Topiknyitó: Portfolio 2010. 02. 18. 06:22

Ezt ígérik a pártjaink - melyik program a legjobb?  

Ugrás a cikkhez
Elkészült a Mit ígérnek? civil kezdeményezés az első munkájával, értékelte az eddig programmal megjelenő két párt, a Jobbik és Magyar Demokrata Fórum teljesítményét. Az eredmények nem szívderítők. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=128796
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 02. 23. 07:41
Az Mszp-és Mdf programja biztosan nagyon jó lehet, hiszen Mesterházy elképzelhetetlennek tartja , hogy Bokrossal vitatkozzon :))) Elvtársi nézetekről nem kell vitatkozni
Törölt felhasználó 2010. 02. 23. 03:04
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
5 miliót...nem 2 , nem tudom mit számoltam ki...
Törölt felhasználó 2010. 02. 23. 02:59
Előzmény: #57  jumbo2
Drop.

A globalizáció pontosan micsoda? Nem szeretnék a vitátokba beleszólni, de pontosan melyikőtök mit ért ez alatt? Ha jól veszem ki te mit értesz ez alatt, nos...a globalizáció ezt is elhozta nekünk pld. Nézd, meg érdemes. Nem hosszú. Ne felejtsd el, ennyi iq-val kb 2 millió forintnak megfelelő zsetont nyert a csaj. A te értelmezésedben a fennálló globalista világberendezkedés képtelen jutalmazni az értelmet, és nem jutalamazni az ostobaságot, sőt...pont az ellenkezőjét teszi.

Ez a tünet egyébként nem a jenkikre jellemző csak. Totális az elbutítás a földön, ilyesmi csakis egy globalizált világban lehetséges ilyen könnyen.

Itt van. Szerintem nézd meg. Tanulságos.

link
jumbo2 2010. 02. 23. 00:09
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
"A legutóbbi válság meg az amerikai bankok felelőtlen hitelezése miatt alakult ki. "

Kicsit félre vagy informálva.
Menjek végig a világ országain, hogy ki, hogyan járult hozzá a hitelválsághoz?

"A globalizmus helyett a lokalizmus a helyes út"
Nézz körül magad körül. Szinte mindent a globalizációtól kaptál.

Komolyan gondolod, hogy amikor adott az internet és az információ másodpercek alatt körbeér a világban, akkor nincsen jogosultsága a globalizációnak.
Komolyan gondolod, ha Kínában vagy az USA-ban feltalálnak egy új gyógyszert, akkor te azt megvonnád a magyar betegektől, mert nem akarsz globalizációt?

Szerintem nem tudod, miről beszélsz.

A technikai fejlődés hozta el a globalizációt.
jumbo2 2010. 02. 22. 23:59
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
Egyszer megválaszolhatnád már azt a kérdést, miért fórumozol politikai topikokban napi sok órát 12 éve?
Törölt felhasználó 2010. 02. 22. 23:50
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
"Dlph, minek ez? " Mert kérted, azért.

"Sokat fáradtál" - 3 perc alatt összedobtam, nekem ez nem fáradtság. Pláne ha udvariasnak kell lennem...azt nagyon szívesen megteszem ha kapok végre választ. De természetesen most sem kaptam.

"de megint feleslegesen" - rögtön gondoltam.

"Ezt az értelmetlenséget zárjuk le." - persze hogy az. Szeretnéd, ha az lenne. Megértem. De sajna nem az.

Ugyanis :
- hogy te bértopikoló vagy ( a neten töltöd a munkaidődet kormánypárti topikolással)

- hogy kommunista kommunikációs retorikát alkalmazol (amit csinálsz, arról azt állítod, a másik csinálja, és ezt elég sokszor leírod...gondolod ennyi elég, a sok birka elhiszi)

...ugyanis a valóság sosem értelmetlenség. (ezt nem neked írtam ide, ne foglalkozz vele)

Még egyszer : velem kapcsolatban csak olyat hazudj, amit nem tud a hülye is megcáfolni azonnal. Mert rossz fényt vet rád, hidd el.

Hogy más mit enged meg neked....ahogy látom nem keveset. De ez nem az én dolgom.

Gondolom sejted, csak arra voltam kíváncsi, hogy az élővilág gerincesei közé tartozol-e. Természetesen nem érdekel már a válaszod.

Tisztelettel fenti sorok is természetesen.Üdv.
Törölt felhasználó 2010. 02. 22. 23:22
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
Dlph, minek ez? Sokat fáradtál, de megint feleslegesen. Érdemi vita = megvitatunk egy adott témát. De te még mindig csak velem tudsz foglalkozni. De legalább megmosolyogtattál:) Ezt az értelmetlenséget zárjuk le. Tényleg.
Törölt felhasználó 2010. 02. 22. 23:22
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
nem jöttél még rá pénznyelő a portfolió munkatársa:)

Törölt felhasználó 2010. 02. 22. 23:17
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
Kedves pénznyelő ! Szeretve tisztelt internetes barátom.

Bocsásd meg nekem, amiért személyesen hozzád intézem szavaim. Igyekszem mindezt nem személyeskedve tenni, de nézd el nekem kérlek, hogy nincs gyakorlatom a személyesen neked címzett gondolataimat nem személyesen neked címezni. Természetesen nagybecsű szavaid méltóak arra kétségtelenül, hogy megfontolás tárgyává tegyem, és próbáljak úgy kommunikálni veled, hogy közben nem személyesen veled kommunikálok. Abbéli nb, személyed felé intézett kétségeimnek kívánok most hangot adni, melyek szomorúsággal töltenek el, hiszen tiszteletem és megbecsülésem mellett vagyok kénytelen eme kétségeket most itt felvázolni.
Averziónak helye nincs, tiszteletteljes kérdésem van csak több problémát illetően hozzád...engedd meg, hogy most itt ezeknek hangot is adjak.

Sietve leszögezem, hálás vagyok mindennemű válaszodért, az idődért amit arra áldoztál, hogy eme sorokat elolvasd, és az életedből elcsent pár percedet is nagyon köszönöm, sok elfoglaltságot és internetes csevegéseket lehetővé nem tévő alkotó munkahelyeden a főnököd rosszalló pillantásai ellenére is velem foglalkozol itt , egy internetes portálon, noha elfoglallt dolgozó ember vagy, akinek a munkahelyén a nem munkaköri elfoglaltságot munkaidőben nem tűrik.

Tisztelt barátom.

Dacára fentieknek te mégis naponta átlag 30-40 hozzászólás erejéig munkaidőben dacolsz széllel, viharral, hóval, vállalati vezérkarral, és hajlandó vagy szerény butuska kis személyemmel foglalkozni, rendre elolvasol minden politikai topikot, külön kikeresed azokat, melyek egy folyamatos még önkényesen meg nem szakított társalgás mentén folynak, és azokat rendre meg is válaszolod, sőt...kérdezel is....ez nem kis bátorságra vall. Manapság nehéz munkahelyet találni, és még nehezebb megtartani. Ennek ellenére 3 éve legalább szánsz napi 5-6 órát arra, hogy ezen a csevegőportálon (és más fórumokon is) a sok butuskát, köztük engem is, felvilágosíts mindarról, aminek megértése sem biztos hogy esélyes részemről, részünkről, nem hogy még akár csak elvi síkon az elfogadása.

Kedves barátom. Tudom, tudom...most sem az alkalom, sem a hely , sem az idő nem alkalamas arra, hogy drága nb. idődet tovább (ismét) raboljam. Ennek ellenére tisztelettel egy nagyon egyszerű kérdésem volna nekem, kis butuskának feléd. Kérlek ha teheted, és drága időd ezt még megengedi, akkor válaszolj erre. Ígérem ennél mostantól csak fontosabb ügyekben zavarlak, sőt... amire magam is rá tudok jönni, igyekszem tőled nem megkérdezni, így segítve elő, hogy munkahelyeden,munkaidődben a munkakörödtől ne vonjam el a figyelmedet, és ne kelljen internetes protálok együgyű kis szereplőivel foglalkoznod, amikor vára a munkád, az alkotás, a tevékenység, és annak reális és elvárható jövedelme is.

Kedves barátom : nem értem nb soraidat, melyeket a napokban voltál oly kedves, és felém intéztél. Ebben azt szögezted le egzaktul, hogy magam minden jobbikos topikban felbukkanok azonnal, és a jobbik nevű tömörülést védve hsz eket készítek.Többet naponta. Tettél nagybecsű célzást arra is, hogy mindezt tervszerűen teszem. Nem is zavarnálak kérdésemmel, ha nem volna fontos, és nem esetleges egészségügyi rendellenességeimet érintené szorosan. Ugyanis, és tisztelettel jegyzem meg ezt is, amikor kinézek az ablakomon, de ha kimegyek a kertbe vagy az utcára ahol fák vannak, azt tapasztalom, hogy azok rendre kivétel nélkül felfelé nőnek, az ég felé. Noha te, nagybecsű és tiszteletre méltó véleményformáló barátom szerint a fák lefelé nőnek. Ez egyértelműen sejtet komoly szemészeti - látvánnyal vagy azok értelmezésével - kapcsolatos rendellenességeket nálam.

Kedves barátom. Azt sikerült egyszerű megszámlálási módszerrel ugyanis tapasztalnom, hogy fenti nb állításod ellenkezőjét látom. Tehát azt látom, dacára annak, hogy kénytelen vagyok elfogadni valóságként azt amit te állítasz, tehát azt látom, hogy az elmúlt 3 hét alatt száznál is több, a jobbikot támadó hsz-edet olvastam, míg saját magam egyet sem írtam, ami a jobbikot védené.

Tisztelt barátom.

Valami nem stimmel. Ilyen komoly szemészeti rendellenességgel már magam nem tudok megbírkózni. Tudom, szívátültetés már lehetséges, tüdőlebenyt is tesznek be, vesét is, szemátültetésről nem hallottam még, de hagsúlyozom....ez semmit sem jelent. Nos, ezért voltam oly bátor hozzád folyamodni, tudsz ilyenről? Ha igen, kérlek segíts. Azt az immáron elviselhetetlen állapotot, hogy állításaiddal szemben én sosem a valóságot látom, már nem vagyok képes sokáig elviselni. Ha én megszámolok 100 jobbikot támadó hsz-edet , a sajátoméból közben nincs egy sem mely őket védené, ugyanakkor a valóság az, hogy pont fordítva van ez , ahogy voltál oly kedves ezt közölni velem, nos....itt komoly bajok vannak velem.

Kérem kedves barátomat, kérlek téged, ha tudsz olyanról, ahol esélyes a szem kicserélése egy olyanra, mely tényleg a valóságot látja, kérlek oszd meg ezt velem, megpróbálok majd gyűjteni is ha kell, rokonoktól ismerősöktől köclsönkéri, nem baj ha drága, csak jó legyen.

Ilyen szemmel, ami az általad közölt valósággal szemben sosem a valóságot látja, nem akarok tovább élni.

Nagybecsű válaszod előre is köszönöm, kérlek ne haragudj rám, amiért raboltam drága idődet, és elvonom a figyelmed mindennapi munkádtól, és ismét a főnököd háta mögött kell egy internetes fórumon egy ilyen kis csacskának válaszolnod, mint én vagyok.

Szűnni nem akaró megbecsüléssel fogadd legmélyebb baráti együttérzésem :

Dlph.
Törölt felhasználó 2010. 02. 22. 09:51
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
Dlph, ezentúl semmilyen személyeskedő hozzászólásodra nem reagálok. Majd ha írsz valamit érdemben, akkor arra fogok.
Törölt felhasználó 2010. 02. 21. 23:57
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
Pénznyelő akkor megint : azt állítottad, hogy ahol egy jobbikos propagandatopik felbukkan, ott én azonnal ott vagyok és védem őket. Hazudtál. A valóság pedig az (ellenőrizhető, ha most ebben a pillanatban ki nem törlöd a hsz-eidet) , hogy ahol egy jobbikos topik megjelenik, ott te is azonnal, és őket támadod.A valóságban neked míg 100 jobbikot támadó hsz-ed készül, addig nekem nulla őket dícsérő.

