Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2022. 03. 21. 22:08
Előzmény: #719  Törölt felhasználó
#720
Megnezem:). Nezem az rtl hiradot. Olyan kovetkezetlenek,es logikatlanok a hiradasok. Oroszok nem engedik ki Mariupolbol a civileket?? Miert nem? Hisz az oroszoknak az az erdeke, hogy ne legyenek az utban a civilek mikor az azovi zaszloaljat likvidalni akarjak. Oroszoknak az lenne a jo,ha csak fegyveresek lennenek a varosokban,es raketakkal oldanak meg az Azov kerdest, brutaliasan. Teljesen logikus es ésszerű kinek az erdeke a civil pajzs vedelmi ernyoje a varosokban.  Radasaul a marketingjuk szempontjabol se jo ha civilek halnak. Hihetelen. Raadasul kevesen tudjak de Mariupolban inkabb orosz nemzetiseguek vannak. El.lehet kepzelni milyen szívélyesen bannak az ukran katonak veluk. Akik kimenekultek, azok oroszorszag fele vettek az iranyt. Ezt a mainstream media se tagadta,sehol! Beleolvastam a masik topikban kb 60 hozzaszolast, Billentnek igazat mond, sejtem is a munkáját:),nagyon beindult a gépezet, a neoliberalis velemeny bolsevizmus diktatura. Hihetelen! En is hallottam ezt azt. Nagyon vérre megy a propaganda, ez mar tenyleg neoholokauszt lesz a Ruszkik ellen. Ebbol baj lesz kulfoldon. Sok a hulye, valaki csinalni fog valamit, egy orosz diaszpora ellen, akiket Gobbelsi propagandaval felhergelt ruszki fobiaval. Verre megy ez. Usa liberalis penz nagytoke medvet fogott!! De az meg nem engedi🤣. Ez mar nagyon faj az usanak, elelmiszer,ipari energia, mutragya,olaj, gaz, ipari femek az egekben  30%epitoanyag emelkedees 3 het alatt,aruhiany, autogyar leállás.  Es 10% feletti infla lesz nem csak itt, usaban is   kamatokat 200 bazis pontal kellene havonta emelni . De szivosak az oroszok, szankciok ellenere Putyin nepszerubb mint valaha, merik nyugaton is ezt. De nyugaton a liberalisok bukni fognak,mert ha vege a jólétnek akkor bukni fognak. De kitart mind a ket fel a vegsokig, mert ha usa engedi ukran elnoknek most a beket,akkor Szaud, Irak,Iran, Venezuella, Libia, Kina India, stb besorol az oroszok moge, nyersanyag van, katonai vedelem atomfegyver van. Hiaba nincs gazdasagi ero. Azt majd ad Kina! Argus szemmel nezik ezt a parharcot.Usa hegemoniajanak vége. Ketpolusu vilag lesz, es sajnos kelet lesz az erosebb. Ez usa nagytoke-orost párharc.  Nem orosz-ukran konfliktus. Az atlag hosiesen harcolo ukran kiskatona azt se tudja kinek az erdekei miatt kuzd. Ez a forgatokonyv már tobb eve elindult, a nep szolgaja cimu csodas műsorral 1+1es csatornan!:)
Törölt felhasználó 2022. 03. 20. 21:08
Előzmény: #718  Placi82
#719
Más: tegnap megnéztem az Elkxrtukot.
Sokkal rosszabbra számítottam. Nyilván a konteo részét le kell húzni belőle, de a Hann Endre karakternek van egy remek jelenete, amikor a cigisdobozokkal elmagyarázza, hogy a proliknak hogy kell eladni a politikát.
Azért tényleg érdemes megnézni a filmet.
Megmutatja, hogy a politikai marketing miként szorította ki az értékeket és az értelmiséget a politikából, miként züllesztette azt le, és megmutatja, hogy a demokratikus kapitalizmus miért generál most mérhetetlen állami adósságokat, hogyan szolgálja ki a politika kényszerében a nagytőkét, és miért a prolik akarata érvényesül a nyugati kapitalista demokráciában.
Meglepő, hogy a jobboldal ilyen mély jelentést volt képes beletenni egy filmbe. Vagy csak véletlen baleset volt, mert ezt nem néztem ki belőlük ? :)  
Placi82 2022. 03. 20. 20:42
Előzmény: #717  Törölt felhasználó
#718
Tökéletes! USA divide et impera politikajat ki ismerte a vilag! En ezt latom. Szep volt ahogy az araboknal, Szaud, obol mentiek,Irak, Venezuella, es Kina -nal kuncsorgott. Ez mar a vegjatek! USA  ban 2-3even belul polgarhaboru lesz. Aminek az elojateka a mozgalmak voltak, es a capitolium ostroma. Csak addigra addigra a penzelit mar Szingapúrban lesz. Ahogy a tortenelemben annyiszor. Roma- Frank birodalom- Velence, Firenze-Nemet Romai Birodalom-Spanyolok-Nemetalfold--Londoni City- es vegul New-York. Fogadok Kinara:))
Törölt felhasználó 2022. 03. 20. 18:27
Előzmény: #716  Törölt felhasználó
#717
Az ugye nem életbiztosítás.
Javasolni nem javaslok semmit.
De azt meg kell jegyezni, hogy annak vannak kockázatai.
Törölt felhasználó 2022. 03. 20. 18:22
#716
Es ha ismerek vkit akinek az nyse -n van kínai részvénye annak mit javasoltok mit javasoljak?
Törölt felhasználó 2022. 03. 20. 18:21
#715
Omg
Törölt felhasználó 2022. 03. 20. 18:12
Előzmény: #712  Placi82
#714
Most ott tartunk, hogy kinőtt egy régió (DK-Ázsia: Kína, Asean országok), akik megkérdőjelezik Amerika státuszát. 4 évtized alatt nőtt ki Kína.
Most Amerika már nem tud mit csinálni. Egyszerűen a hegemónia megszűnt.
Katonai téren még hegemon, valószínű azt használja ki proxiháborúk sorozatában.
A gazdasági fegyverek már (economic statecraft) már nem elégségesek.
.
Kétpólusúvál válik az elkövetkezendő 5 évben a világ. Lesz egy Amerika (és talán Európa tengely- bár remélem nem lesznek az európai politikusok olyan korruptak, hogy nem fogják kihasználni a híd szerepet a két térség között) és egy Kína vezette DK-ázsiai régió.
Ebből a perspektívából az USA nagytőke csinálhat bármit. Generálhatnak a kínai tőzsdén zuhanást.
Ki nem tojja le? Nincs jelentősége.
.
Másrészt azért Kína aktívan sterilizálta az exporttöbletét, és hogy ne értékelődjön fel a fizetőeszköze, amerikai aktívákat vett. Ezt mondjuk értékesíteni is lehet... Csak erről kevesen beszélnek.
.
Sőt, a helyzet egyszerű. A komolyabb eséseket meg lehet venni. Ez egy alkalom. Ha leverik a Babát? Bele kell venni. Ha 5-10 évre veszi az ember, nem mindegy hova ütik? 5-10 évre már az ember nem a napi mozgásokra fogad, hanem régiók felemelkedésére.
.
Kínával persze vigyázni kell. Mert ott azért lehetnek csontvázak. Gyenge a traszparencia. Úgyhogy a protfóliónak 30-40%-ánál nem kell többet betenni.
.
Kínát egyszerűen nem tudja Amerika szankcionálni, mert az USA húzza a rövidebbet. Az elkényelmesedett prolik - akik szeretik az olcsó kínai terméket, nehezen fogják megemészteni, ha a Nike csukájuk 3-4x annyiba fog kerülni... :) Minden made in China...
Pláne úgy, hogy 40 éve deficites a külker mérlegük, egyedül az fedezi amerika költekezését, hogy a világ többi része hisz neki, és veszi a dollárját, és az értékpapírjait. :) 
Törölt felhasználó 2022. 03. 20. 17:59
Előzmény: #712  Placi82
#713

A nagytőke valóban toporzékol és őrjöng. Egészen hisztérikus az állapot.
Ha megnézzük az USÁ-ban Reagen korában lett a neoliberális nagytőke abszolút uralkodó, onnantól a washingtoni konszenzus írottan és íratlanul is doktrina. Paul Volcker után jött Greenspan, aki tőrölmetszett neoliberális volt. Utána Bernanke, akire csak rá kell nézni, s rá van írva az ábrázatára.:)
Aztán Yellen, aki mániákusan szereti az inflációt, s Powell.
Eközben Clinton után a háborús bűnös W. Bush jött, aki köztudottan elképesztően sötét alak volt. Aztán jött a nagytőke fekete elnöke, aki a shale lufit fújta, megágyazva a mai enegiaválságnak, és persze a mennyiségi lazítás 4 stációjának. Aztán Trump, akinek a mentális képességei, nos... És most meg a demens.
Kb. ez a vicc kategóriája.
A gazdaságban meg a reageni politika miatt már a 80-as évek végén megugrott az államadósság. Clinton konszolidált (hála egyébként Greenspannek- legalább ő nem szerette az adósságot és az inflációt - ez már önmagában is óriási erény!). De úgy sikerült a 90-es évek bankválságán felülkerekedni, hogy közben fújtak egy dotcom lufit. A dotcom lufit úgy sikerült legyűrni, hogy egy még nagyobb ingatlanlufit fújtak. Az ingatlanlufi következményeit meg úgy győzte le a nagytőke, hogy egy még őrültebb hitelezési buborékot és egy mindenbuborékot fújtak.
Egyszerűen a washingtoni konszenzuson nyugvó neoliberális modell állandóan egyre szélsőségesebb lufikba lovalja bele magát, másrészt folyamatosan ikerdeficitet termel, és még a magánadósságot is egyre növeli. Mert a nagytőke hatalmát bármi áron fenn akarja tartani, amihez a kormányzati hatalomra is szüksége van. Ahhoz meg kellenek a prolik, meg egy jó adag politikai marketing. A proli akkor szavazza meg a nagytőke embereit, ha látszólagos jólétben él. Ehhez kell a növekvő adósság, meg a külföld kizsigerelése, és a jövedelmek átszivattyúzása. A 80-as évektől Kínától szivattyúzta el amerika a jövedelmeket, előtte a kistigrisektől és Japántól. Csakhát ezek az országok kinőtték a szegénységet, így végül Amerika puszta önérdekből, de saját versenytársait nevelte ki...
Folyt. köv.
Placi82 2022. 03. 20. 10:08
#712
https://www.portfolio.hu/uzlet/20220320/kina-kiallt-oroszorszag-mellett-felhaboritoak-a-nyugati-szankciok-534271
Szuper. Usa nagytoke ezert bosszut all. A kinai reszvenyepiacrol megint iranyitott egyseges toke kivonas lesz. Mint multkor. Lassan nincs hova menekulni!!! Arany manipulalt, regita a nagytoke altal. Az olajat,es az olajosokat, nem akarja magasan latni huzamosabb ideig a nagy toke, ezt latjuk, hisz 120 usd olaj szintnel se volt nagy bull ebben a szektorban. Ingatlanok tualrazottak megterulesuk 2% os berleti hozamot tudok elerni, a mostani arszintwken egy 10%feletti inflacionql. Bondokat bottal se szabad megpiszkalni. 7.9% os huzamosabb inflacional egy harmatgyenge 0.25%os emeles usaban . 🤣. Viccnek is rossz!! Sakk matt! Nincs mibe tenni a penzt csak a tulfujt NDX be?????
Placi82 2022. 03. 19. 18:52
#711
Kinara vonatkozoan nem tudom .De az usa, Eu nagyvalallatok, elelmiszeripari nagyvallalatok a nagy bankokon,  a nagy tech reszvenyeken keresztul, gyarak,stb  penzalapokon at. Hét-tíz db csaladi aalapitvanyoknak "befolyasi"többségi tulajdonaban all 2013as svajci tanulmany szerint. Kereszt tulajdonlasokkal, es bonyolult elrejtett tulajdonosi alapok, csaladi aalapitvanyokon keresztul, ami azert jo mert nem kell az alapitvanyoknak vagyon leltart,es orokosodesi adot fizetni.Az internetrol allitolag semmi nem tudnak el tuntetni nyomtalanul. De ezt sajnos azota se talaltam meg.  Es sajnos akkor le se mentettem. Ha nem egy svajci kutatas lett volna, el se hiszem,oly megdobbento volt. Ugy se hiszi el senki, úgyhogy jelentosege sincs :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 17:44
Előzmény: #709  Placi82
#710
Amúgy szerintetek hány ember kezében vannak a kínai részvények? Értem ezalatt h lett egy jó hír és 10 percen belül mindegyik alsó hangon 30% plusszban voltak... gondolom nem 48 876 345 amerikai meg minden más kisbüfi csinálta 10 perc alatt
Placi82 2022. 03. 19. 11:32
Előzmény: #706  Törölt felhasználó
#709
Amugy hetfotol kinara fogadok. Amit ezek a szerencsetlen olajosok muvelnek 105-120 as olaj szinteken. Az mar nekem kabare kategoria.🤣 ha kinkeservesen emelkednek 20% ot ilyen nekik lejto palyan, akkor az mar csoda! Cpe marad ,többibol elegem van.
Placi82 2022. 03. 19. 11:26
#708
Itt ez egy gyonyoru forgato könyv volt nagyon alaposan felepitve. Es elnezest kerve mondom,de az ukranok ehhez kevesek voltak,nem ok irtak es nem is az oroszok. Putyin barbar modon oda csapott 8 ev utan, a hosiesen harcolo ukran atlag, ismetlem atlag polgarok!! pedig azt se tudjak kiert, kinek az erdekeben kuzdenek. Persze az ukran anyafoldert. De valojaban, a regi es egy lehetseges uj vilagrend ütközik meg most az ukran saros pusztakon, es a varosokban. Itt es most az az usa penzhatalmi elit uralma vagy bukasa a kérdés.  Akkora most a tet ,hogy azt halando ember fel se tudja fogni. Uj két pólusú vilagrend, van születőben.
Placi82 2022. 03. 19. 11:23
#707
Hétvégi off tema.:) Mi volt ,van, es lesz szukseges a bekéhez 1. Nato semleges orszag legyen ukrajna biztositekkal.(mivel 10 even belul van vitatott hatara a nemzetkozi jog miatt, korrekt modon fel sem veheto, felesleges volt ez a ciriburi)
2. Luhanszk es Donyeck teljes autonomiat,kapjon. Ott gyulolik az ukranokat, hisz abban a 2 megyeben meghalt 10-14ezer orosz nemzetisegu civil es ezt a budos életben nem bocsajtjak meg,az ukran nacionalistaknak, hazasparokat akasztottak fel stb..(kb ez olyan mintha gyulol teged a feleseged,de te nem akarsz elvalni, jol nem fog elsulni a vege!)
3. Ha mar ukrajna oly demokratikus, amilyen a sajtoban belallitjak, akkor igazán, abba hagyhatnak, a kisebbseg vegzalasat,errol a karpataljaiak is tudnanak meselni.
En figyelemmel kiserem a politikat, es a nagyeskut is leteszem hogy Putyin ezt koveteli valtozatlanul kb mar 8 eve, a Majdan ota. Aztan megigertek valamit Merkelek, meg az elozo francia elnok, de az ukranok,se posenko,se zeleszkij,az usa biztatasara, es batoritasara szart rá.  Lasd a Minszki egyezmenyt. Ird be a wikipediaba es olvasd el mit tartalmazott. Se a humanitarisus reszt, Krim, Donyeck, levagasat a kozmuvekrol viz, villany,se a gazvezetekek felrobbantasat nem hagytak abba a nacionalistak, 8 ev alatt!!! Ha ehhez eleg eros lett volna a nemet kancellar, Merkel, hogy vegrehajtassa az egyezmeny ukrajnaval .De usa kavarta a sz.rt,hogy Minszki egyezemenyt ne legyen vegrehajtva. Akkor nem.lett volna haboru. B.sszus 8 evig huzogattak az oroszok bajszat. Hogy lasd, mennyire nagy az usa hatasa, kepesek voltak a nemet es az orosz kokemeny erdekeket megfurni az eszaki aramlat 2 esetén. Pedig 12 mrd dollart tettek bele az oroszok. Vicc. Az ukranoknak se tetszett,mert mivel kikerultek volna igy a tranzitvonalalk, nem tudtak volna csapolni a gazt,fizetni se nagyon akartak erte, es 3 mrd usd kiesett a koltsegvetesbol a tranzit dij miatt. De ahhoz pofa kell hogy kopkodom az orosz kisebbseget,de meg az orosz fizessen milliardokat az ukranoknak tranzitdijban, amit a szovjetunioban epitettek vezeteket,es zsaroljak az oroszokat, hogy ha nem adja piaci ar alatt,nekik a gazt akkor elzarjak a tranzitot europaba,es nem is fizetnek. Lasd 2009,2014,2016,2021.
 Vegezetul pedig ez egy forgatokonyv volt. Tul sok a veletlen. Zelenszkij annak az ukran oligarchanak a csatornajanal volt komedias, aki tamogatta az azovi zaszloajat, es aki 8 milliardot sikkasztott a sajat bankjatol, amit az usa cegebe utalt allt, es ukran IMF hitelbol konszolidaltak ezt a bankot. Az usa keresere az interpol levette a listarol, sot a korrupcios,es sikkaszto ugyei ellenere sincs kitiltva az usabol. Továbbá, az usa legbefolyasosabb kulugyese is Nuland k
 asszony is ukran izraelita szarmazasu, es gyuloli az oroszokat. Szoval maradjunk annyiban ,hogy Trump,es Merkel lenne ma hatalmon nem lett volna haboru. Nem lett volna ez az EUnak egy szombat ejszaka osszehozott szankcio, mely tonkreteszi a gazdasagat. Gondoljuk el az az EU aki egy szerencsetlen hatarozaton 6 honapig ul, a sajat gazdasagat tonkretevi szankciokrol egy szombat este döntött.  Forgatokonyv masik része! Most mar vehetjuk az usa nyersanyagot, na az.lesz csak a függés! Oroszoktol mar 32 eve veszi az EU, ereztetek barmilyen fuggest, vagy erohatalmi visszaelest?? Putyin is a 23 uralkodoi évet tapossa, idaig se szemetkedett az EU val, hanem az usa ment el az orosz hatarig a bajszat huzogatni. Na egy kis hetvegi osszeskuves koncepcio :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 11:21
Előzmény: #705  Törölt felhasználó
#706
Úgy történik, hogy az algoritmusok elkezdenek venni, erre ráugranak a kontrarianus traderek, aztán a momentum traderek, meg az egyszerű buy-the-dip fiúk.
Mivel 15 éve mindenkibe beleverték, hogy a legkisebb esést is meg kell venni, illetve a 2%-os hozamszinten továbbra is el van pénzzel árasztva a piac, ezért az lenne a csoda, ha nem feltépésszerűek lennének az emelkedések.
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 09:07
#705
Szerintetek amikor az USA indexek 2-3%-ot is fordulnak néha 10 percen belül az hogy történik a gyakorlatban mármint hogy csinálják?  Most azon kivül hogy a fed manipulál..
szieszta 2022. 03. 18. 20:12
#704
A kriptósok is már a régi formájukban tündökölnek, hétvégére szépen felpumpálják az árfolyamot. :-)
drexler76
drexler76 2022. 03. 18. 20:08
Előzmény: #701  Törölt felhasználó
#703
Mennyi jutalekot ker?
Törölt felhasználó 2022. 03. 18. 19:36
Előzmény: #701  Törölt felhasználó
#702
Bár 12.-én nem volt ilyen "csúnya" a prediktált görbe, ott ez a csúnya lefele piros nem jelent meg
Törölt felhasználó 2022. 03. 18. 19:24
Előzmény: #700  opandup
#701
Én konkrétan humanoidtól várom. 🤣
opandup 2022. 03. 18. 19:14
#700
Úgy látom még mindig vannak akik másoktól várják a megváltást.
.
Röviden szólva ennek semmi értelme, mert nem kapsz belőle se beszállási pontot, se kilépési pontot.
.
 De ha még kapnál is, akkor sem tudod, hogy milyen rendszer van a háttérben.
.
Aki jót akar magának az kezdjen használni egy önmagára szabott rendszert.
.
Javaslom az erőre belépő rendszereket, mert ebben a volatilis időszakban ezek most elég jól működnek.
.
Legjobb termékek az NDX futures és olaj futures.
Törölt felhasználó 2022. 03. 18. 19:02
Előzmény: #698  Törölt felhasználó
#699
Szerintem az indexek már bear szakaszban vannak. SP500 is, és NDX is.
De ugye ez egy véleményes dolog. Vagy igazam van, vagy nincs.
De erősen úgy tűnik, hogy NDX-ben egy vegy készen levő leading diagonál van, vagy annak 5. hullámának vége alakul. SP500 egy fokkal hátrébb tarthat benne. Ott is hasonló lehet.
KEvéssé hiszem, hogy 5000 fölé menne a SP500. De nem zárható ki technikailg
Törölt felhasználó 2022. 03. 18. 18:51
Előzmény: #697  Törölt felhasználó
#698
Boole Sp500 varakozáshoz lehet esélyesebb a masodik nasdaq scenario? 
Törölt felhasználó 2022. 03. 18. 18:18
Előzmény: #695  Törölt felhasználó
#697
Törölt felhasználó 2022. 03. 18. 18:14
#696
Jó megértem én azt is hogy gőzöd sincs... 😁
Törölt felhasználó 2022. 03. 18. 17:42
#695
Humanoid, atment mar a nasdaq azon a tartományon ami fölött long hosszabb távon? Vagy még bezúghat? Koszi
Törölt felhasználó 2022. 03. 18. 17:15
Előzmény: #693  kajli_man
#694
Plusz pont az apu azért iszik, mert te sírsz hallgatásáért.
Puzsér forevör.
Törölt felhasználó 2022. 03. 18. 08:40
Előzmény: #691  szieszta
#692
Amit szabas Jupiternek...
szieszta 2022. 03. 18. 08:07
Előzmény: #688  Törölt felhasználó
#691

https://www.portfolio.hu/global/20220317/amerika-aggodik-kina-katonai-felszerelessel-segitheti-oroszorszagot-533979
Amerikát zavarja, hogy Kína fegyvereket küldhet az oroszoknak.
Az viszont nem, hogy egész világ fegyverzi fel az ukránokat, ráadásul már több külföldi profi (civil) is harcol az ukránok oldalán.
Törölt felhasználó 2022. 03. 17. 18:40
#690
Akkor ez is tiszta :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 17. 13:26
Előzmény: #688  Törölt felhasználó
#689
Funny
Törölt felhasználó 2022. 03. 17. 13:26
#688
Tehát Putykót zavarja h Ukrajna atomfegyvert akart.
Ukrajnat természetesen nem zavarhatja hogy az Oroszoknak van atomfegyverük.
Amit szabad Jupiternek nem szabad a kisökörnek ... 
szieszta 2022. 03. 17. 06:58
Előzmény: #685  Fagylaltárus
#686

A nagy gazdasági politikába nem látok bele, de 30 évig voltam üzletkötő egy nemzetközi cégnél. Az árképzésbe és az üzleti stratégiába is volt beleszólásunk. Évente többször hívtak meg előadókat az iskolázásunkra.
Ezért mondhatom, hogy ez a szakma egy színjáték, sokszor sakkjátszma. Parasztokat áldoztunk fel, de ha kellett, a királynőt is, csak végül mi győzzünk. Egy volt a fontos, megtartani, vagy megszerezni a partnert, hogy nálunk költse el a pénzét. Többször" összekacsintottunk" a konkurenciával is, sokszor másoltak minket, aztán mi tettük ezt.
Ez a világ kereskedelméhez képest láthatatlan volt, így el tudom képzelni, hogy mit művelhetnek a nagyok.
A legmeglepőbb volt egy amerikai csapat, akik előadtak nekünk, ők az emberek manipulálására specializálódtak. Olyan mutatványokat csináltak velünk, hogy csak azt mondogattuk, ezt nem hiszem el. Varázslat. Levetítettek egy filmet, aztán kérdéseket tettek fel. A válaszainkat meg előre tudták. :-) Persze nem működött 100%-osan, de nekem a 80% is hihetetlen volt.
Fagylaltárus 2022. 03. 17. 00:11
Előzmény: #684  Placi82
#685
Szerencsére a portfolio fórumon felhívjátok erre a figyelmünket és megtudhatjuk az igazságot hogy  a gonosz háttérhatalom mit művel. Áldás rátok!
Placi82 2022. 03. 16. 23:05
#684
Ahogy figyelem a torteneseket, mindenre igaz,amit, akar a fed, akar az usa penz toke, akar az ot kiszolgalo media csinal. Tokeletesen illik Napoleon mondasa, minel pofatlanabb hazugsagot allitasz annal jobban elhiszik az emberek. Hihetelen, de igaz. Vagy fel se fogjak az emberek mi tortenik körülöttük, vagy elhiszik.
Placi82 2022. 03. 16. 22:59
Előzmény: #679  Törölt felhasználó
#683
Lattam, higy kemeny 0.25 % kamatot emelt a FED, 7.9% inflacional, es az aprilisi legalabb lesz 9% inflacio! Ez egy rossz kabaré 🤣🤣. Hallotad a beszednek azt a reszet, ahol Powell, mar aggodasat fejezte ki finoman, hogy sok orszag elhulve figyelte a dollar szankciokat,es fenn all a veszelye hogy mas devizaba fognak tartalekot kepezni! Te ezek be vannnak sz..va. Jobban felnek attol,hogy a szaudiak Juanert fogjak adni a kinaiaknak az olajat, mint az ukran konfliktustol. Hoppá . Alakul ez az uj ketpolusu vilagrend! Lehet mar ebben az evben is.
somebody 2022. 03. 16. 22:12
Előzmény: #680  szieszta
#682
Nem tudom én végig flasheltem inkább azt az időt :D
De egyébként magasabb bázispontot vártam, a háború pont jó ok, hogy ne kelljen emelni még magas inflációnál se, hiszen azt amúgyis a "háború okozza". (irónia)
Szóval elvileg ha a tőzsde többet kalkulált be 50-et v 75- öt akkor logikusan egy kis emelkedésnek kellene jönnie :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 16. 21:01
Előzmény: #680  szieszta
#681
Kérdés meddig
szieszta 2022. 03. 16. 20:47
Előzmény: #678  kajli_man
#680

Azt néztem, a nevetséges 25 bázisponttól hogyan beszakadt a piac, de nem tartott sokáig. Csak fél órás pánik alakult ki, csak nem tudom miért. Mindenki ezt várta, már be volt árazva.
A kínaiak szépen kilőttek, a nagytőkések megkegyelmeztek.
Törölt felhasználó 2022. 03. 16. 18:56
Előzmény: #678  kajli_man
#679
Megnyitom, erre bejön a Cataflam fájdalomcsillapító reklám. :)
Hogy ismer a google algoritmus. Mégjó, hogy nem Xanaxot ajánl.
kajli_man
kajli_man 2022. 03. 16. 18:50
#678
https://youtu.be/4Ah2I166f_U?t=6
Humanoidnak speciálba, hogy ráhangolódjon a FED meetingre és az USA nagytőkére 😀
Placi82 2022. 03. 16. 15:15
Előzmény: #675  szieszta
#677
Ukran elnokot tolja hatulrol az USA nagytoke. Majd ha kihatralnak mögüle,akkor kisebb lesz az arca ennek a ripacsnak. Szerintem a kovetkezo választását is elbukja. Mert most osszezart mögötte az ukran nep. De a nacionalistak nem szivlelelik ,mert zsido. Ők porosenkot birjak.Az átlag nép meg mar tudja ,hogy ez addig volt nagy korrupcio ellenes,míg meg nem  választották. De sokkal durvabb korrupcio van alatta,es oligarcha körei alatt. Mint Porosenko alatt. Pedig az se volt kispalya.
Törölt felhasználó 2022. 03. 16. 14:22
Előzmény: #675  szieszta
#676
Majd Laci elmeséli, miért ilyen bátor a fiú.
szieszta 2022. 03. 16. 14:18
#675
Na tessék! Zelenszkij már az OTP-t is felszólította, hogy szankcionálja az oroszokat. Végül kiderül, hogy ő lett a világ ura, bárkinek diktálhat. Sunyik a óvóhelyen és ugráltatja az EU-t. Fél évvel ezelőtt még fejlehajtva könyörgött a támogatásokért, amit az oligarchák raktak zsebre.
szieszta 2022. 03. 16. 14:08
#674
Az opust is milyen szépen tolják felfele. A topikban is akkora  az optimizmus, hogy már 2000-et is emlegetnek. Meg biztosra veszik a fidesz győzelmet.
papafilip 2022. 03. 16. 13:58
#673
Micsoda "szerencse", hogy pont mikor a háború és a magas infláció miatt problémák keletkeznek a gazdaságban, hirtelen újra kitör a Covid Kínában és megint lehet gazdasági segítséget belengetni.
Ha lenne alusipkám biztos valami rejtélyt sejtenék a dolog mögött... Vajh a FED is felül ma erre a vonatra vagy most hagyja, hogy Kína tolja meg kicsit a tőzsdéket? :D
Törölt felhasználó 2022. 03. 16. 13:24
Előzmény: #671  szieszta
#672
Én egy ökölbe szorított és középső ujj felmutatós ábrának látom :)
szieszta 2022. 03. 16. 13:18
#671

A bitcoin árfolyamával micsoda jó grafikont rajzoltak. Még egy nemiszerv is beleképzelhető. :-)
https://www.bitstamp.net/markets/btc/usd/
Törölt felhasználó 2022. 03. 16. 13:17
Törölt hozzászólás
#670
Törölt felhasználó 2022. 03. 16. 13:00
Előzmény: #668  Törölt felhasználó
#669
Engem nyugodtan alusipkázhat, amíg azt kulturáltan teszi.
Nem zavar.
Nekem elég visszajelzés az, amikor a kettővel felettem álló főnök hív és a következőt mondja: "tudom, hogy te megmondtad 1 éve, de inkább most azt mondd meg, hogy hogyan oldjuk meg azt, amiben nem hallgattunk rád." Tudod hányszor fordult ez elő eddig? :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 16. 12:08
Előzmény: #666  Fagylaltárus
#668
Ha alusipkázás, meg hülyézés, akkor inkább tartogasd. 
somebody 2022. 03. 16. 11:47
Előzmény: #661  Fagylaltárus
#667
Nem tisztem védeni másokat, de szerintem az becsülendő tulajdonság ha az ember látja az összefüggéseket és 3 lépéssel előrébb jár mint az átlag ember.
https://www.foxnews.com/opinion/china-nuclear-threats-russia-threats-us-wake-up-call-gordon-chang
Fagylaltárus 2022. 03. 16. 09:44
Előzmény: #665  Törölt felhasználó
#666
Engedd meg hogy legyen véleményem nekem is, köszi! Az én segélyemet senki se finanszírozza ugyanis Magyarországon élünk ahol nincs kiterjedt segélyezés.
Törölt felhasználó 2022. 03. 16. 07:05
Előzmény: #661  Fagylaltárus
#665
Figyelj! Nem kellene folyamatosan lehülyézni azt, azokat, akik érdeklődve figyelik a világ történéseit és a tapasztalataik valamint egyéb ismereteik függvényében gazdálkodnak saját vagyonukkal. Ők azok, akik majd a segélyedet finanszírozzák az x-dik covid, ebola, háborús meg mittudomén milyen gebasznál, mert neked éppenséggel nem volt "időd" rá, szokás szerint.
Placi82 2022. 03. 15. 22:47
Előzmény: #663  Fagylaltárus
#664
🤣. Fagyis! Ezt inkabb tenyleg hagyjuk! Ennek igy nincs ertelme. Pls!
Fagylaltárus 2022. 03. 15. 22:34
Előzmény: #662  Placi82
#663
Azon elmélkedj inkább hogy miért alakult ki a petrodollár. Csak nem azért mert abban bíztak a leginkább? 
Placi82 2022. 03. 15. 22:19
Előzmény: #661  Fagylaltárus
#662
Fagyis te meg a poent se érted! Ez tudod egy mosoly jel :))). Menj ,es főzz valami finomat! :)). Amugy a petro dollar védelme, nem jatek. Ugyhogy siman demokratikus bombazassal bevedik. Nezz utana mi az a petro dollar. Es miert van az egesz vilagon! Ha elolvastad, utánanéztel akkor lehet ervelni, ha meg nem tudod ,akkor ne farasszal mar!
Fagylaltárus 2022. 03. 15. 22:09
Előzmény: #660  Placi82
#661
Durva! Szerintem menekülj! Ti jól érzitek magatokat hogy egész nap a világ elmúlásától rettegtek? Mi értelme így élni, de tényleg?

Topik gazda

aktív fórumozók