Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KrisztinaI 2022. 06. 03. 10:34
Előzmény: #3978  Törölt felhasználó
Miért fontos, ha úgyis csak te lehetsz félisten? :-)
KrisztinaI 2022. 06. 03. 10:33
Előzmény: #3977  Placi82
Egyébként én is hiányolom, hogy már nem teszi fel a trendet, remélem, hogy meggondolja magát.  Cicának már sokan válaszoltak, ráadásul, ha csak figyel és hallgat, neki is segíthetne.
Törölt felhasználó 2022. 06. 03. 10:33
Előzmény: #3973  KrisztinaI
Én nem izzadok, van saját véleményem a piacról, amit szívesen megosztok. Tömören: fogggalmam nincs, mi lesz 10 perc, 3 nap vagy 3 hónap múlva. Mint ahogy senkinek, még a lémann gurunak sem (hacsak nincs bennfentes infója, ami csúnya dolog:) Van viszont meghatározott szabályok szerint működő kereskedési rendszerem, amit betartok.(ezt értelmezhetjük úgy, h van véleményem a piacról) Ennyi, nem kell több.
Ja, amúgy hogy hívják ezt a lémanos félistent aki időben lépett a cégtől?
Placi82 2022. 06. 03. 10:31
Előzmény: #3971  Törölt felhasználó
Amugy, ha adhatok egy tanacsot. Humanoid, most mar cicoriusz hergelese miatt nem.irja be naponta 2 szer a trendet. (Ugyhogy cicoriusz hagyd abba!!) .De en az utobbi 2 honapban kovettem az ndx chartjait. Es a magam feje utan ha nagyon melyre huzta, akkor a jatszoteren a gyerek mellett a 8-9reszvenybol allo portfoliomat 5 perc alatt eladtam. Es mikor felpattanast josolt, 5 perc alatt visszavettem darabra azokat. Es most lehet mak volt,  vagy lehet humanoid a liberalis nagytoke ugynoke. 🤣De hallod, ez nagyon bevallt. Ezt nem tradelesnek neveznem, hanem, komplett portfolio eladasa,es ugyanazon vetele, mivel a KBC szeret engem ezert az elmult idoszakban, azt neztem komplett portfolio eladasa, es utana vétele tobbszor megjatszva, szabad szemmel nem lathato koltsege volt. Laci fele uj modszer. 1 . A liberalis nagytoke létének,  letezesenek elfogadasa, szandekai , kitalalasa,( szankciok, beke, kamatemeles) 2. Olyan reszvenyek tartasa amiben nagy a pontencial ebben a helyzetben, es value. 3 humanoid, trendjenek figyelese, mert jobb mint 50% a talalati aranya. Kb 75-85%. Hulyen hangzik ,de nekem ilyen jo 2016 elejen  volt utoljara., mikor agyonvert banyaszokat vettem. Ez csak 1 keretlen tanacs.
KrisztinaI 2022. 06. 03. 10:30
Előzmény: #3971  Törölt felhasználó
Én értem, amit mondasz.
A részleteket nem tudom, de az ötlet jónak tűnik, ha valaki tudja, hogy mit csinál, ezért kérdeztem, hogy ha valaki tudja, hogy hogy kell jól csinálni, szóljon.
Ha azt feltételezzük, hogy a piac leesik, és úgy marad 2 évig, ahogy mostanában lehet néha olvasni, akkor elvben nem tűnik rossznak stabil cégekben ilyen típusú részvényeket venni.
Tudom, hogy van kockázata, ahogy írtad.
Feltételezem, hogy a mexikói házépítő cégeket azért vetted meg, mert bazi nagy hozamot ajánlottak, mint az itt forgó néhány penny részvény, mint az IO és társaik, akik tudnak napi 60%-ot ugrani, de másnap csődöt is jelenthetnek. Nem hinném, hogy ilyen spekulációra gondolt, de nem kívánom tovább védeni sem. :-)
Törölt felhasználó 2022. 06. 03. 10:29
Előzmény: #3965  Placi82
Ez nagyon jó. Elteszem :-))))))
Törölt felhasználó 2022. 06. 03. 10:26
Előzmény: #3972  Placi82
háát peersze.. to the moon:)
KrisztinaI 2022. 06. 03. 10:22
Előzmény: #3970  Törölt felhasználó
Lehet,hogy igazad van, de hencegni sem hallottam annyit, mint az általad emlegetett daytraderek a youtube-on.
Az ottani fórum sosem szól arról, hogy ki mennyit keresett, és azt önelégülten beírja, ahogy itt napi szinten szokta 1-2 ember.
Lehman-tól még összeborulás előtt eljött.
Nem állítom, hogy Isten, de úgy tűnik, hogy kevesebbet izzad, mint mi. Gondolj bele, ha te sejted, hogy hol van bull market, akkor sosem kell izzadnod, ahogy eddig pl nem  kellett NDX-ben.
Placi82 2022. 06. 03. 10:19
Előzmény: #3970  Törölt felhasználó
Es duplazott az a foreszveny hetente azota?? :))
Törölt felhasználó 2022. 06. 03. 10:18
Előzmény: #3969  KrisztinaI
"Ha esni fognak, akkor a dividend %-uk szép magas lesz." aham..de ha te ma megveszed 25-ért, akkor neked már a dividend nem fog emelkedni ugye. Abban a percben fixáltad a pref.stock utáni osztalékhozamod, ahogy megvetted. Az árfolyam meg ott is eshet tovább, vagy jöhet a c11, majd bankruptcy. Én régebben kereskedtem pref. stock-kal, corp. bond-okkal, de nyugi, nem akkora biznic, mint gondolod. ha 3A-s a cucc, akkor lóf@xt sem fizet, ha meg tripla c-s, akkor bármikor bedőlhet. Pl. mint nekem egy mexikói házépítő bond-ja. Egyszercsak chapter 11, és finito. Próbáltam szakkifejezésekkel megbolondítani, remélem érthető?:) Na, léptem, kell egy kis edzés ezek után;)
Törölt felhasználó 2022. 06. 03. 10:06
Előzmény: #3961  KrisztinaI
Ennyi sületlenséget már rég nem olvastam:)  A legjobb: "aki fénykorában a Lehman Brothers-nél volt Analyst.
Ő tudja, hogy hová tart a piac, és miért"- ezen besírtam a röhögéstől. Az megvan, hogy a Lehmann 2008-ban bedőlt? Tudod, akkor volt vmi kisebb pénzügyi válság. És ő volt ott az analiszt...áááá... 
Már hogyne lenne saját vélemény. Szerinted a sikeres kereskedők, befektetők naphosszat vmi noname fórumokat bújnak ötletekért? Ahol a főguru benyögi, hogy 'mápedig xy  részvény innen hetente fog duplázni? Aztán azóta nem hogy nem duplázott, de inkább esett. Vagy ahogy kajli kolléga írta: osztják évek óta az észt, ülnek a méretes bukóikban és várják a csodát? Ja meg déjtrédernek kell lenni iszonyatos tudással. Aham...bollingereket, rsi-t macd-t fejvállakat még a hülye is fel tud rakni, oda tud képzelni egy elemzőprogrammal, értelmezni már nem annyira. Láttál te itt a nagy tudású:) déjtréderektől valaha egyetlen éles számláról felrakott hiteles képet kereskedésről? És ha nem:) akkor mit gondolsz, miért titkolják ennyire? Elárulom: nem azért mert akkora nagy tudású guruk, hanem mert akkor kiderülne, hogy: 1, még a fagyiravalót sem keresik meg, 2, nincs is éles számlájuk, csak metán bohóckodnak kávészünetben (merthát bár előadják a nagy tőzsdést, de azért melóhelyre be kell járni:) 3, nanolotokkal tolják az ipart, mert annyira nincs lóvé, csak feltűnőségi vágy egy névtelen fórumon 4, 3-as pont, de nem is kereskednek 5, stb... Ezen a fórumon egyedül egy többickes feketén dolgozó papról tudom elképzelni, hogy napizásból megkeresi a kenyérrevalót, a többi déjtréderbe én nem sokat látok, megkockáztatom, hogy némelyiknek még éles számlája sincs.
KrisztinaI 2022. 06. 03. 10:03
Egyébként a minap ő hozta fel a preferred shares for dividend témát, arra kezdek gyanakodni, hogy kezd eladni mindent, és esetleg preferred share-t venni olajcégekben, vagy máshol. Ha esni fognak, akkor a dividend %-uk szép magas lesz. Ha valaki ezt is érti, hogy ezt hogy kell jól csinálni, szóljon. :-)
KrisztinaI 2022. 06. 03. 09:47
Előzmény: #3967  KrisztinaI
ui. és egyetértünk! :-)
KrisztinaI 2022. 06. 03. 09:47
Előzmény: #3966  Placi82
Ok, így már érthető. Ha tudod, hogy hol van a Wheat, Corn, Orange Juice korrekció vége, és hogy mi lesz az olajjal, mehetünk vásárolni. :-)
Placi82 2022. 06. 03. 09:41
Előzmény: #3955  KrisztinaI
Azt irtam, az elethez szukseges feltetelek. Ismeroseim tobsege, inkabb nem vesz semmit a felesegenek a szulinapjara,.de a motort, autot megtankolja, ha ugy van. A gazt ki kell fizetni, ha nem akarsz megfagyni, es aram is letszuksdeglet, es a kaja, is. A tesla 100.000 euroert nem letszukseglet. Ezert nem vettem lacot sem mikor most 20$on volt:))
Placi82 2022. 06. 03. 09:35
Ismerosom kuldte. 🤣
Egy német bemegy egy bárba, és sört rendel. A csapos azt mondja neki:- 100 euró.A német megdöbben:- Miii ? 100 euró? Tegnap csak 10 volt!- Hát ma 100.- De minek 100, a fenébe?!- Most elmagyarázom. 10 euró egy sör. 10 további - Ukrajna megsegítésére. 20 - segítségnyújtás olyan európai országoknak, amelyek szankciókat vezettek be, és nem tagjai az EU-nak. További 10 - az Egyesült Királyság segítése az Oroszország elleni szankciók sikeres végrehajtásában. További 10-et a balkáni országokba küldenek kemenceszén vásárlásához. Nos, a maradék 40 euró - az EU gáztámogatására és a szankciók fenntartását segítő alapra.A német némán elővett egy százeurós bankjegyet, és átnyújtotta a csaposnak. A pultos elvette a pénzt, betette a pénztárba, de 10 eurót visszaadott.A német össze van zavarodva- Várj, 100-at mondtál - 100-at adtam. Miért adsz vissza 10 eurót?- Nincs sör …
KrisztinaI 2022. 06. 03. 09:25
Előzmény: #3963  kajli_man
Igen, de nekem az az érzésem, hogy most senki nem tudja, hogy mi a valós, még talán a piac sem. :-)
Eddig könnyű volt, majdnem csukott szemmel is meg lehetett csinálni... 
kajli_man
kajli_man 2022. 06. 03. 09:17
Hogyne lenne saját vélemény. Nekem is van. Én is a saját "kutatásom" alapján töltöm ki a részvény értékelős excel tábláimat (ezeket nem osztom meg). Több forrásból kell kiindulni kezdve a céges beszámolókkal, az esetleges független publikációktól, piaci szakembereken és néha elemzőkön át. Ebből összegyúrsz valamit, amit te hiszel valósnak.
KrisztinaI 2022. 06. 03. 09:14
Bocsánat a hosszú litániáért, az egészből csak azt akartam kihozni, hogy a Lehman-os vezető is nagyon sokat olvas, a megfelelő emberektől szokott idézni, de ők persze tudják, hogy hol kell keresni.
A másik, amit itt senki nem figyel/ért, az a bond market... ő mindig arra hivatkozik, és onnan tudja, hogy merről fúj a szél, mert az ő hitvallásuk szerint a bond market mindig megmondja az igazat.
Mindig azt mondja, hogy "the bond guys always do their homework".
KrisztinaI 2022. 06. 03. 09:11
Előzmény: #3959  kajli_man
Nincs olyan, hogy saját vélemény, itt mindenki valaki más véleményét olvassa (ha nem is a fórumról).
Azt látom, hogy valahogy holisztikus gondolkodás nincs, az egyetlen ember, aki ezt megcsinálja, a US csoport vezetője, amiben benne vagyok, aki fénykorában a Lehman Brothers-nél volt Analyst.
Ő tudja, hogy hová tart a piac, és miért, de nem vagyunk ügyfelek, így csak néha ejt el egy-egy fél mondatot. 
Nekem ez hiányzik.
Valahogy sok ember sokféle ábrát rajzol, ami hajolhat erre is meg arra is, és így tényleg kb 50%-ra jön ki az esély (vagy akkor daytrader-nek kell lenni, ahol nagyon rövid távon ki fog jönni, de ahhoz brutális technikai tudás kell, és itt sok ember inkább swingtrader (közép távú befektető), vagyis rövid távon működnie kell a dolognak, ha nem is napi szinten). Őt sosem láttam igazán bizonytalankodni, csak azt vesz, ami biztos, és tudja, hogy mi az (talán egyszer láttam meglepődni, amikor Twitter shortja volt, és Elon bedobta ezt a dolgot, hogy megveszi, és ekkor 25%-ot ugrott, de akkor sem pánikolt, mert tudja, hogy hová kell nézni, és tudta, hogy ki fog belőle hátrálni). Ha valaki ezt meg tudja csinálni, akkor emelem a kalapomat.  Én azt látom, hogy az eddigi stratégia stabil bull marketben működött, de itt ez nem fog, ehhez olyan masszív tudású ember kell, mint ő. Mi itt mindenfélére fogadtunk is izzadtunk, amikor néhány hete megjegyezte, hogy food fog felfelé menni, ekkor mindenfélét néztem, csak Wheat-et meg Corn-t nem, és pár nap alatt 20%-ot ment...
Még talán Humanoid-nak szoktak hasonló jó gondolatai lenni, mert ő is azt vallja, hogy hideg fejjel, a tényekre koncentrálva kell csinálni. Én őszintén szólva beülnék Humanoid mellé daytradinget tanulni, mert azon "nincs kockázat", abban az értelemben, hogy egy napon belül el lehet ülni bármiben, és valószínűleg kijön a matek, a nap végén bezárod, és nyugodtan elmégy aludni. 

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek