„Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés.” csak 2008-ban 4x emeltek!!! jan.: 5% ápr.: 5,8% júl.: 9,9% okt:. 6,5% elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon! Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.
A kormány 2009. március 13-án nyújtotta be az Országgyűlésnek a T/9180
számú törvényjavaslatot „A társadalombiztosítási nyugdíjellátásról szóló
1997. évi LXXXI. törvény módosításáról". A törvényjavaslat indoklásában a kormány beismerte, hogy a 13. havi
nyugdíj a jövőben nyugdíjba vonuló generációk számára, mint ígéret, nem
tartható fenn A parlament honlapján pedig megtalálható a 2009. május 11-i névszerinti szavazás eredménye. 13. havi nyugdíj megszűntetéséről szóló javaslatot megszavazta többek közt : Botka László, Gőgös Zoltán, Gyurcsány Ferenc, Korózs Lajos, Molnár
Gyula, Szanyi Tibor, Varju László. De az SZDSZ is együtt szavazott az
MSZP-frakcióval, köztük Magyar Bálint. a DK közleményben reagált, miszerint „Gyurcsány Ferenc nem vette el a 13. havi nyugdíjat. hazudnak kormányban, ellenzékben hazudnak éjjel-nappal
a szájlélegző többség nem tudja, mi az a liberalizmus ezek a moszkoviták kikiáltották szitokszónak holott ők aztán igazán libsik eleve ez a szó is szánalmas na mindegy itt is fröcsögnek pedig a liberalizmus egyik vívmánya a szólásszabadság, amit itt gyakorolnak veszettül hát ilyenek ezek a moszkovita libsik
Vitray főleg a saját hőskora és a jelen újságírása közti változásokról beszél, de kérdezik a média egyre súlyosabb átpolitizálódásáról és a közéletről is. Nem megy bele nagyon erős mondásokba, de azért nem is fordul el a kérdésektől. Elmondja például, hogy egykori színműs tanítványa, Marsi Anikó kikérte a véleményét, mielőtt a TV2-höz ment. , "Eljött hozzám, hogy megkérdezze, mit szólok hozzá. Igaz addigra már megvolt az aláírt szerződése, de ha előbb jön, akkor is azt mondtam volna, amit egyébként is: vállalja mindaddig, amíg nem ütközik lelkiismeretével." Megkérdezték, mit gondol arról, hogy kormánypárt portálok listázzák és "Soros-bérencnek" cimkéznek kritikus újságírókat: , "Botrányos. (...) Ki az, aki veszi a bátorságot, hogy eldöntse, kit hova soroljon?" És a beszélgetés végén szóba kerül a Soros Györgyöt bűnbakként kikiáltó új kormányzati kampány és annak antiszemitizmusa is: , "- Egyszer régen még óraaadó voltam a Színművészeti Főiskolán, egy riport agresszív kérdezője kapcsán azt találtam mondani, hogy aki a mi mesterségünkben felülkerekedik, az alulmarad. Az ön kérdésére is ugyanez vonatkozik: előbb-utóbb visszájára fordulhat, ha valakire ilyen tömegével öntik a vádakat." ,, , - Tehát antiszemita a Soros-plakát? - Én olyan öreg vagyok, hogy emlékszem a nyilasidők plakátjaira is: játék ez a tűzzel." Vitray az őcsényi esetet "rémületesnek" tartja, és szerinte nem a média hitette el az emberekkel, hogy valakik migránsokat akarnak a "nyakukba küldeni", hanem a politika.
Ez is Magyarország...