12 éve kereskedem ,mit szólnál egy nyílt versenyhez,mindenki beírja előre a nyitott pozícióit"természetesen stop szinttel" és azt is amikor lezárta ha a célár előtt zár ,az nyert aki mondjuk két hét alatt a legnagyobb kockázat hozamot hozta :) hullámelméletben nem mélyedtem el,mert láttam ,hogy hamis út a követői teljesítményén keresztül. Vitatkozni nem szeretek,mert semmi értelme,versenyezni igen,mert ott már a teljesítmény számít és nem az,hogy ki mit mond.
Az Ewiről meg a hullámelméletről,eszembe jut a homeopátia,mint jelenség. A recept egyszerű,vegyél 50 % igazságot majd azt keverd misztikus maszlaggal,hogy többnek látszón mint bármi előtte,és bőven elég ha 50 % ban működőképes, amit az 50 % valóság tartalom müködtet,arra persze ügyelj ,hogy a nagy baklövéseidet ne propagáld a telitalálataidat meg reklámozd,így már hiteles guruvá is váltál az összes laikus szemében...........................
Eddig tökéletes a háromszöges scenario: megvolt a pici fel kör 1.1062 fölé (1.1067), majd lefordult. A képemnél maradva jelenleg elsődleges értelmezés, hogy a zajló lefelé kör 1.103x körül véget ér és onnan ismét visszajövünk legalább 1.1057 körülig.
Egyelőre opció, hogy nem áll meg 1.103x körül, de számolni kell ezzel is. Ha letöri, 1.1013 a következő kihívás. Ezt is letörve már valószínű, hogy 1.10 alatti lesz a végső célár, ideális esetben 1.0945.
Az EWI elfogultan extrém bullish az Euro vonatkozásában, ezért mutatom az alternatívát és a kapcsolódó kulcsszinteket, amelyhez jelenleg köthető a valószínűbb elmozdulás (az EWI értelmezése a bal sarokban lent).
Nagyobb emelkedést 1.1109 törése triggerel csak, alatta maradva a jobb képen mutatom a lefordulást támogató másik scenariot, ami nem mellesleg jelenleg még valószínűbb, mint az EWI elképzelése. Ez a mai nap dilemmája egyúttal, meglátjuk. EU - Mi
várható rövidtávon?
Nincs mit. EWI megint nagyon bullish, értem, hogy miért, de megint
nem számol és meg sem említ egy jól látható bearish scenariot, legalább
opcióként felrakhatná.
ui.: a zajló lefelé kör
valószínűleg két körös lesz, 1.104 körülről 1.106x körülig pattanhat,
onnan még egy a mostanival arányos lefelé kör sanszos 1.103x körülig.
Aztán meglátjuk, merre az arra.
EUR/USD