Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 05. 09:56
Előzmény: #20718  Beze
Szép! Csatiban a 3. lépcső is kész, faltól falig. Ha fent lennénk, akkor tudnánk, hogy lefele következik! Most viszont felfelé kéne menni, ez mindig nehezebb.. hmm 
Legalább indulna el! :))
pakk01
pakk01 2024. 11. 05. 09:56
Előzmény: #20718  Beze
csak nehogy átváltson most egy csökkenő csatiba...
Beze
Beze 2024. 11. 05. 09:47
Előzmény: #20716  Beze
https://ibb.co/Hnv3DyB
Gyönyörű a napos chart, annyira fordulnia kéne 
Beze
Beze 2024. 11. 05. 09:37
Előzmény: #20713  Beze
Úgy látom ez a boliközép fogja 32.6-nál, ezt kéne áttörni hogy meginduljon 
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 05. 09:37
Előzmény: #20713  Beze
nálam az ilyen már gyanús..., gáz is így kezdte!
 "Ha nem tud emelkedni, akkor esni fog! "
Fordítva is igaz lehet persze, de kevésbé :)
Kivárás van.
 A nagy piacok kevésbé rángatóznak, a kicsiknél meg jön szivató ilyenkor. 
Colombo
Colombo 2024. 11. 05. 09:36
Jó reggelt mindenkinek!
Anya meleg vízben, boldogság sugárzik róla. 
Én reggel nyitásnak vettem Ricsit, TL 43-at, hígítanom kellett egy kicsit a meglévőkhöz.
Ha elesik a támasz, akkor veszek még lejjebb, de remélem kitart és most húzunk egy nagy zöld gyertyát. 
Az ezüsttel most nem foglalkozom, túl kockázatosnak érzem. 
Beze
Beze 2024. 11. 05. 09:23
Előzmény: #20711  farkasfu
https://ibb.co/0cFdTj1
Nagyon nehezen akar ez fordulni
Nedden
Nedden 2024. 11. 05. 09:14
https://ibb.co/7yBPBCs
.
Egy kis egyszerű TA.
 A Metatrader Ichimoku felhője milyen jól mutatja a támasz - ellenállás szintet.
Időkeret M5. ( tipikusan pedig nem a rövid időkertet szereti ez az indikátor.)
Viszont én szeretem skalpoláshoz mert sok információt elmond, gyorsan. RSI- vel kombinálom. Tehát több máson alapuló jelzővel, hogy megerősítsen.
Jellemzőn hajnalban működik jobban, biztos az ázsiai hatás miatt.
.
Érdemes megismerni, tesztelni! Kicsit bonyolultnak tűnik, de ez csak a látszat. 
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 05. 09:06
Előzmény: #20710  farkasfu
A kérdés az, hogy mi lesz holnap?? Merre megyünk? A pozíkat ma kéne felvenni hozzá...hmm
Azt mondják az okosok, hogy nagyon szoros eredmény lehet! Ez azt jelentené, hogy egyik nevet, a másik sír, ~50-50%! Viszont aki sír, az is reménykedik az újraszámolásban és egyik oldal sem dobja be a törölközőt az első napokban! Akkor pedig, egy emelkedés jöhet, legalább is az első napra! Ennyit jött ki a zsugorodott, tudatlan, agyamból. A többit majd meglátjuk... :)
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 05. 08:40
Előzmény: #20697  Beze
Igen nekünk talán jó lesz Trump, talán..:)
A piacok miatt nem aggódnék, abba az irányba kell majd állni. Ez nektek nem probléma.:)) 
randomly 2024. 11. 05. 08:35
NG: a kicsik nagyon visszavettek a lendületből, a 10-20k közötti COT-ról lementek 3-4k-ra ... https://finviz.com/futures_charts.ashx?t=NG&p=d
randomly 2024. 11. 05. 08:23
Előzmény: #20659  randomly
Ma reggelre ezt álmodta. ->
Hey there! Warren here, your friendly AI analyst from Investing.com. Let me break down what's happening with silver prices for you! Important: This analysis is for informational purposes only and should not be considered investment advice. Always conduct your own research before making investment decisions. Current Silver Market Snapshot 📊
  • Spot Price: $22.77 per ounce
  • Today's Change: -0.32%
  • Trading Range: $22.71 - $22.89
Technical Analysis 📈
  • Currently trading below both 50-day and 200-day moving averages
  • RSI (14) showing neutral momentum at 45.2
  • Immediate resistance at $23.00
  • Support level around $22.50
Market Context 🔍 Silver is experiencing some pressure due to:
  • Stronger U.S. dollar environment
  • Higher real interest rates
  • Industrial demand concerns
Price Drivers ⚖️ Bearish Factors:
  • Rising bond yields
  • Dollar strength
  • Reduced safe-haven demand
Bullish Factors:
  • Industrial demand from green energy sector
  • Physical investment demand
  • Supply constraints from major producing regions
Market Positioning 📊
  • Speculative positions showing net long but reduced from recent peaks
  • Physical ETF holdings relatively stable
  • Industrial demand maintaining steady baseline support
Short-term Outlook 🔮 The metal appears to be consolidating in its current range, with technical indicators suggesting a neutral-bearish bias in the immediate term. Watch for:
  • U.S. Federal Reserve policy signals
  • Dollar index movements
  • Industrial demand indicators
Remember: Precious metals can be volatile, and prices are influenced by multiple factors. Consider consulting with a financial advisor for personalized investment guidance. Want to explore more investment opportunities? Check out our ProPicks for AI-powered analysis across various assets.
Fibonacchi
Fibonacchi 2024. 11. 05. 07:36
Nedden
Nedden 2024. 11. 05. 04:49
https://www.xm.com/hu/research/markets/allNews/reuters/japans-nikkei-rebounds-from-sharp-losses-stocks-with-robust-outlooks-shine-53960374
.
Japán ma felpattant! - nincs ám rossz hangulat a tőzsdéken csak óvatosak a vevők.
Aztán ez is bármikor megváltozhat…..
Nedden
Nedden 2024. 11. 05. 04:46
https://www.xm.com/hu/research/markets/allNews/reuters/gold-sluggish-ahead-of-us-election-and-fed-meeting-53960362
.
“Aranynak emelkednie kell függetlenül attól ki kerül a Fehér Házba” - nézzük!
Nedden
Nedden 2024. 11. 05. 02:54
Nedden
Nedden 2024. 11. 05. 02:52
https://www.xm.com/hu/research/markets/allNews/reuters/oil-edges-down-ahead-of-us-election-china-npc-meeting-53960335
.
Ma csökken az olaj (eddig) de, tegnap az OPEC+ bejelentette nem változtat a kitermelésen már az idei évben. 
Pár napja növelni szerették volna mivel az alacsony olajár több OPEC+ országnak mar komoly állami bevételkiesést okozott. Az alacsony árat a mennyiséggel akarták kompenzálni.  ( de ehhez vevő is kell szerintem) 
Gyanítom ,mert nem minden OPEC+ kerekasztal megbeszélésen ülök ott :), hogy belső vita és kompromisszumok születtek.
Angola, Nigéria, Venezuela kimondottan nagy bajban van, de egyes arab országok is. 
Nedden
Nedden 2024. 11. 05. 02:41
Kedd és kezdik a tánc! Az USA elnökválasztás nem okozott nagy változásokat eddig. Ez már akár jó jel is lehet, egyszerűen úgy látom kivárnak a vevők. (Vagy mindenki lebetegedett és orvoshoz jár. :)) - erre egyébként van esély, a majomhimlő és a COVID is erősödik világszerte. Természetesen hozzánk ebből semmi nem fog begyűrűzni..
Tegnap a BET nem kezdte a hetet szépen, a Richter ennyi piros gyertyát is már régen látott sorozatban, holott jó hírek érkeztek.
Lássuk mi lesz ma:
.
Ázsia
1:30 Hong Kong ipari PMI növekedett - ez jó!
2:24 Kínai PMI de ez a szogáltatói 
4:30 Ausztrál kamatdóntes- nem várunk változást de AUD/JPY páromat zártam
.
Európa
7:45 Svájci munkanélküliségi adatok - jő lenne a frank stabil maradna így egy minimális növekedés belefér. Minden esetre CHF/JPY long páromat is zártam
Európa a délelőtt folyamán az építőipari PMI adatokat közli de nagy hatása nem lesz ma.
.
Amerika
Igen a főműsor
11:00 USA elnökválasztás - igazából én oldalazást várok , sok szakértő viszont nagy volatilitást. Indokom az végeredményig kivár a piac. A teljes szavazatok számlálása nem órák műve sőt napokba is telhet, de a fő eredmények hamarabb is megjelenhetnek.
14:30 USA Export import - élenkülés jó lenne
14:30 Kanadai Export import - nekem a CAD erősödés miatt érdekes
15:45 USA építőipari PMI - rv. piac hangulata miatt meghatározó
15:45 USA szogaltatói PMI - rv. piac hangulata miatt meghatározó jó lenne egy növekedés
16:00 ISM általi USA nem ipari PMI- a fent írt növekedés jó lenne
19:00 USA kötvény aukció - csókkenés jót tenne az aranynak
.
OTP Fóld Kincsei Alap meredeken esik - ez az év elég szerencsétlen számukra
Erste Arany Alap minimális visszaesésben , de emelkedő trendben van
.
Én tartom az index pozíciókat. Mivel leállítottam a devizapárokat mára így aranyból vettem igy hajnalban 2735 dolláron 0.2 lot mennyiséget. Persze stoppal védem. Stopom 2723.
.
Izgalmas nap lesz a mai! Érdemes figyelni lehet veszek Richtert is. BÉT nagyon diszkont áras, de minden annyit ér amennyit adnak érte.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek