Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 07. 09. 22:00
Előzmény: #6718  Törölt felhasználó
Csak vár ki viktort, meg a powellt. Nincs az a pénz, amit nem inflálnak el :)
emerald 2022. 07. 09. 21:59
Előzmény: #6712  Törölt felhasználó
Ez szuper! De az irományom inkább arról szólt, hogy pillanat alatt megváltozhat az életed.
Épp elég ha a fizud lefeleződik.....vagy akár elveszted az állásod. Tudom, ez most elképzelhetetlen.  
Törölt felhasználó 2022. 07. 09. 21:57
Előzmény: #6716  Törölt felhasználó
Még az asszony elott vettem az ingatlant. Én macim forever ;) még válás esetén is én macim. Amúgy most is vehetnék még ketto kecót hitel nélkul sitty sutty Budapest szívében... csak mindenki aszondja olcsobb lesz par ev mulva ezert varok.. ;) 
Törölt felhasználó 2022. 07. 09. 21:56

És azért az legyen világos:
Ebből a gazdasági és pénzügyi rendszerből már kifele megyünk.
Elvben.
Ha megvalósul az, amit itt számolunk, akkor a következménye majd az lesz, hogy ez a pénzrendszer és ezek a pénzek megszűnnek.
Megindul a hiperinfla - ahogy mondtam, elvben - és akkor majd az jön, hogy kinek a saját(!) pénze olyan erős, hogy abban van az érték, amiért kell vásárolnia a másiknak és nem az ő valutájában!
És vélhetőleg "normálisabb" országok is visszaállnak valami KGST-formátumba majd, nem valutában veszegetik egymás cuccát, hanem ingóságban, termékben.
Mint jelzés volt a héten cikk: gyümölccsel is lehet ingatlant bizniszelni Kínában már.
Vagy valami ilyen volt.
Törölt felhasználó 2022. 07. 09. 21:54
Előzmény: #6712  Törölt felhasználó
Nyugi, majd az asszony viszi a szajrét, amikor cicoriusz alfa hím kandúr le lesz fiatalabb alfára cserélve.
Na majd akkor lesz hiteled... :)
Törölt felhasználó 2022. 07. 09. 21:53
Előzmény: #6709  KrisztinaI
Havi 6000 ft műkörömre vagy nevezzuk akarminek géllak a modern verziója miert sok koltes? Mi ezzel a baj? Nem ertem. 3 doboz cigi, egy ettermi vacsora 1 fore... magyarul semmi..
Placi82 2022. 07. 09. 21:53
Előzmény: #6690  Törölt felhasználó
Jó volt kukta szelep levezetésnek a kripto. Ha nem. Létezett volna, akkor az a sok ember, aki befosott, a sok penznyomtatas tol, amit a Fed, EKB, Boj, és az osszes jegybank művelt, akkor ez a sok államtól való függetlenséget  decentralizáltsagot  szerető embertomeg, az arany árat hajtotta volna fel. Hisz decentralizált, bányászni kell, államtól független, valós munka, és kibanyaszati érték van mogotte, és nem lehet nyomtatni, és véges mennyiség van belőle. Bárhol a világon bevalthato, akár katmanduban is. Úgyhogy szinte a kripto kár az arany tulajdonsagaival ruháztak fel, szexy trandy köntösbe csomagolva.
És kerdezhetned, hogy miért? Mert a zs. Nagy bankarfamiliak, familytrosztok, alapítványok, maguk gyűjtik a fizikai aranyat,. De most még nem akarják fenn látni az árát, hisz, ha az kinyomtatott sok pénz egy része, a kripto 2000.mrd os kapitalizacioja, a fizikai arany piacán kötött volna ki, akkor most 30.000 usd/troy uncia árfolyamot látnál. Na ezért!!!!! 
Törölt felhasználó 2022. 07. 09. 21:52
Előzmény: #6711  KrisztinaI
A menő emberek itt is, like me. :)
Táska a hátra, 6 km a munkahely. Élvezem.
Törölt felhasználó 2022. 07. 09. 21:49
Előzmény: #6707  emerald
Nincs hitelem. 
KrisztinaI 2022. 07. 09. 21:49
Előzmény: #6709  KrisztinaI
ui. a biciklizés jó ötlet, de nem Mo-on, ezt itt nem Anglia. Ott már a menő emberek is bicikliznek a laptoppal a hátukon, ez itt még messze van...
Törölt felhasználó 2022. 07. 09. 21:48
Előzmény: #6706  Placi82
Féltékenység féltékenység! 🤣🤣
KrisztinaI 2022. 07. 09. 21:47
Előzmény: #6702  Törölt felhasználó
Itt most ért el a társadalom oda, hogy már nem kell 100Ft-ra beosztani a parizer árát, azért csinálják, mert azt gondolják, hogy ez mutatja a jólétet, csak arra nem jöttek rá, hogy ez nem igaz, ahogy arra sem jöttek rá, hogy 10 éve  nem divat a műköröm (néha komolyan elgondolkodom azon, hogy a pénztáros néniknek miből jut 5-6-7000Ft műkörömre)
.
Törölt felhasználó 2022. 07. 09. 21:45
Előzmény: #6700  Törölt felhasználó

"A búza ara is csokken 4 honapja... nem lesz sokaig ez az inflacio rendezodnek a dolgok... "
Van egy olyan dolog is, hogy az infláció nem csak attól van, mert az újba bele kellett tenni a több pénzt, hanem abból is, hogy a régiben meg ott van a kevés pénz, de a tulaj majdnem ugyan annyit akar, mintha újonnan vette volna.
Vagy egyen az albérlet, van olyan akinek bőven kitermelte már a vételi árát az ingatlannak, de akkor is emel, mert a "piac is emel" címmel.
Illetve jól él amúgy is az ember, de több kell, ki kell facsarni az utolsó cseppet is a dollárjelekből, ami jójózik a szemünk előtt.
Tehát két dolog van az inflációban: a tényleges gazdasági folyamat és a mohóság.
Ezt gondolom.
emerald 2022. 07. 09. 21:45
Előzmény: #6694  Törölt felhasználó
Mesélek neked egy valós történetet:
2007-ben vettük a házunkat. Háromnegyede kp, egynegyede hitel a férjemnek.
Akkor keresett havi 600e nettót, plusz még annyi prémiuma volt, hogy több mint havi millióra jött ki a fizetése. Nos akkor, úgy gondoltuk, hogy az egész lakáshitelét ledobja két év alatt. Hát....nem így lett. Jótt a válság. A prémium ugrott, a havi 80törlesztő pillanatok alatt 160lett, a gyerekeire(előző házasság) fizetett havi 220ezret, add össze, nos....hát igencsak megváltozott az élet.
------
Olyannyira, hogy bizony halála után rám marad a tízmillió hitelből hat.
2007-ben negyvenéves volt, magasan képzett, nagyon jó referenciával. Előtte folyamatosan kapta a csábító állás ajánlatokat. 2008 után már nem.
Placi82 2022. 07. 09. 21:43
Előzmény: #6697  Törölt felhasználó
Lassan már nem tudom, hogy humanoidot olvasom, vagy cicoriuszt. Most már egy gyekenyen arultok! :) 
Placi82 2022. 07. 09. 21:41
Tudod melyik autó a világon a legjobb autó??  A céges autó!! :)). 
KrisztinaI 2022. 07. 09. 21:39
Előzmény: #6701  Placi82
Köszi. :-)
Kínát én is figyelem, még remélem, hogy lesz benne egy visszakanyar az őszi sell-off-val. :-)
Törölt felhasználó 2022. 07. 09. 21:38

Igen, olvastam ezt a búzás dolgok.
Kíváncsi leszek, hogy mi és hogy alakul emiatt illetve ténylegesen majd a jövőben a kenyér alapanyagával kapcsolatban.
Törölt felhasználó 2022. 07. 09. 21:37
Előzmény: #6697  Törölt felhasználó
Tényleg rengeteg kaját dobnak ki a prolik. Ez is a pénznyomtatás miatt van.
Meg nem kell zabálni annyit sem, legalább nem híznak el, nem kell annyit egészségügyre költeni.
És kocsi helyett járjanak a prolik bicajjal. Városban gyorsabb, kellemesebb, sportosabb, menőbb bicajjal járni. És még karidonak is elmegy, ha haladsz.
Lassan egy gyékényen árulunk cicus.
Placi82 2022. 07. 09. 21:35
Előzmény: #6686  KrisztinaI
Ha adjhatok egy kéretlen tanácsot. Ne tradelkedj, hanem legyél hosszabb rövidebb ideig befekteto részvényekben. Kevesebb odafigyeles, de jó nyereség lehet rajta. Ha nem vagy kapzsi és mohó, mert erről kevesen beszélnek, hogy a kapzsiság a fobunok, és legnagyobb hibák egyike, a kereskedésben.
Kezd el figyelni egy adott szektort. Mindegy mi, biotechnika, nyersanyag minnerek, olaj, arany, platina szektor mindegy. Például, én elkezdetem anno magyar részvényekkel otp, aztán ataltam, 2016 körül  nyersanyag széles spektrumú minnerek re, anglo american, glencore, bhp, tudod mikor mindenki azt üvöltötte, hogy szabadulni kell tőlük. Igen szép számokkal, stabil funda al agyon voltak verve. Én turtam ki azokat, amik szimpi voltak, nem más tippjeit olvastam. Szeretek alig ismert részvényeket kiturni, haoid szőlőt rajta röhögni, honnan van erre időm.  De ezt élvezem, az ndx trade idegesítene mert oda koncentrálni kell, és acél fegyelem, és precizitás kell. Az meg nekem nincs. És a nőknek se sok. :). Utána jött az orosz szektor, mellette utána spac, penny részvények, na ott, nem volt mit nézni, és van egy discordim spekazzunk ehyilutt Amerikában csoport, és onnan olvadt a tippeket, meg összevissza mindenhonnan, mikor őrület volt. Aztán azt is ott hagytam, ezt a szektort, tavaly február körül, és jött az olaj szektor, az van most, meg Kínai részvények, baba, DQ,(jut eszembe humanoid, kinai tipped van???) És az utolsó majd az arany szektor lesz. Aztán jön a vízözön. Remélem segítettem. Ne tradelj, idegorlo, és humanoidnak megy, nekünk bajosan. A tradelesnel, meg a 6.ik érzelem se segített, de a részvény kiturasoknal valamiért igen. 

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek