Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Beze
Beze ma, 10:03
Előzmény: #23705  farkasfu
Köszi a támpontot 
Placi82 ma, 09:37
Előzmény: #23694  Nedden
Tuzszunenék kampó. Izrael 3 óra múlva megszegte. Na most remélem, ugyanúgy 3.6%ot emelkedik, az arany  mint amikor ennyit esett  múltkor szabadesesben az Izraeli, Hezbollah 60 ismétlem 60 napos tuzszunet hírére. mert csak a media tálálta bekeként. Ez csak egy lehetséges tuzszunet volt. A szokásos manipulacio. Ha nem elég a fizikai fedezet nélküli ETF ék hatalma a lenyomashoz, jönnek a hírek, és a szóbeli intervenció. Ismétlem 2011 óta figyelem a metódusat. Látom a sémat. 
farkasfu
farkasfu ma, 09:19
Előzmény: #23703  Beze
Sárga alá ne jöjjön.., előtte "felfordulhat"! 
https://ibb.co/3W51PvH
pedro01 ma, 09:16
Én bátran indítottam kis ezüst shortot.
Beze
Beze ma, 09:09
Előzmény: #23702  farkasfu
Milyen jó hogy eladtam tegnap! Most az egyszer ! Erre tessék! 
Most mit vársz ff? Hol lenne érdemes vásárolni vagy mi lehet a következő forgatókönyv?
farkasfu
farkasfu ma, 08:52
Szuper erő volt benne az éjszaka..! 
XAG/USD/h1 
https://ibb.co/Svh9JWH
Valiz
Valiz ma, 08:42
Jó reggelt! 
De jó kis éjszaka volt kivételesen.
A dollár sokat gyengült, talán ez is besegít.
Mostfordul ma, 08:36

Idézet a Portfolió  mai cikkéből:
Orbán Viktor miniszterelnök véget ért, íme a legfontosabb bejelentések:.....
:)
vaczak ma, 08:21
A jelek szerint az öregebb bikának lett igaza, feljöttek a tehenek a hegyre reggelre. 
Fibonacchi
Fibonacchi ma, 08:05
Előzmény: #23666  Fibonacchi
Hoppá
x2029J ma, 07:54
Előzmény: #23696  x2029J
x2029J ma, 07:54
Ezüstünk reggeli merevedéssel ébredt? Szépen ékeskedik a szerszám: felfelé! Hajrá!https://kephost.net/p/MTU2OTUzMw.png
Lolmachine
Lolmachine ma, 07:37
Jó reggelt!
Köszönjük az összefoglalót Nedden! :)
Nedden
Nedden ma, 05:36
Izrael-Hezbollah tűzszünet megsértéseA geopolitikai feszültségről Anuj Gupta, a HDFC Securities áru- és pénzügyekért felelős vezetője azt mondta: 
“A geopolitikai válság hirtelen felemelkedett, miután az orosz-ukrán háborúban fokozódott a feszültség, és Izrael és a Hezbollah egymást vádolták a szerződés megsértésével. tűzszüneti megállapodás. Ez kétségeket ébresztett a befektetők elméjében, és az arany, mint biztonságos menedék felé özönlenek.”
.
Eddig tartott a tűzszünet?! Máris egymást vádolja Izrael és a Hezbollah…..
Nedden
Nedden ma, 05:09
November 29. (Reuters) - A réz ára emelkedett pénteken, de a második havi esésnek a pályáján haladt, amit az esetleges amerikai vámok és az agresszív kínai ösztönzők hiánya miatti keresleti aggályok nyomtak. 
A londoni fémtőzsdén (LME) a ​​három hónapos réz CMCU3 0,5%-kal, metrikus tonnánként 9044,50 dollárra emelkedett 0236 GMT-ig, míg a Shanghai Futures Exchange (SHFE) SCFcv1 januári legnagyobb forgalmú rézszerződése 0,2%-kal 74 010 jüanra (74 010 jüanra) emelkedett. ) egy tonna. 
A dollár gyengült, így a zöldhasú árú fémek olcsóbbak lettek a többi valuta tulajdonosai számára.
.
Én teszem hozzá Kína ha recessziót fog mutatni holnap akkor tovább eshet a réz de eshet az alu is.
Nedden
Nedden ma, 05:03
https://www.marketscreener.com/quote/commodity/GOLD-4947/news/Gold-gains-on-softer-US-dollar-geopolitical-concerns-set-for-weekly-fall-48487129/
.
Hajnalban még emelkedik az arany. Igazság az, hogy decemberben meg a karácsonyi emelkedés kezdődhet ami szintén hasonló szokás mint a kínai aranyhét vagy az indiai arany ünnep. + még lehet egy decemberi kamatvágás. 
Nyilván a mai célunk elcsípni a legjobb árat. Aztán a stopra bízzuk ha elkezdene erősödni a dollár, hogy az megvédjen.
Nedden
Nedden ma, 03:38
Pénzek a hózárás napja. Sőt ma még havazhat is több helyen. Egy biztos a USA esett, Ázsia eséssel indul. 
Sok adat nem lesz mára, azt gondolom, hogy a hónap végi pozíciók, készletek zárása, eladása várható a leginkább. - meglátjuk!
.
Ázsia :
Nagyon gyengén indul nem hiszem azért mert OV. mai bejelentésére várnak! 
Japán érdekes adatokat közölt igazából még korán van levezetnem magamban minek mi a hatása. Egy biztos a jen kilőtt a dollár gyengült. 
Most szólok, hogy szombat hajnalban jönnek a kínai PMI adatok!
.
Európa:
Sok apró adat jön amiből majd összeáll a kép. Érdekes lehet a Német és Francia gazdaság alakulása.
9:00 Svájci GDP- csökkenés eltolná a svájci kamatemelést (talán)
11:00 EU CPI- fogyasztói infláció nem lenne baj ha növekedne. Ez furcsán hangzik, de ekkor az EU a kamatvágással leállna ami gyengíti a DXY árfolyamot, ami jót tenne a nemesfémeknek. Mellesleg a forint is levegőhöz jutna.
.
Amerika:
14:30 Kanadai GDP - a helyzet itt is az, hogy a DXY erősödjön. Kanada kamatvágásban van jó lenne ha leállna erősítve a CAD árfolyamot. 
.
DXY dollár index 6 devizához méri magát. Ebből ma a EUR, JPY, CAD, CHF kap fontos adatokat. 
Mellesleg 
DXY kb. aránya:
57% EUR
13% JPY
11% GBP
9% CAD 
4% SEK
3% CHF
.
Ma is tartom ami pozícióm van. Fémet ma ha esik az árfolyam és nem a hó akkor jó lenne venni. Spekulálva az USA közelgő kamatvágására amire ma 61% esélyt látnak a szakérők és a fogadó irodák:)
Viszont azt gondolom utána marad ez a kamat egy ideig.
.
Ipari fémekre bányákra a szombati kínai adat lesz nagyon fontos így azokkal ma óvatos vagyok.

Nedden
Nedden ma, 03:01
Előzmény: #23684  Valiz
Örûlök, hogy legalább a kedv megvan a viccekhez!  Visszaolvasva párat egészen jól indul a napom. 
Beze
Beze csütörtök, 21:20
Ritkán pluszozok, de erre adtam egyet :D
Placi82 csütörtök, 20:52
"" -Te apa, mi a különbség az elmélet és a gyakorlat között?-kérdezi a kisfiú az apukáját.-Gyere fiam, mindjárt elmagyarázom.Odamegy az apuka 18 éves lányához.-Te lányom, 10 ezer dollárért lefeküdnél , keményf. . ú néger pasival?– Hát apám, azt hiszem, igen.Megkérdezi ugyanezt a feleségétől is.– Hát Józsi, kell a pénz, azt hiszem lefeküdnék vele.– hangzik a válsz.– És te mama, lefeküdnél 10 ezer dollárért egy kemény.. ú,  néger pasassal?– kérdezi az anyósát is.-Hát fiam, énbennem nagy kárt már nem tesz, lefeküdnék vele.
Ekkor a fiához fordul:– Na látod fiam, elméletileg van 30 ezer dollárunk, gyakorlatilag 3 k... ával élünk együtt."" 
Hát ez a különbség az elméleti és végül gyakorlatilag realizált haszon között is  a tőzsden. Ezt már én mondom, nem a vicc:))).
 Remélem nem volt vulgáris a vicc nagyon, a hölgyeknek.. :) 
randomly csütörtök, 20:44
Előzmény: #23682  Fibonacchi
G Y O R S vagy G Y R O S étterem?
farkasfu
farkasfu csütörtök, 20:17
Előzmény: #23682  Fibonacchi
még szerencse, hogy csak 4 betűs :)
Valiz
Valiz csütörtök, 20:16
Előzmény: #23683  Placi82
– Tata, mi az a tőzsde?
– Nézd Bendegúz, megpróbálom úgy elmagyarázni, hogy te is megértsd.
Tegyük fel, hogy veszel egy tyúkot, ami aztán tojást tojik. A tojásból kikel a csibe, a csibéből tyúk lesz, az megint tojást tojik, abból tyúk lesz, és az megint tojik.
Egyre és egyre csak több tyúkod és tojásod van, majd egyszer aztán jön az árvíz és minden tyúkot elvisz.
Na, akkor azt mondod: A mocskos életbe, kacsát kellett volna venni!
Na látod ez a tőzsde!
Placi82 csütörtök, 19:59
Előzmény: #23680  stacstac
"" Hofi Géza :- A bolondok házában  költségvetést csinálnak . Odahívnak 3 dilist.  Megkérdezték az egyiket : 6×6 ? 🙄 mondja : 90 ! 🤔Megkérdezik a másikat: 6×6 ? A válasza: péntek ! 🤭 Majd kérdezik a harmadikat : 6×6 ? rávágja:   36 !  Kérdik tőle , ez meg hogy jött ki ?  A 90-ből kivontam a pénteket ... 🤣"" 
Na ez megy a globális pénzügyi világban, és a gazdasagi mainstreamben utólag magyarázzák full logikátlan a lehetetlen. Mert a (kis) bufektetoknek  kell egy magyarázat, megha totál logikátlan és gazdaságilag eletszerutlen is.. 
Végül is valamiben hinni kell😉, és ők megadjak
Én tartom a stratégiamat mint anno Római legios centuriok a sort. 
Neked is jó spekit:) 
Fibonacchi
Fibonacchi csütörtök, 19:56
Előzmény: #23679  farkasfu
A betűkből álló 4-es pinkód  sokkal nehezebb mint a számokból álló! 
Csoda, hogy belekeveredtek a J Y S  K -ba?? :)
Ez már a viccesnél is jobb!
Fibonacchi
Fibonacchi csütörtök, 19:50
Előzmény: #23678  farkasfu
ATH alatt!!  :))

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek