Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ma nehezem megmondható. Nap elején esést várok, aztán este fele fordulhat felfele. De lehet, hogy nyílegyenesen megyünk innen lefele. A dinamikából már jobban lehet majd látni a továbbiakat.
De volt egy másik oldala is, mikor tőlünk kellett küldeni teherautót, mert az osztrák négykor leparkolta az autót, a magyar meg hajlandó volt felrakni a mágnest a tachográfra, vagy a kollégája kártyáját használta.
Ezek az emberek azt hiszik, ott kolbászból van a kerítés. Én voltam tanulmányi kiránduláson Ausztriában, ott ha fél négyig van a munkaidő, nem a kijáratnál sorakoznak arra várva, hogy átugorjon az óra 15:30-ra, hanem akkor száll le a targoncáról. Az irodában minden egy személyes mágneskártyával működött, negyedévente kiértékelve, ki mennyit fogyasztott. Például a fénymásolóval. :-). Ami érdekes volt, hogyha a munkás úgy gondolta, hogy tud a termelékenységen javítani, a vezetőnek szólt és ha jó volt az ötlet, jutalmat kapott. Nálunk, ugyanennek a cégnek a leányvállalatánál a munkás inkább szabotálta a termelést, még véletlenül sem akart hozzájárulni a labancok gazdagodásához. Ezernyi ilyen esetet tudnák itt elmesélni.
BORR-al jól kerestem eddig is, fel-le elég sokszor megjátszottam. Hálás papír, ingadozott rendesen. Most meglátom még, jó lenne kicsit hosszabbra megtartani és tényleg egy méreteset aratni.
Hazug jellemtelen , képmutató aljas dgerinctelen dumanak hangzik. Ennyit az "elveidrol". Ideológiai az van azonnal, ha a te zsebedrol van szó, ugyi. De a másikat tudjuk oktatni és minősíteni...
Elég sok adót fizettem, be amit nekem nem fizettek vissza a választás előtt, úgyhogy még tankolnom kell párat, hogy azt visszakapjam. Mivel cserébe úgysem kapok más szolgáltatást.
Hajra ne fogd vissza magad. Nem kell visszajonni se. De a mocskos arsapkas benzinbol tankolni ezek utan nem tul elegans. Ha ur lennel,es hű az elveidhez, akkor ne tankolj az oroszokat tamogato 480 as véres urali olajbol. Ja ilyenkor bezzeg nem.mukodik a szolidaritas. Pedig csak 10 e ft tankolasonkent. De ennyi aldozatot se hozol. Nem erzed az ellentmondast ilyenkor?? Farizeus ez a gondolkodas mod szerintem.
Jön is a válaszlépés: "31 May 2022: In the 1st hour of the new gas-day, flows of natural gas have dropped ~5% via Nord Stream 1 following Gazprom’s cut of Dutch GasTerra and Danish Orsted. The cut is onwards impacting about 8mcm down the NEL pipe, which delivers towards the Netherlands. Russian gas transit via Ukraine to Velke Kapusany in Slovakia also dips, with the nomination at 38mcm, down 3mcm day-on-day. Total Russian daily volumes in the European mix continue to crumble!"
Sztanil-sztinil. :)Az ev vegeig , amikor az orosz koolaj export 90% betiltjak, addigra vege a haborunak. Nezd meg mit okozott a 3 honap szankcio. Szerinted mit fog okozni meg 7 hónap total szankcio?? Igaza van sajnos megint viktornak. Szolidaritas csak a joletben van. Mikor hiany van, es valsag akkor nincs. Doreseg lenne arra varni, hogy majd mikor azEU tagorszagokban 150-200$olajnal, es jegyrendszerre adjak a benzint a kutakon aranyaron. Akkor majd szolidarisak lesznek velunk. Ahogy ti viselkedtetek az ukran topikban, azokkal akik utatokban alltak a mas velemenyuk miatt ,ti baseball utovel fogtok utat torni az omw kuton, mindenkit felrelokve liberalisan. :)). Amilyen empatikusak vagytok, masokkal.:)) tudod azert mert 1. Nincs tobb olaj, nincs furas, opec maxon termel, az amarco is , vege a covid lezarasnak, egy furas projekt kb 3 ev jo esetben az nem 2 het alatt van meg. Leghamarabb a kinalat bovules 2026 ra tudna felfutni, akkor ,ha a kormanyzatok, ws bankok terden allva tamogatnak az olaj szektort. De szo sincs rola. Tovabb utik oket a zold energia zaszlaja alatt, a sotet zold liberalisok. Szoval elarulom, nem.sok befektetes lesz a tobb evtizedes oil projektekbe. Oszre az osszes zold es liberalis kormanyt a nyugat EU ban szívlapattal fogjak elzavarni. Csehek, szlovakok, ausztia, is kussolt, mikor most olvasom a nyilatkozatotokat, hogy eselyuk se lett volna olajhoz jutnia baratsag olajvezeteken kivul, ugy hogy, az o finomitojuk, is urali nagyobb kentartalmu surubb olajhoz van kalibralva. Ha mernok lennel ,akkor tudnad, hogy ez egy akkora beruhazas, hogy az epuleten kivul minden gepet cserelni kell a finomitokban. Es addig lovasszekeren kozlekedtek volna?. Mert nem 2 nap egy ilyen atallas. Es csak viktor tiltakozott. Beszar.s. Elmebetegek. Uj vilag, uj rend, uj gazdasag hajnalan allunk. Minden regi beidegzodest ell kell felejteni .
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen