Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zozo12 2024. 11. 10. 14:28
Előzmény: #21639  pakk01
Ok otp re mit gondolsz?
pakk01
pakk01 2024. 11. 10. 14:21
Előzmény: #21638  Zozo12
Csak saccperkábéra írtam :) a hetes atr 2 dollár, azt minimum be lehet célozni, vagy 1.5-2x mint tp. 
Zozo12 2024. 11. 10. 13:48
Előzmény: #21635  pakk01
De az 5dollar akkor a csucstol volt ha jol latom miutan beadta az eladisit onnan kb 3dollar volt szvsz 28.5 dollar lenne kb ha az nem fogja meg aznagy szopacs mert szvsz aklot sokkal melyebbre megy mint 25dollar
Bpali 2024. 11. 10. 13:31
Előzmény: #21635  pakk01
Kösz Pakk . Nem mondom hogy jobb kedvem lett 😂
Bpali 2024. 11. 10. 13:28
Azért milyen érdekes az eltérő megközelítések kb ugyanoda vezetnek.. Épp azt saccolgattam hogy a dxy erősödés elldnére emelkedik az ezüst kvázi “ alapára” , nálam is 22 ről kb 25 és jött ki .. Ez csak egy amatőr eszmefuttatása de érdekes .. A héten infláció és álláskeresők tehát minden adott mindkét irány hoz ..
pakk01
pakk01 2024. 11. 10. 13:21
Nekem lövésem sincs...bevallom őszintén :)
https://www.tradingview.com/x/v1ArYkr6/
De ha hetesen beadja az eladásit, akkor szopacs lesz. Legutóbb 5 dollárt esett akkor...hát az most kicsivel az alsó piros vonalnál lenne, kb 25. 
Placi82 2024. 11. 10. 12:59
Előzmény: #21628  Nedden
1.Trump olyan mint én. Játssza a hülyét!
2. Aki Manhattanbe ingatlant fejleszt és talpon marad, és olyan szinten mozog mint ő. És ráadásul "kulsoskent", az már találkozott az úgymond az pénzelittel" . Kb ez olyan mintha én Antwerpenben magyar katolikuskent, nagy karriert futnék be mint  gyemantkereskedo😉. És ezek után ostobbazna, és butázna engem mondjuk az átlag  egyszerű "Jozskak" tomege, hát az több mint vicces és nevetséges lenne :) . 
3. "Mély állam" ellen fordulni, amiről pofázik már pár éve, nem egy életbiztosítás, se most, se régen... . Acélból vannak a tökei, az biztos. 
4. Olvastam az FF fórumba pont valamelyik nap hogy Pomperj úr arra utal egy bejegyzésében  hogy Trump maga szervezte a merényletet. (elnézést kérek tőle, ha félre értettem,  és akkor (sztornó amit most mondok,) de nem valószínű) Meg jó hogy direkt kitiltattam magam saját keresre onnan. Mert azért ennyire ne legyen már progresszív liberális. Mondom ezt legnagyobb tisztelettel. . A legprofibb mesterloveszek is azért celoznak a fej mértani közepére mert benne van a széljáras, a levegő páratartalom, etc miatt 3-4cm tévedés lehetősége. Kis cél kis hiba! Ergo ha valakinek csak a fullcimpajat nem lehet elloni Csak! Mert benne van a pakliban hogy 2 cm el ami nem sok 300 méter távolságból mellé megy  és akkor arcuregen, szemüregen behatolva  a koponyaban olyan nyomás okoz hogy a fej szethasad mint  egy görögdinnye és a tarkón távozik a golyó. Ez olyan oroszrulett ami 20 az 1 hez az esélye hogy bejon.....Rohejes meg feltételezés is. De a  liberális mainstream....ehh🤣 Abba sok minden belefer, khmmm. :) 
Most az a szitu hogy és most ezen nagyon  meg fogsz lepődni. Hogy Xi, Putyin és Trump egy gyékényen árulnak,, egy platformon vannak, ilyen még nem volt  talán sose a világon! mindannyian értik már a "dolgokat", mert találkoztak és szembealltak veluk életük folyamán. 
 Annyi van hogy mindenki a saját népe érdekét nézi. Helyesen.
Szerintem  Kína a saját erdekszferajaban bezarkozik,(mint az elmúlt 3000 évben mindig kivéve a 3 db opium háborút, de akkor is csak magát védte az nagytokesektol) vietnami, laosz, egész Ázsia, Afrika, Oroszország, etc. Elég szép nagy piac az  így is. Erted?
Putyin dettó BRICS be zárkózik. 
USA ban pedig Trump pedig  protekcionista munkásközép osztályt  fehér, és latin faju kékgalleros munkasosztalyt felemelő intézkedéseket hoz, és szintén úgymond  bezarkozik... .  Deglobalizacio ON!!! 
EU meg  itt marad Zelenszkij jel és több száz milliárdos problémával és a durva  migracioval az arab tavasz óta, etc.. Megspekelve hatekonytalan komplett  iparaval a drága gaz olaj, nyersanyag miatt...... Tökön lőtte magát a szankciókval ahogy anno ezt megmondtam előre lassan 3 éve. Hát bejott ez  a jóslat is.. :) (Ja és Trumpli elleni 2 merényletet is megjosoltam, megtippeltem előre az FF topikban csak szólok, utána nezhetsz, ha akarsz. Történelmileg valahogy volt egy ilyen tippem
) 😉
Számomra aki imádja történelmet ez olyan izgalmas történelmi léptékü új geopolitikai világ jön most, hogy mint a moziba én csak nézek. Tétjeimet meg már megtetttem egy bő 1 éve , tavaly szeptemberben, és én már csak egy popcornt kérek😉. 
Jó hétvégét fiúk! Nedden neked  meg kitartast! 

Nedden
Nedden 2024. 11. 10. 10:58
Előzmény: #21629  randomly
MOL elképesztően alulértékelt. De minden annyit ér amennyit adnak érte.
EU autóipara bizony úgy járt mint a Nokia , Ericson világot uraló páros. De még az amerikai Motorola is vagy eltűnt vagy átvette Kína. 
Nokia volt a 2000- es évek elején a világ legértékesebb brand-je. 
.
Az egész közlekedésnek változnia kell. Azért az tényleg nem volt fenntartható, hogy egy ember munkába egy 1 de lassan 2 tonna tömegű járművel araszolgat. Nekem ez egyszerű fizika.  Mi felesleges energiát füstöltünk el, csak a plusz súly mozgatása miatt?
Nevetett nyugaton mindenki a keleti riksákon, mopedeken. Tessék megnézni az elektromos mopedautók piacát mekkorát robbant.
.
Nagy változások jönnek és gyorsan. Az arany érték marad de most hátrább lépek.
Az ezüst kell az iparnak. Egyre több. Csak a gond itt az lehet mint a palládium esetében, rájöttek kiváltható “ olcsóbb “ platinával. Mekkora árfolyamváltozást okozott pár hónap alatt.
.
Én se látom az utat. De majd követjük a piacot!
Lásd alábbi “ajánlott” részvényemet. (DJT)  
Mellette EUR/USD shortra állok át, ( és amúgy a forex devizapárokra) . A magyar diszkontáras papírok mutathatnak még fényt. De sérülékeny már ez a piac. Nagy a nemzetközi buborék, bizonytalanság. 
Coca Cola, Unilever, Nestlé certifikátnak örülnék! Lufthansa se rossz de most hiányzik valami közfogyasztási menedék papír. Hátha olvas egy Erste certifikát tervező! 
A BMW, VW, MB, mellé jó lenne valami alternatíva. 
.
Ami a héten nekem nagy meglepetést okozott a Toyota döbbenetes visszaesése. Pedig ők tudtak volna még versenyezni a Kínaiakkal. De tudjuk a Panasonic, Sony stb se gyárt már saját panelt a tévéikbe. De egy ideig küzdöttek. De Japánt is lemosta a pályáról Kína.
.
Érdekes világ jött az biztos és bizonytalanság. 
Bpali 2024. 11. 10. 10:46
Jaow , Pakk mindenki . Bátran . Meddig szakadhat be - ha beszakad ..
Bpali 2024. 11. 10. 10:45
Előzmény: #21629  randomly
Indulat indulat hátán .. Én is érdekelt vagyok WTI - ben. Egyébként egyesek képesek elfelejteni , hogy a kőolajból nem csak benzint állítanak elő .. Illetve a kitermelést lehet csökkenteni is .. Nem te vagy az egyes 😂. Viszont ha már így belelendültél a jövő héten fontos adatok jönnek .. Nézd csak meg . Elfog itt dőlni egy hét alatt idénre nagyjából az irány . Úgyhogy várom a konkrét tippeket .. De mindenkitől . Ezüstre , aranyra , olajra . Mi akik ezüst pózícióban vagyunk elqurtuk nem kicsit nagyon 😂 Nemigazán kellene pozícióba lenni most . 
Nedden
Nedden 2024. 11. 10. 10:18
Trump Media & Technology Group Corp (DJT) részvény az új csillag!
Trump nem adja el társasági részét, pénteken jelentette be…….
Érdemes figyelni vajon a populista Trump média birodalma mennyit fog emelkedni?! :)
Ki meri shortolni mostanában?! :)
.
https://www.tradingview.com/symbols/NASDAQ-DJT/ideas/
randomly 2024. 11. 10. 09:34
Előzmény: #21628  Nedden

Azt hogy az autópiac összeomlik azt Én már 10 éve vártam/tudtam. Persze a STLA-n keresztül egy kicsit benne ragadtam egy pozícióban. Ugyan úgy ahogy a teljes tudás alapú bonyolítsunk mindent a végtelenségig, EU szemlélet is összeomlik. A kedvencem ugye a földgáz/olaj meggyújtód azt ég adja a meleget. És mi van most gáz - > gázmotor (60% HŐVESZTESÉG 40% áram) -> elektromos hálózat (10% veszteség) (fel-le transzformálás 4-5 lépcsőben) -> majd hőszivattyú 1 egység áramból 4 egység hő ... persze van ennyi tudásunk tudjuk üzemeltetni de urva drága ... India eltüzeli az olajat ha meleg kell nulla költséggel. Villany autó ugyan ez, egy mai benzin motor simán menne földgázzal de nem mi áramot akarunk belőle.
Van egy mondás mindenkit a saját fegyverével kell legyőzni, ez EU-val szemben Kínának sikerült.
Trump ... talán hagyták nyerni, hogy egye meg amit a COVID alatt főzött ... helikopter pénzt/infláció ... a Magyar P helyében Én ezt tenném OVI-val szemben is. Mozogja ki ha tudja, az hogy valami dakota közmondással válaszol minden fontos kérdésre az látszik az EUR/HUF árfolyamon ... (nem kérdésre válaszolt, ülj le 1-es) ... de úgy látom még nagyon kevés embernek fáj ... de magasról lehet nagyot esni, és megyünk egyre magasabbra. MOL torony, hűde kellett 2M HUF / m2 .... és az mire jó? Kinek adjuk el ... tudom a kavics és kőbányák nem állhatnak le ... azunk van olajunk/gázunk nincs amit veszünk pazaroljuk betonra ...
Hogy mire fogadjuk a jövő hétre ... még nem tudom ... swing lesz, ha lesz, konkrét vételi ötletem nincs.
Nedden
Nedden 2024. 11. 10. 04:24
Előzmény: #21626  Placi82
Érdekes gondolat, hogy Trump vajon ki tudja e tölteni a szolgálati idejét. Most nem feltétlen arra gondolok, hogy egy aggastyán, vad kapitalista ,dinoszaurusz, akinek még múlt századi álmai vannak betegség mentesen megéli e.
Trump ha egy külföldi fórumtársat idézek, egyenlő az Antikrisztussal. 
Egy biztos mostantól a bizonytalanság lett a jellemző. Bármelyik pillanatban történhet, bármi.  Kicsit olyan mint egy western filmben a váratlan kocsmai lövöldözés kirobbanása előtti feszült helyzet.
Trump még a FED szélnek eresztésén is gondolkodott egy két hónapja. Ha a választásokat a jegybank a nagy kamatvágással próbálja meg befolyásolni. Napokban meg is jelent a kamatvágás utáni tájékoztató, hogy a további vágások csúszhatnak. 
Ezt a piac be fogja árazni. Azaz rövid távon ez short lehet a sárga fémnek.
De a világ már nem csak Amerikából áll! A BRICS országok nagyon nem örülnek a dollár világpiaci elszámolási hegemóniájának. Mostanában indulnak be folyamatok ennek kiváltására. Na ez hozhat még egy óriási változást! 
Az arany viszont egy valuta. Mindig értékes lesz! Ezt garantálja maga a tény ahogyan létrejön. Egyszerűen kevés van belőle. Egy átmeneti visszaesés után újra be fog indulni, főleg ha megtörténne a USD mint elsőszámú elszámoló eszköz visszaszorulása. 
Gondolatkísérlet: mi lenne ha a BRICS országok visszaállnának az arany alapú elszámolásra, devizájukat az aranyhoz viszonyítanák?! 
Nem tartom véletlennek, hogy a BRICS országok jegybankjai de más nem dollár devizájú országok jegybankjai ( Cseh, Román, Vietnám, stb.) zsákolják az aranyat. 
Trump erős dollárt szeretne. De ezzel növeli az USA kötvénykibocsátását, emeli a kamatokat, úgy jár mint Magyarország a PMAP- val. Óriási terhet szabadít az országukra. Vajon a szenátus ezt engedni fogja?  Mert azért nem csak Trump van hatalmon, szerencsére van egy kis demokrata fék a háttérben.
Hogyan akarja visszaszorítani a kínai terméket ha saját maguk erősítik a pénzüket a jüannal szemben?! Olcsóbb lesz az amerikainak megint kínai terméket venni mint a hazait. 
Ja erre kitalálták a védővámot, de Kína nem buta! 
1, veszi az dollárt addig amíg túl nem erősíti azt 
2, Kína, is vámokat vezet be. Ha pedig a BRICS- hez csatlakozik az EU a vámháborúban az USA gazdaságát a mélybe rántja. EU lehet a mérleg mutatója a két világpólus között.
Nem vagyok Orbán párti, de valami hasonló lehet a “semleges gazdaság” gondolata mögött. Amire a nyugat atlanti szövetség egy külön konferenciát hívott össze, hogy egyáltalán lefordítsák ezt a fogalmat, majd értelmezzék. Úgy látom dinasztikus nagy autógyártó országok fel is fogták. 
Sőt az e heti budapesti konferencián a Németek, Olaszok kimondottan jelezték meg is értették Budapest aggályait. Azt nem mondták ki, hogy támogatják, nyilván USA ellen aggálya miatt de értik.
Nagyon szokatlan és kiszámíthatatlan helyzetben van a világ. Tényleg nem volt még ilyen.
Trump mint tudjuk igen “bölcs” így az sem lehet véletlen, hogy a kriptópiacot támogatja, sokkolva ezzel a jegybankokat. Ez a piac is megindult felfelé. Amúgy ez is egyfajta menedék. Ha nincs elég arany csináljunk digitálisan egyet! Volt a jelszó. Úgy néz ki eddig sikerült. 
Sok a kérdés! Teljesen átalakul a világgazdaság. Olyan tényezők jelentek meg amire 20-30 éve még gondolni sem mert senki. Kriptó, klímaváltozás, EU autóipara összeomlik, Oroszok Európában háborúznak, BRICS egyre erősebb dominanciája, (BRICS országok népessége és piaca már együtt nagyobb mint a nyugati országoké), olajfelhasználás háttérbe szorulása. A kommunizmus utáni nagy globalizációs összeborulásnak is vége, populizmus, autokrata vezetők a világ legnagyobb gazdaságaiban stb…..
Izgalmas időszak jön! 
Nedden
Nedden 2024. 11. 10. 03:02
https://www.investing.com/analysis/is-gold-part-of-the-everything-bubble-200653835
.
Egy érdekes összefoglaló arról, hogy az arany melyik eszközzel hogyan korrelál. 
Kb. az arany is gyengülhet Trump alatt. Vannak jelek, hogy belekerült egy általános buborék állapotba, ahol a részvények is vannak.  Fontos lesz figyelni az DXY és Trump gazdaságpolitikáját. 
Placi82 2024. 11. 09. 20:38
Előzmény: #21614  randomly
Olajat a Biden" adminisztráció, háttér erősemberek" bármi áron lenn tartották, kitermelesi növekedéssel, verbális kommunikációval, stratégiai tartalék okos zseniális felhasználásával és manipulasaval. Cui prodest? Azért tették ezt a progresszív liberálisok, mwrrt az összeomlott rendszert  egy új gazdasági theoriaval MMT vel támasztottak meg. És ez halasztott később akkumlalodott inflaciot okozott a világon és ezt 70 usd környéki oil árral próbálták mersekelni, és tartani. FED vért izzad, hogy inflaciot és az olaj árát lenn tartsa. Mert nem tud akkor kamatot csökkenteni. Ezért nem bombaztak szarrá Izraelel Iránt még.  
Aztán Trump alatt mi lesz? Nem tudom. Én sajnálom ami szivatast ez a fickó kiállt, le akartak 2x lőni, 400 milliós dolláros büntetéssel elvették a vagyonát, meg kur.a bérlés miatt is büntető eljárást indítottak ellene.
. :) Egy elnök jelölt ellen.? Az igen, erre se volt precedens USA történelemben. 
Ha Trump tényleg el akarja tüntetni a progresszív "mely államot" Amiről már pofázott sokszor. . Hát  szerintem lesz még egy 3 ik őrült merénylő is.... Khmm... Történelmi tudásom alapján tippelem csak... 
A világ gepolitikaja úgy változik hogy 1800 as évek eleje óta nem volt rá hasonló példa, de te azért nem bízol abban hogy egyszer az arany menekuloeszköz lesz??  Oké. Ertem😀. Nem vitatkozok. 
De gustibus non est disputandum. 
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 09. 19:43
Előzmény: #21620  Beze
Arre van esély, ha a háromszögben nem fordul! 
Egyelőre a piros madár sávja a domináns és azon belül, hogy a csökkenő háromszög érvényesül e! Ott kell kettő le és kettő felfelé mozgás, még csak 1-1 van! 
Ha a számozást nézzük, akkor talán megvolt a 4. , de még folytatódhat akár! Kiderül majd, h merre indul innét holnap!! 
Az 5. lehet egy dupla alj formában is, nem kell beszakadni az alsó pingihez! Amúgy annak lent a kék madárnál a helye, csati szerint is lehetséges! 
A háromszög aljánál, mindenképpen érdekes lesz, mert ha felpattan, akkor meg lesz a 2x2, de akár ~33.5-ig is elmehet, egy ABC korrekcióként! Majd visszatérünk rá, ha úgy alakul! 
A rossz verzió, hogyha leszakad...! 
Rsi ezt még nem bírná el óráson, és a háromszögben is kellene egy felkőr előtte! hmm
Ezek a kimondottan rövid hullámos verziók! Kicsit zsúfolt, de a miénk...:))👍
Silver/h1
https://ibb.co/jMV00ty
Beze
Beze 2024. 11. 09. 10:59
Előzmény: #21622  Beze
Így jobban látszik 
https://ibb.co/m01dXgg
Beze
Beze 2024. 11. 09. 10:56
Előzmény: #21619  farkasfu
https://ibb.co/D8tNNC1
Egy ilyet nézegettem még, hogy most jönnie kéne egy felpattanásnak azért , elmegy 33 körülig, és onnan eldől hogy esetleg up, vagy leszakad és megcsinálja ezt a fejvállat megérintve a nagy erős trendvonalat amit a februári emelkedestől húzok
Beze
Beze 2024. 11. 09. 10:54
Előzmény: #21620  Beze
A másik meg 27.6$
Ebből több van mert átmentem ide egy adaggal. De ebből is bedobtam zárás előtt, a biztonság kedvéért. Ha hétfőre leverik dupla aljra mondjuk akkor talán visszavenném.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek