Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Én úgy látom a saját figyelőlistámon, hogy az elmúlt 3 nap emelkedése szépen túlvetté tette a részvényeket (RSI). Nem gondolom, hogy jövő héten is lesz 3 ilyen emelkedős nap. Klasszikus bear market rally volt.
Nekem beülős pl. a NAS pozícióm. Elég komoly pakkom van benne és akkoriban szálltam be, amikor éppen a csőd határán billegett. Bízva abban, hogy pluszba billen, megtettem a tétjeimet és türelmesen várakozok akár több éven keresztül is. Egy izmos NG pozíció a tőkeáttét és a hozzátartozó hitel miatt komoly kamatkiadást jelent, ami elég nagyra nőhet, ha beragadsz több hónapra, hogy évekről már ne is beszéljünk. A tőkeáttét nem kerülhető ki, hiszen ez a CFD számla jellegzetessége. Hiába van a háttérben elkülönítve a pozíciónak megfelelő cash, költséges dolog.
Én bízok benne ,hogy keddig még kitart a rally :) De egyébként Ti itt hogy látjátok, Baba akár ezzel a dupla aljal fordulhat, ha még egyszer lenéz oda akkor onnan szerintem lefele fog menni.
Én értem, de most nem is lehet semmit "beülősre venni". Nem akarok beleszólni, és nem is értek TA-hoz de megnézted, amit FF-ben megosztottam commodity-re?
Egyébként én is azt látom, hogy ebben a környezetben nem érdemes venni semmit, csak CFD-vel kereskedni. Tegnap szerencsém volt BABA-val, de ezt így nem lehet csinálni, vagy akkor meg kell várni az alját.
:-))) Nagy tőkével tudok pillanatok alatt nyitni-zárni és nem kell egy rakás céget figyelnem egyszerre. Nagy részvénymennyiséget venni-eladni nem ugyanaz. Lassú, körülményes ...
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen