Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ellenkező pozíció nyitással nem maradsz irányban hanem nullázod a kockázatot, viszont duplázod a swap költséget. Persze csak ha van azon az instrumentumon.
XM nem rossz kis bróker. Mindig benne van az első pár jól értékeltben. Nincs swap (napi díj) fémre, ez sem utolsó! . Annyit még hozzátennék x2029J írásához, hogy nem csak pénz rádobással tudod védeni a pozíciót hanem ellentétes pozíció felvétellel is. Nem olyan egyszerű mint a certifikát és ide is kell a türelem! Más világ. ( pont) De egyre többen kereskedünk már külföldi brókernél. (Is) Ja és nincs havi díja de van spread viszont az XM - nél a legkisebb az aranyra. . Egyébként egy Metatrader és Forex topik is lassan hiánypótló lenne. Nem venném külön a két témát. Bár itt az ezüstben is elfér. Pl. GBP/JPY mint napi tipp egészen szép long trendben van . 0.1 lottal swing stílusban benne vagyok már 1 hónapja.
Ne feledjük a kamatvágás még kérdéses. Ja és lesz év jövőre is. ( reméljük) akkor tervezi a FED a nagyobb vágást ha az infláció megengedi. Ezért lennék óvatos a shrttal de a hajnali kínai short az megy. (Még) Másik felhajtóerő az év végére tervezett jegybanki vásárlások. Nam csak a Cseh jegybank nagyobbak is vesznek.
Bármikor néztem náluk a tömböket, mindig túlárazott volt a piaci ártól, és más kereskedőkhöz képest is. Soha nem is vettem náluk semmit, csak ma mert ezeket az érméket pár hónapja FIX 450 ezerért adják, ami szintén nagyon túlárazott volt mostanáig. De még most is van rajta majdnem 10% felár. Pénzverő nem óccó!
Certivel az a baj, hogy ha kiütnek, újat kell vásárolnod plusz költségért hogy irányban maradj. Forexen, ha leapad a fedezet egy szint alá a veszteséges ügylettől, akkor elegendő pénzt tenned a számlára, és mehet tovább ugyanaz a pozi. Nem kell zárni, újranyitni.
31.1g Au = 2726USD = kb 1009000Ft 20g Au= (20x 1009000)/31.1 = 648000Ft. . Tehát az éremverde már beárazta az új arany árat. . https://penzvero.hu/kategoria/befektetoknek/page/3/ . Érméknél még lehet keresgélni. Ott van más tényező is. Milyen furcsa az 50g- os Au tömbök el is fogytak! Nem csodálom, hogy hétvégén legfagyott a webshop.
Mivel pénteken megszabadultam az utolsó TL25 adagomtól, most ránézve az árfolyamra nem őszinte a mosolyom..:) De akinek még van longcertije, annak gratula.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)