Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Szép! Csatiban a 3. lépcső is kész, faltól falig. Ha fent lennénk, akkor tudnánk, hogy lefele következik! Most viszont felfelé kéne menni, ez mindig nehezebb.. hmm Legalább indulna el! :))
nálam az ilyen már gyanús..., gáz is így kezdte! "Ha nem tud emelkedni, akkor esni fog! " Fordítva is igaz lehet persze, de kevésbé :) Kivárás van. A nagy piacok kevésbé rángatóznak, a kicsiknél meg jön szivató ilyenkor.
Jó reggelt mindenkinek! Anya meleg vízben, boldogság sugárzik róla. Én reggel nyitásnak vettem Ricsit, TL 43-at, hígítanom kellett egy kicsit a meglévőkhöz. Ha elesik a támasz, akkor veszek még lejjebb, de remélem kitart és most húzunk egy nagy zöld gyertyát. Az ezüsttel most nem foglalkozom, túl kockázatosnak érzem.
https://ibb.co/7yBPBCs . Egy kis egyszerű TA. A Metatrader Ichimoku felhője milyen jól mutatja a támasz - ellenállás szintet. Időkeret M5. ( tipikusan pedig nem a rövid időkertet szereti ez az indikátor.) Viszont én szeretem skalpoláshoz mert sok információt elmond, gyorsan. RSI- vel kombinálom. Tehát több máson alapuló jelzővel, hogy megerősítsen. Jellemzőn hajnalban működik jobban, biztos az ázsiai hatás miatt. . Érdemes megismerni, tesztelni! Kicsit bonyolultnak tűnik, de ez csak a látszat.
A kérdés az, hogy mi lesz holnap?? Merre megyünk? A pozíkat ma kéne felvenni hozzá...hmm Azt mondják az okosok, hogy nagyon szoros eredmény lehet! Ez azt jelentené, hogy egyik nevet, a másik sír, ~50-50%! Viszont aki sír, az is reménykedik az újraszámolásban és egyik oldal sem dobja be a törölközőt az első napokban! Akkor pedig, egy emelkedés jöhet, legalább is az első napra! Ennyit jött ki a zsugorodott, tudatlan, agyamból. A többit majd meglátjuk... :)
Ma reggelre ezt álmodta. -> Hey there! Warren here, your friendly AI analyst from Investing.com. Let me break down what's happening with silver prices for you!
Important: This analysis is for informational purposes only and should not be considered investment advice. Always conduct your own research before making investment decisions.
Current Silver Market Snapshot 📊
Spot Price: $22.77 per ounce
Today's Change: -0.32%
Trading Range: $22.71 - $22.89
Technical Analysis 📈
Currently trading below both 50-day and 200-day moving averages
RSI (14) showing neutral momentum at 45.2
Immediate resistance at $23.00
Support level around $22.50
Market Context 🔍
Silver is experiencing some pressure due to:
Stronger U.S. dollar environment
Higher real interest rates
Industrial demand concerns
Price Drivers ⚖️
Bearish Factors:
Rising bond yields
Dollar strength
Reduced safe-haven demand
Bullish Factors:
Industrial demand from green energy sector
Physical investment demand
Supply constraints from major producing regions
Market Positioning 📊
Speculative positions showing net long but reduced from recent peaks
Physical ETF holdings relatively stable
Industrial demand maintaining steady baseline support
Short-term Outlook 🔮
The metal appears to be consolidating in its current range, with technical indicators suggesting a neutral-bearish bias in the immediate term. Watch for:
U.S. Federal Reserve policy signals
Dollar index movements
Industrial demand indicators
Remember: Precious metals can be volatile, and prices are influenced by multiple factors. Consider consulting with a financial advisor for personalized investment guidance.
Want to explore more investment opportunities? Check out our ProPicks for AI-powered analysis across various assets.
https://www.xm.com/hu/research/markets/allNews/reuters/oil-edges-down-ahead-of-us-election-china-npc-meeting-53960335 . Ma csökken az olaj (eddig) de, tegnap az OPEC+ bejelentette nem változtat a kitermelésen már az idei évben. Pár napja növelni szerették volna mivel az alacsony olajár több OPEC+ országnak mar komoly állami bevételkiesést okozott. Az alacsony árat a mennyiséggel akarták kompenzálni. ( de ehhez vevő is kell szerintem) Gyanítom ,mert nem minden OPEC+ kerekasztal megbeszélésen ülök ott :), hogy belső vita és kompromisszumok születtek. Angola, Nigéria, Venezuela kimondottan nagy bajban van, de egyes arab országok is.
Kedd és kezdik a tánc! Az USA elnökválasztás nem okozott nagy változásokat eddig. Ez már akár jó jel is lehet, egyszerűen úgy látom kivárnak a vevők. (Vagy mindenki lebetegedett és orvoshoz jár. :)) - erre egyébként van esély, a majomhimlő és a COVID is erősödik világszerte. Természetesen hozzánk ebből semmi nem fog begyűrűzni.. Tegnap a BET nem kezdte a hetet szépen, a Richter ennyi piros gyertyát is már régen látott sorozatban, holott jó hírek érkeztek. Lássuk mi lesz ma: . Ázsia 1:30 Hong Kong ipari PMI növekedett - ez jó! 2:24 Kínai PMI de ez a szogáltatói 4:30 Ausztrál kamatdóntes- nem várunk változást de AUD/JPY páromat zártam . Európa 7:45 Svájci munkanélküliségi adatok - jő lenne a frank stabil maradna így egy minimális növekedés belefér. Minden esetre CHF/JPY long páromat is zártam Európa a délelőtt folyamán az építőipari PMI adatokat közli de nagy hatása nem lesz ma. . Amerika Igen a főműsor 11:00 USA elnökválasztás - igazából én oldalazást várok , sok szakértő viszont nagy volatilitást. Indokom az végeredményig kivár a piac. A teljes szavazatok számlálása nem órák műve sőt napokba is telhet, de a fő eredmények hamarabb is megjelenhetnek. 14:30 USA Export import - élenkülés jó lenne 14:30 Kanadai Export import - nekem a CAD erősödés miatt érdekes 15:45 USA építőipari PMI - rv. piac hangulata miatt meghatározó 15:45 USA szogaltatói PMI - rv. piac hangulata miatt meghatározó jó lenne egy növekedés 16:00 ISM általi USA nem ipari PMI- a fent írt növekedés jó lenne 19:00 USA kötvény aukció - csókkenés jót tenne az aranynak . OTP Fóld Kincsei Alap meredeken esik - ez az év elég szerencsétlen számukra Erste Arany Alap minimális visszaesésben , de emelkedő trendben van . Én tartom az index pozíciókat. Mivel leállítottam a devizapárokat mára így aranyból vettem igy hajnalban 2735 dolláron 0.2 lot mennyiséget. Persze stoppal védem. Stopom 2723. . Izgalmas nap lesz a mai! Érdemes figyelni lehet veszek Richtert is. BÉT nagyon diszkont áras, de minden annyit ér amennyit adnak érte.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)