Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ezt arra valaszoltad amin leirom hogy a fidesz akit a vidék megszavazott ( én nem) miert egykulcsos szja-val tenykedik? Hát akkor te sem vagy egy geniusz...
Az a büntetés hogy magasabb adó formályában elvárják tőled is a szolidaritást? Értem én hogy a sokmilliós fizetéseddel együtt a realitásérzéked is elbuktad de mi lenne hacsak megpróbálnád legalább szavak szintjén emberszámba venni azokat akiknek nincs annyijuk mint neked.
Nem mindenki dolgozhat Bp-n havi netto 1 misiért. A vidéki munkások (bárki, pl óvodai dajka, ápolónő), akik 150-nel mentek nyugdíjba, őkrt ez nem vigasztalja. És rájuk is szüksége van a társadalomnak. A másik dolog, hogy aki aktív éveiben jól keres, mire nyugdíjba megy elméletileg nem kevés megtakarítással kell hogy rendelkezzen ha nem b@szta el a pénzt. És ehhez a megtakarítás állományhoz jőn egy magas összegű nyugdíj. Míg aki aktív éveiben kevesrt keresett, örült, hogy felnevelte tisztességgrl a gyerekeit, nem rendelkezik megtakarítással és nyomoroghat nyugdíjasként is. Csak erre gondoltam, de úgy szar az egész, ahogy van.
Törölt felhasználó2022. 07. 10. 08:34
Nyugodjatok meg, nem kell pánikolni, meg egymást hergelni. Több okból kifolyólag sem fog és nem is fog tudni kivinni bennünket az EU-ból. 1. Az EU nagytőkének nem érdeke, hogy ez történjen. Éppen elég ez a politikai instabilitás, amit az Ukrán helyzet okozott. Már érzi az amcsi nagytőke is, hogy visszanyalt a fagyi. A politikai instabilitás mellett a nagytőke igencsak jól jár Magyarország EU-s tagságával. A német iparnak nagyon jó kis összeszerelő üzeme vagyunk... 2. Az EU politikának nem érdeke, hogy ez megtörténjen, óriási presztízsveszteség lenne. 3. A gazdasági folyamatok előbb buktatják meg orbánt. Orbán hatalma 1 év alatt köddé válik, és ráborul az egész alkotás. Rááll egy hedge fund a forintra, és pik-pakk 450 az euró. Amik ott történnek, nehéz lesz kimagyarázni. 4. Nagy a lappangó elégedetlenség orbán rezsimével kapcsolatban. Csak egyelőre a látszólagos jólét elfedi a bajokat. Van az a pénz, amiért elviselik orbánt. Amikor jönnek a megszorítások - mert jönni fognak, pik-pakkra össze fog zuhanni. 5. A pénzügy szereplők még emlkékeznek 2011-re és az IMF-es szivatásra. Ezért még törleszteni fognak orbánnak.
Komolyan elgondolkodtam rajta. Min. 1 éves megélhetéshez szükséges tartalékot érdemes lenne tartani egy osztrák bankban.persze euroban. Bármi eshetosegre felkeszulve.
A szavazóikat, akik ugye lényeges többségben vannak, már rég megvezették. Simán kiviszi az országot az euból hogy megtartsa a hatalmát. Vidéken látom, hallom hogy mennyire bejött nekik a brüsszelezés, sorosozás. Tragédia.....:((( Gyakorlatilag így elő is készítették a kiugrást. Ott is tudják az emberek hogy nagy bajok jönnek, sőt még ezután jön a java. De, kicsit sem a kormányt hibáztatják, a jelenlegi kormány szerencsére mindent megtesz amit csak tud. Ez a véleményük. Bitang nagy gáz van!
Azért az odab@3zás lenne amit mondasz rendesen. Így én aki full szétadózott magas bért kapok, azonnal mennék is hogy jelentsenek minimálbérre, bármit megteszek érte vagy megyek bármilyen módon köcs*gkatázni. Hiszen mi a péknek adózzak százalékosan többet? A nyugdíjasseggnyalás témakörében saccper egyetértek - bár most őszintén… btw egy 300 ezres nyugdíj is röhejes ha euróban fejezed ki.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen