Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Nem bírom a feszültséget, és mégis mindig csinálok magamnak problémát. De aki nem mer az nem nyer, igaz ha rosszul sül el, akkor nem is káromkodik. Fibo visszajött, ezt jó jelnek veszem.
Jó reggelt mindenkinek! Tegnap éjszaka elég feszült voltam, lehet túlzásba vittem a nagy bevásárlást. Azért azt látom, hogy egyenlőre nem zuhan az olaj, mondjuk nem is sokat emelkedett. Az ezüst kicsit visszajött, de nem túl meggyőzően. Én most egyenlőre kivárok. Bízom benne, hogyha eddig nem verték le az olajat, akkor már nem fogják. Hurrikán is jön , védelmi miniszterek is tárgyalnak. Szerintem bármi lehet a mai napon.
https://mandiner.hu/belfold/2024/10/ilyen-korabban-meg-nem-volt-magyarorszag-fele-kozeleg-a-kirk-hurrikan . Ez inkább érdekesség, de figyelmeztető jel a klímaváltozás komlyságára. Ami sokkal inkább érint, minket, hogy USA keleti part sztrájkja után most egyszerre 3 db hurrikán van az Atlanti térségben. Ez az áruforgalmat és mást is nehezíti. . - átvitt értelemben : Csak remélem nem ez kavarja már a fém árakat ennyire! Mert olyan lett mint mintha valami örvény húzná le.
Sok idő elment míg újraosztottam a pozíciókat. Most aztán van 2620 ól is. Kína ha erre nem vásárol az nem lesz jó jel, mert akkor még lejjebb várják az árat. Meglátjuk!
Szerda és jókora esésen vagyunk túl. Úgy tűnik elkezdték a menedékekből kivonni a tőkét. De nagy kérdés ez hva fog vándorolni vagy esetleg vissza csak lejjebbi vételre?! Én azt hiszem utóbbit teszem mert ár stop kidobott, így ma is mosi és új visszaszálló a programom. USA zöldben zárt, legalább ez bejött. Ma is adatszegény napunk lesz TA segíthet, de most a piac olyan sebesülést kapott, hogy ez befolyásolja a felépülés idejét. Sok pénz mozdult meg tegnap a világpiacokon! Nagyon sok. Nézzük azt a mai pár adatot ami fontos lehet ma! . Ázsia: Tegnapi hajnali zűrzavar ma még nem teljesen múlt el. Japán, Ausztrália mínuszban indult, Korea ünnepel. 3:00 Ausztrál kamatvágást várunk 3:00 Kína nyitása ma is rázós lehet pont az AUS kamatdöntés hatásával együtt 6:30 India kamatdöntése 8:00 Japán gépek rendelése - növekedés segíti az ipari fémeket . Európa: 8:00 Német export import - bővülés jó hangulatot okozna a EU nyitáshoz . Amerika: Egész délutántól késő estig beszéd után beszéd. FED és FOMC beszédekből lehet ám zavar és félreértés! Jobb csak mozizni. 16:30 USA olaj készletek - a magas készlet elvileg csökkentené az árat, de most semmi sem biztos. 20:00 FOMC megbeszélésbe tekinthetünk bele - ez lehet a mai főműsor . Legjobb ma is a mozi és kivárás biztonságos eszközökben. A medvék vérszemet kaphattak, a bikák meg súlyos veszteséggel küzdenek. Már abban sem teljesen biztosak lesz e kamatvágás de még mindig érte van a legnagyobb esély. Holnap jönnek az inflációs adatok! Az már utat mutathat, hogy fel vagy le. Itt a kis pozíció, türelem, biztonságos eszköz segíthet meg a stop. Nehéz menet ez a hónap, de kitartás!
Én általában türelmetlen vagyok, ezért veszek és adok mindig sávosan. Így végigveszek egy esést, vagy végigadok egy emelkedést. Pl. ha vártam volna az eladással a 33-at, amit szintén megkaptunk, ott tartanék hogy van 2000-2500 darab certim, ami 2 nap alatt 2,5 millióval ér kevesebbet. Mert nem tudtam eladni ott, ahol kellett volna. Ezért kezdtem el kitárazni már 32 fölött, így csak az a része maradt meg , amihez pénteken még egy +10 perces kereskedési idő kellett volna. 600 certi kb. Aztán ma adtam vettem, a nagy délutáni esést kb 500 certivel kezdtem és 5 órára lett 1500 db most itt tartok. És egy 3 dolláros esést megúsztam gyakorlatilag 5-600ezer mínusszal.
Amerika zárta a shortjait és visszamászott a csökkenő csatiba. 31 dollárig fel kell mennie ha nem ma, akkor holnap. Utána majd megmutatja mit akar. Kicsit tököl előtte. Talán csütörtökön jön adat, na az majd kimozdítja. Vagy zuhan vissza, vagy megpróbál kitörni.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)