Vigyázz miket állítasz. Csak olyat hazudozz, amit nem lehet könnyedén és azonnal cáfolni. Csoda , hogy az elvtársaidon kívül szóbaáll itt valaki is veled.
Törölt felhasználó 2010. 02. 21. 22:12
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
A protekcionizmus eszközeivel: védővámok, importkvóták, adókedvezmények, állami intervenció az árupiacokon, különféle, importot gátló kormányzati intézkedések, a belgazdaság termelőit védő dömpingellenes rendelkezések.
"Sajnos" mivel EU tagok vagyunk, ezekkel már nem nagyon élhetünk.
Törölt felhasználó 2010. 02. 21. 22:10
"III.1.15. A multinacionális vállalkozások hazai jelenlétének újragondolása
Az elmúlt húsz év:
A multinacionális cégek az olcsó munkaerő és a felvásárlópiaci potenciál miatt betelepültek hazánkba, miközben
megjelenésükkel több szektorban kétszer annyi munkahelyet szüntettek meg, mint amennyit teremtettek.
A parlamenti pártok mindezt adókedvezményekkel, állami támogatásokkal, infrastrukturális hozzájárulásokkal
segítették elő.
A magyar tulajdonú termelői szektor a teljes ellehetetlenülés határán van, mert nem versenyképesek a hatalmas
előnnyel rajtoló multikkal szemben, melyek az alkalmazottak és beszállítók kizsákmányolása révén tudnak alacsonyabb
árat ajánlani a fogyasztóknak.
Eközben a multik adóbevételekhez történő hozzájárulása elenyésző, a keletkező hasznot számviteli trükkökkel eltüntetik
és kiviszik az országból.
A szebb jövő:
Az OECD-tagállamok (köztük Magyarország) által közösen elfogadott, a multinacionális vállalatok működésére tett
ajánlásokat hazánkban maximálisan érvényesíteni fogjuk, felhasználva más országok tapasztalatait az érdekérvényesítési
gyakorlat területén.
Az adózási és számviteli rendszerből kigyomláljuk a magyar gazdaság számára káros kiskapukat.
Egyidejűleg több területen történő intézkedéssorozattal versenyképessé tesszük a hazai vállalkozásokat, megszüntetjük
a gazdaság dualitását. Az esélyegyenlőség megteremtése miatt az országból esetleg kivonuló multinacionális vállalatok
helyét a versenyképessé tett magyar vállalkozások hónapokon belül betöltik.
16
III.1.16. Multinacionális vállalatokra vonatkozó adóváltozások
Az elmúlt húsz év:
A magyar gazdaság duális, kettős jellegét (amit a multinacionális cégek, illetve a magyar kis- és középvállalkozások
élesen eltérő helyzete és lehetőségei okoznak) tovább erősítik a magyar társasági adóra vonatkozó jogszabályokon keresztül
érvényesített kedvezmények, amelyeket kizárólag tőkeerős, jellemzően külföldi tulajdonban lévő nagyvállalatok tudnak
igénybe venni.
A jelenleg is hatályos jogszabályok lehetővé teszik, hogy hazánkban telephellyel rendelkező, off-shore jellegű cégek –
kihasználva Magyarország más országokkal kötött, kettős adóztatást elkerülő egyezményeit és a magyar adójogban tátongó
hézagokat – magyarországi vagy külföldi telephelyeik között olyan ügyleteket bonyolítsanak, amelynek valóságos gazdasági
tartalma nincs, egyetlen célja a magyar társaság adóalapjának erodálása, ezáltal a profit eltüntetése.
A szebb jövő:
Kiiktatjuk a magyar adójogszabályokban jelen lévő, burkoltan diszkriminatív, kizárólag a multik tevékenységét
elősegítő, a magyar vállalkozásokkal szemben versenyelőnyt biztosító jogszabályi rendelkezéseket.
Kizárólag a magas hozzáadott értékkel rendelkező és a több mint 50%-ban magyar beszállítótól származó árut feldolgozó,
termelő tevékenységet folytató cégeket fogjuk támogatni.
A közvetlenül, adófizetői pénzből juttatott állami támogatásokat, illetve adómentességet biztosító jogszabályokat
kiiktatjuk az adórendszerből.
Az adómegkerülésre lehetőséget adó kiskapuk megszüntetése érdekében felülvizsgáljuk a közvetett, társasági adóalap
módosítása által érvényesíthető kedvezményeket, mint például a tőzsdei ügyletek árfolyamnyereségére, a kapcsolt vállalkozások
közötti transzferek árazására, a jogdíjak, kamatok elszámolására, a holdingtevékenység végzésére vonatkozó
jogszabályokat.
Felszámoljuk a valóságos gazdasági tartalom nélküli, az off-shore jellegű cégekhez tartozó magyar társaságok adóalapjának
csökkentésére lehetőséget teremtő kiskapukat a jelenlegi adórendszerben és számviteli szabályozásban.
Ezzel együtt adókedvezménnyel ösztönözzük a megtermelt profit, illetve eredménytartalék egy részének hazai kijelölt
ágazatokba történő visszaforgatását."
Phylaxa 2010. 02. 21. 21:52
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Ha jól tudom az EU csatlakozáskor aláírtunk egy papírt miszerint nem támogathatjuk úgy a sajátjainkat mint ahogy a Franciák vagy a többiek teszik akik már bennt voltak. Nem tudom, hogy milyen határideje volt ennek, de talán, ha ugyanúgy támogathatnánk őket akkor már segítenénk is rajtuk. Ha valaki tud erről valamit akkor leírhatná. Ez nem lenne rossz kezdésnek.
Törölt felhasználó 2010. 02. 21. 21:16
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
Dlph, teljesen értelmetlen, amit írtál. Látszik, hogy megpróbáltál valamit reagálni a szövegemre, de nem ment anélkül, hogy ismét ne kizéárólag a személyemmel foglalkozzál. Ne foglalkozz a személyemel, én sem teszem a tiéddel. Érdembem beszélgessünk, vagy vitázzunk akármilyen témáról. A TÉMÁRÓL. Ne rólam. Én elfogadom, hogy neked nem megy, de akkor ne erőltesd a velem való kommunikációt. Oké?
Törölt felhasználó 2010. 02. 21. 21:05
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
szerintem nem sok köze van az it fejlődésének és az internetes technológia kifejlődésének a neoliberális pénzügyi és gazdasági modellhez

a linux pl pont ennek cáfolata:)
Törölt felhasználó 2010. 02. 21. 20:53
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
1.) Több milliárd forintért vettek magyar ügyfelek Lehman-kötvényeket, ők a bankház tavalyi csődjével minden fillérüket elbukták. Most pertársaságot alapítottak, mert úgy érzik, hogy a papírokat annak idején forgalmazó Citibank semmilyen érdemi megoldást nem javasolt az ügy rendezésére. Akit érdekel az ügy, az a következő linken olvashat róla:
link
2.) Az önfenntartó gazdaság számomra nem azt jelenti, hogy kizárunk minden külföldit a gazdaságból. De anyám ma osztrák tejet vett, ezért megmondtam a magamét! :) Komolyra fordítva a szót, szerény véleményem szerint ebből a globális gazdasági összefonódásból csak egy bábeli zűrzavar fogja felnyitni az emberek szemét.
Tegnap a Pennyben csak kínai fokhagymát kaptam. Közelebb nem terem fokhagyma, csak Ázsiában? Valami nagyon nem stimmel...
Törölt felhasználó 2010. 02. 20. 21:33
Előzmény: #41  loxo
Látod, pontosan erről beszélek. Nem a multik jelenlétével, hanem a szerepével van a gond. De a Jobbik programja nem ezt tartalmazza.
Törölt felhasználó 2010. 02. 20. 21:29
Sok igazat mondasz, azonban valami mindig félrecsúszik.
1) a befektetés mindig kockázattal jár, nyerni és veszíteni is lehet. Magyar bankok pedig nem adtak el másodlagos lezálogpiaci kötvényeket.
2) "A globalizmus helyett a lokalizmus a helyes út, az önfenntartó gazdaságoké a jövő. A helyi termelőket, vállalkozásokat kell támogatni a multik helyett. A magyar államnak kötelessége lenne megvédeni a hazai termelőket és termékeket." - Nem hinném, hogy az autarchia lenne a követendő út, ha így lenne, ma nem levelezhetnénk ezen a globális szerkezeten...
loxo 2010. 02. 20. 21:22
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
Megnéztem a linkeket, köszönöm. Továbbra is azt mondom, hogy nálunk az ország méretéhez képest, a lakosság lélekszámához mérten túlsúlyban vannak a multik. Korábban nem azt írtam, hogy a horvátoknál, vagy az osztrákoknál nincsenek üzletek-/hipermarketek/. Az általad belinkelt kimutatás szerint is a Tescoból a horvátoknál 1 db van, nálunk 149. Auchan, Cora nincs náluk. A Konzumból sokat láttam-ott szoktam vásárolni-, de erről meg úgytudom, hogy horvát tulajdon. Nálunk bárhova beengednek egy Tescót, akár kell, akár nem. Nem lakossági igényt elégít ki, mert azt már az ÁFÉSz, vagy a CBA, vagy egyéb magánbolt ellátta. Egyszerűen konkurenciát teremt, tönkre vágja a hazait, aztán majd árat emel. Arról nem beszélve, hogy némelyik olyan terméket árul amit nálunk nem ismernek. Esetenként csak az alacsony ár miatt veszik meg az emberek. Az osztrákoknál a hazai üzletekhez mérten szintén kisebb súllyal vannak jelen a külföldi multik. A linken feltüntetett üzletek közül sok az osztrák érdekeltségű. Lehet, hogy van néhány TESCO, Auchan vagy CORA, de nem olyan arányban mint itt. Nálunk túlvannak reprezentálva a multik. Megjegyzem a horvátoknál nemláttam ennyi kínai üzletet sem. Kínai árut igen, de azt horvát boltos árulta.
Törölt felhasználó 2010. 02. 20. 21:19
"A helyi termelőket, vállalkozásokat kell támogatni a multik helyett. A magyar államnak kötelessége lenne megvédeni a hazai termelőket és termékeket."

áruld el nekem lécci, hogy miből, hogyan kellene támogatni a hazai termelőket?

áruld el nekem, hogy hogyan kellene megvédeni a hazai termékeket és termelőket?
Törölt felhasználó 2010. 02. 20. 20:45
Előzmény: #34  jumbo2
A gazdasági érdekek globális síkon eltörlik a nemzeti határokat is. A Lehmann Brothers csődje által pár száz magyar több milliárd Ft kárt szenvedett. Nem csináltak mást, csak itthoni Citibankos fiókban vettek pár alacsony kockázatú kötvényt, 100%-osan tutira biztonságosat!!! Most meg futhatnak a pénzük után, egy garast sem látnak belőle soha az életben. Ha magyar állampapírt vettek volna, nem csak ők jártak volna jobban, hanem a magyar állam is, mivel kevesebb IMF hitelre lett volna szükségünk! :)
Az 1929-es válság strukturális/szerkezeti válság volt. A legutóbbi válság meg az amerikai bankok felelőtlen hitelezése miatt alakult ki.
A globalizmus helyett a lokalizmus a helyes út, az önfenntartó gazdaságoké a jövő. A helyi termelőket, vállalkozásokat kell támogatni a multik helyett. A magyar államnak kötelessége lenne megvédeni a hazai termelőket és termékeket.
ujonc 2010. 02. 20. 20:02
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
Szia!
Én elolvastam.
Jó sok ökörséget írtál! :- )
Törölt felhasználó 2010. 02. 20. 19:19
Előzmény: #36  loxo
link

link

csak ennyi bevásárlólüzpont van Horvátországban és Ausztriában. Egyébként mindenben igazad van, de ennek okát ne csupán a multikban keresd, hanem olvasd el, amit írtam.
loxo 2010. 02. 20. 18:10
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
Azért ne higgyük azt, hogy a multik nélkül éhen halnánk! Van európában jónéhány ország, ahol jól megvannak nélkülük! A Horvátoknál például nem láttam ennyi mocsok bevásárlót mint itt, mégis megvettem mindent! Az osztrákok is kulturáltabban csinálják mint itt. Munkám során sajnos kapcsolatba kerültem néhány "jó nevű" bevásárlóközponttal, hát gyalázat. A magyar beszállítókat porig alázzák, kintről meg megveszik a lejárt szavatosságú -egyébként ehető, mert kipróbáltam- termékeket. Csak ez nem publikus, mert, ha beakarták fenyíteni a céget, egyből külpolitikai-miniszteri szintű-gondok merültek fel! Ha ezt valaki védi és egyedüli üdvözítő megoldásnak állítja be, akkor az vagy tudatlan, vagy valóban bértolnok!
Törölt felhasználó 2010. 02. 20. 17:54
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Pénznyelő légy férfi egyszer már végre, foglalj már állást valamiben, ne mint egy házatlan csiga csak a csíkot húzd magad után és menekülj ha nem tetszik egy téma.

Azt állítottad, hogy én minden jobbikos topikban felbukkanok és védem őket. Ja és közben, előtte meg azóta is állandóan kikérsz magadnak mindent.

Mondd már hogy hazudtam bocsika...vagy valamit mondj. Tévedtem....mert nem te, hanem én csinálom azt, csak épp támadom őket....vagy mondj valamit végre, ami IGAZ IS.

Ennyi a lenne a feladat. Nehéz?
jumbo2 2010. 02. 20. 15:06
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
"Az elmúlt 1-2 évben tapasztalt világgazdasági válság is a globalizmus csődjét bizonyította"

Ezt magyarázd már el részletesen.

Nem fogom, hogy a világ hitelbuborékja hogyan függ össze a globalizációval.
A mostani válság valamennyire hasonlatosságokat mutat a '29-es válsággal (hitellufi), pedig akkor rohadtul nem volt globalizáció.
Sőt, a világtörténelemben már rengeteg hitellufiból és ingatlanválságból induló gazdasági válság volt. Most csupán annyi a különbség, hogy ez egyszerre következett be a világ összes országában, mivel a világ gazdaság egyre egységesebb.
De miért a globalizáció maga a felelős?
ujonc 2010. 02. 20. 13:53
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Pfffff...
Törölt felhasználó 2010. 02. 20. 12:43
Előzmény: #31  Phylaxa
Ha még nem olvastad, alant valamelyik linken elolvahatod. Jó mulatást!
Phylaxa 2010. 02. 20. 12:22
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
Én a 21-es hozzászólásra írd véleményed miatt kérdeztem meg. Nem tudom, hogy mi a véleménye a jobbiknak a multikról, de megnyugodtam, hogy te sem tartod súlyos hibának a multik hazai beszállításának erősítését. Ezzel akkor rendben is vagyunk. :)
Törölt felhasználó 2010. 02. 20. 12:01
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
lehet, hogy inkább a klónozással kapcsolatos topicocba kellene írogatnod :-))
Törölt felhasználó 2010. 02. 20. 12:00
Előzmény: #26  Phylaxa
A program egésze a topic tárgya, amelyre írtam a választ. Ebből a multik egyetlen, kiragadott példa, amelynek több vetülete van. A multik azért (is) tudják megtenni, hogy szemérmetlen árakon vásárolnak, mert a termelőknek ez kényelmes. Ez akkor is így van, ha közben teli szájjal szidják a multikat. Ugyanakkor nem tudnak racionálisan termelni, tevékenységük is kimerül a termelésben. Nem szervezik tovább a tevékenységüket, nem fognak össze az értékesítés érdekében, pedig akkor nagyságrendekkel nagyobb eredményeket érhetnének el. A szervezkedéstől való arisztokratikus elzárkózás mellett persze szükséges lenne ennek segítése az állam részéről is, de nem pénzzel, mert csupán a pénz elkényelmesít, elvárásokat hoz létre. Az államnak az lenne a feladata, hogy a szervezkedés feltételeit megteremtse, kedvezményekkel támogassa.

Nagyon egyszerű és felületi kezelés, hogy "ki a multikkal", de ha nem teszel a helyébe semmi mást, legalább azzal egyenértékűt, akkor nem javítasz semmit, hanem rontasz a helyzeten. Márpedig a Jobbik elmefuttatása pontosan ilyen.
Törölt felhasználó 2010. 02. 20. 09:32
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Dlph, megmondtam, ha csak személyeskedni tudsz velem kapcsolatban, akkor kár fáradnod. Most is kár volt.
Törölt felhasználó 2010. 02. 20. 06:21
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Te pénznyelő szerinted milyen színű tollak vannak a hátamon? Olyan színesek mint egy madagaszkári papagájnak, vagy sötétfekete komor semmilyen, mint mondjuk a téli reggeleken csapatokba verődött táplálékot kereső hollóké?

Mert hogy tollas az én hátam szerinted, és te madárnak nézel engem az tuti.

Amióta nemes egyszerűséggel közölted velem, hogy ahol egy jobbikos propagandőr megjelenik, ott azonnal én is ott vagyok, és ezt te észrevetted, azóta olvasgatom sokkal rendszeresebben ezeket a jobbikoló propagandistákat. De csak abból az egyszerű célból, hogy vajon hány elmés és elmét nélkülöző bejegyzésed jelenik meg az ilyen topikokban. És hány nekem.

Képzeld : jelen pillanatban az állás : 100 : 1 a javadra.

Amíg te 100 hsz-t ledarálsz, (de legalább érvelnél öregem...) , addig én az elmúlt 3 hétben egyet.

Ennyit ismét rólad pénznyelő.

Egy fizetett bértopikoló vagy. A vakok , a hülyék, meg a veszélyesen naivak értelemszerűen nem látják ezt.

Válaszod : "erre személyeskedésre nem válaszolok, ez rám jellemző, és különben is, kikéred magadnak az alaptalan rágalmaimat." - ismerlek.

Kihagyhatod, ne fáradj, Hanem nidda milyen elméseket bírsz írni :

"Valóban, a Jobbik programjának értékeléséhez elég szimplán csak gondolkodni. Sajnos ez is nagy kihívás sokaknak:) "

Na most fordítsuk csak meg :

"Valóban, az MSZP és az MDF programjának értékeléséhez elég szimplán csak gondolkodni. Sajnos ez is nagy kihívás sokaknak:) "

Ha valaki ezt írja, ezerrel mész neki. Napokig, ha kell hetekig üldözöd, kérdezgeted , ha válaszol azt nem érted, tovább kérdezgeted....ect.ect.

Vicc ez az egész. De kiknek is találták ezt ki? Ilyen hülye már ez a nép? Ezekből a topikokból fog elmenni szavazni?

Ps : ez a manci nagyon emlékeztet valakire...majd rájövök kinek a klónja.:)
Phylaxa 2010. 02. 19. 21:35
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
A 21-es hozzászólás egy konkrét problémáról szólt. Az erre adott válaszod:

"Az a baj, hogy nem látod, hogy összefüggéstelen, zagyva, a problémák felszínén maradó, azokat félrekezelő "programmal" állasz szemben. Még inkább populista, mint a fityiszé, azt ígéri mindenkinek, amit hallani akar, aronban megvalósíthatatlan, vagy ha megvalósulna, tragikus következményekkel járna. És te bedőlsz ezeknek, sőt, hasraesel előtte. Gondolkozz, mielőtt behódolsz! Szerintem mindenki a hazai érdekekért van, de a hazai minőségért."

Ezért kérdeztem rá, hogy konkrétan ha megvalósulna a multik hazai beszállítása (amiről a 21-es hozzászólás szól), akkor mi is lenne ebben a tragikus? Remélem, hogy mostmár nyelvtanilag is érthető. :)
Törölt felhasználó 2010. 02. 19. 21:00
Előzmény: #24  Phylaxa
nyelvtanilag nem érthető, mi a kérdésed.
Phylaxa 2010. 02. 19. 20:22
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Konkrétan a "hazai beszállítókat használó multik" miért is jár súlyos következményekkel? Kérlek konkrétan írd le, ha tudod! Csak ezt az egy problámakört. Semmi mást.
Törölt felhasználó 2010. 02. 19. 20:05
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Az a baj, hogy nem látod, hogy összefüggéstelen, zagyva, a problémák felszínén maradó, azokat félrekezelő "programmal" állasz szemben. Még inkább populista, mint a fityiszé, azt ígéri mindenkinek, amit hallani akar, aronban megvalósíthatatlan, vagy ha megvalósulna, tragikus következményekkel járna. És te bedőlsz ezeknek, sőt, hasraesel előtte. Gondolkozz, mielőtt behódolsz! Szerintem mindenki a hazai érdekekért van, de a hazai minőségért. Önmagában a hazai szemét nem érték, ahhoz kell a tehetség, hogy megtanítsd az eszkimót halászni...
Törölt felhasználó 2010. 02. 19. 19:55
Előzmény: #19  ujonc
"Azt gondolom elég sok tragikus perced (napod, éved) lehetett mostanában!"

Így van, mindig szenvedek, ha a te hozzászólásaidat olvasom. Sajnos sohasem találkozom benne érdemi érvekkel, ez zavar igazán!
Törölt felhasználó 2010. 02. 19. 08:43
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
Manci007! Inkább te vagy egy tragédia, mert "vak" vagy! Miért lenne tragédia, hogy a Jobbik támogatja azokat a multikat akik nagy részben hazai céget választanak beszállítónak, és visszaakarja szorítani azokat a multikat akik a hazai kis és középvállalkozók, mezőgazdasági termelők ellehetetlenítésében játszanak döntő szerepet? Ezt most ha nem fogod fel, akkor megbocsátható, van ilyen, csak ne menj el szavazni. Ha felfogod, de ellene vagy a hazai érdekeknek, akkor nem tudom melyik ország vagy nép érdekeit képviseled...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek