Topiknyitó: Törölt felhasználó 2016. 08. 01. 10:06

Ez is Európa  

Keresztény miséken emlékeztek a meggyilkolt papra a francia és olasz muszlimokKedden reggel két, késekkel felfegyverzett ISIS-es terrorista ejtett túszul hat embert egy francia templomban, köztük a 86 éves Jacques Hamel atyát. Őt térdre kényszerítették, majd elvágták a torkát, ráadásul videókat is készítettek az esetről.Mise Rómában

A terrortámadás megrázta Franciaországot, és az ország muszlim közösségei élesen elítélték a merényletet. Szolidaritásukat kimutatva, rengeteg francia muszlim ment el a hétvégén keresztény misékre, hogy ők is leróják tiszteletüket a meggyilkolt idős pap előtt.

Európa több nagyvárosában is hasonló gesztusokat tettek a muszlim közösségek vezetői, Rómában a helyi imámot még a miséző pap is kihívta maga mellé az oltárhoz. (BBC)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ kedd, 16:10
#135
A lengyel belbiztonsági ügynökség (ABW) elfogott egy ukrán férfit, aki állítólag merényletet tervezett egy bevásárlóközpont vásárlói ellen – írja az MTI. Az erről szóló közleményt a hírszerzési szolgálatok munkájának összehangolásáért felelős varsói minisztérium szóvivője adta ki kedden.A PAP lengyel hírügynökség a szóvivőre hivatkozva arról is tájékoztatott, hogy az iszlám hitre áttért férfit még december 4-én őrizetbe vették. Az ukrán férfi állítólag a kelet-lengyelországi Pulawy városában akart robbantani egy autóba rejtett bombával. Az ABW szerint a férfi az utóbbi hetekben egyre inkább radikalizálódott, és kapcsolatot keresett csecsen és tádzsik radikális iszlamista körökkel Varsóban. Úgy tudni, merényletterveiről munkatársainak és ismerőseinek is beszélt.A VIZSGÁLÓBÍRÓ HÁROM HÓNAPOS VIZSGÁLATI FOGSÁGOT RENDELT EL A GYANÚSÍTOTTAL SZEMBEN.
pampa 2019. 07. 19. 10:46
Előzmény: #132  _Macika_
#133
szerintem pedig pont fordítva van!
minél fejlettebb egy ország annál "nagyobb" az ökológiai lábnyoma!
lehet, hogy ez a nyom nem nála keletkezik.... de ő az okozója!
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 12. 13:28
#131
euler
euler 2018. 09. 30. 16:46
Előzmény: #128  euler
#129

"...jól ismeri a magyar kormányfőt, „találkoztunk többször, az otthonában is jártam”. Legutóbbi budapesti látogatásakor, amikor a budapesti díszpolgári címet vehette át, Lázár János azt mondta róla: Lech Wałęsa „Kelet-Közép-Európa megtestesült lelkiismerete”
A többi a cikkben:
https://index.hu/belfold/2017/11/30/lech_walesa_orbanek_nem_epiteni_akarnak_hanem_rombolni/
euler
euler 2018. 09. 30. 15:14
#128
_Macika_
_Macika_ 2018. 09. 24. 13:17
#126
Mit tanácsolna azoknak a politikusoknak, akik a menekültellenes és nacionalista érzelmek növekvő hullámát a saját politikai hasznukra szeretnék felhasználni? Létezik olyan jövő, ahol a nemzetállamok zártan működnek, de képesek megoldani az emberiséget fenyegető nagy problémákat?
-
Először is megkérdezném tőlük, hogy szerintük az emberiségnek kellene-e irányítani a világot. A nacionalistáknak sokat beszélnek arról, hogyan irányítsák a saját országukat, de semmilyen látható tervük nincs arra, hogyan kellene irányítani az egész világot.
Néhány nacionalista abban bízik, hogy a világ sok zárt, de barátságos erődítményből áll. Minden nemzeti erődítmény megőrzi majd a saját érdekeit és identitását, de az erődök ennek ellenére képesek lesznek békésen kereskedni és együttműködni. Nem lesz bevándorlás, multikulturalizmus, globális elit – ahogy globális háború sem. A probléma ezzel az elképzeléssel az, hogy a védett erődök ritkán barátságosak. A múltban minden próbálkozás, amely felosztotta volna a világot jól elválasztott nemzetekre, háborúba és népirtásba torkollt.
Például a többnemzetiségű Habsburg-birodalom összeomlása után Közép-Kelet-Európa népei – magyarok, lengyelek, románok, szerbek, horvátok, satöbbi – lehetetlennek találták, hogy megállapodjanak abban, hol fussanak a nemzetek közötti határok. Hol legyen például Magyarország és Románia között a határvonal, és mi legyen a nemzeti kisebbségekkel. Bizonyos közös értékek és globális szervezetek nélkül rivális nemzetek nem tudnak megegyezni a közös szabályokról.
Más nacionalisták pont ezért választják az ennél is szélsőségesebb álláspontot, és azt mondják, nincs is szükség globális szabályokra. A saját nemzetüknek csak a saját érdekeivel kell foglalkoznia, és nem szabad, hogy bármilyen kötelezettsége legyen a világ többi része felé. Az erődnek fel kell húznia a függőhidat és kiküldeni az őrőket a falakra, a világ maradéka pedig mehet a pokolba. Ez a nihilista álláspont nonszensz. Egyetlen modern gazdaság sem tud túlélni a globális kereskedelmi hálózat nélkül.
Még ennél is fontosabb, hogy akár tetszik, akár nem, az emberiség jelenleg három olyan közös probléma előtt áll, amelyek viccet csinálnak a nemzeti határokból és csak globális együttműködéssel lehet őket megoldani.
Törölt felhasználó 2018. 08. 17. 13:52
#125
Megegyezett a menekültekről Görögország és Németország
.
Eleonore Petermann belügyi szóvivő Berlinben bejelentette, hogy elvi egyetértés alakult ki a görögöknél regisztrált, de a német határon feltartóztatott menedékkérők visszaküldéséről, írja az MTI. A szóvivő szerint már megegyeztek a tervezet szövegéről, és csak egyetlen levélváltás van hátra a megállapodásig.
https://index.hu/kulfold/2018/08/17/megegyezett_a_menekultekrol_gorogorszag_es_nemetorszag/
Törölt felhasználó 2018. 07. 19. 16:22
#124
Kilencezer euró pénzbüntetést kell fizetnie egy német blognak, mert márciusban azt az álhírt kezdte terjeszteni, hogy "apokaliptikus méretű" terrortámadás történt Mannheimben - jelentette csütörtökön a n-tv német hírtelevízió.A Rheinneckarblog 136 halottról és ötven támadóról számolt be, valamint azt írta, hogy a rendőrség hírzárlatot rendelt el. Mindebből egy szó sem volt igaz.A TERRORTÁMADÁS SOHA NEM TÖRTÉNT MEG.A mannheimi rendőrség közölte, hogy kitalációról van szó. "A leírt tényállás nem valós" - hangsúlyozta már akkor a hatóság.A pénzbírság kiszabását az ügyészség kezdeményezte, mert úgy ítélték meg, hogy ez a "fake news" megzavarta a köznyugalmat. A talmi terrortámadásról szóló blogbejegyzést több mint húszezren nyitották meg, az ügyészek szerint pedig a szöveg valóságszerű és megtévesztő, mert derül ki belőle, hogy kitaláció.A Rheinneckarblog üzemeltetője Hardy Prothman fellebbezni akar a döntés ellen.
Vazsmegyei 2018. 07. 18. 13:14
Előzmény: #122  Törölt felhasználó
#123
Ideje volt elhagynia a politikai pályát! Nem lesz elég a számára három pszichiáter sem, hogy kigyógyítsák pszichés kábulatából! Nem véletlenül hívták vissza! Kezd helyreállni a világ rendje!
Törölt felhasználó 2018. 07. 16. 09:24
#121
A skandináv országok állnak a legközelebb ahhoz, hogy teljesen készpénzmentessé tegyék a gazdaságukat, ami a gyakorlatban kb. 70-30 százalékos arányt jelent az elektronikus tranzakciók javára. Ez többek között annak köszönhető, hogy a helyi bankok egy azonnali elszámolással működő mobilfizetési rendszert vezettek be (Swish Svédországban, Vipps Norvégiában, MobilePay Dániában).
.
Az egyik ilyen mobilfizetési megoldás technológiai szállítójának vezérével, az Aukát vezető Daniel Döderleinnal készített interjúnkat itt olvashatja.
.
Most a skandináv bankok egy újabb fontos lépést tehetnek a készpénzmentes gazdaság felé: nemzetközi mobilfizetési rendszert építenek.
.
A négy országban (Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország) élő 27 millió emberre utalva P27 névre keresztelt programban az újdonság a nemzetköziségben keresendő, ugyanis míg belföldi fizetéseknél működnek már ilyen rendszerek, addig nemzetközi szinten kevés mobilfizetési ökoszisztéma létezik. A kártyás mobilfizetési megoldások ilyenek, de ezek hátránya, hogy nem azonnali elszámolással működnek és érintéses kártyás infrastruktúrára van szükség az elfogadásukhoz.
.
A projektben részt vevő bankok bíznak abban, hogy az általuk tervezett rendszert akár európai többi országára is kibővíthetik a későbbiekben. Jelenleg beszállítókkal tárgyalnak a rendszerről, az első tranzakciókat 2019-ben hajthatják végre majd az ügyfelek.
Törölt felhasználó 2018. 06. 29. 08:30
#120
peter_s 2018. 06. 27. 08:43
Előzmény: #118  Törölt felhasználó
#119
Ott rohadjanak meg! A csodálatos Európai Unió miatt szívnak most a kisbefektetők - egyelőre az Interactive Brokers ügyfelei - a PRIIP (Packaged Retail and Insurance-based Investment Products) miatt. Nem tudunk amerikai ETF-eket vásárolni. Ezenfelül csomó amerikai brókercégnél nem lehet számlánk az EU hülye szabályai miatt. Egyre jobban korlátoznak bennünket. A szemét EP politikusok meg hazaviszik az EU bérátlag 700%-át és sikerült elsikálniuk az Európai Bizottság tagjainak korrupciós ügyeit, miszerint 2 millió euró kenőpénzt kaptak Azerbajdzsántól, ráadásul úgy veszik fel a költségtérítést a legtöbben, hogy be sem járnak az ülésekre. 
Nem tudom miért tapsolnak ennek olyan sokan Mo-n, de nyugaton már kezd tele lenni mindenkinek a hócipője az egész Európai Unióval.
Törölt felhasználó 2018. 06. 27. 08:22
#118
Törölt felhasználó 2018. 06. 22. 08:47
#117
Törölt felhasználó 2018. 06. 19. 14:51
#116
Levetették a rasszizmusellenes kitűzőt a bejáratná
lEgy fotós kolléga mesélte az imént, úgy érkezett a Szpartak-stadionhoz, hogy a táskáján volt egy rasszizmus-ellenes kitűző, ami úgy nézett ki, hogy elég egyértelműen át volt rajta húzva Hitler arcképe, tehát náci ereklyének aligha tűnhetett. 
De amint a biztonságiak kiszúrták, közölték vele, hogy ezzel nem mehet be a stadionba. Felajánlotta, hogy elteszi, viszont ragaszkodtak hozzá, hogy dobja el. Értetlenkedett egy sort, de aztán inkább eldobta, mert dolgozni akar. "Ez Oroszország" - tette hozzá. 
Valószínűleg inkább arról lehetett szó, hogy bármilyen formában Hitlert ábrázoló kitűzőt vagy tárgyat nem lehet bevinni
Törölt felhasználó 2018. 06. 07. 08:44
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
#115
Soha egyetlen spanyol kormányban sem volt annyi női miniszter, mint a szocialista Pedro Sánchez szerdán megalakult kabinetjében. A korábbi 13 helyett 17 tárca lett, ebből 11-et vezetnek nők. Érdekesség, hogy minden gazdasági vonatkozású minisztériumot nő vezet.„Ez egy kifjezetten Európa-párti kormány. Európa az új hazánk, a hely, ahol erősebbé kell tennünk magunkat, hogy hatékony válaszokat adhassunk a minket, mint országot érő kihívásokra. Az új kormány Spanyolország modernizációjának, a növekedés elősegítésének céljából alakult. Mindezt fenntartható módon akarjuk véghezvinni, újjáépítve az elmúlt években sokat sérült társadalmi és területi egységet, újraélesztve országunk közösségi életét” - fogalmazott Pedro Sánchez.Az új spanyol kormányt feministának is tartják, és ezt a kormányfő is vállalja. A miniszterelnök helyettese, Carmen Calvo például az újra létrehozott egyenlőségi minisztériumot vezeti majd.A külügyekért az Európai Parlament volt elnöke, a katalán Josep Borrell felel. Az Európa-párti politikus többször felszólalt a katalán függetlenség ellen.Az új spanyol kormány egyik legérdekesebb tagja Pedro Duque, az első spanyol űrhajós, aki a tudományos, innovációs és felsőoktatási minisztériumot vezeti majd. Az 55 éves volt asztronauta utoljára 2003-ban járt az űrben, amikor a Nemzetközi Űrállomáson dolgozott.
Törölt felhasználó 2018. 05. 31. 09:20
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
#114
Törölt felhasználó 2018. 04. 27. 10:49
#112
Törölt felhasználó 2018. 04. 19. 14:54
#111
A varsói gettó felkelőire emlékeztek
---------------------------------------------------------
2A lengyel államfő hangsúlyozta: "a gettófelkelés résztvevői méltóságukért, szabadságukért, de Lengyelországért is meghaltak.
A katolikusoknak és a zsidóknak, a lengyeleknek és az amerikaiaknak össze kell fogniuk "a mai elnyomók" ellen - hangsúlyozta a Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald Lauder csütörtökön Varsóban, a gettófelkelés 75. évfordulója alkalmából rendezett központi megemlékezésen.
--
Az amerikai állampolgárságú Lauder a gettófelkelés résztvevői mellett a második világháborús lengyel ellenállókat, valamint a lengyelországi zsidómentőket méltatta. Megjegyezte ugyanakkor: "akadtak olyanok is, egész Európában, itt is, Lengyelországban, akik becsapták a zsidó családokat, elárulták őket". "Arra kell összpontosítani, ami összeköt minket" - szorgalmazta, aláhúzva: "bár a nácikat legyőzték, az elnyomók nem tűntek el".
---
Előtte Andrzej Duda lengyel államfő kiemelte: a gettófelkelés résztvevői "méltóságukért, szabadságukért, de Lengyelországért is meghaltak, hiszen lengyel állampolgárok voltak". A lengyelek akkori zsidómentő törekvései kapcsán az elnök elmondta: aki ma arról beszél, hogy a lengyel állam felelős a holokausztért, "szétmossa a zsidók gyilkosainak, a náci németeknek a felelősségét".
daxlisgyuszi
daxlisgyuszi 2018. 03. 28. 16:19
Előzmény: #107  pampa
#110
Vazsmegyei 2018. 03. 28. 14:26
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
#109
Nem is tudtam, hogy van a NATOnak is "biológiai" fegyvere a válaszcsapásra!  Csak ne használja, mert olyan lesz az is mint az orosz "támadás"! Kihathat az egész világmindenségre!
pampa 2018. 03. 26. 17:50
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
#107
"Ötszáznál is több katolikus templomot számoltak fel Németországban az ezredforduló óta egy pénteken ismertetett felmérés szerint.A katholisch.de katolikus hírportál valamennyi egyházmegyéből kért adatokat a bezárt, eladott, vallási használatból kivont de egyházi tulajdonban megtartott és a lebontott templomok és kápolnák számának alakulásáról. Két püspökség nem tudott adatokkal szolgálni, de így is biztos, hogy legalább 500 templom működését szüntették be az ezredforduló óta paphiány, pénzhiány vagy a helyi hívő közösség felmorzsolódása miatt."
Törölt felhasználó 2018. 03. 26. 17:44
#106
pampa 2018. 03. 26. 17:36
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
#105
"Az izraeli biztonsági erők már több szélsőséges palesztin vezetővel végeztek célzott támadás során, de most fordult elő először, hogy ezt szíriai területen tették."
.
Az USA ezért izraeli diplomatákat is ki fog utasítani?
Törölt felhasználó 2018. 03. 26. 17:28
#104
Vazsmegyei 2018. 02. 20. 12:33
Előzmény: #102  Törölt felhasználó
#103
Nem lehet olvasni! Adj egy másik linket légyszíves!
Törölt felhasználó 2018. 02. 20. 12:20
#102
Törölt felhasználó 2018. 02. 20. 09:22
Törölt hozzászólás
#101

Topik gazda

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek