Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
A pénteki eset tipikusan a piros hó esete volt. Amikor a gyerek a szülőktől a harmadik biciklit kéri és a szülök nem akarnak nemet mondani csak azt, hogy gyerekem, megkapod a harmadik biciklidet ha a tanulmányi eredményed nem romlik és piros hó esik. Rohan a gyerek nézni mikor esik a piros hó! -Gyanús kellett volna, hogy legyen a FED miért egy szezonális munkaadathoz köti a kamatcsökkentést! Tudta jól május meg a nyár mindig a legerősebb e szempontból. Esze ágában se volt csökkenteni, de nem akarta ezt konkrétan kijelenteni. USA elnökválasztásig miért vágna?! A kamatvágás az új elnököt fogja segíteni a népszerűségben, ezzel javítva a FED -Új elnök kapcsolatát. Át lett vágva az egész piac! Nincs is értelme elemezni az NFP adatot. Elég bosszantó....
https://ibb.co/nPf1Zxj Visszamászott a trendvonal fölé. De kétségtelen hogy hatalmas pofon volt ez. Én nem vagyok biztos benne hogy véget ért az esés. De örülnék neki az biztos. Sok eladó lehet még egy kis pattanásra várva.
jo reggelt! uj nap, uj het, uj lehetosegek :) a penteki napot nagyon beneztem, reggel nem dobtam - 10 után meg már mindegy lett :) rratfai kolleganak gratula a reggeli napi maxos realizalashoz, ma nagy nyerovel veheted vissza a pozidat :) aki kedvet érez hozzá bővíthet, lejjebb hozva az átlagokat. túl nagy mozgásra kína nélkül nem számítok - de nem értek hozzá :) egyéb: hajrá ricsi, tovább előre, OTP ébresztő :) jo szorakozast!
Gond a pénteki esés de messze nem akkora mint látszik. Időben történt stoppal szép pénzt lehetett realizálni. Sőt kaptunk egy jó nagy akciót is. Aki realizált-zárt - várt- ma vett és mire EU nyit zár már többet kereshetett mintha 32 fölé ugrott volna az árfolyam. Persze pont ezt nem lehet megcsinálni egy Erste certifikáttal. 0-24-ben kellene mennie. Senki nem gondolhatta, hogy nyáron kamatvágás lesz. A szeptemberit se, esélyét az NFP adat előtt is csak 55% körülre becsülték. Így a kamatvágások még nincsennek beárazva. Én a novembert láttam és látom első időpontnak, tehát őszig oldalazunk de nagyon hullámzóan. Lássuk be 27.xy 28.xy árak nem is nagyon voltak több mint egy évtizede. Ez most egy amolyan rés. Most ezeken a szinteken pár óra alatt átrobogtunk. Így ha a héten az inflációs adat rossz lesz könnyen mehetünk ezekre a szintekre. Alább nehéz lesz mert a PMI adatok növekvő felhasználást, keresletet sugallnak. Viszont az ipari felfutás 33 szint körüli sávot is hozhat vagy fölötte ha azt támogató adatokat kapunk a nyáron. Fontos lesz az arany és a réz ára! A két sárga támogatása nélkül az ezüst ára nem lesz masszív. Bányák termelnek, csak a palládiumnál tudok szándékos visszafogásról a kínálat csökkentésére. De minden alapanyagból most kevesebb van ami orosz földből jön ez komoly támogatás.
Hétfő és kissé hiányzik a kínai támogatás. Ausztrália Japán máris visszaadott 1.1%-ot. Ma szinte semmi adat nem várható! Stopot tessék használni mert nem egy menetben fogjuk elérni a kívánt szinteket! Ma a 8:00 és 14:00 a két nyitás lesz az érdekes.
Na most akkor meddig üthetik be az ezüstöt? 25-ig simán? Túllendül az inga? Utána jön a sávos dagonya? És a szűkös kínálat? Az új bányák hiánya? GS elég jól időzítette az év végi 36-os célárát meg a 30,5-ös éves átlagárat. Mondjuk 50% esélye van eltalálni.
Kína nem leállítja az aranyvásárlást hanem leállította májusban a jegybank, derült ki a tegnapi Reuters hírből. De ezt éreztük korábban, hogy nem jön az új ATH. De csak abban látszódott, hogy gyengébb Ázsia mint szokott. A pontos okot nem tudtuk. Viszont ez már megtörtént és már június van. Azt messze nem mondták, hogy nem is fognak többet vásárolni, csak nyilván ATH értéken nem volt kedvük.De azóta lejjebb vagyunk. . Arany korrelál az ezüsttel, de nem magyarázza a réz tegnapi 5% esését! Jegybankok ritkán vásárolnak rezet. . Az adatok vitték le az árat. Oka: 1, miért vennének nemesfémet, ha a kötvény még továbbra is magas kamatot fog adni 2,, az áru tartása nem ad kamatot 3, magas jegybanki kamat mellett drága a hitel is mindenki csak annyit készletezik amennyi éppen kell 4, a tegnap reggeli Kínai import is mutatta, hogy Kína nem vásárol most. Import 1-2% exportjuk meg 8-9% - ezt hogyan csinálják? Leépítik a készleteket, de ez nem fenntartható. Miből gyártanak és lesz magas exportjuk ha nincs alapanyaguk. . A részvény más. Ott majd a recesszió fog nagyobb gondot okozni. A részvény fizet osztalékot. Nincs tartási költség hacsak nem hitelből veszik. Nyilván kis tőzsdékre továbbra sem fog jönni annyi tőke mert minek ha USA kötvények jól mennek és biztos pénz. . Kriptó osztály kezd életjelet mutatni. Érdemes figyelni! Kötvénynél magasabb hozamot kívánók nem a recesszió felé haladó ATH S&P500 ra meg nemesfémbe fogja vinni a pénzét. Egy novemberi kamatvágás a kriprót erősítheti. Meg egy USA bizonytalanság.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)