Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Vakmerő vagyok, veszem tovább. Talán visszahozom vele a féláras eladások veszteségét. Már 907 a vételi átlagom, ez nem tűnik elérhetetlen árfolyamnak a héten.
Azon gondolkodom, hogy a rolloverre bazírozik. Lehet jobban értesült mint mi. Amennyiben az Erste nem nyúl a kötési árhoz és úgy vált át a szeptemberi határidős certire holnap, akkor az 0,3 dollárt jelent pluszban certinként! Az 110. Ft / certifikát! 100.000 db esetén az 11M Ft!
nem volt még rollover, az ott lenne a termék eseményeknél holnap áttérünk a szeptemberi ezüstre, ami 30 dolcsi körül van most viszont a kiütésünk is feljebb fog jönni, nemcsak az ár
Nem volt olyan nagy a bázisár változás, viszont múlt héten még 370 Ft volt a dollár, ma már "csak" 368. Ez is számít. Jelenleg 29,665 a júliusi határidős ezüst árfolyama. Ez a múlt hét pénteken 598 Ft-os TL29 árat jelentett volna. Most 589 Ft-ot ér. 9 Ft a különbség. Nem jelentős.
Lentebb említettem, hogy újra sorsdöntő helyen lehetünk a grafikonon. Ígértem egy ábrát elkészültem vele. . Szerintem ezért: https://ibb.co/4sK2yZf . A rajzon vázolt sárga vonali mozgás nekem egyelőre kisebb esélyű. Bízom a zöld (fel) menetben, de óvatosnak kell lenni! . Tudni kell, hogy péntek egy rossz előjelű napnak ígérkezik. Addig kellene valahogy feljebb menni. Erre a csütörtöki GDP és rendelések száma adhat esélyt. Pénteken PCE adatok és hónap utolsó kereskedési napja és félév vége.... stb.! . Már kezdjünk készülni minden lehetőségre például nagy pozíciók átmeneti zárásával, addig realizálni kell amint lehet. Nincs mese ki kell várni a héten a vihart!
Terveztem, ma hogy ha + lesz a TL rajta, akkor eladok, de ez benne a csavar, hogy az Erste tegnap nagy karbantartást végzett. A péntek 17 órai Bét certi zóróhoz képest ahogy akkor volt az ezüst ára most fentebb van. A TS certi árfolyama +ban van. Na azt hogyan magyaráznátok? A TL árfolyam csökkenéshez a hetenkénti bázis ár módosítás ehhez kevés.
A rollover holnap nyitás előtt élesedett volna, de az Erste-nek nem kötelező betartani, mert van rá indoka. Ha valamiért az ezüst ára ma reggel szépen felszaladt volna akkor + ban lennénk a TL-ekkel. Rolloverkor a TL jóval kevesebbet ér, a TS meg többet. A termékek rolloverkori %-os elmozdulása az adott termék árfolyamától függ.
Ha ez így lenne, akkor már rollover előtt kiszállna mindenki a certikből. A rollover az átkötés, szerintem nem lehet az hogy önmagában egy rollovertől 10-15%-al máshová kerüljön az árjegyzett ár.
A TS 011 rolloverkor jóval többet ér mint a hetenkénti bázisár módosításkori érték csökkenéskor. Meg volt itt már a rolloover ezért volt tegnap az Ersténél hosszú karbantartás.
Nem jól tudod, nézz után az Erste oldalán pl. valamelyik régebbi ezüst terméknél, és láthatod, hogy rolloverkor jóval kevesebbet ér mint a hetenkénti bázisár módosításkor. Ha valaki nem hiszi el akkor elég legyen az, hogy pénteken 16 óra 50 körül vettem TL028-ból 1410-nél. Az Investing oldalán 15 perces grafikonon látható, hogy jóval fentebb van az árfolyam. Ha ez még mindig kevés lenne, akkor most a TS011 miért ér jóval többet mint pénteken. Kb ennyi.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)