.
.
Oké, hogy Oroszország agresszor, de ezt a háborút Ukrajna csak elveszíteni tudja. Az viszont nem mindegy, hogy a tárgyi és emberi infrastuktúrát meddig romboltatják le. A kőkorig kell, hogy megadja magát? 
.
Saját népe szempontjából értelmetlen, Európa szempontjából is az, viszont az USA szempontjából nem az...
Placi82 2022. 03. 12. 20:31
#510
https://telex.hu/kulfold/2022/03/11/az-izraeli-miniszterelnok-allitolag-azt-kerte-zelenszkijtol-hogy-adjak-meg-magukat
Izraeli miniszterelnököt legyen az usa elnöke, ehelyett a befolyasolhato idiota szenilis vén Biden helyett! 
somebody 2022. 03. 12. 17:45
#509
Na vègre egy politikus, aki kimondja amit mi is itt gondolunk:
https://youtu.be/attX_mqcGz8
Utolso kerdestōl érdemes nèzni :)
Fagylaltárus 2022. 03. 12. 16:36
Előzmény: #507  Placi82
#508
Az oroszok? Ők azt állítják háborút se akarnak egyáltalán, akkor?
Placi82 2022. 03. 12. 16:15
Előzmény: #505  Törölt felhasználó
#507
https://index.hu/kulfold/2022/03/12/ukrajna-haboru-nato-beavatkozas-cdu-merz/
Na ez a nyilatkozat nem kellett volna. A francba. Zelenszkij mar kesziti a tervet! Remelem az oroszok résen lesznek. 
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 16:09
Előzmény: #501  Törölt felhasználó
#506
Az I. és a ii. Orbán kormány alatt a Simicska cégháló volt tehetséges, de aztán eme tehetség tovatűnt, mintegy varázsütésre, és a következő pillanatban a jó tündér megteremtette Mészáros tehetségét.
Az orban- felé nemzeti tőkés osztály az egyik legnagyobb kártétel a nemzetnek. Felemeli a hitvanyt, eluzi a talentummal bírót. Bár van verseny szervilizmus, seggnyalás téren.
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 15:55
Előzmény: #502  Placi82
#505
Nem láttam élőben a két köztársasági elnök beszédét, de most megnéztem.
Nem lényeges a topic szempontjából, de nem említhetőek egy szinten sem retorikai, sem tartalmi szempontból. Annyi a különbség közöttük, mint egy guminő és mondjuk Sean Connery színészi alakítása között.
Placi82 2022. 03. 12. 15:47
#504
https://www.portfolio.hu/ingatlan/20220312/jobb-lesz-felkeszulni-egekbe-szokik-az-acel-ara-az-ukrajnai-haboru-miatt-532991
Csodás. Az EU sajat gazdasagat szankcionalta tönkre. Zelenszkij majd csak akkor kot kompromisszumot,mikor az USA szol neki,higy ez mar faj, es koss békét . Addig meg az EU gazdasag padlot fog. Gratulalalok az EU lakaj mentalitasahoz.
Placi82 2022. 03. 12. 15:32
Előzmény: #501  Törölt felhasználó
#503
14.33 ez is tokeletes. Nem csak a videod!!
Placi82 2022. 03. 12. 15:30
Előzmény: #495  Törölt felhasználó
#502
Perfekt!!
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 14:33
Előzmény: #499  Fagylaltárus
#501
Én nem gondolom, hogy a tőkés réteg megteremtése a fontos.
Szerintem a civilizáció és a tudás megteremtése a gazdaság alapja.
De még ha elfogadom azt a neoliberális tételt, hogy a tőkés réteg nélkül nem lehet boldogulni, azt akkor sem úgy kell csinálni, hogy rámutatok pár tucat emberre, és adok nekik egy valag pénzt. Mert ebből opus, 4ig, duna aszfalt és miegyéb hitványság lesz.
Legyen verseny, s aki tehetséges, gazdagodjon. De most pont ennek az ellenkezője történik. Kiirtják azt, aki tehetséges, szorgalmas.
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 14:24
Előzmény: #499  Fagylaltárus
#500
Legyen, de nézd meg a leggazdagabb magyart. 
Opus globál, Alias Mészáros Lőrinc mindenkit átvert, nálunk minden lehetséges. 
Fagylaltárus 2022. 03. 12. 14:19
Előzmény: #498  Törölt felhasználó
#499
Miért? Ez szerintem jó elképzelés hogy legyenek magyar tőkések is. Mi ezzel a gond? 
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 14:06
Előzmény: #497  Törölt felhasználó
#498
Ebben azért nem orbán a lényeg. A magyar tőkés réteg megteremtése teljesen téves. Itt lehet elolvasni, hogy miért:
https://index.hu/gazdasag/2016/10/26/orban_viktor_felreertett_rendszere/
6 éves cikk, de telitalálat volt 6 év távlatából is.
 
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 14:01
Előzmény: #495  Törölt felhasználó
#497
Én ezt élőben néztem valamelyik este. OV magyar nagytőkét akart csinálni az Oligarcháival? 
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 14:01
Előzmény: #495  Törölt felhasználó
#496
Az utolsó két percet javaslom többször megnézni. Ha János olvassa, neki is. No offence.
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 13:53
#495
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 13:53
Előzmény: #493  Törölt felhasználó
#494
A prolik elől? 
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 13:39
Előzmény: #492  Törölt felhasználó
#493
Cicus, sicc a csirkefarháttól!
Pofátlan macska, elvinné az asztalról a drága farhátat. Hát ezért görnyed a vezérünk egész nap az asztal fölött, és tartja alacsonyan az árat, hogy te meg elcsend a dolgozó nép elől. :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 13:29
#492
Acsirkefarhát a megoldás. Fixáras.
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 13:05
Előzmény: #489  Fagylaltárus
#491
Megtapasztaltam.
Hosszú éveken keresztül éltem olyan házban, ahol reggel 6-kor 8 fokos lakásban ébredtem telente.
Fagylaltárus 2022. 03. 12. 13:01
Előzmény: #487  Törölt felhasználó
#490
Erős Európa az ott indulna hogy nem csak gazdaság van, hanem van egy nagy közös hadsereg is! Innen kellene indulni....
Fagylaltárus 2022. 03. 12. 13:00
Előzmény: #487  Törölt felhasználó
#489
Én egy ideje pl. nem eszek sajtot, PICK szalámi...lazac... egyél csirkecombot :) Nem kívánom neked hogy tényleg megtapasztald milyen szegényebbnek lenni...
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 12:53
Előzmény: #482  Fagylaltárus
#488
Azért ilyen háborút az USA is robbantott ki, nevezetesen 2004-ben, amikor teljesen kreált ürüggyel lerohant egy országot.
Nem lett belőle ilyen mártírság, meg médiahiszti, pláne nem szankciózta a világ az agresszort.
USA éppen olyan agresszor, mint a ruszkik. Sőt...
Sokkal gyalázatosabb fegyverekkel visel hadat a világ ellen. CSak sajnos most nem neki lejt a pálya, hála Teng Hsziao-ping pölcsességének. 
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 12:49
Előzmény: #477  Fagylaltárus
#487
Én is a Nyugat része akarok lenni. De nem Amerika nyúlványának része, hanem egy német-francia-osztrák- benelux, stb. tengely mentén. Erős Európát!
A nagytőkés propagandát meg pláne fenntartásokkal kezelem.
***
Más: brutális élelmiszer-infláció van. Most voltam boltban, félelmetes, napról napra mennek fel az árak. Már számszerűsíteni sem merem.
A füstölt lazac 20 dkg 2300 pengő, paradicsomból 4 db 999 Ft, kézműves bagett (300g) 500 ft, Roquefort sajt egy picike darab 1500 Ft, Pick szalámi, 1600+ Ft 20 dkg. Borzasztó. Szegénynek érzem magam... 
Placi82 2022. 03. 12. 12:49
Előzmény: #483  Fagylaltárus
#486
Nem ilyen egyszeru ez! Az EU nagyon jo dolog. Az megeg jobb lenne nekunk,ha az EU egyuttmukodne gazdasagilag az oroszokkal. Az maga lenne a kánaán. Ez nem az usa erdeke. Hanem a mi erdekunk. Ha erted, akkor jo, ha nem akkor nem. 
Törölt felhasználó 2022. 03. 12. 12:30
Előzmény: #484  somebody
#485
Kamu bérgyilkos interjú.
somebody 2022. 03. 12. 12:20
Előzmény: #479  Törölt felhasználó
#484
Na mesèlj, mi a bajod vele? 
Fagylaltárus 2022. 03. 12. 12:18
Előzmény: #471  Placi82
#483
Az is megvan amúgy neked hogy innen is ki akarják takarítani a NATOt az oroszok? Ennek is örülnél? Ha szomszédosak leszünk Oroszországgal (sikerült Putyin terve) , akkor már mi is fenyegetjük majd őket NATO tagként ugye.
Fagylaltárus 2022. 03. 12. 12:14
Előzmény: #473  kukker
#482
Nekem nem jó én elítélek minden háborút. De nevetségesnek tartom azt az érvélést amikor minden mögött egyetlen országot látunk, az USÁt, mint egyetemes bajkeverőt.
Ha annyira elegünk van belőlük, lépjünk ki a NATOból meg az EUból is és mehetünk vissza az orosz medve keblére bazmeg.
Fagylaltárus 2022. 03. 12. 12:12
Előzmény: #471  Placi82
#481
Azt kellene felfogni amúgy hogy a NATO nem valami ellen van. Nem az oroszok ellen van..mi van akkor ha felveszik Ukrajnát a NATOba, tényleg? Mi?
Utána egy nappal lövik onnan az oroszokat vagy micsoda?
Hogy jön ide a hidegháborús kubai rakétaválság amikor a két nagyhatalom de facto ellensége volt egymásnak?
A valóság az hogy a kutya se fenyegeti az oroszokat, mégis erre hivatkoznak állandóan hogy ők fenyegetve vannak és ezért nekik terjeszkedni kell, ezért kellett lerohanni Ukrajnát, mert ők védik magukat.
Eközben utoljára Hitler fenyegette őket....
Most meg csodálkoznak a szankciókon...miért, tapsolni kéne nekik hogy lőnek egy országot? Vagy mi?

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek