Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Csütörtök és ma két fontos kamatvágás is lesz a kínai adatok után. Elvileg a nemesfémeknek állna a zászló de tegnap a dollár kivégezte az árupiacot, a más országok devizáit. Remélem csillapodnak a kedélyek! . Ázsia Japán és Ausztrália mínuszban indult Kína és Hong Kong zöldben. Mind Japán mind Ausztrália rossz adatokat közölt. 4:00 Kínára várunk. - reméljûk nő a gazdasági aktvitásuk! Egy biztos még nem, vagy már nem akarnak vásárolni. Magas alapanyagárak+ erős dollár = miért is vásárolnának. Főleg ha el se tudják adni majd a vámok miatt. Réz, vas nagy bajba kerülhet. . Európa 8:00 Német ipari termelés 13:00 BOE angol kamatdöntés. - elvileg fontos de elnyomja hatását USA . Amerika 14:30 Kezdeti állásnélküliek száma - már nehéz megítélni most mi segíti a nemesfémeket, elvileg a növekedés 20:00 főműsor USA kamatdöntés - nem lesz elég a 25 pont a dollár gyengítéséhez . Ha bölcs lennék ma is mozi. Tegnapi reggeli felpattanás ami szép hasznot hozott aranyon estére elúszott. Kár volt bármit is tenni. Meglátjuk ma sikerül e?!
https://www.portfolio.hu/global/20241106/ez-rejtozik-az-eredmenyek-mogott-igy-tudott-donald-trump-ekkorat-tarolni-721357 . Szumma: az emberek változást szerettek volna. Leginkább a gazdaságban. Évekig tartó infláció kikezdte a demokraták megítélését. Ilyen magas 5% inflációt nem bírtak el az emberek. Gondolataim: - Amerikában szinte mindenki hitelből él, hitelkártyát használ így fájó volt a magasabb THM amit a jegybanki alapkamat is indukált. - Későn kezdték meg a kamatvágást, ami most nem is biztos, hogy a tervek szerint folytatható. -Az inflációt Trump indította. A sok szétosztott Covidos, kampányos pénzzel. Plusz a Kínával is Trump kezdte a gazdasági háborút a vámokkal. - Lényegében a Biden elnökség végig a Trump művét próbálta kijavítani. - Bidennek hamarabb hátra kellett volna lépnie. . Érdekes a magyar helyzettel összehasonlítva. Minap arról írt egy cikk az angol nagykövet nem érti O.V. hogyan lehet 14 éve hatalmon. Mi milyen infláción és egyéb gondokon megyünk keresztül, de a magyar ember mégis rájuk szavaz. - érdekes!
Erősödő nemesfémek Az arany árfolyamát a gyenge dollár, a geopolitikai feszültségek és a Fed kamatvágására vonatkozó várakozások emelték az utóbbi időszakban. Emellett hosszú távon a túlzott költségvetési költekezés és a növekvő államadósság nyomást gyakorolhat az egyes devizákra, ami növeli az arany, mint értékőrző eszköz vonzerejét. Bárki győz is az amerikai választásokon, az elemzők lényegében egyöntetű véleménye szerint az USA-ban tovább duzzad a költségvetési deficit. Ezért továbbra is pozitívan állunk az aranyhoz. A réz, mint ciklikus nyersanyag esetében a gazdasági aktivitás többet számít, mint a Fed fordulópontja. A globális növekedés lassulása és a kínai kereslettel kapcsolatos bizonytalanság nagy része azonban a jelek szerint már be van árazva. A kínai döntéshozók által az utóbbi hetekben bejelentett intézkedések megfordíthatják a korábbi negatív hangulatot az ingatlanpiaccal, és így a gazdasági növekedéssel kapcsolatban. Ez utóbbi ha megvalósulna, nemcsak a réz, és a többi ipari fém számára jelentene hátszelet, hanem a befektetői hangulatra is pozitívan hatna. Egy pár napos cikkből
Fújják a lufit, a nagyok meg pakolják be a short beszállókat... Szép nagy zakó lesz ebből hamarosan! ;) Akkor majd mindenki menekül vissza aranyba, ezüstbe...
Nem tudom én azt érzem mindenki kezd átesni a ló túloldalára. Egy hete megkérdeztem volna itt bárkit, azt mondta volna, hú de király ez az ezüst bele kell ülni 35-40-50 dollárig. Most hirtelen mindenki áh 29 lesz, meg még lehet az se tartja meg. Ha reálisan nézem csak annyi történt hogy a hetes RSi vissza lett hűtve rendesen, 55-ig. Persze, pozibol beszélek igen, de mivel rosszabb ez mint akárcsak 1 hete is? Ugyanúgy vannak geopolitikai kockázatok a világban, háborúk, az ezüst ugyanúgy kell Trump alatt is az akksikba, iparnak. A fed kamatot fog csökkenteni. Ezért is nem értem az egészet minek erősödik a dollár? Ha Trump ipar párti és porgeti a gazdaságot , a cégeknek menjen a szekér, akkor pont hogy nem erős dollár kell, nem? A részvénypiac szárnyal, annak is egy ellensége van, az erős dollár. Nem tudom kiverni a fejemből hogy ez valami egynapos őrület volt most, mint a carry trade , vagy valami eladás aktiválódott itt a választás miatt, vagy csak kiszálltak sokan mert mentek részvényt venni izibe. És holnap meg már nem lesz ennyi nyomorult eladó és szépen emelkedik. Persze ez az egész minden csak spekuláció, fingom sincs az egészről igazából, de nekem rohadtul nem áll össze a kép hogy mi a fene történt itt ma!?
ahoi. ha van rv értékhez tartozo certi értéked dobj meg vele :) mind2-é kellene. shortot nem néztem napközben, ha lehet esetleg zaras kornyeki vagy a 19570 kornyekerol.. amugy a longok kisebb elteressel a kovetkezok lesznek 19730-nál: (nyilván az áttét mértéke csökkenni fog, szóval ez csak elnagyolt közelítés, inkább kevesebb lesz) ezek a számok 19575-ös részvény vételi oldallal voltak számolva 90 - 3560 91 - 3027 97 - 1654 https://ibb.co/ypCG7fP
Ugye neked van akkod?Én azt javaslom, hogy tutinak középtávra /1-3 év/ Akkot gyűjts,komoly pozitív meglepetés fog érni.Nekem 48k van 276 os átlagon és jó ránézni.500 alatt véletlenül se add oda senkinek!800-1000 között van a helye,időtáv max.18 hó!
Azt mondják az emberek bizonytalanok most nem mernek befektetni se fogyasztási cikkbe se ingatlanba ... és utaznak ... https://www.investing.com/equities/carnival-corp-exch ... +8,15%/today rand nem érteni már semmit.
Amennyiben a várakozásod helyesnek bizonyul/miért ne?/ úgy 29 alá pillantás lesz, az én tippem 29 alá.Szerintem érdemes lehet a fel hullámot short pozi építésre használni.A kamatvágás ezüstnek nem tud jó lenni célárfolyammal.Viszont Trump nyert, gazdasági fellendülés a sejthető,az új akku gyártás,amely extra hosszú élettartam // zöldek elismerése mellett// komoly ezüst bázist feltételez.Melyik ujjad harapod? Az ezüst egy konjuktúrában nélkülözhetetlen. Farkasfű talán tud nekünk rajzolni egy D, csártot,ahol 4 hullám megy le, és az 5. akár megnyúlt hullámként várakozáson felüli magasságokba törekszik. Silver láv jú!💰
29.5 lesz ez…ott a trendvonal, meg a kicsi 61.8 is meg egy ilyen volumen line is…ha az nem fogja meg, na akkor van szopacs. Certi ko-nál fog fordulni figyeljétek meg, persze szigorúan éjjel 2-kor
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)