Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Hasonlóan jártam én is, csak a stop kivágott. A tavaszi ralli is elmaradt már nem is emlékszem akkor mi jött közbe. Most nem tartok direktbe OTP részvényt tuti most tesz fel menet, De nekem az is jó emeli a BUX- ot. :)
Szia Nedden! Köszönjük a hajnali sorokat! :) A TL95-öt 08.05-én ütötték ki a carry trades pánik hatására. Mivel nem gondoltam, hogy 1 nap alatt képes ennyit ledobni magáról az OTP és sejtettem, hogy 1-2 napig tart a “csoda”, így nem adtam el egy darabot se. A kiütés után szépen fordult, majd azóta se láttuk azt a szintet. Ma nagyon boldog ember lennék, ha ott nem veszitek el 10M+ Ft-ot. A bosszantó, hogy egy héttel előtte zárhattam volna +3M Ft-al a pozit, de vártam vele a jelentés rallyt… jól sikerült.. 😅
jobb lett volna nekünk is :/ nem sokat ment feljebb zárás után, kellett volna egy kis shortot nyitni zaras elott. na mind1 viszont ha valaki lekereskedte a hajnalt az szép kapás lehetett eddig. mindenesetre 30.7 fölött zöldben vagyok, remelem péntek delutan mar nem vettetek csak kivartatok :)
Olyan furcsa a helyzet. Régen volt ennyire összetett a globális és gazdasági helyzet, így a fogd a pénzt és fuss a legjobb. Nekem maradt bent nyitott pozícióm ami most kezd magához térni de pénteki záróárat még nem érte el. - bizonytalan a piac tudomásul kell venni. Próbalom magam nem túlkereskedni.
Pénteken pluszban zártam nem realizáltam. Most meg beesett az ár a vasárnapi inflációra (is) . Egész hétvégén néztem a zöld aranyam de mire megindult a kereskedés már mínuszba esett az előkereskedésben. Na ez mára fel is bosszantott….
Inkább már indexezek a választásokig de mivel a BUX majdnem egyenlő az OTP- vel így jó lenne egy új 19000 fölé emelkedés! Idén egy jelentés előtti ralli sem sikerült az OTP- nél. Valahogy most sem bízom benne. Persze lehet, hogy végre ez már jó lesz. (Nem a Q2 ralliban lett kiütve a TL95?)
Hétfő és a világ szeme Kínára vetül. Ma nem lesz sok adat, de a főszereplő Kína lesz. Vasárnapi adatok szerint csökkent a kínai infláció ez a jüant gyengít. Indulásnál a nemesfémek ára vissza is esett. . Ázsia. A Japan Nikkei zöldben indult ez jó kezdet. 2:00 Szingapúri GDP - egy novekedés jó lenne 3:00 Kína kinyit - ez érdekes lesz a vasárnapi adatok után és a mai adatok előtt. 5:00 Kína export import- az import növekedése jó lenne 5:00 Kína kereskedelemi mérleg - a növekedés lenne jó 8:30 és 14:00 India infláció 10:00 Kína pénzkészlet adatok . Európa Ma csendes. . Amerika Ma csendes adatok szempontjából, de folyik a kampány és a geopolitikai feszültségek mellett a hurrikánok is befolyásolják a hangulatot. 13:00 OPEC beszámoló Este végig gazdasági beszédek. . Ma ha Kína nem okoz negatív hangulatot folytatódhatna a felfele menet, de kiszámíthatatlan. TA mutathat utat a bizonytalanságban.
Hétfő és a világ szeme Kínára vetül. Ma nem lesz sok adat, de a főszereplő Kína lesz. Vasárnapi adatok szerint csökkent a kínai infláció ez a jüant gyengít. Indulásnál a nemesfémek ára vissza is esett. . Ázsia. A Japan Nikkei zöldben indult ez jó kezdet. 2:00 Szingapúri GDP - egy novekedés jó lenne 3:00 Kína kinyit - ez érdekes lesz a vasárnapi adatok után és a mai adatok előtt. 5:00 Kína export import- az import növekedése jó lenne 5:00 Kína kereskedelemi mérleg - a növekedés lenne jó 8:30 és 14:00 India infláció 10:00 Kína pénzkészlet adatok . Európa Ma csendes. . Amerika Ma csendes adatok szempontjából, de folyik a kampány és a geopolitikai feszültségek mellett a hurrikánok is befolyásolják a hangulatot. 13:00 OPEC beszámoló Este végig gazdasági beszédek. . Ma ha Kína nem okoz negatív hangulatot folytatódhatna a felfele menet, de kiszámíthatatlan. TA mutathat utat a bizonytalanságban.
emlitve lett a héten a VARTA másik forum alapján ne szállj be, vagy ha van érdemes lehet realizálni. - nem mentem jobban utána, de amit zoltanovich irt az true storynak hangzik https://forum.portfolio.hu/topics/financial-forecasts/26797
Köszönöm szépen! Nagyon vártam egy korrekciót, jól kiütöttek a TL95-ből, a 96 meg egy napot élt (pedig milyen szépet volna), így csak kevés 91-em van. Jó lett volna egy nagyobb long pakkal nekifutni a hajrának… TS58 van, de lehet, hogy könnyes búcsút kell vennem tőlük. Azért azt a 19-19,2K-t még megvárom, ott még nincs rajtuk nagy mínusz… hátha… :))) Azért a zöld pingi tesójához nem tudom mi kellene, de egyelőre nem látok ilyet a levegőben… mondjuk ezeket a volumenű mozgásokat nem is szokták nagyon figyelmeztető jelek megelőzni. Ott vannak mint lehetőség, aztán egyszer csak beüt…
A régi hetes chartom van, ahol a sárga sávot vettem célnak! (Sok egyezés miatt!) Aztán majd meglátjuk, mert a zöld pingi tesója, ott van alul, ahol a ~120% környékén fordított! Szép lenne, fent is ezt követni... hmm :)) Egy gyors órás chartot csináltam, mert mostanában nem foglalkoztam az OTP-vel és itt is két madár, a hetes sárga sávot vette célba, 19800-20100 ! Sacc/kb.. Még a ~19000-19200-s ellenállást újra meg kell támadni, aztán nincs akadály...! Bízom, hogy sikerül átütni! Rsi magas lesz itt h1-n, de meg lehet csinálni!! OTP/W/H1 https://ibb.co/yFZBcnP https://ibb.co/4PsvjVk
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)