Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
" Ez a https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220710/fontos-gazpiaci-hir-jott-a-nemetektol-ami-kiugraszthatja-a-nyulat-a-bokorbol-az-oroszoknal-555433 Hihetelen . Nem adjak oda a turbinakat, amit az oroszok kanadaba kuldtek javitasra,es a nemetek siemens konyorgesere, ami raadasul a Siemens tulajdona mármint a turbuna. Szóval direkt nem adta oda Kanada, es a Siemens, hogy a szankciok miatt , kivereztessek az oroszokat. Erre rajonnek ,hogy visszanyal a fagyi, es ok vadoljak az oroszokat. Es meg sajat maguk is elismerik hogy nem akartak visszadni a turbinakat, de mist hogy ugy dontottek, hogy visszadjak, nem lesz egyszeru jogilag, es sok időbe tellik. Eskuszom ,ezek mind Darwin díjas valogatott idiotak. Putyin ezt ,hogy birja ki rohoges nélkül? Mert en mar kínomba a helyebe nem tudom mit csinalnek.
Hadd kérjem meg, hogy akinek bármi kétsége van afelől, hogy a pénznyomtatás növeli a keresletet és inflációt okoz, az legyen kedves hallgassa meg ennek az agráros jóembernek ezt a pár mondatát, és gondolkodjon el rajta. És itt nem high-techről, meg miegyébről van szó, hanem a legalapvetőbb élelmiszerről. https://youtu.be/I58Vr_HbOKE?t=798
Nem akkor volt. 1998 nyarán vettem fel teljesen új hitelt a Citibanktól 33%-ra. Máshol nem is nagyon volt. Belementem, mert tudtam, hogy egy éven belül visszafizetem az egészet és a lakás megérte. Óh, de még mennyire.
Ja, emlekszem. Apam nak volt fix 3%os kamatos (borsodba) haz epitesi hitele. Es kuldte a levelet az OTP, hogy egyoldaluan felmondja, mert nem birja tartani. Van 1 honapja az egeszet kifizetni vagy piaciva valik. 1 ev alatt kifizette, alig lattam, annyit dolgozott, es meg gyumolcsfakat is metszet, darabra, penzert Kifizette, es 33% lett a kamat. De amugy az se lenne baj nekem,most, ha bekovetkezne. Csak akkor legyen a beteti kamat az otp nal 40% mint akkor, es akkor az stimmel.🤣
Ha megnézem a 3 havi bubor szintjét októberben ....meg a mostanit..... Akkor egy ehhez kötött hitel kamata mondjuk úgy, hogy k*rva nagyot emelkedik, ha kivezetnèk a kamatstopot.... A jelen állást nézve, mi lesz még itt.....!?
Szvsz. meg fogják próbálni. De ahányszor próbálkoznak vele, az EUR 10 forintot gyengül. Másrészt így-is úgy-is be fognak indulni a folyamatok, és akkor a bankoknál nagy bajok fognak jelentkezni. Ha fixálnak a végtelenségig, akkor be fognak a bankok omlani. Egyszerűen még a szocializmusban is voltak gazdasági korlátok, amit hiába minden voluntarizmus, nem lehetett áthágni. Most is ez fog jönni, csak az a kérdés, mennyire lassan zajlanak le a folyamatok.
BUBOR ott van, ahol 2008 legsötétebb napjain. Annyi a különbség, hogy most azért a lakossági állampapírok aránya magasabb. De fog még a hozam-kamat kettős felfele menni nem is keveset. Még nincs pánik, de hamarosan lesz, és akkor beindulnak az ördögi körök. Már ennek az előszobájában vagyunk. Abban is biztos vagyok, hogy külföldről rá fognak segíteni a folyamatokra. Csoda lenne, ha kihúznánk őszig...
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen