Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
yooio 2023. 01. 06. 09:33
Előzmény: #21248  kajli_man
QG marc
Törölt felhasználó 2023. 01. 06. 09:30
Előzmény: #21258  kajli_man

Jaj, ne.
Nem azt mondtam, hogy le kell borulni elé, vagy, hogy nekem ő valami, amit követni kell vakon.
Az idézetét hoztam ide, ami - jelenleg - számomra pont valahogy és valamennyire idevágott....
kajli_man
kajli_man 2023. 01. 06. 09:27
Előzmény: #21257  Törölt felhasználó
Jaj ne, Bogár "tanár úr"... 🤦‍♂️
Törölt felhasználó 2023. 01. 06. 09:25
Előzmény: #21254  Törölt felhasználó

Eskü nem néztem meg, de pont ezzel kapcsoltban itt van ez Bogár-tól:
Ha békét akarsz, készülj a háborúra! És ha háborút akarsz készülj a békére? 
Egy Bogár Naplója 43,4 E feliratkozó 1 993 megtekintés 2023. jan. 6.
 „Si vis pacem, para bellum” – ha békét akarsz, készülj a háborúra, tartja a latin mondás, amelyet Julius Caesarnak tulajdonítanak. Valóban érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy ha egyszer mindenki békét akar, legalábbis saját bevallása szerint, akkor miért nincs béke. Mert persze mindenki csak védekezni akar, és senki nem akar megtámadni senkit. De ha senki nem akar megtámadni senkit, akkor ki ellen akarnak védekezni a védekezők? És mire megy el a világ kétezer milliárd dolláros éves katonai kiadása? Vagyis az egész csak egy ócska és hazug színjáték, álszent szépelgés a békéről, miközben az emberi létezés lényege a permanens háború. Darwin „struggle for life” és Marx „osztályharc” fogalom azt sejtetik a háború az egyetlen valóság és a béke csak az együgyű szív illúziója. De vajon így van-e? Lehet-e béke a világban?
https://www.youtube.com/watch?v=KE7akWHDkJ4
KrisztinaI 2023. 01. 06. 09:24
Előzmény: #21251  KrisztinaI
Vettem egy kicsit, ma sok dolgom lesz, stop van rajta, investing-en már vannak, akik 3.2-t, 3.3-at is jósolnak....
Főni tegnap mondta, hogy zárás után majd ír a subscribereinek NatGas végett.
feketemelos
feketemelos 2023. 01. 06. 09:23
Előzmény: #21252  Törölt felhasználó
kipcsáklandban majdnem mindeni mindenhez ( is) szakértő.....:)
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230106v00xoczao.jpeg
Törölt felhasználó 2023. 01. 06. 09:22

Az meg nem riogatás, hanem számomra egy nagyon is egy matematikai képlet eredménye:
A qrva nagy összeomlás felé megyünk.
Elég gyanús, hogy valami kotta alapján, amiben benne vannak a politikusok is.
És minden csak valami játéknak néz ki, amit szórakoznak velünk.
Most van a része, hogy a világ elkezdett fegyverkezni, mindenhol.
Hiszen le is írják, hogy akkor lesz béke, ha mindenkinél töménytelen fegyver van.
(És nyilván nem keresnek ezen is valakik töménytelen pénzt. Véletlen. Ezen is. Mint a "világjárványon" is. )
Mondjuk én nem tartok itthon fegyvert meg a szomszédok sem és mégsem akarjuk egymást megtámadni meg legyilkolni, szóval nem tudom, ez a tétel miért csak a politikusoknál létezik, akik végül is parancsba adják azt, hogy emberek - akik vélhetőleg ezt nem akarják - öldössék már meg a másikat....
Érted te ezt?
Érted te ezt a sok faxságot és abnormalitást, ami valami qrva nagy értelmetlenségnek és hazugságnak tűnik?
KrisztinaI 2023. 01. 06. 09:19
Előzmény: #21252  Törölt felhasználó
A natgasweather azért egy kicsit gyakrabban frissül, mint tavaly. :-)
Törölt felhasználó 2023. 01. 06. 09:13
Előzmény: #21243  szieszta
"Tavaly, a legnagyobb szakemberek kemény téllel riogattak.
Vagy lehet csak a firkászok?
Már semmi hírnek nincs semmilyen súlya, mert ezek úgy készülnek, hogy valaki valamit kitalál és nincs alátámasztva. Úgysincs számonkérés, ha valaki tévedne, így nyugodtan lehet állítani bármit."
Oké zsenikéim. (akinek nem inge, ne vegye magára.)
És akkor a covid narratíva meg most a háborús narratíva honnan jön és kitől és kit követ mindenki birka módra?
Nem a firkászokat?
Ma is egy.Indexen cím:
Nagy támadás van készülőben, fordulóponthoz érhet a háború
A szakértő arról is beszélt, mire ment volna Ukrajna a Nyugat segítsége nélkül.
A "szakértő".
Érted?
És leborulsz elé és torokra veszed, mert odaírták neked, hogy "szakértő" azaz az az Isten, akinek szava az Egy Tévedhetetlen Igaz és te meg zabáld be és nehogy mást mondj és gondolj mert az NINCS és akkor te egy Senki vagy, ha ezt teszed és véged!
Ettől lett olyan az életünk - többek közt - amilyen.
Mert ugyan az a dolog van, ami mindenben volt: propagandát zabálunk és megyünk utána a végletekig.
És most el is érkeztünk oda sikeresen.
Minden téren.
- nemi identitás, párkapcsolat, család, életmód, gazdaság, stb-stb, minden rothadó, mert zombi módon követünk "szakértő", akiket a propaganda hatalomért, figyelemért, pozícióért, pénzért lenyom a torkunkon, mert mi tátott szájjal térdelünk előttük.
A "szakértő".
És akkor mindenki másnak kuss lesz és legyen.
Ha nem a propaganda szócsöve által, akkor a zombisereg elintézi.
KrisztinaI 2023. 01. 06. 09:09
Előzmény: #21247  yooio
Csókolom, most kell venni, vagy még érdemes várni?
8:25-kor 3.55-nél még  éppen még nem voltam ébren, mert beteg vagyok.
feketemelos
feketemelos 2023. 01. 06. 09:02
Előzmény: #21244  szieszta
na ja kétségtelen , ha a Musk nevű fazon dt-zett volna a mesterek (Mekk )iránymutatása többet bukott volna mint mostanság alapból …talán nem ártana néha azt gondolni , hogy a biszbaszaink alapján a piac miatt is akár ,nem valószínűsíthető megfelelő százalékkal az adott  instrumentumra az irány…..  …a lenti írás volt már sacc 2-3x….:)
................................................................................................................................................
“ Nagyon gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy ezeknek az embereknek a 99,9 százaléka sarlatán. Legalább annyira szomorú volt, mint szánalmas, és nem akartam azok közé tartozni, akik az egész napjukat az interneten töltik, azt a látszatot keltve, hogy igázzák a piacokat, amikor még egy hozzám hasonló zöldfülű számára is nyilvánvaló volt, hogy ennek pontosan az ellenkezője történik. 
Láttam embereket – akik egész életüket a piacnak szentelték – napi szinten bohócot csinálni magukból. Szoros figyelemmel követtem minden olyan történést, ami mozgathatta a piacokat, és rájöttem, hogy hiába tudnád a holnapi híreket ma, képtelen lennél konzisztensen előre jelezni, hogyan fognak a piacok reagálni. Nem tudnék felidézni egy konkrét pillanatot, amikor leesett a tantusz, sokkal inkább egy lassú felismerése volt ez annak, hogy ez a játék nagyon, nagyon nehéz. “ 
Törölt felhasználó 2023. 01. 06. 08:39
Előzmény: #21244  szieszta
Ez nagyon sok esetben így van és nem is kell mindenáron bosszankodni miatta, mert ezek, vagy azok a jóslatok egy folyamatosan változó helyzetre való pillanatnyi közlések. Pár óra, nap vagy akár perc múlva - újabb információk birtokában - csiszolni lehet a tételen. Amennyiben nem így lenne, a tőzsde kiszámíthatóvá válna és megszűnne azon nyomban.

Nézd pl. a Covid folyamatokat. Maguk a tudósok is folyamatosan alakítottak a mondandójukon, mert változott az információs bázisuk.
kajli_man
kajli_man 2023. 01. 06. 08:36
Előzmény: #21240  yooio
Ilyenkor amúgy milyen terméket longolsz?
yooio 2023. 01. 06. 08:24
Előzmény: #21242  mereszZenesz
Ja de ha meg eppen jan elejen hideg idojarast josol a natgasweatheres jósda 1 honapra elore akkor most 5.5n van 😀
Törölt felhasználó 2023. 01. 06. 08:18
Be van már készítve a vétel, bár Gizinél hisztisebb nőszemélyt nem ismerek.

Tegnap elméláztam, hogy mennyire kezdő voltam, amikor a Covid pánik alatt nem toltam egy dézsa pénzt egy WTI longba, amikor 6 dollárért volt a long. Most vastag eur milliomos lennék és az új yachtomról csetelnék egy melegebb tengerről, mint a nyáron max 20 fokos Északi. Na, mindegy. Utána belelógott a kezem a bilibe :-(.
emerald 2023. 01. 06. 08:07
Hmm....én is beállítottam.
A kormányunknak kéne még szólni, longoljanak már egy kis gázt a tőzsdén :)
szieszta 2023. 01. 06. 08:06
Előzmény: #21243  szieszta

Senkit nem szeretnék kritizálni, de az FF-ben is a "nagy nevek" állításai és jóslatai is csak találgatások.Visszaolvasva nagyon gyér találati aránnyal.
Hiába hivatkoznak a grafikonokra, meg más tudományukra, a jóslataik egyre kevésbé teljesülnek. Tehetnek bármilyen körítést melléjük.
Ha valaki csak az ott leírtak alapján kereskedne, már régen bedobhatta volna  a törölközőt.
Persze 1-1 esetben szinte tökéletes a megérzés, de az nagyon kevés a mellélövések mellett.
szieszta 2023. 01. 06. 07:58
Előzmény: #21242  mereszZenesz

Tavaly, a legnagyobb szakemberek kemény téllel riogattak.
Vagy lehet csak a firkászok?
Már semmi hírnek nincs semmilyen súlya, mert ezek úgy készülnek, hogy valaki valamit kitalál és nincs alátámasztva. Úgysincs számonkérés, ha valaki tévedne, így nyugodtan lehet állítani bármit.
Ha bejön, jöhet a mellveregetés, ha nem, lehet tovább próbálkozni, majdcsak eltalálják a tutit.
A tőzsdénél is ugyanez megy, mindenki csak találgat, aztán a sok szakértőből valaki pontosan betalál és guru lesz. Aztán annak lesz egy követőtábora, akik beteljesítik jóslatait.......egy darabig.
Lásd fakatika, vagy musk. Nincs ott tudomány, csak egy óriási nyáj, szorgosan építve  a piramist.
Madoff meg forog a sírjában, hogy lehet ezt teljesen legálisan is csinálni.
mereszZenesz 2023. 01. 05. 23:44
Előzmény: #21241  KrisztinaI
Az igazi művészet az lett volna ha egy héttel ezelött kilogikázzuk, hogy ilyen enyhe tél mellett enyhülni fog a kereslet ill. a nyomás a gáz piacán és ezáltal az árfolyam is elkezd esni.... Pedig mennyire evidens és mégse esett le... Üljön le mindenki, egyes !! 
KrisztinaI 2023. 01. 05. 22:55
3.64-nél én is gondoltam, hogy venni kellett volna egy kis SWN-t, vagy valamit... és volt egy kis long-om is de gyorsan bezártam...

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek