Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ma erősen kezde a hetet az ezüst ázsia húzta rendesen. Ez a hét “ csendesnek” ígérkezik. Szerintem veszik akik venni akarják. A heti fő műsor a szerdai 14:30-as USA CPI adat lesz. Ez Inflációs adat. Ha a várt adat magasabb az hűtheti a fémeket. Ha a várt adat alatt alakulna az infláció abba belegondolni is érdekes.lesz. . Bányák túl jól mentek múlt héten , de van is honnan növekedniük. Lehet enyhe korrekció de én felfelé várom. . Geopolitika leginkább az aranyra hat, Ukrajna egyre jobban kimerül. Újabb embargó az Oroszok ellen bármilyen alapanyagnak felviszi az árát de az embargó az ezüstre lenne nagyobb hatással. . DXY is erősen kezdi a hetet. Ez előrevetíthet egy fémpiaci rövid korrekciót. Vagy csak megtorpanást. . OTP föld kincsei befektetési jegyet kezelők úgylátom kijavították a hibákat és kilőtt. Köszönjük nekik a beszálló lehetőséget, hogy shortolták a kakaót meg a fémeket….. . Palládium véleményem szerint alulértékelt. Itt várom beinduljon a menet. . Külföldi fórumokon minden fémnél long a hétfő hajnali hangulat, de ez számít a legkevésbé.
Tuti hogy a geopolitikai feszültségek fűtik ennyire. A piac már kezd bizonytalankodni az évi 2 kamatcsökkentésben is. Erre mégis csak felfele megy. Telnek a hetek, egyik héten még 25-ért venne az ember, aztán már a 26 is jó vétel lenne ha lejönne, most ott tartunk hogy már a 27 a jó vétel...1 óra alatt képes menni 1 dolcsit, ez a kemény
Én meg azon gondolkodom hogy mást se olvasni fél éve hogy az arany ár az egekbe lesz. Az ezüst ára fele annak az aránynak , ahogy az arany hoz képest szokott lenni.. Jövőre előreláthatólag olaj ellátási problémákkal szembesülhet a világ.. stb stb s teljesen véletlenül pont úgy kezdenek alakulni a dolgok hogy... hol vannak már a gyógyszergyártók ? Fegyvergyárak is kezdenek odébb csúszni..
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)